Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Von Guldi
csendes tag
válasz
balazs1022 #63690 üzenetére
A szám a matricán nem is többtagú mint ahogy a linkelt oldalon az IMEI szám kinéz - egy 10 karakteres számsorozat, és kész.
0130604090
-
Von Guldi
csendes tag
válasz
balazs1022 #63690 üzenetére
Természetesen. Mások okulása képpen is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
pcsabat #63686 üzenetére
Szinte senki nem vállalja a csak touch panel cserét, mivel az lcd és a touch ragasztva van egymáshoz, ennek szétválasztása sok esetben nem megoldható sérülés nélkül, persze vannak youtube videók, meg lehet csak üveget is rendelgetni innen-onnan, de abból nem sok minden jó fog kisülni.
-
pcsabat
őstag
sikerült teljesen "bepókálózni" a gorilla glass-t a telefonomon. A telefon többi részének semmi baja, a kijelző is hibátlan maradt, viszont az üveget cserélni kell rajta. A kérdésem, hogy ez kb. mennyibe kerül? Hol érdemes megcsináltatni? Garancia van még rá, biztosítás viszont nincs. De ha jól sejtem, ez nem lesz garanciális ok...
-
törölt tag
válasz
Von Guldi #63672 üzenetére
A követkeő képpen járj el szerintem:
Mivel jogsértést követtek el és mivel egy mocskos átbaszoda sufni GSM én semmilyen kapcsolatba nem szereték velük kerülni a jövőben, de szerintem te sem
Jogilag a vásárlástól számított 3 munkanapon belül kötelesek cserélni, és nem hivatkozhat arra hogy az aránytalan többlet költséggel járna neki (törvénymódosítás)
DE, mivel ezek büncselekményt követtek el, minden létező szabályt megszegtek ezért szerződéstől való elálást kérj, azaz kérd vissz a pénzed.Erre hőbörögni fog, de nagyon fontos hogy pontosan így járj el:
Minden vásárlói kifogásról jegyzőkönyvet kötelező felvenni, ebben bele kel írni a hiba okát,( azt is irasd bele hogy átírták az IMEI-t) az elérhetőségedet és a kárrendezés módját (itt írd bele hogy elállsz a szerződéstől), ha ezzel neki kifogása van akkor az ő álláspontját is rögzitenie kell, de a jegyző könyvet köteles felvenni!Természetesen itt is hőbörögni fog, ekkor kikéred a vásárlók könyvét ( szinte biztosra veszem hogy a pult alatt lesz nem látható helyen, és tollat se fog adni hozzá - ez élből 100.000ft büntetés) leírod benne minden panaszodat, és hogy mit szeretnél, aláírod, és a második(!) oldalt kitéped, ez lesz a saját példányod. Ha nicns toll és nem látható helyen van kifüggesztve, akkor nyugodtan közölhteted vele hogy ezt is beleírod, ez szabály ellenes és 100.000ft-al büntetendő.
Ha még ekkor sem adja vissza a pénzed, akkor mondd hogy rendőrt hívsz az IMEI szám átírása miatt. Ekkor már biztosan kezedben tudhatod a pénzt. Az előzőekre azért van szükésg hogy nyoma legyen a dolgoknak és bizonyitani tudd az igazad.
Mivel te jóhiszemű voltál, nem tudtál az IMEI átírásról, és amint tudomásodra jutott ezt azonnal közölted, nekem semmi bajod nem lehet bellőle. Az ilyen szemét cégekkel nem szabad semmilyen formában kapcsolatot ápolni, SEMMILYEN CSERÉBE, JAVÍTÁSBA, ÁRLESZÁLLÍTÁSBA NE MENJ BELE csak is KP visszafizetésre.
-
Von Guldi
csendes tag
válasz
PeterPH #63675 üzenetére
" "dátuma : Mon Mar 2011"
Olvasd el mégegyszer. Az 2013 március 11 hétfő lesz.
Amiket leírtál, az mind stimmel egy gyári független nem mókolt S3-nál."Jogos, a kernel dátuma idén márciusi. Attól még az mókolás adott, mint ahogy a többiek rámutattak....
a francba...mindenesetre példálózni fogok a Btk. -val, ahogy az egyik kolléga javasolta.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Von Guldi #63679 üzenetére
Jól tetted hogy gyanakodtál, de nem voltál elég alapos, meg kellett volna nézni legalább az IMEI számokat, hogy egyeznek -e.
Sajnos a legtöbben még csak rá sem kérdeznek, látják hogy jó áron van, és fizetik is ki, aztán valahogy idekeverednek, és elmondják a saját történetüket.ui: valószínűleg egy eldobható, vagy rossz, esetleg nem használt telefon IMEI számát írták be, ezért működik a készülék.
Viszont kevesen tudják, hogy az IMEI szám egy olyan egyedi azonosító (mint egy személyi igazolvány) ami adatokat hordoz a hozzá tartozó készülékről, tehát könnyen kideríthető, hogy éppen típusazonos (ez a jobbik eset) vagy valami nokia, lg stb.. márkájú telefon IMEI számát kapta -e meg.Akit érdekel, itt tudja csekkolni:
-
FrankMonzano
őstag
válasz
Von Guldi #63676 üzenetére
Egy jotanacs. Soha,DE soha ne vegyel bolti garancias keszuleket. Inkabb vegyel egy hasznalt,de gyartoi garanciaval rendelkezo telefont,ugyanez vonatkozik az uj keszulekre is. Ha szerencsed van,visszakapod a penzed. Neten talalni jo allapotban levo gyartoi garis telokat. Eredeti samu gari legyen hozza,imeit ellenorizd, szamla is legyen hozza.
-
Von Guldi
csendes tag
válasz
kelzsoca #63673 üzenetére
Tiltások nincsenek, minden működik GSM szolgáltatás működik, net kapcsolat is szépen muzsikál. A függetlenítést legalább "jól" megcsinálták.
Amúgy direkt rákérdeztem, hogy gyári független, nem mókolt készülékről van e szó, mikor előzetesen GS3 után érdeklődtem..... állította hogy nem.
Annyira nem is volt olcsó, hogy az ára alapján trükközésre gyanakodtam volna....
-
hacki87
senior tag
Ezt nem hiszem el, hogy nem direkt csináljátok, mert ilyen mód birka nem lehet senki.... ezer és egyszer le lett írva, hogy mi a helyzet a gsm boltokkal. Erre veszítek nagy lelkesedéssel és csodálkoztok, hogy vmi nem stimmel..
-
Varszegig
veterán
válasz
"Éltem a gyanúperrel - akksi le, 2012. novemberi gyártású. Az akksi alatt egy felragasztott vékony matrica, kézzel írt számsorozattal."
Ennyire látványosan átírták az IMEI-t, és még meg is vetted? A matrica soha nincs kézzel írva
Szinte biztosan függetlenített, átírt IMEI-es a telefonod. Az IMEI módosítása Btk-ba ütközik, ezt esetleg megemlítheted, ha nem akarják a pénzed visszaadni. A doboza megvan? Az azon lévő matricával egyezik az IMEI?
"A kernel verziószáma és dátuma mond valakinek valamit ? (Már hogy mókolt e például - 2011 -ben ugye még csak ICS -el adták az s3-at.)"
Nem, 2011-ben egyáltalán nem is létezett az S3. Ha jól emlékszem kb. 2012 májusában/júniusában kezdődött a forgalmazás.
Ezt a boltot messzire kerülném, nemhogy telefont, de még egy zsemlét sem vennék tőlük.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Ha tudtok okosságot mondani, előre is köszönöm !
Visszaviszed a készüléket, visszakéred az árát, majd olyan készüléket vásárolsz használtan, vagy újként, ami hivatalos garanciás, és nem lesz vele gondod (ha mégis, akkor prémium szervizszolgáltatást igényelhetsz)
ui: használt készülék esetén az IMEI számot ellenőrizni, illetve az is, hogy nem fogják -e tiltani a készüléket szolgáltató felől.
-
Von Guldi
csendes tag
Urak !
Múlt hét péntek délután vettem egy GSM boltban független, elmondásuk szerint gyári új Galaxy S3- at.
Vasárnap lettem figyelmes arra, hogy a képernyő közepén lila kör alakú "beégés" látszik - pixel hiba. (Addig csak sötét hátterű képernyőket láttam, a GPS világos képernyőjén tűnt fel.)
Éltem a gyanúperrel - akksi le, 2012. novemberi gyártású. Az akksi alatt egy felragasztott vékony matrica, kézzel írt számsorozattal.
A névjegyet megtekintve az Android verziószáma 4.1.2 - ez is a idősebb, 2012.októberi.
Ami még gyanús : a kernel verzió - 3.0.31 - 1042355
se.infra@sep-84 #1
dátuma : Mon Mar 2011A kernel verziószáma és dátuma mond valakinek valamit ? (Már hogy mókolt e például - 2011 -ben ugye még csak ICS -el adták az s3-at.)
Úgy tűnik, egy használt, valahonnan visszavett, vagy zöldhatáron behozott, már szervizelt, újként eladott s3 tulaja vagyok.
Áldozat e vagyok ?
Amúgy a készülék teljesen makulátlan, egy karc sincs sehol, minden funkció műkszik - csak hát a az pixel hiba...
Mondjuk a 3 munkanapon belül vagyok - így go to üzlet, pénz vissza, vagy egy másik teló.
Ha tudtok okosságot mondani, előre is köszönöm !
-
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #63670 üzenetére
Thx!
-
mgTerminator
veterán
Itt van a repartos rom S2höz! Nem S3hoz való, még mielőtt valaki fel akarná erőszakolni!
-
Frozzy
őstag
válasz
havri1 #63665 üzenetére
meg adja neki a super user..
preconfigUI does not support SingleCSC.
ezt írja ki a rootjog megkapása után
megvan a megoldás.. pont most olvastam.. mivel ez singleCSS-s rendszer ugye bár TMH.. ebben csak egy CSC-van.. MultiCSC-s rendszer kell pl a XEH ha állítgatni akarom a CSC-t.. hol tudnám leellenőrizni, hogy most milyen CSC-m van ? mert ha maradt a TMH akkor semmi probléma..
(#63667) havri1: persze
-
havri1
félisten
válasz
Frozzy #63659 üzenetére
Samsung Galaxy S / S2 / S3 CSC
Gyalul mindent, de szükséges, ha nem a neked való van most.
-
havri1
félisten
válasz
Frozzy #63657 üzenetére
Pfű, ezt most így fejből érdekes lesz elmagyarázni
Ha elindítod a programot, akkor azt hiszem egyből a telefon gyökerében találod magad. A legfelső sort ha nyomogatod, akkor lép felfelé a könyvtárszerkezetben.
Ilyeneket kell találj a gyökérben \system meg \mnt meg \efs meg még sok file és könyvtár. Linuxos partíció. Na itt az efs is.Az sdcard pedig az \mnt -ben lesz (mount) USBCARD vagy exsdcard néven fut ha jól emlékszem.
Fontos, hogy jót törölj, és jót másolj, nem mindegy honnan hova teszed.Szerk.:
Na, akkor először nézd meg download módban (odin mód, tricolor, fastboot ki hogy hívja már nem tudom követni), hogy mit ír :
Custom Binary Download : NO
és az alatta 2 pedig : OFFICIAL vagy Samsung OFFICIAL
Ez most kizárt, a root miatt sztem.
Szóval jöhet a CSC visszaállítás( gyári független a XEH) -
havri1
félisten
válasz
Frozzy #63653 üzenetére
Énmint eddig mindig is mondt am, root Explorerrel másoltam vissza, és mindig jó volt.
Tehát:
- Olyan rom legyen fent, ami alól le lett mentve az efs mappa
- Meg kell rootolni
- Kell egy Root explorer
- a tarból, imgből előzőleg totalcommanderrel kicsomagolod az efs mappát, ezt a kártyaolvasóba helyezett sd kártyára átmásolod.
- beteszed a telefonba, root explorert indítod, kikeresed a telefon gyökerében lévő efs mappát. Annak tartalmát törlöd (mappa marad, nem is tudod törölni), és abba beleteszed az sd-re másolt efs mappa tartalmát. Itt akksi ki, vagy kikapcs. Nekem a restart is elég.
- efs itt már jó, imei-nek lennie kell.
- Ha jó, akkor CSC changer vagy mi a progi neve (ha kell kikeresem) beállítod a neked megfelelő CSC-t. Mivel ez HR-t csinál, így ...újra root
- Ha megvan az IMEI, van hálóaz stb, és jó a CSC, akkor TribgleAway -el nullázod a telefont. Fontos, hogy ennek végén hangerő le, mert ekkor teszi downloadba a telefont. NEM SZABAD ÚJRAINDÍTANI!
- Odin, és mehet fel a gyári repartos rom. -
-
havri1
félisten
Más:
*#197328640# szervizkódra a read IMIE -nél azt írja nekem, not supported..pedig *#06# -re kiadja, és a jót.
WTF?
Miket ellenőriz a szervizes, és miknek kéne ott lennie? Nekem eléggé átláthatalan ez a menü. -
dobobazsy
őstag
válasz
Shrike7973 #63647 üzenetére
az S3 is a 4.1.2-nél tart hivatalosan, de van leak 4.2.2, ami viszont LTE-re sajnos nincs.
én inkább attól félek, hogy az LTE nem kapja meg a 4.3-mat..(vagy legalábbis késéssel) -
Shrike7973
senior tag
Üdv,
Gyári független Galaxy S3 jelenleg milyen Android verzióval fut? Nálam egy S3 LTE van, ami T-Mobile-s, és 4.1.2 van rajta jelenleg. Csak kíváncsiságból.
Ugyanúgy vártok a 4.3-ra október tájékán?
-
Frozzy
őstag
sziasztok!
garanciáztatni készülök.. vissza kéne állítani gyárira a telefont és a számlálót nullázni.. hogyan kéne kezdenem illetve, hogy járjak el ?
köszönöm a segítségeket
-
sonyxperia
csendes tag
Voodoo sound ügyben van valami fejlemény? Valami béta verzió esetleg?
Amúgy a telefon hátulján levő "made by samsung" mit takar? Csájna? Ha koreai lenne azt ráírnák nem?
-
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator #63637 üzenetére
TWRP
odinba pda részhez az img fájt és mehet fel! -
mgTerminator
veterán
válasz
kelzsoca #63635 üzenetére
Hát figyelj, gugliban twrp-re rákeres az ember és első tálat... a menü pedig annyira egyszerű és egyértelmű, hogy aki egy hangyafingnyit ért angolul annak nem okoz nehézséget.
De leírom... Belépsz, backup gomb, kijelölöd a partíciókat, alul elhúzod a nyilat és csinálja is! -
kelzsoca
félisten
válasz
mgTerminator #63634 üzenetére
Mivel nagyon ajánlod a twrpt, összedobhatnál egy rövid szöveges ismertetőt, honnan tudják letölteni, hogyan rakható fel, a backup és restore miként működik stb..
-
kelzsoca
félisten
válasz
havri1 #63621 üzenetére
Bárki-bármit is mondd, a partíció tükörmásolatánál nincs jobb EFS mentési megoldás, aki esetleg még nem rendelkezik ilyennel, annak javaslom, hogy mindenképpen tegye meg.
A különböző fájlkezelőkkel történt kimásolós módszerrel ellentétben, képfájl esetén minden egyes bit kiírásra kerül, még az üres rész is, nem véletlenül lesz ~20mb-os a mentés. -
Sziasztok!
Újra S3 tulajdonos vagyok. 2 kérdésem lenne az egyik: mobilnetet ki lehet valahogy nem manuális módon kapcsolni? Pl. beállítani egy programba hogy képernyő lezárásnál kikapcsoljon?
a 2. kérdésem: kamerába nincs hangvezérlés? Ez a 2. S3-as készülékem de nem emlékszem volt-e benne.
Köszönöm mindenkinek! -
gyuri2008
veterán
-
apaszka
veterán
válasz
kelzsoca #63601 üzenetére
Pontosítok . te írtad helyesen. elnéztem,mi is úgy írtuk persze!
adb root ? Nélküle nem is ment volna igen.
Ott volt elcseszve,hogy az efs mappát töröltük,és utána ment volna a helyére a mentés.
De mivel a nagyságát nem nagyon engedi módosítani ,az átmásolása onnan nehézkes.De legalább elindult utána a teló,mert lehet particionálni szépen .
-
törölt tag
válasz
mgTerminator #63605 üzenetére
Miért rossz?
Egyébként mekkorának kell lennie az EFS mappa méretének?
-
gyuri2008
veterán
Csináltam egy Gyári Visszaállítás.
Ellenben a külső sd kártyámon van egy 4.2.2 mentés.
Ha rootolom újra a telefont,cwm böl visszarakhatom? -
kelzsoca
félisten
válasz
apaszka #63600 üzenetére
Pcről végig csináltuk sokszor. Ugyan ezt a parancsot kapta,de semmi!
Ha nem volt az adb rootban (adb device parancsot kiadni parancssorból vagy terminálból, ha látja a készüléket az adb, akkor mehet egy adb root ezután vagy kiírja hogy már root módban fut, vagy újraindítja a deamont) akkor azért nem sikerült.
Illetve a két parancs nem volt teljesen azonos, Te ezt adtad be neki:
dd if=/sdcard/efs.img of=/dev/mmcblk0p3
én pedig ezt írtam:
dd if=/sdcard/efs.img of=/dev/block/mmcblk0p3
(#63599) asderr
Lehetséges, hogy egy másik efs képfájl mentésbe bele lehetne haxolni a Tiéd, bár ez azért nem valami jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest