-
PROHARDVER!
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
cooldongo
tag
nem lehet de gb v1re se tom nem nyitja meg a gb v3at cwmbe
-
cooldongo
tag
a gb rockot a mircinkora fel lehet rakni nem? vagy előbb egy gyárit?
-
gaben919
csendes tag
sziasztok!Kellene nekem egy xperia u 2.3.7 rom ami független telóra jó az a baj h ami meg van adva central eu link azt valamiért nem tudom leszedni esetleg valaki fel tudná tölteni másik tárhelyre mert a rapidról nem tudom lehúzni Köszi!Ja és még egy kérdés ha rárakom az új ics-t mennyiben változik jelenleg 54-es van rajta.Arra simán rá flashelem a 2.3 és kész vagy mást is kell tennem???
-
kumpl
aktív tag
válasz
Atis19861209 #13902 üzenetére
Milyen hiba van Mircinko 7.5-ben?
-
cooldongo
tag
Sziasztok munka és nyaralás után visszatérve flashelni szeretném a telómat.
Szerintetek melyik a legjobb custom rom? mircinko vagy valami xda-s?előre is kösz
-
Rinita
tag
XDA-n fent van a gyári időjárás app? Nem az átlátszó, hanem a másik. Ha valaki belinkelné megköszönném, mert letölteném. Nekem nem jön be az átlátszó.
-
ivey
csendes tag
válasz
husziahazban #14088 üzenetére
xda fórumon megtalálod, ha beletúrsz
-
arti1121
senior tag
-
husziahazban
csendes tag
GB-ROCKS romhoz nem tud valaki olyan linket ahol nem 8 részben kell letöltögetni?
-
F.B.I.
veterán
Kösz nektek! Az igazság az, hogy hiába nézegettem az oldalt valahogy nagyon elsiklottam, mert nem találtam ezt a javítást.
-
F.B.I.
veterán
GB rock: az állapot sávban, néha megjelenő, kormány kinézetű ikon, mit takar?
-
freemanone
addikt
válasz
theo_76 #14079 üzenetére
win8-nál előfordul, hogy nem mennek fel a driverek, mert a kényszerített driver aláírás elenőrzésen elbuknak a telepítés közben és erről nem tájékoztat a rendszer.
erre régebben linkeltem egy megoldást, amit egy kollega leírt magarul egyszerűsített formában: [link]
de ez nem 100% mert volt akinél felment probléma nélkül.
viszont ha kikapcsolod, majd nyomvatartod a hangerő le gombot és nyomva tartás közben rádugod usb kábelre, akkor a kijelző fekete kell hogy maradjon és a ledsáv, ha jól rémlik zöld-kék-zöd szinekben kell hogy pompázzon. -
theo_76
aktív tag
válasz
freemanone #14078 üzenetére
megnézem ezzel is akkor... Windows 8 64bites rendszer alatt akarom frissíteni
-
theo_76
aktív tag
válasz
riska1982 #14050 üzenetére
Valaki tudna segíteni? Frissíteni szeretném a telefont, a PC Companion jelzi is, hogy van, és felajánlja... Letölti az új fw-t, majd írja, hogy válasszam le az usb-ről, kapcsoljam ki a telefont, majd várjak 5 másodpercet, utána hangerő gomb és nyomjam újra rá az usb-t... Az eredmény: Sony felireat felvillan, majd utána egy aksi benne villám, és se kép se hang...
-
F.B.I.
veterán
Felraktam a GB rocksot, én tezstelem: mielőtt visszaadom az asszonynak, mivel tudok törölni róla mindent? Gyári adatok visszaállítása vagy cwm-ben?
-
davao
tag
válasz
BRIKLY #14070 üzenetére
Nálam is egy backup valamivel több, mint 31 perc volt. Meg is lepődtem, mert még a régi LG GT540-en se volt sose pár percnél több a backup-olási idő.
Bármilyen rommal próbáltam, szintén lassú, még a gép felismeri a belső tárolót! :\Viszont majdnem 2 hetes teszt után:
Egy gyári ICS 4.0.4 b.10 -re flash-eltem egy .184es GB-t! Majd erre vissza egy ICS-t (.54-est). Gyári visszaállítás után a telefon, mintha megtáltosodott volna. Minden 1-2 másodperc alatt betölt, a tárcsázó soha nem látott gyorsasággal tölt be (csak úgy, mint a messenger (SMS) app)! -
BRIKLY
veterán
válasz
Csatsa #14069 üzenetére
Volt már pár telefon a kezemben, és most ne keverjük ide,hogy nekem épp SP-va, mert nem ahhoz viszonyítom.Van nálam Xperia mini,Alcatel OT990,és mindkettő leveri sebességben,pedig hardverben is elbújhatnak az U mögött.. Nem csak azzal van bajom,hogy maga a rendszer lassú, itt valahogy az egész telefonnal nincs rendben valami.Csak példaként említhetem például,hogy a gépnek kb 3 percig tart,mire beolvassa a belső tároló tartalmát.És nem azért,mert lassú a gépem..Vagy hogy egy CWM-es backup minden túlzás nélkül 50 perc!És teszem hozzá, még 2GB szabadon van,tehát nincs telepakolva..
-
Csatsa
tag
válasz
Laci 87 #14031 üzenetére
Passz, ebben nem tudok segíteni.
Egy ötletem van, töltsd le ezt és cwm-ből telepítsd [link] , ez a GB Rocks oldalán volt "IF U WANT STOCK UI Flash this after flashing the rom" és ennél talán tudod módosítani vagy lehet ezt már nem is kell.
Ebben a gyári státuszbár + képernyőzár + tárcsázó + beállítások appok vannak + a gyári téma ami a beállítások menüben, tárcsázó stb. sima fekete hátteret csinál.
Ha kicsomagolod a zip-et akkor egyesével is tudod telepíteni ami kell neked, csak be kell állítani a premissont 644-re és utána bemásolni a system / app könyvtárba majd újraindítani a telefont.(#14068) BRIKLY Az ICS 4.0.4 !!! Ezen a telefonon nincs jól optimalizálva, kár volt rá így kiadni (szerintem mielőtt valaki nekiállna védeni a szent rendszerét)
Neked másik telefon után ezért tűnhet lassúnak. -
BRIKLY
veterán
Te jó isten. Én ilyen lassú telefont még nem láttam,pedig volt voda 845-el kezdtem az androidot..Lehet,hogy ezzel a példánnyal van valami gond,nem tudom,de hogy 50 perc legyen egy backup...
Rendszeren belül is piszok lassú. Van itt egy OT990, még az is lekörözi.. -
BRIKLY
veterán
Mircinko: Tényleg szép ez a telepítő.. Szép fekete képernyő, rajta egy nagy semmivel. Ilyenkor mi a gond??
-
Tommy7
tag
válasz
bandee0817 #7250 üzenetére
...bocsi nem válasz az egyik előzőhöz, csak félrenyomtam :S
Hali, január óta van ilyen telóm, miután megvettem mindig frissítettem PC companionnal, de májusba meguntam, mert akadt, meg sok baj volt a szoftverrel, elvittem a tmobilehoz, visszarakták rá az alapot amivel vettem, és azóta jó, most fel tudnám rakni a 6.1.1.C.1.0-át, ezzel is bajok lennének ha frissítenék, vagy talán már megoldódik a helyzet?
-
BRIKLY
veterán
Valami nem kóser ezzel a telefonnal.A belső tárolórol sem bírom lementeni a cuccokat..
Arról nem is beszélve,hogy az előbb próbáltam volna elindítani flash módban (hangerő le), de nem csinált rá semmit,csak elkezdett tölteni.Igaz,nem volt bekapcsolva az USB hibakaresés,de szerintem ez nem számít.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Mircinko #14057 üzenetére
Testvéremnek van U-ja, 5 percet volt a kezemben, és majd hanyatt estem hogy milyen lassú..Mondom ezzel valamit kezdeni kell.
Ez után az 5 perc nyomkodás után bizonyosodtam meg végleg,hogy szerencsém volt,hogy mikor én vettem telefont már nem volt a T-nél U, így SP-t vettem.
7.5-re elég sok panaszt láttam, most pedig csak teljesen stbil ROM jöhet szóba,mert Ő nem ért hozzá,és szerdáig lesz csak itthon,utána több mint 100km-re lesz tőlem.
-
air
nagyúr
-
BRIKLY
veterán
válasz
freemanone #14053 üzenetére
Oké,akkor ezzel a root megvan, már csak letöltési link kellene a Mircinko Rom V6.0-hoz,és a 6.1-hez.
-
BRIKLY
veterán
Bocs a dupláért,még egy kérdés.
6.1.1. C.1. 0 ra melyik root leírás érvényes? Mert ezt a verziószámot nem látom az összefoglalóban.(#14050) riska1982:Lehet,hogy én vagyok vak, de ahhoz meg nem találok letöltési linket.
-
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
milyen ROM-ot ajánlanátok zárt bootloaderes példányra?
-
air
nagyúr
válasz
freemanone #14044 üzenetére
Köszi!
(#14046) BRIKLY
Van egy jó néhány az xda fórumban.
Próbálj ki egy párat. Mindenkinek más jön be. -
riska1982
aktív tag
1. Rádugom USB kábelre a készüléket. (előzetesen Debug mode és ismeretlen források)
2. Megnyitom a flashtools 64 bitet
3. Rányomok a lakatra.
4. 3x-or újra indítja a gépet és semmi.2-es verzió:
1. Rádugom USB kábelre a készüléket. (előzetesen Debug mode és ismeretlen források)
2. Megnyitom a flashtools 64 bitet
3. Rányomok a lakatra.
4. Az első reboot után megszakítom az USB kapcsolatot
5. Rámegyek a visszaállításra és kiválasztom a RootMe visszaállítási lehetőséget.
6. Manuálisan újraindítom a rendszert.Semmi!
Nincsen root jog.
-
gaben919
csendes tag
Sziasztok!Olyan segítség kellene h. vásároltam egy gyári független sony xperia u készüléket angliában és 4.04 van rajta 54 rom viszont kicsit lassú esetleg tudnátok ajánlani hozzá egy optimalizált romot?vagy a gyári 2.3 at hogy rakhatom vissza és megyiket central eu kell rá?Ha igen azt csak simán rá flashelem?Köszi!
-
riska1982
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. A legújabb Xperia U hivatalos ROM-ot egyszerűen nem tudom rootolni. Már 3 napja próbálkozom vele, de nem megy.
Máér újra raktam a gyári softverét is a Sony programja segítségével, gondoltam, hátha sérült a rendszer, de ezek után sem ment az alábbi programokkal.
Az USB hibakeresés és az Ismeretlen források természetsen be vannak kapcsolva.
Amiket próbáltam:
Flashboot - (driver feltéve) - a 3. fázisnál megáll és semmi.
ICS Root Unlocker 1.0 (Android Root 1.0 másnéven) (Read Only System)
Root_with_Restore_by_Bin4ry (nem másolja fel a ric kiterjesztésű file)
One Click Root (Sorry, please tell support)
UnlockPhone for Bootloader (ez is bocsánatot kér, hogy nem tudja megoldani)
SRS One Click Root (megáll a 3. restart után és sehol semmi, csak írja, hogy please wait)
Egész pontosan ezt:---= SRS One-Click-Root v4.7 =---
1:36:53 - Starting ADB Server..
1:36:57 - Manufacturer: Sony
1:36:57 - Model: ST25i
1:36:57 - Android Version: 4.0.4
1:36:57 - Build ID: 6.1.1.B.1.89
1:36:57 - Board ID: montblanc
1:36:57 - Chipset Platform: montblanc
1:36:57 - Getting OffSets.. : 0x8003 0xaee3 (False)
1:36:57 - Query Server for Best Method.. Not Found (SmartRoot not possible yet)----= Start Rooting Process.. Please Wait =----
1:36:58 [+] Testing exploit: root1 (Please wait some minutes)....
1:36:58 [+] Executing root1 exploit Failed, Proceed next...
1:36:58 [+] Testing exploit: root2a (Please wait it can take some minutes)....
1:37:00 [+] Executing root2a exploit Failed, Proceed next...
1:37:00 [+] Installing exploit: root3c (Please wait...)
1:37:05 [+] Select 'FRODO' or 'ARAGORN' or 'LEGOLAS' on your device, then click OK
1:37:10 [+] Removing Exploit.. Please Wait..
1:37:18 [+] Analysing Results...1:37:18 [+] Root Failed: Resume Exploit 4.
1:37:18 [+] Testing exploit: root4 (please wait..)
1:37:20 [+] Device Reboot #1 (Wait till it's started)
1:38:14 [+] Device Reboot #2 (Wait till it's started)
1:38:46 [+] Executing root4 exploit Failed. (Root Error: 0)
1:38:46 [+] Testing exploit: root4b (please wait..)
1:38:52 [+] Device Reboot #1 (Wait till it's started)
1:41:12 [+] Device Reboot #2 (Wait till it's started)
1:42:00 [+] Testing exploit: root5 (please wait..)Esetleg ötlet valakinek?
Ja igen:
Ez van rajta:
Telefon: ST25i
Andorid: 4.0.4
Build: 6.1.1.B.1.89Segítségeteket köszönöm előre is.
-
SpyK333
tag
üdv!
Most raktam újra a telóm, .54es rom van rajta mindent a leírtak alapján csináltam ( bevezető hsz ), azzal menni kellene a 7.5-s ROM telepítésének?
SpyK333
-
Csatsa
tag
válasz
Laci 87 #14027 üzenetére
Csak esztétikai jelentősége van a frissítésnek, két ikont cserél ki. Az egyik a szinkronizáció, a másik a gps ikonja. (más ikonokat sikerült a készítőnek a rom-ba rakni
)
Én minden rom telepítés előtt ezeket szoktam csinálni, sőt néha még formázni is szoktam de nem feltétlen muszáj ezt sem mint ahogy a Te példád is mutatja, de nem árt ha tisztább telepítést csinál az ember mert néha már rögtön az első indítás után lehetnek meglepetések.
Amúgy nekem sd-n mindig van fent egy rom biztonsági okokból, ha valami nem jön össze akkor azt recovery-ből egyből tudom telepíteni akárhol is szarja össze magát a telefon. -
illes0102
aktív tag
válasz
Csatsa #14024 üzenetére
köszönöm
a fájlokat már lekaptam meg egyesítettem csak későn olvastam már el.. akkor feleslegesen raktam fel a gyári GB-t
nem akartam tesztelni csak azt hittem igy tisztább lesz a telepítés akkor vissza a .10es ICS azt könnyű rootolni és rádobom arról szépen a Rockot
Csak én érzem úgy, vagy tényleg hangosabb a zene benne mint ICS-ben?
-
Csatsa
tag
válasz
illes0102 #14023 üzenetére
A gyári GB-et bonyolult rootolni (azt max csak próbának tedd fel), így azt ajánlanám hogy egy rootolt ICS-ről váltva cwm-ből telepítsd a GB Rocks-ot ami már rootolva van.
Telepítése:
1. [link] A letöltött zip fájlt másold be az sd-re.
2. CWM-be belépsz és ezzel kezded:
a. wipe data/factory reset
b. wipe cache partition
b. advanced menü / Wipe Dalvik Cache
Ha ezek megvannak akkor install zip from sd card / choose zip from sd card / kiválasztod a GB Rocks romot és indítod a telepítést.
Van még egy dolog amit le kell tölteni GB-Rocks oldalárol és szintén recovery-ből kell telepíteni, ez a statusz bár két ikonjának a javítását tartalmazza: "GPS & sync icon fix for Touchwiz UI"
Ha nem működne a megszokott gombokkal a recoveryd akkor ezeket kell használni.
Bekapcsoló gomb: jóváhagyod a kiválasztott sort a menüben
Le-fel hangerő gomb: ezzel tudsz lépkedni a menüben
Fényképező gomb: vissza tudsz lépkedni a menüben -
Csatsa
tag
Ha valakit érdekel a téma akkor innen letölthetőek cwm-ből telepíthető betűtípusok. Ajánlom a "simsons-t", támogatja a magyar karaktereket és jól néz ki.
-
kazy76
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni! A keresztfiam u-ja beleesett egy vödör vízbe. Rögtön szét lett kapva és fél napja rizsben van. Gondoltam megpróbálom elindítani a ledsor az alján világít rezdül egyet mintha be akarna kapcsolni de nem csinál a kijelző semmit. A jobb oldalán melegszik a teló és az aksi is. Szerintetek érdemes szervizbe vinni vagy kuka?
-
A poweramp folyamatosan elindul a telefon újraindítását követően.
Másnál is így működik? -
Csatsa
tag
Alapból ha jegelsz egy programot az utána nem jelenik meg a menüben, olyan mintha telepítve sem lenne. (így elméletileg jó hatással van a rendszerre)
Viszont vannak olyan alkalmazások amik jegelés után is ott maradnak a menüben, ilyen pl.: a biztonsági mentés stb amit ha jegelés után szeretnél megnyitni a beállítások menüben akkor hibaüzenettel le fog állni és kidob a beállítások menüből. Gyakorlatilag itt is csak annyi történik hogy próbálná megnyitni de nem tudja mert jegelted és hibával leáll, utána visszalépve a beállításokba minden menni fog mindaddig amíg újra megpróbálod megnyitni.
Az én véleményem szintén az hogy sony rom-ból a GB a legjobb (gyári és custom is), ICS-ből pedig a CM9-es rom-ok amik még jól teljesítenek ezen a telefonon. -
m1lan
őstag
A játékeredmények mentésére a gyári Biztonsági mentés és visszaállítás app is jó?
-
Csatsa
tag
Elméletileg ha a törölni kívánt app-ra ráböksz ezt kellene látni és ott van minden opció amit lehet csinálni, köztük a törlés és a fagyasztás is.
A navigáció a google térkép hozománya, ha azt törölni akarod akkor a térképet kell törölni és eltűnik az is.
Kamerát ne töröld, illetve csak akkor ha nem akarsz fényképezni meg videózni. Én még nem próbáltam kitörölni, de lehet utána nem működne az egész rendszer normálisan és hibaüzeneteket dobálna egyfolytában.
Inkább fagyaszd le mert ha gebasz van csak kiolvasztod és újra jó lesz, max újra kell indítani a telefonod.
A többi mehet a kukába amiket felsoroltál meg van még pár ilyen benne, facebook, timescape stb -
Fabor
csendes tag
válasz
Csatsa #14011 üzenetére
Köszi, megtaláltam a mappát, töröltem. Viszont..
Tettem fel SuperSU Pro-t is, már csak a kukára nem tettem a telefont, de nem engedi törölni a dolgokat! (Titanium Backupba nem is találok olyan opciót amivel tudnék törölni)
Amiket szeretnék törölni : Google Csevegő, Navigáció, 3D Kamera, Google+, LiveWare, WhatsApp (Ez mindig visszatelepítődik, pedig nincs ott az apk.) Meg egyéb ezekhez hasonló dolgokat letiltani mondjuk mint ICS-ben. Élő háttérképek és ilyen felesleges dolgok. Vagy ne erőlködjek? -
Csatsa
tag
Root explorer vagy root browserrel megnyitod a SYSTEM / ETC / PRODUKT / APPLICATION mappát, akkor azon belül vannak azok a programok amik újraindítás után visszatelepítődnek!!!! Itt töröld ki őket és aztán még 1x töröld ki őket titániummal és többet nem jönnek elő.
Biztos van root jogosultságod mivel a GB-Rocks rootolva van, és a fentebbi programokat is csak akkor tudod törölni ha van root jogod, ott ez gyorsan kiderül.
-
kumpl
aktív tag
Sikerült feltennem flashtoollal a gyári T-mobilos GB-et. Ezt majd frissítem PCC-vel (ez a GB milyen gagyinak tűnik Mircinko után) ICS-re. Így biztos nem bukok le?
Egyébként lehet, hogy mégis a SIM-el lesz gond, visszaolvasva más is járt már így. Az a baj végső megoldást nem írt senki. A másik sim amivel próbáltam már megvan két éves, az enyém meg..
Mielőtt visszaviszem, szerintem kérek egy új SIM-et. Adnak ingyen, nem? -
-
Fabor
csendes tag
Feltettem pár napja a GB-Rocks romot, hálisten', mert ez valami csúcs! Ezt kerestem mióta U-m van!
De.. Törlöm a gyári appokat, amikre nincs szükségem, (pl.: No-Frills CPU, DS Battery Saver, WhatsApp etc..) de miután újraindítom a telefont, ott feszítenek megint rajta. DAFUQ?
A gyári dolgokat meg abszolút nem tudom törölni, SU-ban nem tudok manuálisan programot hozzáadni, Titanium Backupban sem tudom fagyasztani a dolgokat. DAFUQ once again
Nincs root jogosultságom? Ha igen, az hogy lehet?
Esetleg más a hiba?
Köszmá'
-
kumpl
aktív tag
Sziasztok. Úgy néz ki, hogy vissza kell vinnem garanciális javításra a telefonomat. Állandóan azt dobja fel, hogy sim-kártya eltávolítva, a készülék újraindul... Próbáltam több rom-mal is, meg másik simkártyával is.
Hogyan tudom visszaállítani ("mircinkótlanítani") gyári garis mivoltját a telefonomnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Update 05.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest