Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Nem erről van szó, nekem is a fényképező része a fontosabb, de ettől még voltak olyan pillanatok az 1 éves kisfiammal amikor inkább a videó felvételt indítottam el.
Ne kelljen már egy 200k telefonnál azon agyalni, hogy milyen funkciót indítok el, és vajon fog e működni stabilan. Amit tud, azt tudja stabilan, hiszen ezért fizettünk. -
zack
nagyúr
Ennek az lesz a vége, hogy visszarakom 4.4-et. Aztán majd év vége felé amikor a 26. Lolli verzió kint van ismét megnézem, mert ennek így sok értelme nincs. Pláne ha számítok rá videózásban, és az esemény kellő közepén leállítja a felvételt.
Ilyen áron benyelem a kicsit lassabb rendszer sebességet is, mert hiába gyors, ha alapvető funkciók hiányoznak. -
hanti
senior tag
válasz
World-Soft #11795 üzenetére
Rossz hír 1080/60fps 5.0.1 lollipop 10perc és kb 2GB- nál lekapcsol exFat 128GB - s kártyával.
-
boksz
senior tag
válasz
World-Soft #11787 üzenetére
És ha lentebb veszed a felvétel minőségét ? ( nem full HD lesz esetleg )
Illetve diktafonként használod ? -
func93
senior tag
Sziasztok!
Főnökömnek keresek független 4.4 hivatalos romot. Jól láttam, hogy nincs XEH? Tudtok ebbe segíteni?
Azért nem tudok utána olvasni most, mert dolgozom. -
World-Soft
senior tag
válasz
Szpisti #11784 üzenetére
Nem feltétlenül baj, ha nincs az a pár másodperc, mert egy előadásnál azért gáz ha 1-2 mondat a közepén kimarad.
De pl. a gyári program ezt sem teszi meg (azért használnám legszívesebben, mert ez van az készülékre gyárilag hangolva, és ezt tud minden szolgáltatást kihasználni).
Illetve ilyenkor attól tartok, hogy ha én belövök egy fix fókuszt, hogy ne élesítgessen folyamatosan (mert Samu fényképező, LG 3D telefon esetén emiatt használhatatlan lett az egész), akkor ezek mind elvesznek.Ne értsetek félre. Nem nyavalygok, mert életem egyik legkirályibb készüléke, nem bántam meg, hogy ezt kértem a cégtől. De a cég azért is ment bele, hogy végre egyben lesz egy készülék amivel zavartalanul alapban fel tudunk venni (ezt a Samsung vissza is igazolta). És ez most nem teljesül.
Pár 3rd programmal esetlegesen kompromisszumosan talán van kerülő út, de nagyon nincs kedven kísérletezgetni, hogy vajon minden beállítás megmarad -e, mert tuti nem fogok olyan helyzetet szimulálni mint éles helyzetben.
Közben fejlesztői oldalról is találtam anyagokat.
Videó felvételhez a példa szerint be lehet olvasni a max file értéket, meg max felvételi időt, stb.
Gondolom azért, hogy ha a gyártó egy butább készüléken azt monda 10 percet tudjon a készülék, akkor egy 3rd programmal sem illik ezt átlépni.
Tehát úgy látom a készülékben maradt egy 4 GB-os érték (ami a Samu hivatalosan nem akart), és a legtöbb program ehhez igazodik. A többi meg saját kisebb értékkel dolgozik (az egyiknél 1.x GB-nél lekapcsolt, bár lehet ott idő alapján)Akármi is ez, én szeretném elérni, hogy ez a korlát eltűnjön (bár lehet ez már az nyalókában fel van emelve, de erről továbbra sincs információm) akár az 5.01-ben.
Ha rootot lehetne, már rég feltettem volna a pach-elt kamera appot próbából, mert gondolom root kellene ehhez.
A cél érdekében éppen próbálok és is együttműködő lenni, és egy már egy jelzett másik hibajegyre detektáltam a hiba forrását (mivel volt idő, amikor ilyen volt a munkám egy része), amit mindjárt küldök is be nekik.
-
Szpisti
addikt
válasz
World-Soft #11748 üzenetére
Miért baj az, ha darabolja? Vagy esetleg a két darab között megáll másodpercekre a felvétel? (én még nem próbáltam) Mert ha nem, a kész felvételt, ami több darabból áll, gépen összefűzöd egy videovágó progival, és kész.
-
válasz
silmatauki #11774 üzenetére
A Perfectly Clear nekem bevált telefonon belüli HDR-készítésre.
PC-n valahogy mindig macerás és hullámzó minnőségű volt a művelet és annak végeredménye. Első sorban a Huginnel próbálkoztam, de a Photomatixszal is akadtak felejthetetlen pillanataim, és bár jobb használni, a különbség nekem nem ér meg 32000 forintot.
A Perfectly Clear viszont bejött, vele 10-ból 9 kép hozza azt a minőségérzetet, amit a Huginnal 10-ből 1 hosszas kínlódás után.MaCS
-
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #11779 üzenetére
Ezt találtam:
[link]Valahol meg írták, hogy mivel FAT32-nél gond lenne, ezért képesek azt csinálni, hogy nem nézik meg a fájlrendszer, hanem egyszerűen, biztos ami biztos 4GB-nál leszabályozzák a felvételt.
Csak akkor tudnám miért ajánlgatják a jó kis exFAT-et...
-
-
válasz
World-Soft #11778 üzenetére
nem szoktam vele foglalkozni, mert sosem használom ki a mobilinternetes adatkeretemet, de most kíváncsiságból összeadtam a kijelzett folyamatok adathasználatát és annyi jött ki, mint amennyit a rendszer összesnek kiír.
egy adott folyamatba belépve, az előtérben és a háttérben lebonyolított forgalmat is külön kiírja, tehát elvileg nem maradhat rejtve olyan adatforgalom, amit a kiértékelés nem mutat.
arra viszont érdemes figyelni, hogy a szolgáltató 10 kilobyte kerekítéssel számol, a telefon rendszere által viszont nem úgy kerül feldolgozásra, hanem a hagyományos módon, így eltérés lehet a kettő között, szélsőséges esetben nagyobb különbözet is adódhat, ha kellően sok 10 kilobyte alatti forgalom történik.
az is fontos lehet, hogy a telefon számlálójánál az intervallum kezdőnapja azonos legyen a szolgáltatós adatforgalmi fordulónappal, nálam például minden hónapban 7-én indul újra az adatkeret, amihez a telefont is hozzáigazítottam az adatforgalom mérése szempontjából. -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #11778 üzenetére
Ez egyre érdekesebb: A telefon elérte a méretkorlátot.
Valami ilyet írt ki a Google kamera is.Vagy mindenki tesz egy 4GB-os határt bele, vagy az OP része, netán a telefon ROM-ja tartalmazza egy jelzést, amit a programok kiolvasnak.
-
World-Soft
senior tag
Még nem vettem külső kártyát, tehát most még telefonba.
Nem a fájlrendszer korlát a gond, mert 10GB-os fájlt simán fel tudtam másolni.hackeeeee: Google kamera máris megy fel.
B1T3: köszi. Ez így képekkel nagyon szemléletes volt. A csaj is valamit fénnyel is magyarázott, de hát inkább látva jó.
De akkor ha jól értem ha nem automatán van kioldás, akkor hosszan nyomok, majd elengedem, és van 2-3 másodperc elkattintani, vagy rosszabb esetben ez alatt még valahova bökök, és fókuszt is állítok be (bár ez utóbbit nem látom nem is lehet kivitelezni).
Én azt hiányolom csak, hogy miért nem úgy van mint mondjuk a videózásnál. Ha valamit kézzel állítok, akkor az AF gomb nyomásáig megmarad (így van idő mindenkit rá is venni, hogy azt mondja hogy csíííz)Bár azt jutott eszembe, hogy lehet ehhez valami más módot kéne választani, mert most automatán van...
Mindhármatoknak köszi.
Közben egy más:
Eléggé megszaladt az adatforgalmam az új telón. Nem számoltam még össze, de első ránézésre nem jön ki az amit ír és az ami az alkalmazásokhoz van jelezve.
Arra gondolok, valami háttér folyamat eszi, mert 300 felett vagyok 1.5 hét alatt, és 500 így nem lesz elég 1 hónapra.
Hogy lehetne kideríteni mi lopja a netem, vagy milyen folyamat? -
silmatauki
őstag
"Ezért szeretjük a HDR-t. De ahhoz biztos kéz (sokkal inkább állvány) és egy jó szoftveres algoritmus is kell (és/vagy idő az utómunkához)."
és tedd hozzá: csak deszktopon. A Droidon jelenleg elérhető HDR stitcherek nagyon gyengék. Igen, még a Snap-beli stitcher is, attól függetlenül, hogy az alkotója állítólag hónapokig szenvedett vele. Ha normális eredmények kellenek, akkor
1, használjátok a kb. 1 hónappal ezelőtt a Snap-ban megjelent AE bracketinget hármas kép automata készítésére
2, utána meg deszktopon valami király HDR stitchert, pl. a Photomatix-ot. (Ha 1etemista vagy hasonló vagy, akkor 60% árengedménnyel megkapod. Én is így vettem a saját liszenszemet.)Itt van minderről egy komoly (angol) cikk: http://www.dpreview.com/forums/thread/3782850
-
leslien
nagyúr
skacok tudom h nem ide tartozik, de akinek hasonló tv van pls[link]help
-
apaszka
veterán
válasz
tuzpenge #11675 üzenetére
Én akartam. Ez már három hete tart hétfőig. Az igazság, hogy konfirmáltam a céget, és nem mai gyerek. Viszont mikor mondtam, hogy személyes átvét kell és tudok jó üzletért 200 km et autózni onnantól Nem... Elérhetőek. Telefon hívásra csak s mb s-t küldenek de semmi...
Szóval gázos. Én előre nem akartam utalni, csak személyesen fizetni, és átvenni, ha minden klappol.
Az olx-en jelentettem vagy tíz alkalommal, de leszarják és él tovább...
Yager01 tévedsz mert kinn van egy ideje.
-
Szpisti
addikt
Szerintem mi egyből 6.0-át kapunk majd...
-
Yager01
senior tag
Most jött le s note3ra a hivatalos nyalóka. Gyári független.
-
BeastMode
őstag
Aki Spigen Neo Hybrid-et használ:
Ti tudjátok használni a pulzusmérőt? Én akárhogy próbálom, nem jön össze. -
B1T3
addikt
válasz
World-Soft #11706 üzenetére
4. Igazából pofonegyszerű, mit takar, szóval kíváncsi lennék, mit mondott róla.
A fényértéket ahhoz a területhez igazítja, ahová böksz. Egy példán keresztül talán könnyebb szemléltetni.
Ez a kép automatán készült, látszik is, hogy kiégett a felhőnek egy része, azaz az teljesen fehér lett, így nem tartalmaz információt az a terület.
Ha engem mégis elsősorban a felhők érdekelnek, akkor arra a bizonyos kiégett területre bökök hosszan, és az „lesz” a legfényesebb pont a képen. Így viszont előjöhet a másik véglet, azaz a sötétebb részek bebuknak, ebből adódóan azok azért vesztik el információtartalmukat, mert egyszerűen fekete lesz az a rész.
Ezért szeretjük a HDR-t. De ahhoz biztos kéz (sokkal inkább állvány) és egy jó szoftveres algoritmus is kell (és/vagy idő az utómunkához).
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
válasz
Belso tarhelyre vagy SD-re mentesz?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Google Kamera?
-
World-Soft
senior tag
Kicsit szerettem volna kísérletezni ezzel a 4GB-os határral.
A HDR kamera progit viszont hiába állítom korlátlan hosszúságra, az neki s azt jelenti: max 4GB, és ha engedem darabolni, akkor agy új fájlba hajlandó folytatni.
Tudtok valami olyan progit, amivel még érdemes próbálkozni, amivel esetleg át tudom lépni a bűvös határt? -
silmatauki
őstag
válasz
bobiii1991 #11746 üzenetére
Akkor tuti lopott vagy valami nem stimmel vele.
-
törölt tag
válasz
littlejones #11734 üzenetére
Pontosan. Ha az sem visszi, akkor valami nagy gond lehet nalad. Azzal mennie kéne. A dbt német lollihoz van root, ahhoz jó amit először próbáltál. De az a lolli verzió erősen béta. Az új hollandra még nincs root.
-
törölt tag
válasz
littlejones #11731 üzenetére
Az előbb írtam le a megoldást.
-
zack
nagyúr
válasz
littlejones #11731 üzenetére
Szedd le, vedd meg a Flashify-t. Remek progi. [link]
Root nélkül nincs recovery install. Először root, utána recovery install.
A szükséges fájlokat tedd telóra, és próbáld meg a Flashify-vel. -
littlejones
csendes tag
válasz
dancsuri #11726 üzenetére
F-es verzióm van.
Szóval feltettem a holland 5.0.1-et, de nem engedte rootolni. Visszatettem a vodás 4.4.4-et, de már ezt sem engedi.
Most - mindegy alapon - újra feltettem az 5.0.1-est.
Pedig nagyon kéne a root, mert mindenem titaniumban van mentve...
Sőt a gyári recovery cseréjét sem tudtam megoldani sem twrp-et, sem cwm-et nem enged odinon keresztül feltenni.
Csak és kizárólag romot tudok cserélni.Tud valaki esetleg olyan .zip-et amivel a gyári recoveryből tudok más recovery-t feltenni?
-
zack
nagyúr
Jó lenne ha a könnyebb azonosítás érdekében az aláírásotokban, szerepelne a típusjelzés N910F, C, U, stb.
Ha egy probléma elhúzódik, pláne ha bekapcsolódok, elfelejtem, melyik verzió az érintett.
Láttam, hogy másoknál is gondot okozott, de ne erről szóljon már 4-5 hsz, "hogy most akkor neked milyen is van?", aki meg később kapcsolódik be, az megint megkérdezi.
Vagy külön kellene venni a 2 nagy tábort szakmailag, vagy mindenki tüntesse fel az aláírásában a verziót, mert előbb utóbb téglásítás lesz, root miatt is akár, nem egyszer volt már rá példa, hogy a rossz root kinyírta adott típust.1-es hsz-ben is fel kellene tüntetni, aláhúzva, hogy a tipus megjelölés az aláírásban a segítség elengedhetetlen része.
-
törölt tag
válasz
littlejones #11728 üzenetére
Neked a 910G-hez való verzió kell. ugyanaz a hardver. Hibátlanul fog rootolni 4.4 alatt.
-
dancsuri
veterán
válasz
littlejones #11725 üzenetére
-
laverdadb
tag
Szaiasztok! Magyar Telekomos 5.0 szoftverrol van valakinek valamilyen infoja?
-
törölt tag
válasz
littlejones #11721 üzenetére
Korábban téma volt, hogy az új root nem visszi a 4.4-et. Az Ázsiai verzió viszont igen.
-
littlejones
csendes tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bobiii1991 #11719 üzenetére
Mi az a gyanúsan olcsó?
-
bobiii1991
csendes tag
Sziasztok
Találtam egy gyanúsan olcsó note 4-et, és ma megnézem.
Mit és hogyan ellenőrizzek ahhoz hogy biztosra mehessek?
Eddig annyit tudok róla h euronics-ből való. -
dancsuri
veterán
-
World-Soft
senior tag
válasz
hackeeeee #11713 üzenetére
Igazából nem is értettem mi akarna lenni.
Azt mondta, hogy ha hosszan nyomom, akkor oda teszi a fókuszt, és utána bárhova viszem a lencsét, ugyanazon a fókuszponton marad a készülék (nem tárgyat követ, hanem úgy marad).
Viszont ez ugyanaz lenne, mintha csak koppintok (és nem fényképezek automatikusan).
Viszont ugyanúgy 2-3 másodperc után visszaáll automata fókuszra akár koppintok, akár hosszan tartom.De akkor ez kikerült.
Esetleg ha koppintásra nincs automatán fényképezés, akkor lehet esetleg a fókuszt is megtartja úgy mint videónál további rendelkezésig? Ezt esetleg megnéznéd nekem?
Köszi.Ui.:
YamatoVTEC: most olvasom neked meg van, tehát akkor lehet mégis van valami értelme, csak akkor mi?... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
World-Soft #11706 üzenetére
Ez a hosszan nyitvatartás utani expo (kék kör) ez eltűnt a hollanf romban.
-
dancsuri
veterán
válasz
littlejones #11709 üzenetére
nem válaszoltál azért leírom:
amennyiben 5.0.1 rendszered van. Letöltöd ezt az Odint kicsomagolod, NEM állitasz át semmit,elinditod, betallózod az "AP/PDA" hoz Ebböl a fájlbol a " . CF-Auto-Root-trlte-trltexx-smn910f.tar.md5" fájlt .Download modba rádugod a Samut és elinditod, majd megvárod mig ujraindul. -
zack
nagyúr
C-re biztos van root. 2db fozott is van XDA-n ami mar BOC3 es rootoltak. Hogy kulon van e root, azt nem tudom.
-
dancsuri
veterán
válasz
littlejones #11709 üzenetére
a tiéd F-es? akkor igen
-
törölt tag
válasz
littlejones #11703 üzenetére
Természetes, hogy egy 2 napja kiadott szoftver verzióra nincs még root.
-
World-Soft
senior tag
Kali:
1. örök hála. Na erre nem jöttük rá. Pedig éreztem, hogy nem nálam lesz a hiba, hanem valami beállítás. Először az 1 hetes készüléken gyári visszaállítást akart próbálni, csak mondtam még csak jó 1-1.5 hetes.
Bár ha érintésre nincs fénykép rögtön, akkor miért nem úgy van mint videónál: ott meg tudnak egy AF gombot jeleníteni, és addig tartja a beállítást amíg nem nyomok rá.2. örök hál. Köszönöm, hogy jelezted a videóhosszat.
3. A kihangosítást az megszokás kérdése (munkahelyen gyakran csinálom, hogy zene közben kihangosítom, majd ha beleszólnak automatikusan fejhez kapom (mert az LG-nél nem volt baj), és miután beleszóltam, kezdem el kioldani a billentyűzetet, és szedegetem le a kihangosítót). Csak mikor kérdeztem, akkor még úgy tűnt, hogy a számbillentyű nyitva tartása is figyelmen kívül hagyja a szenzort, de kiderült az döntési szögtől is függ.
4. Ha hosszan nyomom a kameránál a kijelzőt, az az expozíciót esetleg nem tudod mi, mert próbált valamit magyarázni, a nő, de nem teljesen volt tiszta. Vagyis az volt, csak nem volt úgy értelme a funkciónak.
Nap min nap találok sok olyan funkciót, amit a Samsung nem igazán dokumentál. Pedig párnak még értelme is van...
Nincs valami gyűjtemény ahol ezeket gyűjtik? Ma reggel is ment a meeting, nyomkodtam a telót és véletlen találtam cucokat. Jó lenne a többit is megtalálni, vagy ha nincs, akkor ezeket összegyűjteni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
S e t h #11666 üzenetére
Elvileg annyit csináltam, hogy megnyitottam a névjegyet, akinél a kép van. Ahogy megnyitotta a névjegyet, akkor a kis képet kinagyította a kis körről teljes méretre. Azóta az adott névjegynél is, nem a kis kerek kép van, hanem nagy.
Azóta úgy néz ki jó. Viszont a holland romnál olyan érdekesen mutat, hogy mutatja a képet, felette a kép felső részén a zöld sáv.
-
littlejones
csendes tag
válasz
littlejones #11701 üzenetére
<ID:0/006> cache.img.ext4
<ID:0/006> FAIL! (Auth)
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)ezt írja...
-
válasz
World-Soft #11692 üzenetére
a kihangosított telefont nem emelem a fülemhez, hogy beleszóljak, hiszen anélkül is működik a dolog, a két másik lehetséges módozat - a fülhöz emelés előtt beleszólok és utána leveszem a kihangosítást és emelem a fülemhez, vagy pedig a fülhöz emelés előtt leveszem a kihangosítást és csak utána szólok bele, amikor a fülemhez emeltem a már nem kihangosított telefont - is életszerűbb ettől.
a kamera esetén beállítás kérdése, hogy érintésre csak fókuszáljon, vagy fényképezzen is;
kamera -> fogaskerék -> 3 pötty -> fénykép készítése (második sorban a második opció)
én jeleztem egy illetékesnek a 4 GB korlátot a videó készítése esetén, bár nem az ügyfélszolgálatnak, hanem valamivel feljebb, ígéretet kaptam az ismerőstől, hogy célirányosan rákérdez a megfelelő helyen, várok a visszajelzésére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Windows 10
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óra topik
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest