Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistakiss
őstag
válasz
zoltan6 #61999 üzenetére
+1
Háát!
Mondjuk nekem nem ez a telefonom van, de mint itt is ugyanezek a témák mennek és mindenben egyet értek veled, akinek nem viszket az ujja, hogy mindenáron romolja, az mindegyikkel meg van elégedve. Ami hibák, akadások előjönnek, azok a romolás után is megvannak, sőt még gyarapodnak. -
zoltan6
addikt
akinek nem elég az 1gb az annyit mókolta már,hogy túl sok volt az irás a chipeknek,1gb rammal gyári 4.1.2 rendszerrel használom,többszáz alkalmazással,és sehol egy akadás, röccenés,hála gyerkőceimnek telerakták mindenféle játékkal,de semmi lassúlás,ramhiány,én még mindíg tartom magam ahoz,hogy ennek az erős telefonnak csak kárt okoz az állandó romolás,mókolás,így jó ez ahogy kitalálták.
-
dancsuri
veterán
válasz
mgTerminator #61996 üzenetére
akinek meg nemelég az vegyen másikat, ezen a fórumon az 1 gigás telefon van,
-
FrankMonzano
őstag
válasz
mgTerminator #61996 üzenetére
Es ha tiltod a nem hasznalt programokat ?
-
mgTerminator
veterán
Most jöttem rá hogy akinek 1giga RAM elég S3on az nem használja a telefont...
-
Bubukain
senior tag
-
-
ToMmY_hun
senior tag
Felraktam előtte az XXELLA romot Odin segítségével, modemmel, bootloaderrel és mindennel együtt és azon próbálkoztam visszaállítani az IMEI-t.
MG4-en null/null az IMEI, akármit is csinálok, ha régebbi modem van fent akkor legalább egy számsor, csak éppen nem a megfelelő. -
dbius
veterán
válasz
havri1 #61987 üzenetére
Csak az nem derült még ki az összes válaszból, amit kaptunk, hogy ugyanaz az mg2-es, vagy újabb modemet tartalmazó rom van-e fent jelenleg is és az alatt próbálja meg visszamásolni az efs-t? Mert ha igen, akkor ugye hiábavaló a sok próbálkozás, nem is fog helyrejönni, csak ha mg2 előtti modemmel szerelt rom alatt próbálkozik az efs visszaállítással...
-
ViSAS
senior tag
válasz
havri1 #61987 üzenetére
Így valóban van esélye..dehát ki tudja. Ha mindezek ellenére se jön össze neki, lehet badarság, de próba cseresznye: próbálja meg az összes olyan ROM/kernel-el amik valaha a telefonján voltak.
Egy röpke téma váltás: ismer valaki olyan böngészőt, amely alapból megbirkózik a flash tartalommal (adobe oldalán lévő alkalmazás nélkül)? Én úgy hallottam hogy a Firefox ilyen, de nálam nem igazán akarta a dolgot.
-
ViSAS
senior tag
válasz
ToMmY_hun #61985 üzenetére
Nos, én ES File Explorert használok, inkább ezt preferálom. Nekem ott az engedélyek a következő képpen néznek ki:
Engedélyek: rwx rwx r-x (-> első és második sor full pipa, harmadik sor pipa/üres/pipa)
Tulajdonos: radio
Csoport: systemAlsó 3 opció üresen hagyva -> OK -> kikapcsolás (ne restart). Aztán újból bekapcs és reméld hogy jó lesz.
Az viszont baj, hogy nem tudod melyik kernel+ROM volt felrakva amikor a mentés készült, lehet hogy csak azért nem stimmel a dolog.
Nem ritka hogy valakinek csak akkor áll vissza minden a régire, ha ugyan arra az "összeállításra" teszi vissza az efs mappát, mint amelyiken lementette.
A hálózatra amúgy fel tud kapaszkodni a telefon, vagy csak segélyhívás érhető el? -
ToMmY_hun
senior tag
dbius:
MG4-es az az ultima rom, amit felraktam, szóval a válasz igen. A kézzel visszamásolásnál így csináltam, igaz nem vártam fél percet, de megpróbálom így is. Köszi a segítséget, megpróbálom még amiket írtál, hátha.ViSAS:
Jogosultságok rendben, azt mindig beállítottam - remélhetőleg jól. Azért megkérdezném hogy hogyan kellene, hátha én tudom rosszul.
Sajnos azt nem tudom hogy milyen romnál lett lementve az EFS, ugyanis siyah kernel csinálta teljesen automatikusan és meg csak átmásoltam SD kártyáról. Köszönöm szépen neked is a segítséget! -
havri1
félisten
válasz
ToMmY_hun #61981 üzenetére
3+1?! 4+1 nem?
Root Explorerrel másold vissza, előtte töröld az efs tartalmat. Ha van régi modemes efs mentésed, és most is olyan rom van fent, mennie kell...
Amit írtak előttem, az jó, tehát azt a romot tedd fel, amivel a mentés készült.
Rom fel,( lehetőleg repartos 4+1), root, root explorer, efs mappát törlöd, sd kártyán legyen fent a mentés efs, kicsomagolva.
És annak tartalmát beleteszed a gyökérbe. Majd akksi ki. Ha így sem jó.. -
dbius
veterán
válasz
ToMmY_hun #61977 üzenetére
Azt írtad, hogy modemcsere után szállt el az efs/imei. MG4-es ROM volt a telefonon, ill. hozzá tartozó modem, amikor elszállt? (tehát mg2, vagy magasabb sorszámú modem)
Ha igen, akkor meg kellene próbálnod visszarakni a hivatalos MG4-es ROM-ot, hátha visszaáll.
Ha nem, akkor próbáld felvenni a kapcsolatot nggabi kollégával.
Szerk: Írták már korábban, ha kézzel másolod vissza az efs-t, pl. root explorerrel (előtte töröld az efs könyvtár teljes tartalmát), akkor ne indítsd újra, hanem vedd ki az akkut, várj fél percet, majd akku vissza és bekapcs.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
havri1 #61980 üzenetére
Tegnap szállt el az Ultima rom 14-es verziójának felrakásakor, ami figyelmeztetett is, hogy a modemcsere után gondok lesznek az EFS-sel és ha nincs backupunk róla, akkor ne folytassuk. Mivel nekem van mentésem, ezért továbbléptem és az IMEI akkor null/null helyzetbe kerül. Ezután ktool-al vissza akartam rakni a mentésemet, de nem sikerült. Nyomtam egy efs formázást a ktool-al, ami nem sikerült és rosszul formázta le a partíciót. Ennek következtében a telefon nem indult el, de egy 3+1 fájlos rom segítségével megoldottam, majd EFS Pro-val leformáztam jól az efs partíciót, így vissza tudtam másolni a régi backupot. Próbáltam ktool programmal, valami xda-s parancssoros programmal, ES explorerrel manuálisan és ma ADB segítségével is, de egyik sem vezetett eredményre. Simán írható az efs partíció, le is tudom törölni a fájlokat róla, másolni is tudok rá de hiába, mert az IMEI az alapértelmezett 004999xxxx lesz minden esetben. Totalcommander fájlösszehasonlítóval megnéztem, hogy újraindítás után az IMEI-ért felelős fájl (nv_data.bin) megegyezik-e e a backupban lévővel és sajnos nem. Nem értem mitől íródik felül újraindítás folyamán. Nagyjából ez a sztori így röviden, de minden fontos infót tartalmazva.
-
havri1
félisten
válasz
ToMmY_hun #61977 üzenetére
Nem folytam bele az előzményekbe.
Mikor, mitől, miről mire szállt el az efs?
Milyen mentésed van, milyen rendszerről?
Sima másolással rootolt rendszeren próbáltad?(#61979): Deep Sleep nem 200 mhz, sokkal kevesebb, éppen csak annyi, hogy alap funkciókat ki tudja szolgálni.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ToMmY_hun #61898 üzenetére
Még mindig EFS backup a téma.
Visszamásoltam ADB-vel a backupot és így sem jó, szóval azt hiszem itt valami komoly probléma lesz. Garanciás a telefon, viszont azt még meg szeretném kérdezni, hogy null/null IMEI számmal, vagy az alapértelmezett 004999xxxx számmal vigyem inkább szervízbe? Esetleg tudnátok ajánlani egy segítőkész és gyors szervízt Budapesten?
Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
havri1
félisten
válasz
Bubukain #61973 üzenetére
Felhasználástól függ. Akinél sokat van ébren a telefon, mivel sokat használja, annál kevésbé jelentkezik. Viszont akinél sokat alszik, annál jobban, érthető módon.
Én felhasználási szokásaimnál nem nagyon érződik, elég sokat telefonálok, stb.
Kb 10% -al lehet számolni.(#61974) gyuri2008 : (#61975) ViSAS
-
havri1
félisten
-
sid87
senior tag
Na ennyi volt. Elegem lett ebből a 4.2ből. Nem jobb lett a rendszer hanem szrabb... Legális nekem.
-
Kerio
őstag
-
dancsuri
veterán
-
hacki87
senior tag
válasz
havri1 #61867 üzenetére
Még várok vele egy kicsit mert sikerült már egyszer beletaposni a sóderba és egyszer leejteni a betonra. De lehet majd benevezek egy tartalékra.
(#61871) Jadro: én amikor keresgéltem neten 7000-ért láttam "gyári" hátlapot ahhoz képest nem drága egy samu bolttól az 5000. Autós szettet nem az OMNIA i900 óta nem veszek mert amikor ahhoz vettem a gyárit kb 8-10ezer forintért hát olyat kaptam volna 2000-ért is
lógós "hattyú nyakas" vacak. van egy kamionos bolt ott kb 2500ért van akkora tartó amibe befér akár egy Note méretű telefon. 1500ért meg van nokia autóstöltő
-
apaszka
veterán
válasz
Lexus sc #61955 üzenetére
Szerintem csinálj egy gyári vissza állítást.
De ha Root-olod neki akár ki is pucolhatod, a felesleges vackokat,miet nem használ. Aztán egy jobb launchert dobsz fel neki,és lesz egy zsír új telója!
Nem fog ráismerni!De ha valami egyéni ROMot akarsz rakni,rá, itt nagy a választék!
Persze mentésed legyen !!!!
Olvass vissza kicsit,hogy milyen sokan megjárták a ( hamar kell nekem szisztémával ) ! -
sid87
senior tag
Egyébként most használom előszőr a 4.2-őt, és érdekes gondba ütköztem.
Képernyőzáron ha van pin védelem, akkor nincs semmilyen fodrozódós felélesztés, rögtön a kódot kéri.. A lapozgatható widgetekhez se enged hozzá férni így. De ha meg beírom a kódot, akkor felold, és akkor meg emiatt nem jutok el oda. Ennek így mi értelme???
-
Lexus sc
tag
Sziasztok!Barátnőm telója gyári szoftveres magyar t-mobile-os készülék...sokszor belassul,laggol...pl kijelző nyitásnál,böngésző bezárás után...mit javasoltok mit lehetne vele csinálni hogy megszűnjön a lassúsága?mi a legfrissebb android verzió?
-
Bubukain
senior tag
azt lehet valahogy gyorsítani hogy amikor lezárt képernyőnál megnyomom a gombot akkor ne 2-3 mp legyen mire feléled a telefon?
-
sid87
senior tag
Olyan videó progi létezik ami slow motionban tud rögzíteni? Eddig a note 2 camera appját használtam, de az nem kompatibilis a 4.2.2-vel sajnos.
-
Kerio
őstag
válasz
havri1 #61935 üzenetére
Odinnal rootoltam a "CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar" fájlal. Igaz.... Az enyémet lehet, hogy CWM-ből rootoltam. Már nem emlékszem.
Köszi!
Meg is csinálom.Amúgy, hogyan tudom meg, hogy gyári független-e a készülék? Boltban vettem, újonnan, Samsung garival. Függetlennek adták az Electromarket-ben.
-
Bubukain
senior tag
-
Bubukain
senior tag
egy csomó romnál ezt látom a telepítés módjáról:
- Copy Google Apps and SuperNexus ROM into your internal SD Card
- Boot into Recovery (Volume up + Home + Power)
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET (otherwise your device will be stuck at boot)
- Flash SuperNexus ROM
- Flash Google Apps' package
- Reboot your devicea kérdésem a következő:
ha rámásolom a kártyára a romot, majd utána flash előtt nyomok egy data wipe-ot, akkor az nem törli a teljes sd tartalmát?
ergo nem tudok mit flash-elni mert már nem lesz a telón a file. -
Bubukain
senior tag
ezeken a cm romokon milyen launcher van gyárilag?
-
LouiS22
veterán
válasz
korcsillio #61913 üzenetére
Ez esetben magadra vess, nem kívánom, hogy valami adatlopó ajándék is legyen benne elrejtve, de szerény véleményem szerint az a 700 forint nem sok a Zoom FX Cameráért, ha tényleg használod is. De ez a te döntésed. A warez miatt itt megoldást ne is várj rá. Illetve de: uninstall.
-
LouiS22
veterán
válasz
korcsillio #61910 üzenetére
Közülük valamelyik ajándéka, de enyhe warez-illatot sodor az az ikon. Playben vetted a fotós appokat...?
-
sid87
senior tag
Voltam ALLEE Samsung szervizben a lassan töltő kábelemmel. Be kellett adni a telefonnal együtt. Kicsit paráztam hogy megnézik hogy milyen rom van rajta, stb... De nem szóltak semmit, és kaptam egy új kábelt, amivel már hasít a töltés.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
korcsillio #61902 üzenetére
A "more" mar alapbol nem jo jel :d. Osmagyar rokonaink... :d
-
arsenix
tag
válasz
Ezt vmelyik retek app tette oda.. nehogy megbyisd
-
-
Varszegig
veterán
válasz
Az a samsung apps neve mostanában.
-
mgTerminator
veterán
Mivel át kellett térnem a gyári rendszerre, így picit jobban beletúrtam a rendszerbe és az eltávolítót továbbfejlesztettem, így többmindent tud törölni. Majd még lesz hozzáadva ez az, csak még tesztelgetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- PLC programozás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest