- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoes
aktív tag
válasz Ferenczi Áko #6899 üzenetére
Csak nem?
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Használtan szeretnék venni egy ilyen telefont.. Van valami szoftveres/hardveres nyűgje amire oda kell figyelnem?
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
kano
nagyúr
VoLTE engedélyezése root nélkül: [link]
Teszteltem, működik.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Igen, én is. Egyébként tényleg rendben van.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Az Adaway root-hoz képest jobban fogyaszt. Nekem is van előfizu, mert a régi HTC-hez kellett.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Viszont cserébe jobban zabálja az akkut és lassabb a rendszer. Ráadásul, ha másik vpn-t szeretnék használni akkor ezt ki kell kapcsolni.
-
kano
nagyúr
válasz spect80 #6889 üzenetére
Igen csak nem teljeskörű ez. Marad egy halom helyen reklám (főleg appokban).
-
scream
veterán
-
kano
nagyúr
-
kano
nagyúr
válasz MC Pite #6880 üzenetére
Én a reklámblokkoló miatt mindenképpen rootolnám, szobák igazából mindegy. Azt hiszem holnap én is rootolom és megkérdezni hogyan kell engedélyezni az 5G-t.
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
MC Pite
veterán
Rootolva vagyok, Yettel VoLTE+5G miatt még ősszel.
K-E, Nyergesújfalu, Esztergom környéke: külföldön és az erdőbe is korrekt, hasonló jelerősség van mint más telókon nekem.Sokat használom, utakon is, alig vettem észre váltást - más telóknál is volt néha hallható váltás.
Sajnálatos hogy a supporton kell lovagolni egy évig - vagy rootolni. Alap lenne hogy menjen, de érthető valamelyest a Google meg az operátorok hozzáállása is. Szerencse hogy Tensor/samu modemmel már legalább roottal ment/elindultak a tesztek. Sajna a P4a nem járt ilyen jól, azt süthettem, rootolva se van előrébb az ember.
Nem akartam rootolni, incs rá udőm. Majd a miui több időt vitt el . Úgyhogy root, havonta plusz egy perc meló. Így még ok - de jobb lenne már gyári rommal persze, átlagusernek nem opció rootolni. Havi fél óra nem lenne már okés nekem.
Samsung chipset választás rinya, idáig is vegyes SOC használat jellemezte őket. Én pontleszarom, samsungot meg úgyse veszek (bloatware, ui, kamera, árazás miatt).
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sub71
aktív tag
Már több, mint egy éve megvan a Pixel6. Eddig 3x nem értek el telefonon, abból 2x pont akkor hívtak, amikor jöttem át a határon és éppen váltott vissza a magyar hálózatra. Nekem összesen 1 dolog, amiben visszalépés az előző, Galaxy S20 ultra után. Ingázom a munka miatt 2 ország között, és a Galaxy kb 20 mp alatt átállt az osztrák hálózatra, a Pixelnek kell 1-2 perc. Soha semmi más probléma nem volt. Most, hogy a VoLTE is megoldódni látszik, szerintem ár-érték arányban nincs jobb mobil a piacon.... Persze ez csak egy szubjektív vélemény
-
zoli81
csendes tag
Azért azt szerintem ki lehet jelenteni, hogy ez a 2g instabilitás nem minden készüléket érint, mert abból nagyobb botrány lett volna, hisz az érintett telefonokon annyira könnyű reprodukálni a bugot, hogy az már fáj. Telefonálni azért még a legolcsóbb kínai telefonnal is lehet ha az nem gyári hibás.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz bbendre #6873 üzenetére
Nekem is van 2 kisgyerekem is, de nem okoz problémát havonta 30 percet tölteni vele azért, hogy ne kelljen reklámokat nézegetnem pl.
-
bbendre
őstag
Szerintem az elvárások amik eltérnek. Minden Pixelt végig éltem és nagyon szeretem a Pixeleket, de gyerek mellett már nem root-olok. Romolok. Nincs időm rá.
Nekem kell most egy telefon amit nem kell hetente, havonta újratelepíteni. Egy olyan telefon kell amin mindig elérnek és ha nem töltöm fel éjszaka kibír egy 2. napot vagy gyorsan fel lehet tölteni.
DE ez csak az én véleményem. Szerintem 2022-ben ne legyen téma, hogy nem lehet telefonálni vagy nem lehet feloldani. Meg ezt vagy azt kell telepíteni akkor jó lesz.
Van akinek belefér, hogy havonta romolgat és ha nem old fel akkor PIN-ezik.
Mindenkinek máshol van az ingerküszöbe. Ennyi szerintem csak.A chip meg inkább vicces történet. Semmi, de tényleg semmi nem történik, ha Pixelekben nem a top-top sebességű CPU kerül. Csak vicces, hogy a Samsung eladta az ősszes Exynos-t a Googlénak és a Google áttért a Snapdragonról a Exynosra. Erre meg a Samsung gyorsan Snapdragont rakott a telefonjaiba. Ez csak lehet nekem vicces. De szerintem nagyon érdekes.
A térerő témához csak annyit, hogy mérgemben vettem mindenkinek itthon iPhone-t egy éve mert gondjaink voltak a Pixelekkel és itthon az Iphone-al is megszakadnak a hívások ... (Voda, Budapest)
[ Szerkesztve ]
iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
func93
senior tag
Én debrecen - budapest környezetben használom a telefont, de semmi problémába nem futottam még bele. Elég sokat telefonálok mindenféle helyen, de eddig stabil volt.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Xelo
addikt
én nem rootoltam, telekom esim, és olyan helyen lakok ahol elég gyenge a térerő (debrecen külváros) és nincs semmi problémám a telefonnal. nagyon ritkán volt olyan hogy vagy 2-3 másodpercre elhallgatott a vonal, gondolom a 2g-4g váltáskor amit a többiek is írnak, de nem gyakori egyáltalán. pár hónapja thaiföldön tartózkodtam pár hetet, az ottani szolgáltatóval is gond nélkül működött (több helyen volt netem/térerőm pl mint barátnőmnek az iphone 13 projával) pedig ott nem volt volte. és félreértés ne essen, nem azt írom hogy akinek gondja van az csak beképzeli, köztudottan problémás a 6-os szériába épített modem, de tényleg furcsa hogy ekkora a szórás a tapasztalatok között.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz bbendre #6869 üzenetére
Igazából nem értem:
- vagy azt olvasom itt, hogy semmi baj nincs a telefonnal;
- vagy a siránkozás megy, hogy minden sz@r.
Kérdés, hogy a gazdik tudása között van ennyi különbség vagy rootolva sem használható a telefon?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
bbendre
őstag
válasz barnam_ #6867 üzenetére
A kedvencem:
- A Google ősszeáll a Samsunggal a Tensor chip pedig Exynos alapú lesz
- A Google kiadja a telefonjait Exynos alapokon
- A Samsung végre eladta a készletét és minden új S23-as telefonjába Snapdragon chip-et rak mert gond volt a teljesítménnyel és a hívásokkal a korábbi modelekkeliPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
MC Pite
veterán
forgonati: Ha a többivel jó volt, cserélni kell. Nekem a volte kellett hogy jó legyen ezzel is; igaz, korábban volt 3G is még így csak nyár óta van felénk volte szükség.
barnam_:"miután elveszti a telefon a térerőt, csak 2G-re hajlandó felmenni". Akkor nem veszti el a térerőt .
"nincs 4G csak 2G" - azaz 4G sávon gyengébb mint más telefonod? Vagy lassan vált vissza? Hang/net esetén?
Amikor nézem, 4 és 5 G között sűrűn vált, akár pár másodpercenként. 2G-t ritkán látok, de nem tudom arról milyen gyorsan vált.Nekem k mindegy hánygé, csak tudjak telefonálni/legyek elérhető.
Várom a vowifit yetis bevezetését, mert a termelés nagy részén nincs yeti/telekom (voda is csak mert kértünk átjátszót).Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
barnam_
nagyúr
Kicsit későn reagálok, de közben találtam választ a kérdésemre:
Külföldön is használhatom a 4G Hangot?Válasz: "2022. októberétől a HD hangminőséget biztosító VoLTE (4G hang) szolgáltatás már roaming helyzetben is elérhető Szlovákiába (a Slovak Telekom hálózatán) utazó havidíjas ügyfeleink számára."
Szóval Németországban nem lesz 4G telefonálás Telekom HU-val egyelőre.
Mivel itt sincs már 3G hálózat, csak 2G-n tud menni a hívás: [link]Amivel nem is lenne semmi bajom, úgyis ritkán telefonálok. Viszont a hívás miatt bekapcsolva kell lennie a 2G-nek és miután elveszti a telefon a térerőt, csak 2G-re hajlandó felmenni a telefon.
Szóval részemről ennyi volt a Pixel (amíg Tensor chipet használnak), nonszensz hogy feljövök a garázsból vagy kijövök a boltból és nincs 4G csak 2G.
Nem stock Android, de legalább Qualcomm, úgyhogy S23 lesz a következő nekem. -
forgonati
őstag
Tesztelgettem a telefont, sanszos hogy tényleg 4G-2G váltás a probléma. Ahol mozgok, ott nem mindenütt van 4G viszont a 2G lefedettség nagyon jó. Normális esetben észre sem kellene vennem a váltást hívás közben, a Pixellel mégis napi szinten vannak elnémuló majd megszakadó hívásaim. Látom nem sokkal énutánam más is felvetette ezt a problémát, és kérdezte váltson-e szolgáltatót. Telefont kell váltani, nem szolgáltatót. Az, hogy egy telefon manapság nem tud működni 2G-n az gáz, nem a szolgáltató hibája hogy hulladék a telefon modemje... Lehet itt bohóckodni volte-val meg 2G hálózat letiltásával. Sokra megyek vele ha épp olyan helyen vagyok az országban ahol pont szar a 4G... Én sanszos hogy váltok telefont, nekem ez nem kell. Előtte S9+ majd S10+ volt és 0 azaz nulla problémám volt a telefonálással.
Keelah Se'lai!
-
func93
senior tag
Felpattintottam a bétát, yettel fronton. Nyilatkozok majd, milyen
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
MC Pite
veterán
válasz rankesz #6860 üzenetére
De leginkbb várnék egy-két(?) hónapot, hogy stabilra kijöjjön
Úgy tűnik addigra talán már a yetellel a vowifit is tudjuk tesztelni - roottal biztosan, mert nem tudom a bétában megjelenik-e a lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
rankesz
Topikgazda
válasz legooka #6835 üzenetére
Akkor az egyel előttem lévő hozzászólás alapján itt belépsz a béta programba, így gyári visszaállítás nélkül felmegy a legújabb béta, amivel elvileg a voda is rendesen használható lesz
-
llspencerll
tag
Vodafone-nál is lett VoLTE kapcsoló pixel 6 béta
-
kano
nagyúr
Minden Szép kártya app?
-
MC Pite
veterán
Most megnéztem, nálam is kétszer van az alkalmazásválasztóban; szerintem az azonosítást, vagy valamit a portáloktól külön szedhették.
-
Hoes
aktív tag
Nem tudjátok, hogy a SZÉP kártya appja miért kétszer szerepel a multitaskingban? Bug lenne?
-
kano
nagyúr
válasz bbendre #6852 üzenetére
Köszönöm!
-
bbendre
őstag
-
stigma
addikt
-
kano
nagyúr
Melyik ez az oldal? Mondjuk szerintem egy fastboot parancsot egyszerűbb kiadni szerintem...
-
stigma
addikt
válasz bbendre #6847 üzenetére
Igen elvileg ezzel a módszerrel nem lehet letégláznia telót.
Én abban gondoltam még, hogy a bootloader lock-ot kiveszem, majd ha midnent újraflashelt akkor kézzel parancssorból bezárom, de mindjár kiderül, mert rányomok és várom a csodát.
Egyszer még annó ezzel csináltam, asszem mikor vettem, szóval mennie kell.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Egy Rootolt (Magisk 25.2) Pixel 6-ot hogy lehet a legegyszerűbben unroot + visszaállítani alapra + bootloader-t zárni?
Mert találtam egy olyasmit, hogy felmegyek az alábbi oldalra, majd ezeket bepipálva szerintem mindent megold a rendszer nekem: [kép]
- Wipe kell a Factory resethez
- zárja a bootloader-t
- midnen partíciót felülír, ezzel gyári állapotba állítom vissza telót.Vagy van ennél egyszerűbb módszer?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
func93
senior tag
ahoy,
Pixel 6-ra valakinek nincs esetleg eladó tokja? BP
-
MC Pite
veterán
2-3× tapasztaltam a váltást úgy, hogy épp láttam (mikor láttam is magam előtt a telefont hívás közben), akkor nem szakadt meg; de simán előfordulhat ilyen is, sokaktól olvasom. Amikor láttam 1-2 szót nem lehetett addig rendesen érteni.
Szeretek mérni, és nem láttam érdemi eltérést a P4a és 12X-hez képest, így ezekhez és a az A53-hoz is próbáltam kicsit mérni. Tudom, órákig sok helyen kellett volna mérni hogy igazán egzakt legyen, erre nem volt módom.
Mivel beltéren mind elég jó jelszinteket adott, és amikor már 4-5 pálcányi térerő van, különböző módon vesznek vissza az energiatakarékosság miatt a teljesítményből, így jobb híján a pincében teszteltem: [link]
Konklúzió ebből nyilván felületes lehet, de annyit tudtam megállapítani, amit a másik két telóhoz képest is tapasztaltam: Hasonló jelszinteket tud; a 4 telefonból egyértelműen gyengébb az A53 volt.
Láttam Pixel 7-es összehasonlítást, pár százalékkal jobb volt a hatosoktól. Azt nem tudom hogy az abszolút skálán hol helyezkedik el a hetes, vagy van-e olyan hely/oldal, ahol ezeket egzaktul össze szokták mérni, érdekelne. Régen volt pár nokiám ami tovább tartotta a kapcsolatot, utóbbi 5-6 évben nálam a szifon se és az A41, A53 amivel nem voltam megelégedve. P4a-val csak a volte hiánya miatt, a többi helyen stabilitással, jelváltással nem volt gondom, kb a szokásosat hozta, és erdőben is kb ugyanakkor fogyott el (ahol egyébként kb a 12X és P6a is).Azt biztos, hogy GSM antenna terén nem erős a P6 széria; de hogy konkrétan gyenge lenne, azt megcáfolni és megerősíteni se tudtam. (SE-ről mérem se kellett, csomó helyen mobilnetem van térerőm nem volt ott, ahol 20 éve más telefonokkal és azóta is van, lehet az én példányommal volt baj, vagy rosszul fogtam, vagy rosszul fogta az autós tartó ).
Lehet hogy sokszor eredendően a volte hiánya, és/vagy a 2G váltás volt a probléma a Pixel hatosoknál.De akár ha a topiktársaknak van lehetőségük méri, vagy jobb mérési ötletük, megköszönöm ha megosztják.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz MC Pite #6842 üzenetére
A hang az alacsony- és középfrekvenciájú mágneses jel (20Hz-20kHz), ezek pedig 900MHz vagy 1800MHz. A hang jobban elnyelődik, mint a magas frekvenciájú hullámok. Az elnyelődés azért erősen függ az anyagtól is (nyilván egy fém kevesebbet nyel el, mint egy hungarocell pl.
De itt nem a gsm háló minősége a probléma, hanem a hívás közbeni váltás. Van egy 1000 éves Nokia E60-am és semmi gondom a gsm-en való telefonálással. Ennek ellenére amikor anyum Redmi 4x-je átáll 4G-ről GSM-re elég gyakran megszakad a hívás. De nem a gsm háló gyenge nálunk, hanem a sw (rom) nem kezeli ezt megfelelően vagy a 4x telefon. Ennek ellenére nyilván vannak olyan helyek ahol a gsm lefedettség is gyenge lehet.
Ráadásul ahogy olvasom a Pixelek modemjei rémesen gyengék (főleg a 6-os széria, de a 7-es is), így nem csak a hálózati váltás okozhat problémát, hanem a gyenge térerő is (ha mondjuk ráadásul nem 900MHz hanem 1800-as GSM van ott éppen).
-
MC Pite
veterán
Mint a hang is, hasonlóan nyelődik el ez is, alacsonyabb frekvencia kevésbé, magas jobban.
Állok az Müllerben, felhívnám páromat 300 méterre lévő Lidlben, és nem épül fel a vonal (P4a). Lerakom, írok neki üzenőprogrammal, mert az 1-2-3 pálcás, bár vérgyenge, egy kép alig ér át rajta, jellemzően timeout lesz.
Azért kellett lecseréljem a P4a-t, mert a gyenge-közepes 4G térerő mikor hívni akartam, 0 pálcás 2G lett. Egyébként kevesebb átjátszó kell és messzebbre ér el, az erdőben is utoljára 2G van (mielőtt átváltunk szlovák hálózatra).Értelek is, igazad is van nagyrészt, deha tudsz érdemi választ adni erre, akkor jöhet:
-Ha mégis jó itthon a 2G lefedettség beltéren is, akkor ki izgulna ezen pl itt a topikban?
Mindenki boldogan telefonálna, max azon mennye a fanyalgás hogy nem HD a hang.De sajnos nem az a baj hogy nem HD a hang, hanem hogy nem tudnak telefonálni (tippre: mert térkép szerint/kültéren/elvileg jó a 2G lefedettség, viszont jó ideje úgy tűnik az árnyékoltabb helyekre mintha főként az 3/4/5G-s átjátszókkal bővítenének).
Nem kötözködni akarok, csak azt írtam amit én tapasztalok a környéken.tatomi92: És hívás közben kikapcsolt wifivel 4G (ahogy a linkelt kis videón) vagy VoLTE kiírás van és pörög a net? Csinálj egy rövid videót, hátha okosabbak leszünk.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz MC Pite #6839 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit értesz a hullámterjedés elméletéhez, de árnyékolás mindenhol van ahol olyanok a terep/épületviszonyok. Lehet, hogy itt csak 1800MHz 2G van és nem 900MHz. Mindegy, hagyjuk....
-
MC Pite
veterán
Jó, de a P4a, 12X is ezt tette azokon a helyeken (ahol 4G se volt, vagy tesztre lekapcsoltam. Ha van fasza 2G, simán beszélünk rajta. Lemezzel burkolt épületeknél sok helyen (Esztergom környéke pl) mégse megy, 0 csík a 2G. Esetleg 3/4G-re van átjátszó, ha adott cég rakatott fel. Egom ipari parkban 4G az 3-5 pálca, 2G 0-3 pálca, P4a-val sokszor nem tudtam már telefonálni.
Amúgy nekem levált, közbe nem tökéletes a hang, megbicsaklik, de nem szakad meg. Bajna és Dunaalmás felé, meg a Gerecsében több helyen élő szokott fordulni.
tatomi92: Soha, ügyfélszolgálatot hívva sincs? Mindkét félnek legalább 3G-n kell lógni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz legooka #6837 üzenetére
Akkor valószínűleg nem a frissítés rontotta el, hanem a Voda 3G hálójának a leállítása.
-
kano
nagyúr
válasz MC Pite #6831 üzenetére
Ne hirdessük már, hogy nem acélos a 2G itthon. Bőven a legnagyobb lefedettségű. Egyszerűen sz@r a telefon és nem tud normálisan 4G-ről leváltani 2G-re szakadás nélkül. Valószínűleg ez is a gyenge modemmel függ össze.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz legooka #6828 üzenetére
VoLTE, azaz 4G hanghívás: Egyelőre ténél van, bétával Yettelnél is.
Voice Over LTE. Ahol már lelőtték a 3G-t, ott csak a 2G hanghívás megy nélküle. Gyakorlatilag nem túl acélos sem a 2G itthon, sem a váltás beszéd közben.Szerk: Onnan tudod hogy működik e:
Híváslistában HD ikon, illetve lelőtt wifivel beszéd (pl ügyfélszolgálat felhívása, és akkor a HD felirat is tesztelhető,mert mindkét félnek legalább 3G-n kell lennie ehhez) is megy a net, és értelemszerűen 4G-t mutat közben a telefon.
Videón VoLTE tesztelésKell hogy támogassa a telefon, de kell hogy a szolgáltatónál is be legyen kapcsolva az adott számra. Azt mondják automatikusan bekapcsol, de ez gyakorlatilag csak az általuk forgalmazott telefonoknál megy automatikusan, a többinél csesztet i kell az ügyfélszolgálatot amíg valaki leveszi a volte tiltást. Ha 5 évnél régebbi a sim, azt is érdemes cserélni (ettől még nem lesz rá bekapcsolva).
Telekomnál megy, yetellel várható már akár a következő hónaptól. Voda valószínűleg/remélhetőleg + 1 hónap.
Aki érzi magában az erőt, vagy kell neki 5G is, annak rootolással máris megy minden szolgáltatónál. Ez pl a heti statiszrikám .ikor milyen hálózaton volt/nem volt a P6a készülékem: [kép]
HentaiOS: nem rootolt, de hálózati részen engedve van a volte/5G, ennek a felrakása is adattörléssel jár, a rootoláshoz való kezdőlépés (Bootloader nyitás) is.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz juve600 #6829 üzenetére
Igen, az a kérdés hogy milyen szolgáltató?
Valószínű, hogy a frissítés helyett inkább köthető a Voda 3G leállításához.
Bp-t lehet és Voda vajon?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
legooka
csendes tag
Hol kicsong, hol nem, (ezen a szamon elofizeto nemkapcsolhato, sms ertesites sincs) neha megszakad, de előfordul hogy működik. Helyszintol fuggetlen. Utana kell neznem mi a volte, nem tudom mi az az FR. Pont ez a gondom alapja, hogy nem értek hozzá, de nem tudom van e ertelme egy hetre beadni valakinek szervizbe, ha ugyse lesz jo. Ha azt mondjatok, hogy ezt egy hozzáértő pikkpakk megoldja, akkor szaladunk is valakihez, de a valaszaitokbol azt sejtem hogy ez nem lehet megoldhatatlan problema.
-
kano
nagyúr
válasz legooka #6825 üzenetére
Mit jelent az, hogy használhatatlan telefonálásra? Mikor, hol, milyen körülmények között? FR-t csináltatok?
-
legooka
csendes tag
Sziasztok!
Feleségem egy éve használ kb. Pixel 6-ot. Pontos időpontokat nem tudok, de az utobbi időben (gondolom a frissítés óta) lenyegeben használhatatlan a telefonálás funkció. Viszonylag kevés hír/cikk foglalkozik ezzel a témával, de az ezekben leírt egyszerűbb dolgokat próbáltuk, nem jártunk sikerrel. (Egy ilyen jelentős problema hamar kikopott a mediabol, ez alapjan azt gondolna az ember higy akkor most mar megoldodott.) Nincs mostanaban psziches kapacitasom melyrehatoan tanulmanyozni a rendszer lelkét, bonyolult megoldasokat keresni. Várható meg valami csodafrissites, érdemes esetleg elvinni valami szervizbe ahol meggyogyitjak?
Vagy ha el kell fogadni hogy ez ennyi akkor kibaszhatom vegre az ablakon lelkiismeretfurdalas nelkul?Köszi
-
kano
nagyúr
válasz juve600 #6823 üzenetére
Attól még nem lesz 5G sajnos és reklámok is maradnak.
-
kano
nagyúr
válasz szlaci888 #6819 üzenetére
Azt hiszem nálam is root lesz az első és a volte patch.
-
csipuka
senior tag
válasz szlaci888 #6819 üzenetére
1 eve en is 2x voltam otthon csaladi okok miatt, es nem volt problemam telefonalas miatt a P6-al. Voda halo. Ahol vagyok ott van 5G, de otthon csak LTE volt, ami a telo miatt visszakapcsolt 2Gre asszem. Mivel leginkabb voip-ozok (signal) az otthoniakkal, ezt nem igazan erint.
-
szlaci888
aktív tag
Én végig csináltam a Pixel 6-tal kezdve, utána Pixel 6 Pro, nem volt velük semmi bajom, (talán a legelején a sima 6-ossal voltak hívás megszakadások), magyar Voda hálózaton, igaz ahogy megjelent a VoLTE patch, már ment is a root és mindig elértek és tudtam telefonálni, külföldön is. Azóta már Pixel 7 Pro van, azon is VoLTE patch és semmi problémám, talán egy kicsit nehezen talál magára mondjuk egy mélygarázs után, de tényleg használható.
Ja működik az 5G is, ahol van.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz bbendre #6817 üzenetére
Nyilván szándékos ez a Google részéről, mint ahogy az az Apple részéről is 1-2 dolog.
-
bbendre
őstag
azt én sem szeretném. Az Android legyen Android az IOS pedig IOS. Csak jó lenne ha nem lenne ennyi gond a feloldás/hálózat/akku idő/frissítéssel. Pl nekem még mindig jó lenne egy Pixel 4XL is de már nincs rá semmi frissítés sajnos...
-
kano
nagyúr
válasz bbendre #6815 üzenetére
De csak ilyen stabilak. Viszont b@romira nem szeretnénk, hogy az Android iOS-é válna (csak és kizárólag stabilitásra).
-
bbendre
őstag
válasz forgonati #6813 üzenetére
Továbbra is az én véleményem, hogy:
Add el. Vegyél valamit. Várd meg a Pixel8-at. Nézd meg, hogy mások hogy járnak.
Én ezt tettem és nem is vettem meg a Pixel7-et első körben. Sokat utazom most (Svájc, Ausztria, Magyarország) és a lassú töltés és kevés akkut-vel szenvedtem a Pixelekkel. Most az Iphone 13 Pro Max egy megváltás. Sajnos a kamera nem olyan acélos, meg nem tud annyit egy csomó mindenben ... viszont mindig számíthatok rá. Stabil a hálózat. Mindig elérnek. Nem kell szenvednem feloldással, nem kell romolgatni. Nagyon szeretném ha a Pixelek is ilyen stabilak lennének.iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
forgonati
őstag
válasz TaylorPro #6810 üzenetére
Az, hogy nem túl acélos, nálam azt jelenti hogy mondjuk 1 pálcikával kevesebb rajta a térerő mint egy másik telefonon. Az nem túl acélos. Itt viszont arról van szó hogy konkrétan sokszor nem lehet vele telefonálni
Én mondjuk sokat szarozni nem fogok vele, mert olyan érzésem van, mint anno a Radeon kártyákkal ezelőtt 10 évvel, egyesek mindig a csoda drivert várták, ami majd megoldja a bugokat, aztán ez néha meg is történt, de viszonylag ritkán. Eladom valakinek itt németben, mert itt nagyjából használható, és váltok másik telefonra, olyanra ami működik rendesen. A kamerából kicsit hajlandó vagyok alább adni, ha az az ára, hogy tudjak telefonálni egy TELEFONNAL...
Pedig tetszik a telefon, és nem terveztem hogy pár évig váltok másra, a tetű Orange is legombolt rólam hogy aktiváltam az E-SIM-et mert más lehetőségem nem volt rá hogy dual SIM-et használjak ezen a telefonon. De mit lehet tenni, néha beleszalad az ember ilyesmibe. Hónapokat várni nem nagyon akarok hogy majd hátha javítja a Google...[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
TaylorPro
addikt
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
kano
nagyúr
válasz TaylorPro #6810 üzenetére
Mit jelent, hogy nem túl acélos?
-
forgonati
őstag
válasz MC Pite #6808 üzenetére
Én Volte-t nem használok. Úgy van, hogy az Orange kártyámon nincs bekapcsolva a net. Csak és kizárólag hívásra használom. Ez az E-SIM. Itt úgy van beállítva hogy preferált hálózat 4G (azon a környéken nincs 5G szóval nem sok értelme van 5G preferáltra állítani) plusz be van kapcsolva a 2G is. Itt elvileg úgy kellene működjön, hogy ha van elérhető 4G akkor azon lóg, ha épp nincs akkor levált 2G-re. Szerintem itt lehet a gond, hogy néha nem tud leváltani 2G-re, ilyenkor van a szopás. Mert ahogy írtam, néha teljesen oké, van hogy fél órát telefonálok. Aztán valami miatt sorozatosan megszakad, vagy nem vagyok elérhető, holott a telefon mutatja hogy van térerő... Ez csak az én elméletem, de arra tippelek hogy valamiért nem tud 2G-re váltani néha. Csak egy tipp.
A második a fizikai SIM kártyám az Telekomos, az van csak kizárólag netre.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
MC Pite
veterán
válasz forgonati #6807 üzenetére
Nem írtad le valamiért, de ha jól sejtem a probléma a VoLTE nem ment? Támogatott pixel által azaz operátor, illetve előfizudonnbe van kapcsolva?
Valószínű, hogy legalábbbegyikre nem a válasz.
Itthon a bétában már újabb szolgáltatók kaptak VoLTE támogatást(most yettel, következőleg állítólag jobb a voda), de nem tudom a szlovák hálózatokkal mi a szitu.Egyelőre a nem támogatott ország/szolgáltatóknál root, vagy hentaiOS amivel van erre lehetőség (és 5G-re is).
Halkan jegyezném meg, hogy a jogos elvárást pl a telekomos céges szifon SE, illetve A41/52; most vodával az A53 sem ugrotta meg. Nem felépülő hivások, nem megérkező/órákat késő sms-ek, nem fogadott hívásról smsek heti szinten előfordultak. Pedig mi a támogatott akkor, ha ezek nem.
Off: Telefontól gyakorlatilag független, de mit kell tenni, hogy bármelyik böngészővel is próbálom, ph hsz it's z közben ha más lapokon is vagyok, képet csinálok, ne zárja be a hsz ablakot memóriatakarékosságból?
[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
válasz bbendre #6806 üzenetére
Én DE-ban lakom, itt vettem a telefont, itt hivatalosan is van Pixel. A problémák itt is fennálnak, de nem annyira durván. 1-2 alkalommal már volt itt is megszakadó hívásom. De most ahogy hazamentem ünnepekre 2 hétre, végigszívtam az egészet, egy rémálom a telefonálás vele... Nem tudom mi a gond, mások a frekvenciák, vagy mi lehet, esetleg a 2G-4G közti váltást nem tudja megugrani, én nem tudom. De ez így vérgáz, sanszos hogy egy Sony 5 IV lesz belőle, vagy még lehet olcsóbban egy Nothing, úgy hallom annak is elég jó a kamerája... Nevetséges hogy egy telefont pont telefonálásra nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
bbendre
őstag
válasz forgonati #6805 üzenetére
Én eladtam kb egy éve az összes Pixelemet. Idáig megvolt az ősszes XL és Pro.
A gond az, hogy nem tudja senki és a Google nem is ad semmilyen tájékoztatást. Röviden ezek ismert hibák. Lehet rootolni meg tákolni aztán vagy jön a frissítés vagy nem.
Olyan is volt, hogy jó volt a következő update elrontotta és így maradt december eljétől január közepéig. Egész karácsonykor nem tudtak elérni.Attól féltem, hogy ha eladom a következő update biztosan megoldja a hibákat, de 1 év telt el azóta...
Személyes véleményem, hogy:
Én is sajnálom mert imádtam a Pixeleket, de a Google képtelen felnőni a feladathoz. Hogy mikor sikerül neki azt nem tudja senki.Én úgy oldom meg, hogy olyan országba költözöm, hogy hivatalosan is támogatott a Pixel. De ha hazalátogatok a családhoz már senkisem fog tudni elérni...
-
forgonati
őstag
Sziasztok. Nem tudja valaki, van rá esély hogy a hálózati problémák esetleg javítva lesznek szoftverfrissítéssel? Gondolok itt arra a szopásra, hogy telefonként alig használható a Pixel 6. Nekem szlovák Orange a szolgáltatóm, E-Sim formájában, de gondolom nem maga az E-Sim a gond, fizikai kártyával is csinálja úgy hallottam. Rendszeresek nálam az elnémuló majd megszakadó hívások, illetve ha hív valaki nem tudom felvenni, majd kiírja hogy nem fogadott hívás. Ha a 2G-t kikapcsolom a menüben, akkor néha ki sem cseng, a hívó félnél hallatszik a szignál hogy cseng, de nálam nem csörög a telefon. Ha a 2G be van kapcsolva akkor el tudnak érni, viszont random módon eldobálja a hívást. Néha 10 perc telefonálás sem gond, néha 2 percenkét elnémul majd megszakad. A falhoz vágnám ilyenkor. Fáj a szivem mert a kamerája jó, meg minden más oké (eltekintve a lassú FP szenzortól) de ha alap dologra nem tudom használni akkor kukázom. Láttam itt is sokaknak van hasonló gondja, nem tudom, tud erről a Google, van kilátásban valami szoftveres fix?
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
bbendre
őstag
válasz gretzky77 #6802 üzenetére
B1 Május - B2 június - B3 július - RC augusztus - Final szeptember. Előtte szokott lenni developper preview. Az a sok szerencsét kategoria
Valamit elvileg lesz külön Android 14 beta és QPR beta. ( ez volt a terv régen) simán lehet, hogy idén is egy beta lesz és a funkciók a 14 betabol kerülnek át a 13 stabilra. Mint mindig a 14 az új funkciókat a Pixel megjelenésével fogja megkapni. Azaz amikor a Pixel 8 a boltokba kerül
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
ez attól függ. első 1-2 verziója az aktuális bétának általában elég bugos (nem használhatatlan de tud kellemetlenségeket okozni), a végleges megjelenése előtt 1 hónappal szokták kb gatyába rázni. ez méginkább igaz android főverzió váltáskor. jelenleg én is bétázok de ha jön köv stabil tuti kiszállok, mert android 14 bétával biztos lesznek gondok az elején.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest