Hirdetés
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
-
PROHARDVER!
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris Kiki
senior tag
Ha már nyelvészkedünk:
A laggol a telefon esetében a laggol szót nem egy g-vel kellene írni? Ez ugye nem magyar eredetű szó, ilyen esetben mit mond a nyelvész? Vagy nem vagyok a top(p)on helyesírásból? -
-
-
lajozs
aktív tag
Gondolom gondolod, hogy nem gondoltam ragos stb. formákra. (Gyönyörű tódításként megemlíthetném ugye a mindenki számára egyformán felszolgált aljabort = egyenlőre...)
A szóösszetétel hat-szótagos alapszabálya mellett is tudok 16 szótagos toldalékolt formát, amelyet esetleg sor végén szakíthatsz meg... -
hefe77
tag
Sziasztok! Most készülök váltani erre a telóra. Nem ismeretlen előttem a márka és az android rendszer, mivel egy xperia miniről váltok. Lassan át fogom olvasni az egész fórumot, de addig is lenne egy kérdésem. Mindennapi használatra melyik rom-ot javasolnátok? A stock hogy muzsikál rajta? köszönöm előre is.
-
mrlujoak
veterán
válasz
#38464487 #5192 üzenetére
Igen, el.
Óvatosan visszaszeded a fóliát (ne gyűrődjön meg) és tiszta vízzel lemosod mindkét felét.
A telefon kijelzőjét is tisztítsd meg - de még csak véletlenül se a csap alatt!- és amikor minden tiszta, a még nedves (cseppek rajta nem gond) fóliát újból felhelyezed.
Közben passzírozd ki a buborékokat egy nedvszívó anyaggal, ami a kevés nedvességet azonnal fel is szívja,így minimális folyadék sem tud bekerülni a telefonba.
-
törölt tag
vedtem ilyen foliát [link] És sajnos alá ment nem kevés por.Az a kérdésem valahogy el lehet e tüntetni alóla a porszálakat?
-
mrlujoak
veterán
válasz
akmeddie #5188 üzenetére
Javallt, bizony az a kártyacsere.
Ha a későbbiekben megmagyarázhatatlan újraindulás, vagy hálózateldobás jelentkezne, akkor pedig nem csak javasolt, hanem szükséges az idős SIM cseréje.A szolgáltató - ha rendellenes működésre hivatkozva adod be - ilyen esetben díjmentesen cseréli a SIM-et.
-
freemanone
addikt
-
akmeddie
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek, sikerült. =)
Az is lehet, hogy már 8 éves a kártya és kicsit kopottas ezért nehezen ismeri fel?
Kéne kérnem új darabot a telenortól? -
mrlujoak
veterán
válasz
akmeddie #5180 üzenetére
Klik-klak rendszerű a U SIM tálcája, mint a memóriakártyák nagy többsége.
Azaz benyomod tövig, akkor kattan egyet, elengeded, az visszamegy kb 1 mm-t és benn is van a helyén.Kivételkor ismét befelé nyomod tövig - ekkor kattan - és kitolja a SIM-et a tartó.
(#5185) lajozs:
az egyelőre, és egyenlőre dologra reagálva:
Sokszor olvasom - sajnos cikkekben is, hogy helytelenül alkalmazzák a két szót.
Az egyelőre "jelentése", még nem.
Azaz: Ez a termék egyelőre nem kapható, tehát még nem kapható.
Az egyenlőre jelentése pedig, két egyenlő részre (vág, oszt...)
Azaz: A góllal kiegyenlített, így a játékos egyenlőre hozta a meccs állását. -
lajozs
aktív tag
Részemről sajnos újra "kinyitva".
Ha már eddig eljutott a nyelvhelyesség kivesézése, NAGYON SZÉPEN MEGKÉREM a fórumozó társakat, hogy ne adjanak írásba olyan borzalmakat, mint az "egyeNlőre"! - nincs ilyen szó a magyar (és nem Magyar, az angol kéri csak a nagybetűt) nyelvben! A torzítatlan szó: EGYELŐRE.
Általában pedig: vegye már azt a fáradságot mindenki, hogy legalább egyszer átolvassa a saját szövegét. Biztosan talál benne félreütést, egyebet. Ha meg ő maga sem érti, mit írt le (gyakori!), javítsa. Ennyi igényesség legyen saját magunkkal - és tisztelet másokkal szemben! -
youngboy
senior tag
-
stifi
senior tag
- Ne szakítsa meg a telefon és a számítógép közötti kapcsolatot a frissítési folyamat közben!
- Nem kell a gombot nyomva tartania a frissítési folyamat közben -
akmeddie
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy SOS kérdésem.
Most érkezett meg az U-m és bekapcsoláskor azt mondja, hogy helyezzek be sim kártyát, pedig benne van.
Szerintetek mi lehet a baj?
Ha a hátlap felöli oldalt nézem akkor látom a sim, fémes felét és úgy tolom be.
Úgy kell, nem?Előre is köszi szépen
-
mrlujoak
veterán
...de ugye a sok laggolós hozzászólásod mellett (mert jó sok helyre beírod) észrevetted, hogy már egy újabb build-ról van szó...
Tehát a pont az új mérési eszköz (antutu) és új mért eszköz (új ICS build) eredménye.
...és a U-é, ami meg ugye több képponttal rendelkezik, mint a go.
Így tökéletesen felesleges volt - ismét - leírnod a laggolós sztoridat, csak azért, hogy felhívd a figyelmet, hogy a TE Xperia go-d esetében nem volt jó az ICS egyik build verziója sem...(eskü, felajánlok egy telepítést már, mert túlságosan furcsa, hogy ennyire nem jön össze neked)
-
w333
félisten
Csak hogy megnyugtassalak nem az új ICS frissítés miatt lett ennyi az Antutu eredmény hanem azért mert frissült az Antutu a 3.0.3 verzióra és több teszt van benne ...
Személy szerint semmit nem vettem észre ebben az új ICS frissítésben Xperia Go telefon-on ugyan olyan lassú és laggol az egész telefon ...
Vissza is raktam gyorsan a gyári GB-t mert az legalább jó gyors
És gyári GB-vel az Antutu 7860 pont -
#TOTTI
őstag
ICS 6.1.1.B.1.54 alatt AnTuTu 7150 pontos lett egy mérés alapján, nem mintha érdekelne, de valakit lehet mozgat a tény.
-
air
nagyúr
Mint írtam, én csak feltettem egy kérdést, kíváncsiságból, mert megakadt rajta a szemem olvasás közben. Sajnos szakmai ártalom, hogy a stilisztikát és a szemantikát is nézem egy hozzászólásban. Ezért tudok megakadni a hogy helyett h, szóval helyett szal és társain. Ezek rombolják a nyelvet, és ez engem roppantul zavar.
Részemről lezárva. -
#TOTTI
őstag
válasz
mrlujoak #5171 üzenetére
El tudjátok ezt nézni nekem, hogy egy angol szót rosszul toldalékoltam magyar toldalékkal, sosem írtam még ezt le, sosem láttam leírva sem. Sőt még a keresőt sem volt alkalmam és okom használni ennek apropóján előtte. Mivel az én köreimben "t"-t hallok a végére, ezért így oldottam meg ezt a quest-et!
Intelligens emberek módjára lépjünk túl rajta, ha kérhetem!
-
#TOTTI
őstag
Kíváncsiságból?! Ez most komoly?
Az én angolomban nem "sz" a vége! De én ugye csak 4 évet tanultam tankönyvből, a többit a munkám során, szóval én nem tudhatom.
De te amúgy nagyon ráérsz mondatot elemezni, ahelyett, hogy mondandót elemeznél, lehet többre mennél. Ha kielégített a válasz ha nem többet nem szeretnék beszélni veled erről! -
-
zsitvayb
tag
válasz
mrlujoak #5154 üzenetére
Majdnem. A keresésedből ki kellett volna, hogy derüljön az is, hogy utána flashtool-lal visszaraktam a GB-t, majd SUS-al ment fel az ICS, ami annyira laggolt, hogy már szinte használhatatlan lett vele a telefon.
Az első óra tapasztalata alapján, érezhetően jobb lett a frissítéssel, nem kell 5 percenként valami task killert nyomogatni, hogy felszabaduljon egy kis memória és használható legyen a telefon. Már majdnem azon voltam, hogy megy vissza a GB, hogy használni is tudjam a telefont, viszont most ezzel a frissítéssel egyelőre tényleg érezhetően jobb a cucc.
-
#TOTTI
őstag
Itt is van. Tolom is fel és bízok a csodában.
-
#TOTTI
őstag
Én várok egy javítást, a bluetooth-tal van gondom, nem hang alapú kommunikációnál. Már lehet megtörtént, de ha valaki linkelne nekem új független ICS Romot azt megköszönném, majdnem ez miatt cseréltem le a kütyüt. De talán ez segít.
-
zsitvayb
tag
Sziasztok,
Ebben a pillanatban ajánlotta fel a telefon a 6.1.1.B.1.54-es frissítést, már töltöm is le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Futás, futópályák
- Politika
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hobby rádiós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest