-
PROHARDVER!
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
ESP23
senior tag
Nos én felvettem a kapcsolatot a Sony-val, hogy magyarázzák már el nekem miért nem frissítik az U-t JB-re.
A következő választ kaptam:" Tisztelt XXX!
Megerősítjük, hogy a Sony Xperia U nem kapja meg a JB frissítést.
A következő okok miatt: A minőségi Xperia szoftver testre szabhatósága több mindentől függ.
-Képernyő felbontás
-Hardver
-RamAz Xperia U, Sola, Miro, Tipo készülékek nem feleltek meg ezeknek a kritériumoknak.
A felsorolt készülékeken leteszteltük a Jelly Bean szoftvert, és nem nyújtottak megfelelő felhasználói élményt.
Annak érdekében hogy továbbra is biztosítani tudjuk a megfelelő felhasználói élményt, úgy döntöttünk, hogy ezek a készülékek a továbbiakban is az Ice Cream Sandwich szoftvert fogják használni.
Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért! "Kind Regards,
Angelina DentonSony Xperia UK Ügyfélszolgálat
Röviden ennyi!
-
KissP
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom visszarakni a 2.3.7 es Android rendszert az telefonomra? Kérjek a sonytól segítséget? Szeretnék visszalépni mert az használhatóbb volt sokkal. Emlékeim szerint pedig ugyan azt tudta mint az ICS. Nem is értem a különbséget, de ez biztos az én hibám. Ami változást tapasztaltam, az a betöltő képernyő változása és hogy lassabb, akadozóbb lett.
Mi hátrányom származhat abból, ha visszateszem?
Vissza tudom tenni egyáltalán?Előre is köszi a segítséget!
-
Shara
tag
válasz
Jon Mathias #5588 üzenetére
Én is nagyon szerettem a Rayt, a formája, külseje verhetetlen, gyönyörű telefon volt. De nem sajnálom, mert az U-t nagyon megszerettem.
-
air
nagyúr
2 napos ICS használat tapasztalatai:
- lassulást, szaggatást, akadozást (Ezeket a szavakat ajánlom azon kedves kollégák figyelmébe, akik a lagol, ne adj' isten laggol kifejezéseket használják előszeretettel.) nem tapasztaltam, sebesség megfelelő
- a memória állapotáról, telítődéséről fogalmam sincs (nem is érdekel)
- az akkumulátor használata viszont katasztrofális. Bővített készenlét bekapcsolt állapota mellett egy éjszaka alatt (22:10 - 5:50) 20%-ot(!) merült az akksi. Ráadásul a Battery Monitor nem tudott naplózni, viszont az akkuhasználat grafikon az éjszaka közepétől ébrenlétet és kijelzőhasználatot jelez.
A GB-hez képest néhány progit le is szedtem, widget is kevesebb van kint. Statikus háttérképet használok.
Van ötletetek? -
törölt tag
#5560 -ra nem tud valakit mondani?
Másnak nem volt ilyen? -
bigga
aktív tag
Régóta olvasom a fórumot, és látom sokan panaszkodnak a Sony support politikája miatt - én megtanultam az X10 mini pro-m óta mit lehet és mit kell várni a Sony-tól. Ők ilyenek, majd buknak rajta és változtatnak. Ha nem, akkor majd a piac. A többit megoldom magam - az android rendszer lényege ez lenne, nem igaz? Értem ezt arra, hogy mivel az ember teljesen testre szabhatja a telefonját (legálisan), addig egy kis szoftveres flashelés már csak hab a tortán, főleg ha iszonyat egyszerűen megy. Akinek meg ez idegen dolog, ne vegyen android alapú telefont (egy Alcateles ismerősöm nyavajog a GB miatt, hogy nem kapnak OT995-re új szoft-ot, de már azt is leharcolta, mert nem tudja, hogyan kell használni egy okostelefont, addig nem tudom mit vár). Lehet kicsit szélsőségesen fogalmaztam meg, amit akartam, de unom a sírós posztokat az ICS hiányosságairól, meg a JB elmaradásáról.
XDA-n úgyis lesz JB egyszer, addig meg ott vannak a tuti ICS-ek, lehet tesztelni, aki meg nem akarja, annak ott GB, ami 1000%-an stabil. -
pit stop
addikt
válasz
Snowy_owl #5586 üzenetére
Mi is biztos egyből 4.2 JB-t kapunk rá azért nem vagyunk listában
Hogy ON is legyen végre topik: FB csak nálam szórakozik? Frissítettem és azóta összeomlik rendszeresen. Van amikor már hibabejelentő se jön fel mert kb. minek
. Régebben olvastam, hogy valaki így járt egy jól sikerült frissítéssel, de abból szerencsére kimaradtam.
-
MrSealRD
veterán
-
mrlujoak
veterán
válasz
MrSealRD #5581 üzenetére
" Egyre fontosabbá válik a support, ezen belül is pedig a friss szoftverek biztosítása."
...még Nexus csoporton is van példa, hogy elfogy a frissítés.
Egészen addig, amig a Google csak ajánlásban fogalmazza meg pl. a 18 hónapos támogatást, addig a gyártók maguk döntenek.
Nem utolsó sorban - és utoljára írom le - a többi gyártó sem a tökéletes, maximális támogatásáról híres.
Az hogy van, hogy van olyan gyártó, ami idén kiad 2.3-as modellt, ami nemhogy JB-t, ICS-t sem kap?!Na jó. Elfáradtam.
Majd pár hét múlva visszanézek, mert már undorító, amit egyesek művelnek.
-
MrSealRD
veterán
Kicsit el vagy tévedve...A világ és a készülékek más irányba mennek, még akkor is ha ezt most nem látod be. Egyre fontosabbá válik a support, ezen belül is pedig a friss szoftverek biztosítása.
NXT szérián belül pl elég hasonló a SoC. (Architektúrális szempontból kb ugyanaz.) Szóval ez még könnyebbséget is kellene, hogy jelentsen a frissítések elkészítése során. Meg különben is, használhatnának egy-két féle chip-et és nekik is könnyebb lenne. Ehelyett ezt csinálják. Ráadásul hazudnak, mert gyengébb telefonokra tudják biztosítani. Most akkor hogy is van ez?
Mindegy. Jó telefon még ettől az U de legközelebb lemondok az "extra" gyártói cuccokról és ha lehet akkor veszek egy aktuális Nexus-t, arra legalább tudják adni a frissítést... -
Szicskeee
tag
sziasztok
ha bootloader unlock allowed : no es sim locknal a networknal van x akkor vmilyen uton modon lehet fuggetleniteni?
-
Shara
tag
válasz
jozs6200ax #5562 üzenetére
Lassan régiónként szivárog a frissítés. Általában 5-6 naponta tesznek be 2-3 régiót egyszerre.
-
tibee77
őstag
Én azért nem vagyok az a "belepiszkálós" (bootloader kinyit->root jog megad) felhasználó, mert amint én ezt megcsinálnám, tuti egyből történne valami a telóval (valami hardveres gond) ami folytán már lehetetlen lenne mindent visszacsinálni eredeti állapotba így a szervízbe rámvernék a hibát és nem lenne garis a telefonom.Én ilyen szerencsétlen vagyok, így nem merek kísréletezni!
-
Ghostface
senior tag
Erre (#5549) még tudna valaki választ adni? Ahogy itt olvasom, van a telefonra ICS frissítés, de nem egészen jó. Elmondaná valaki mi a probléma vele, és hogy így megéri-e frissíteni?
Előre is köszönöm! -
#TOTTI
őstag
válasz
FoLey-v #5571 üzenetére
Xperia GO és U Dual-Core CPU, Mali400. Viszont a GO kijelzője csak 320x480, Xperia J meg 1 Magos, valamint Andreno GPU van benn, így jóval gyengébb, viszont kijelző 4"-os, azaz nagyobb és a felbontása is FWVGA, mint az U-nak. Röviden ennyi. Majdnem rendeltem egy J-t a T-nél 50e Ft.-ért de megriadtam tőle a teszteket látva. Azt íjrák lassú és elavult, ami igaz is.
Szóval a GO szerintem nem jobb. Csak csepp-, por-, és ütésálló.
-
batt
aktív tag
A virágnyelven íródott levelemre a következő választ kaptam a sony ügyfélszolgálattól!
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a szoftver által nyújtott felhasználói élmény több tényezőn alapul, például: képernyőfelbontás, hardware platform és a RAM mennyisége. Az Xperia Go esetében ezek a tényezők nem akadályozzák a Jelly Bean akadásmentes futtatását. Az Xperia Tipo, Xperia Miro, Xperia U és Xperia Sola esetében azonban igen, ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy nem frissítjük őket az ICS fölé.
Jól tolják a copy past!
Én se veszek több Sony-t az biztos! A kövi telóm egy NEXUS arra minden frissítés van!
-
pit stop
addikt
Azon túllépve hogy mélyen felháborít a dolog, és az is azért, mert mivel alapból ICS-vel kellett volna jönnie, így szinte nem is kapott frissítést a telefon, lépjünk egyet és keressünk pozitívumot.
A főbb verziós frissítésen túl remélhetőleg egy olyan ICS-t hagynak ránk, ami tökéletesen működik, és gond nélkül fogja tudni azt amit kell neki - ha már itt ragadt a készülék. Ebből a szempontból örülök, hogy nem úgy lett, hogy itt a JB - úgy ahogy - és örüljetek mert mi megtettük amit ígértünk, további bármivel mostmár hagyjatok békén.
-
Őszinte részvétem minden Xperia U tulajdonosnak, aki el van keseredve a JB miatt.
De álljunk már meg egy szóra, mért kell ekekora hú-hót csapni egy szoft. frissítés véget. Talán GB alatt nem működik a készülék, nem lehet vele filmeket nézni, zenét hallgatni stb.
A hülye marketing miatt vagytok elkeseredve, ha úgy számozták volna a JB, hogy 2.4.9, nem adtak volna hozzá semmi fantázia nevet, akkor most fele annyi nyavalygás se volna.
Még a szakújság írók sincsenek elájulva a JB-től. Jó-jó, egy-kis toldás foltozgatás, semmi olyan eget verő újítás nincs benne ami miatt nem lehetne élni.dr. Kind véleménye a tesztje végén
"Összességében úgy érzem (és ezzel nem vagyok egyedül), hogy elsősorban egy ráncfelvarrásról van szó, a Jelly Bean nem változtatja meg alapjaiban az Android rendszerről alkotott képet. A 4.1-es frissítés tehát korántsem hoz akkora változásokat, mint azt a Honeycomb (3.0) vagy az Ice Cream Sandwich (4.0) "És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a az Sony Xperia U az alsó szegmenshez tartozik, lásd a korlátozott 4GB memóriát. Tudom, hogy ez nagyon fájó dolog, de a Sony úgy gondolja, hogy nem áldoztatok annyi pénzmagot számukra, hogy tovább fáradozzanak a értetek. De becsületükre legyen mondva, hogy legalább ICS lehetővé tették. Más márkánál még így sincsen. A fiam Samsung Galaxy S Advence készülékére még ICS sem adtak ki, pedig komolyabb vas van alatta mint az Xperia U-n.
Az okos ember kihasználja a lehetőséget, a buta meg sír, hogy neki ez sincs az sincs. -
Shara
tag
-
Orgi
addikt
Vicces, hogy előző telómmal (x10 mini) is "cserben hagyott" a Sony a kemény kb egy frissítésével (1.6-ról 2.1-re), majd most az U sem (aminek elve ICs-vel illet volna jönnie) lesz nagyon frissítgetve... de ezért is vettem eleve függetlent, x10 minin is xda-s rom volt, előbb-utóbb az U-n is az lesz majd. Mondjuk megjegyzem nálam teljesen jól megy a nem is legfrisebb ICS.
Azért ide dobok egy két mondatot, bár úgysem ér semmit:
support.hu@eu.sony.com -
Mircinko
senior tag
Ezt nem hiszem el....
ennyit a SONY-ról. Még most a nyáron azért választottam csakis a SONY termékei közül telefont (Xperia U-t), mert úgygondoltam, hogy frissítésekkel nem fognak cserben hagyni.... nem az Istent. Csalódtam benned SONY... úgy belegondolva, hogy az ICS-t már alapból megkellett volna kapjuk(!) és a JB az egy frissítés lett volna.
Már csak az XDA-s srácokban bízok, csak aztnemtudom, hogy ZÁRT BOOTLOADERRE, fellehet-e tenni?
-
törölt tag
Másnak volt olyan problémája a telefonnal, hogy hívás kezdeményezéskor, kiírt egy olyan hibát, hogy "com.android.phone folyamat leállt." Utána híváskor már azt írja, hogy nem elérhető a mobilhálózat. Újraindítás nem segített, és tegnap már visszaállítottam atelefont is gyárbi beállításokra. Nem rootolt, gyári vodás telefon.
-
peestee83
aktív tag
Úgy látszik, tényleg kimaradunk a 4.1-ből.... link
De a remény hal meg utoljára
-
Chris Kiki
senior tag
Ez így nem teljesen igaz. A távolságtól nem függ, ellenben a kikapcsolt állapot időtartalmától igen. A műhold adatok aktualitása 2 óra. Ha ez alatt nem volt frissítés, akkor coldstart következik, ilyenkor le kell tölteni az aktuális adatokat a műhold(ak)ról, ami aGPS használata nélkül, jó rálátással cca. 40mp.
-
L.L.
senior tag
válasz
Jon Mathias #5552 üzenetére
Én nem értem ezt a GPS gondot, direkt kikapcsoltam az adatforgalmat is, és még így is, max 20 mp alatt jelet talál a Sygic.
-
mrlujoak
veterán
válasz
freemanone #5550 üzenetére
Egy - már elérhető - petíciót linkeltem.
Stílusa, nyelvezete, eredményessége nem érdekel.
Ez értelmes? [link]
-
freemanone
addikt
válasz
mrlujoak #5547 üzenetére
Nem akarok beszólni, de ez kőkeményen olasz stílusban van. Nem hinném, hogy ez meg fogja olvasztani a Sony marketing szivét. Majd ha lesz értelmes nemzet által megfogalmazott petició talán aláírom, de ez ebben a formában röhej. Így is meglesz a 10000 aláíró, Spanyolok és Olaszok imádják az ilyet úgyis. Ők meg elég sokan vannak. Amúgy a Play-re is volt annó hasonló petició. a HW ott is elég lett volna az ICS-hez... össze is gyűlt baromi sok aláírás. Változás? Nah az nem volt.
Egy hozzávetőleges fordítás a nem túl komolyan megfogalmazott petíció szövegét idézve:
"Sony non li aggiornerà. Il Go ha caratteristiche identiche, il J addirittura inferiori. Assurdo."
Sony nem frisssít. A GO-nak ugyanaz a kiépítése, a J-nek pedig sokkal rosszabb. Abszurd.(#5551) mrlujoak: Én pedig csak véleményt nyilvánítottam róla. Szvsz nem fognak elérni vele semmit, de azért hajrá. XDA-n úgyis előbb lesz bármi féle JB, minthogy a Sony "megszánja" az embereket.
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen telefon vételén. Mik a tapasztalaitok róla, megéri az árát? Milyen játékok futnak rajta (bár ez nem létfontosságú csak érdekel), filmeket milyen minőségben lehet még nézni, zene minősége, netezésre mennyire jó, gps-ként hogy működik stb?? Kicsit sok kérdés lett, de úgy láttam 45ezer körül még ez a legértelmesebb telefon.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
mrlujoak
veterán
Hölgyek, Urak! (...és akik nem tudnak kultúráltan véleményt nyilvánítani...)
Már meg is jelent egy aláírható petíció az Xperia U és sola JB frissítésével - pontosabban annak hiányával - kapcsolatban.
direkt link a petícióhoz (olasz)
-
sandlerf
tag
válasz
freemanone #5532 üzenetére
Köszönöm...fel is raktam még tegnap, és még a oc kernelt is felpakoltam rá...
-
#TOTTI
őstag
Ez csak egy olcsó szar telefon, de kategóriájában a legjobb, öcsemnek most vettem tipot, na az lassú meg lagos,ez nem, ha valakinél igen az user error! Használni kell tudni, sokaknak sikerül is.
-
w333
félisten
válasz
jozs6200ax #5542 üzenetére
Max. 1 percre kikapcsolni kb. 2 naponta
-
pit stop
addikt
válasz
jozs6200ax #5539 üzenetére
Sokkal többet érsz ha 1-2 naponta kikapcsolod telefont.
-
w333
félisten
válasz
jozs6200ax #5539 üzenetére
Gyorsan töröld le a telefonról mert semmi értelme ...
Az android saját magának kezeli a memóriát, ha kell akkor majd kilövi ő magának a folyamatokat, vagy csökkenti az adott alkalmazás Ram memória fogyasztását -
-
pit stop
addikt
válasz
jozs6200ax #5537 üzenetére
Akkor várj. Már kijött ICS javítása, de többség még nem látja. Abban viszont ez alapból ott lesz
-
pit stop
addikt
válasz
jozs6200ax #5533 üzenetére
Három betű: ICS
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
jozs6200ax #5533 üzenetére
Battery widget a marketből.
-
Jon Mathias
senior tag
Tudom nem a reklám helye de ha valaki U-t szeretne az enyém eladó. a többit privibe
-
jozs6200ax
aktív tag
Nem tudjátok hol lehet beállítani ,hogy jelezze ki az akkumulátor töltöttségi szintjét %-osan is? Eetleg van valami app rá , mert csak magában az a kis elem elég kevés nekem (android 2.3.7)
-
freemanone
addikt
válasz
sandlerf #5513 üzenetére
CWM ugyanaz megy zárt és nyitott loaderre is.
JB frissítés: éééééreztem.....!!! Valahogy tudtam, hogy nem lesz ez sima menet. Hát akkor várunk a kedves XDA-s fejlesztőkre, hogy elkészüljön egy jó JB port erre a telefonra is. Biztos, hogy bőven lesznek portolt változatok.
A marketing osztályt pedig egy az egyben ki kéne rúgni! Az nXT Series elvileg a 2012-es modellek csúcsa és egy alacsonyabb kategóriás modell megkapja, míg a felső szegmensből kivonják a legkissebb modellt. Nevettséges döntés.... -
pit stop
addikt
Hogy nőjön köröm oda ahova nem várják, és hogy szakadna meg sony...
Ha nem T-s árat nézzük minden tekintetben középkategóriás telefon erre ez.
Hatalmasat csalódtam... -
batt
aktív tag
Még ha olyan jól optimalizált lenne a 4.0.4 mint tipon és J-n akkor akkor nem érdekelne de,hogy egy ilyen laggos bugos szart adtak ki egy kétmagos télóra ez már szánalmas!
Olyan brutális mailt küldtem a sony-nak virágnyelven,hogy szerintem ma rendkívüli üzem szünet lesz a gyárban! na jó ez a vége amolyan poén akart lenni mert mindjárt sírok!
-
mrlujoak
veterán
...látod, ez a különbség közted, és köztem...
Én gúnyoltalak, amikor a Sony által is megerősített NXT modellek listájában beégtél?! Nem. Mert nem tizenéves kölyök vagyok, és mert elintéztem veled privátban - pedig ott is TE kerestél meg...
Ha figyelmesen olvastál mindig forrásra alapoztam. Nem én kreáltam egyszer sem hírt.
-
fexhun
csendes tag
Mellesleg panaszkodtam múltkor, hogy lefagy, gyorsan merül és egy hívás fogadása is 15-20mp-t vesz igénybe. Felhergeltem magam, roototlam, XDA-n találta hozzá 6.1.1.C.1.0 build-et. Na, ezzel fasza. Így most használható. Eddig nincs hiba, nagyon smooth.
-
tibee77
őstag
J-ben is csak 512 ram van és ráadásul "csak" egy magos proci, ezzel ellentétben ő megkapja, az U meg nem.Így akarják majd eladni ezt a telefont?
Amúgy JB nagyon nem izgat, nekem az ICS is megfelel csak ne legyen ilyen laghalmaz.Az U nagyon jól sikerült lett az árához képest, így próbálják meg kiszorítani a piacról.FU SONY! (vagyis inkább részvényesek
)
-
psychocska
tag
Ha a go kap, onnan már csak egy apró lépés átültetni a U-ra is, ha nem tévedek
-
w333
félisten
válasz
psychocska #5520 üzenetére
Jah azt nem is láttam, akkor jó csak nehogy változzon még ...
Nem értem az egészet mert az Xperia U és Sola is ugyanaz a hardwer Cpu és RAM is !!!
De szerintem ez úgy is változni fog még és biztos hogy az U és Sola is megkapja vagy az is lehet hogy az Xperia Go sem ... -
Gyuresz
tag
Még aktuális hogy a Vcard fájlokat hol tárolja a teló és hogyan lehet hozzáférni
?
-
Dr_Syrex
senior tag
Tegnap akartam venni egy U-t a hugomnak a T webshopjából, de már nem tudtam véglegesíteni a vásárlást.
Rosszol jártam, mert mára ki is fogytak belőle.
Szerintetek erre a hétre már ne is várjam? -
air
nagyúr
válasz
jozs6200ax #5510 üzenetére
Na, majd meglátjuk.
-
sandlerf
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy, nyitott bootloderre hogyan lehet cwm-et feltenni? vagy ugyan az jó rá mint a zártra? Valaki használ valamilyen custom romot?
-
ESP23
senior tag
Most olvastam azt, hogy a Sony megerősítette, az Xperia Tipo, Miro, Sola, U, nem kapják meg a JB frissítést, ennyit erről.
-
tibee77
őstag
Pekka én is T-nél vettem a telót, és bárcsak rajta hagytam volna a GB-t.Ne tedd még fel a frissítést szerintem.Perszeez az én véleményem csak, mert másoknak meg nincs gondja vele.
-
pekka93
csendes tag
Sziasztok!
Most váltottam Xperia U-ra mivel T-nél elég jól levitték az árát és úgy gondoltam hogy kissé régi gt540-em helyett ideje frissíteni valamit.A telefon eddig remek borzasztó gyors(mármint az lg-mhez képest mindenképpen) semmi problémám nincs vele.
Kérdésem annyi lenne hogy ugye ezen 2.3.7-es android van megéri frissíteni ICS-re? Mennyivel lesz gyorsabb? esetleg vannak e rajta olyan bugok amik rontják a felhasználói élményt? -
bandee0817
tag
Nálam se torzít xlouddal, a hangszóró meg mindenképp torzít, ha van xloud, ha nincs
-
Rinita
tag
Beírod ezt a tárcsázóba: *#*#7378423#*#*
Service info > Configuration > Rooting Status
Ha itt az szerepel, hogy "Bootloader unlock allowed: yes", akkor a telefon valóban gyári független. Ha "No", de bármilyen SIM kártyát elfogad, akkor valószínűsíthetően egy szolgáltatói telefonról van szó, amin kiütötték a sim lock-ot.Ezt szeretném kideríteni. Ha beírom a tárcsázóba, akkor azután mit kell csinálni? Hogy tudom előcsalni azt a service menüt? A hívásra kell menni? Mert akkor azt írja ki hogy nem helyes kód vagy valami ilyesmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest