- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- iPad topik
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendegruz
őstag
azert az uj egreat tipusok nem gyengek....mondjuk arban sem
-
gulyasa
őstag
válasz
bendegruz #4105 üzenetére
Azt azért nem mondanám, hogy jól megkonstruálták. Egyrészt a chip nem az ő érdemük (volt), hanen a Realtek-é. Másrészt megvolt az oka a számos korai téglásodásnak: gagyi kondenzátorok, forrasztás, elégtelen hűtés,... és még sorolhatnám. De annyi pénzért teljesen megérte. Az elsők között vásároltam. Ha jól emlékszem, 25eFt volt, VÁM, se ÁFA...
Az utódról (HiMedia Q5) röviden csak annyit tudnék mondani, hogy nem tetszett annyira, így hamar eladtam.
Helyette vettem használtan 15ezerért egy használt Mede8er MED600X3D-t. Az jól teljesít.De változnak az idők. Nyáron vettem egy új tévét, a régi révé a Med-el együtt beköltözött a lányom szobájába, az új tévéhez már komolyabb lejátszóban gondolkodom, a Dolby Vision-t kezelni képesek közül, de egyelőre a tévé saját lejátszóját használom.
-
joco52
tag
Sziasztok AZ Egreat R6S " 9UIdE " ezt írja a kijelzője, és zöld lett a kijelzője , ez mit jelent ? de még működik
-
joco52
tag
Sziasztok megprobálom jobban leírni, régebben itt segítettetek nekem, most ugyanaz a baj, csak már nem tudom hogykel megcsinálni sajnos, az Egreat (Egreat médiajátszó) vezetékes internetröl nem látja a laptopomat, (WINDOWS 10) valamit átkellett állítani a laptopon hogy lása az Egreatomat,és utána jó lett, Másik laptoppal megnéztük ott jó, az új Win 10 (frissítés után) valamit átálított és azt kellene vissza állítani, minden hálózat jól működik a hálozaton minden látszik csak az Egreat nem , köszönöm a segítséget
-
joco52
tag
Sziasztok régebben itt segítettetek nekem, most ugyanaz a baj, csak nincs már meg az hogy kellett megcsinálni sajnos, az Egreatomat wifiröl nem látja a laptopom, valamit átkellett állítani a laptopon hogy lása az Egreatomat, köszönöm a segítséget
-
gulyasa
őstag
Az eszköz elhalálozott.
Az előlapi piros led ki-bekapcsolódásán kívül semmi reakció a távirányítóra.
RESET gombbal felélesztés nem működik.
Szétszereltem, de az alaplapon semmilyen káros elváltozás nyomát nem tapasztaltam, sem a chipeken, sem a kondenzátorokon.
Élt 8 évet. RIP.
Az utód - egy HIMEDIA Q5 Pro - megrendelve.
Most már tényleg ennyi volt… -
nuke7
veterán
válasz
gulyasa #4088 üzenetére
na az a kihívás adódott a linkelt, frisebb bast castle-el, hogy az install végén zöld halál fogad... (egy teljes zöld képernyő és semmi más - utána meg fekete...
és minden bekapcsolásnál is) lehet, hogy a bastcastle elrontotta a lejátszómat és már csak a gyárival működik..?
-
-
gulyasa
őstag
Nem tudom, mi ez a sok fájl, de szerintem nem R6S firmware...
Most megnéztem (letöltöttem) a legutóbbi Bast Castle fw csomagját (Bast_Castle_v1.04_CSv1.4.0_xLiveCZ.rar), de abban is csak egy install.img fájl van, meg külön a szokásos "Resource" nevű mappa a háttérképekkel.Szóval ismétlem, nem tudom, mi az, amit rá akarsz erőltetni az R6S-edre, de az biztosan nem R6S-re való...
A Bast Castle fw-eket itt találod: http://www.mediafire.com/?ibtddec3rdnrm
-
nuke7
veterán
válasz
gulyasa #4079 üzenetére
fat32, 4gb, usb2.0 - 4 vagy 5 file van rajta, kicsomagolva (meg talán egy asus bios) a gyökérben, nem mappában. Csak az image kell? Én azt olvastam a tutorial-ban, hogy a zip-ből mindent rá kell másolni.
- bootargs.bin
- fatboot.bin
- recovery.img
- update.zipcsak az update zip-et kellene rátennem, kicsomagolva..?
-
gulyasa
őstag
Ugye kicsomagoltad a fw-t és csak az install.img fájlt másoltad a pendrive gyökerébe és nincs semmilyen mappába belerakva?
És egy másik sajátosság - ha a sok év alatt elfelejtetted volna -, hogy fw frissítésre egy max 8 GB-os, kizárólag FAT vagy FAT32-re formázott pendive-al képes az R6S.
(A tény nem öszetévesztendő azzal, hogy médiafájlok lejátszásakor sokkal nagyobb méretű és változatos fájlrendszerre formázott külső meghajtók kezelésére is képes, de fw frissítéskor csak a boot rendszer megy, annak viszont vannak korlátai.)
-
nuke7
veterán
sziasztok!
Az R6s-em azt csinálja, hogy bekapcsolom, kiírja, hogy hello - ugye ilyenkor sötét még a képernyő - aztán eltűnik a hello róla, a képernyő mutatja hogy wifi-plugin, aztán nagy sötétség, se kép se hang csak kikapcsolni tudom...
Esetleg valami megoldási javaslat, vagy nézzek másik médiaplayer után..?
Ja, bastcastle van/volt rajta. -
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4066 üzenetére
Ez furcsa.
Nem igazán emlékszem arra, hogy létezett volna olyan firmware, amiben csak Android mód volt...
Inkább fordítva, hogy pont az Android módot gyalulták ki belőle (Bast Castle).Biztos, hogy neked R6S-ed van és nem R6S II változat?
Tudnál a tévéden megjelenített (Android) menüről fényképet iderakni? Hátha tévedek... -
korikmate
tag
-
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4062 üzenetére
Én már évek óta nem használom a rajta lévő netes alkalmazásokat, nem is működik már mindegyik szolgáltatás.
De ha csak a youtube hiányzik, meg esetleg más internetes (stream) tartalmak, akkor inkább vegyél egy Google Chromecast eszközt. 15 ezer körül már kapható Chromecast 3, azzal teljes a youtube támogatás (is).
Én is vettem CC3-ast tavaly, az R6S megmaradt filmnézésre hordozható HDD-ről. -
aleister
veterán
válasz
gulyasa #4061 üzenetére
Igazából az Android is elavult már. Eddig a kislányom tudott YT-n meséket nézni rajta, de így hogy ez a lehetőség már megszűnt, gondoltam áttérek Linuxra. Mindenki azt írta, hogy sokkal gyorsabb lett neki a lejátszó L* alatt.
Nekem is megvan már 6-7 éve biztos. Belenézek hétvégén, hogy mennyi port szedett össze szegényke. -
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4060 üzenetére
Nekem is az van - az elsők között vettem -, mindmáig probléma nélkül teszi a dolgát.
Nem lehet, hogy csak túlmelegszik nálad és azért lassult be?
A passzív hűtésnek vannak előnyei és hátrányai is, főleg ahogyan az R6S-ben van megoldva.
Meg kellene nézni, nincsenek-e eltömődve a portól a dobozon lévő nyílások. Ezen kívül szét kellene szedni, hogy milyen állapotban van van a hűtőborda a chipen, nincs-e leválva róla. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Van egy régi Egreat r6s lejátszóm Realtek 1186DD chipsettel, ami mára már nagyon belassult. Anno volt egy tutorial az Android helyett Linux+Kodi telepítésére, de most nem találom.
Megvan esetleg valakinek a könyvjelzők között? -
bendegruz
őstag
Most nézem az új egreat cuccokat, hát csúnyán elszálltak az árakkal… azért ebben az árfekvésben amiben ők árulnak most, vannak komolyabb nevű gyártók is.
-
gulyasa
őstag
Többet már nem nagyon tudsz vele mást csinálni, csak bekonfigurálod a saját magad ízlésére és kész.
Évekkel ezelőtt kihalt a hozzá kapcsolódó fejlesztés.
Akik a custom szoftvert csinálták, már azok is felhagytak régóta a script-ek frissítésével is - leginkább az online tartalmaknál volt ennek jelentősége. -
gulyasa
őstag
Mit mondtam az USB3.0-ról?
(Igaz, azt konkrétan nem írtam, hogy a pendrive se legyen 3.0-ás, mert ez nálam már ilyen esetekben evidens. A viszonylag régi szerkezetek "karbantartásánál" mindig kerüljük az USB3.0-ás eszközöket... Amikor annak idején elkészítettem az egreatr6s.wikidot.com oldalt, akkoriban még nem voltak annyira elterjedve és nem is voltak olcsók az USB3.0-s pendrive-ok. Nem éreztem lényegesnek, hogy azt is megemlítsem ott.) -
tomic
addikt
Ilyet még nem tapasztaltam. Kicseréltem a kingstont egy másik névtelen pendrivra és láss csodát megy.
-
tomic
addikt
válasz
bendegruz #4051 üzenetére
https://www.mediafire.com/?7zo5edl4zm888
Ezt az oldalt találtam. Erről melyiket kell(ene) szerinted? -
tomic
addikt
Mindent a leírtak szerint próbáltam de nem megy. Most meg már be sem kapcsol a lejátszó. Annyit ír , hogy Updat.
Lehet kukáztam?
Elkezd a pendrive villogni majd abba hagyja és áll az egész. -
gulyasa
őstag
Az ajánlott a reset gombos.
Van még egy-két "nüansznyi" dolog a frissítéssel kapcsolatban.
Először is, nagyon menő volt annak idején, hogy az USB2.0 port mellett már USB3.0 is került rá (plusz eSata, de ez most nem tartozik ide). Csak sajnos eléggé hektikus. A tapasztalatom az volt, hogy az USB2.0 mindig jól működött/működik, de az USB3.0 néha nem. Vagyis az USB2.0 portban próbálkozz a frissítéssel.
A FAT/FAT32-re formázott pendrive-ot sem véletlenül írtam. Bár a lejátszó képes kezelni a médiatartalmakat akár NTFS, EXT3, HFS fájlrendszerű meghajtókról is, de sajnos frissítéskor csak a FAT/FAT32-ről működik a dolog.
És a használt pendrive sem lehet nagyobb 8GB-osnál. A boot rendszer ennél nagyobbat nem tud kezelni. -
tomic
addikt
Valami nagyon nem jó. Mindkét verziót próbáltam. Addig jutok,hogy a kijelző kiírja ,hogy update majd se kép se hang. Megy vagy 3 órája a frissítés.
Pontosan melyik fw amit fel kell raknom, nehogy user error legyen. -
gulyasa
őstag
Másold fel a kicsomagolt install.img fájlt egy FAT32-re formázott pendrive gyökerébe és dugd az R6S-be. Majd Beállítás - Egyéb - USB frissítés. Kb. 2-3 percig tart és közben egyszer újra is indul a lejátszó.
-
tomic
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni hogyan kell a gyári fw-t lecserélni? Mi a menete?
Jelenleg a 2.5.6 van rajta és ezt szeretném a 3.0.5.6 Cs-re cserélni. -
bendegruz
őstag
válasz
sztomi1981 #4041 üzenetére
elvileg a yt már nem is működik ezen a készüléken...
megszűnt a támogatás -
sztomi1981
tag
Van más is aki 'hálózat túlterhelt' üzenetet kap ha wifin csatlakozik a nethez (erős a jel közel a router)? Nekem folyton ezvan ha pl youtubeot be akarom nyomni.
Vagy felejtsem el és csakis vezetékes nettel próbálkozzak?
koszi -
sztomi1981
tag
Sziasztok, tud valaki olyan FW-t amin van HBO Go ehhez a kis masinához?
Köszi -
ricogsm
őstag
Eladó az egreat R6S em.
-
polgcsabi
aktív tag
1 kis help távügyben:
Ez a távirányító kezeli R6spro-t kicsit korlátozottan, de minden funkció mükszik! -
Bundyta
tag
válasz
bendegruz #4034 üzenetére
Lehet, de szerintem az van, h valami kódolási hiba lesz.
Megfigyeltem, h a UPC-nél rendszeresen előfordul, szkeccsel a hang egyet. Azt hiszem a szinkronhangban is ilyen van, no ezt valahogy rosszul kódolják el, amikor a magyar szinkront a videó alá teszik és ezzel nem tud mit kezdeni az R6S.
Sebaj, találtam megoldást!
Ezzel az ingyenes programmal leszedem mp3-ba a hangot - 256kbit a bitráta -, majd kérem az Audio / Video Mux-ot és egy direk stram copy-val újra összerakom. Alig egy perc alatt megvan az mp3-ba mentés, a mux-olás másodpercek alatt készen van.
És így ki is vasaltam a hibát - igaz, az a szkeccs hang megmarad, viszont nem akad meg a lejátszás!
Szóval ez az a program. Tömeges mp3-ba mentés is lehet vele csinálni, aztán egyenként meg kell csinálni a mux-olást.
Egy apróság zavarhat, h pl Supernat.s13.e09.mp4 volt az eredeti file neve, akkor majdnem ugyan ez lesz mux-olás után:
Supernat.s13.e09_(1).mp4Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
Bundyta
tag
válasz
bendegruz #4032 üzenetére
Sajnos nem ez a gond.
Például szedd le a Rejtjelek S02E10 részét mondjuk az Openload-ról és indítsd el a lejátszást!
Egy percet nem fog menni, kattan a hang, majd rövidesen lemerevedik a rendszer.
Viszont ha átkonvertáltatom az onlinevideoconverter.hu oldalon .flv formátumra - ezt szeretem, mert kisebb lesz az állomány -, akkor megszűnik ez a kattanó hang és végig tudom nézni az adott részt.
Neked hibátlan a letöltött fenti film lejátszása?
-
Laca0
addikt
Tök jó, hogy ezek a kínai boxok már 100 éve működnek szinte mindenkinél, egy-két kisebb javítgatással
Én pl. már 1-2 éve nem nyúltam a szoftveréhez, hardveresen meg egyáltalán nem kellett piszkálnom -
Bundyta
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérek szépen, hátha...
Szóval sorozatfüggő vagyok és például legutóbb a Burto - Next Generation 45. részt szedtem le PC-vel, a VideoDownloader-rel az Indavideo-ról.
A lényeg, h kb 10:30-nál, nagyjából a rajzfilm felénél egyszer csak elment a hang, majd 10-15mp múlva kimerevedett a kép és a lejátszó lefagyott. Csak a ki-/bekapcsolás gombra volt hajlandó reagálni.
Nem először futottam bele ebbe a hibába. Egy gyors megoldást találtam, az Onlinevideoconverter oldalra feltöltöm a filmet és .flv-be konvertáltatom. Kicsit kisebb lesz a mérete és eltűnik ez a hiba.
Máskor pedig kattan egyet a hang, majd szintén 10-15mp múlva elnémul, csak a filmlejátszás megy. Stop-ra, egyéb gombra nem reagál, csak a ki-/be kapcsolásra.
Az ukrán felület van rajta, amit valaki feljebb belinkelt.
Más szaladt már bele ugyan ebbe az elnémulós és lefagyós dologba? Mit tudtatok vele kezdeni?
-
ricogsm
őstag
Egreatra tudok tenni KODIT vagy librELEC-t vagy andoridot?
Ha igen hogy? -
rajzol01
tag
válasz
bendegruz #4022 üzenetére
nekem ez egy olyan helyiségben van ahova 'hosszabított/erősített' wifi jel megy(garazs mogott), tehát picit gyengébb a jel. kihúztam a jel erősítőt és felvittem az egreat-t a lakásba. itt annyi javulás hogy nem akadnak meg a videók (eddig)720p-ben sem de a betöltés még mindig elég lassú
a netem amúgy diginet 100 (talán ez a leglassabb), de hát a laptopwifi+hdmi+butaTv módszerrel nincs semmi gond sem ráadásul a garázs mögötti helyiségben ahova jel erősítő kell
ja és nem vettem meg a progit, nem tudom ez számít e
-
rajzol01
tag
válasz
bendegruz #4020 üzenetére
no végül is kilőttem a yt-t az egreat-re onnan hdm.vel a butatv-re, de sajnos nekem kb 10-15 sec mire betölt egy videot
és video közben néha meg is akad, pedig már visszavettem 360p-rea wifi jelem jó kell hogy legyen mert a yt lejátszás ok a telon.
egreat-n ez a software van : inext v2.22
-
rajzol01
tag
sziasztok,
a laptop--hdmi--butaTv rendszeremet szeretném korszerűsíteni hogy ne kelljen se laptop se hdmi kábel.
telefonról szeretnék youtubozni a butatv-n.
ehhez amim van : wifi jel és egreat r6s pro. össze tudom hozni? Bubbleupnp erre használható?az egreat youtube nálam is gatya már
köszi
-
bendegruz
őstag
azt írja a youtube alkalmazás, hogy június 30-tól megszűnik a támogatás ezen a készüléken
akkor onnantól nem is lehet majd használni a szolgáltatást? -
slecht
aktív tag
Hello!
Kicsit kihalt ez a hely...
Miután tegnap kétszer földhöz vágtam az R6S-t, mert nem tudtam rábírni a torrentre, gondoltam megpróbálom ma is, kicsit másképp.
Behatoltam a "gépházba" (már nem volt nehéz) és azonnal ráébredtem miért is ilyen lassú a kicsike.
Leszereltem róla a gyári hűtést (ha azt lehet ennek nevezni) és ráapplikáltam egy aktív hűtést.Most így néz ki a kicsike:
Igencsak pörgős lett, persze az előéletéhez képest, és persze nem kell csodát várni tőle.
A torrent elérés, és maga a Transmission is sokkal gyorsabb lett. Filmekben tekeréskor azonnal ugrik a kijelölt helyre, a menüben lavírozva is sokkal gyorsabb minden.
Hozzá kell tennem, hogy csak max Full HD-ban nézek mozikat, 3D-t soha nem is láttam, (és nem is akarok) amivel viszont "széthajtom" az a torrentezés.Persze még csak tesztüzem van..., lehet, hogy holnapra elfüstöl.
-
-
bendegruz
őstag
az inext 2.22-t nem modolták rá az egreat-ra?
vagy igen és csak én nem találom? -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Az egyik fórumtárs kereste, hátha másnak is kell: BastCastle V1.03 mod+
-
feco14
újonc
Üdv Mindenki!
Érdeklődni szeretnék az Egreat R6S után. Olvastam, hogy torrent alkalmazást tud futtatni. Az elképzelésem az lenne hogy egy "torrent szerverként" működő médiakiszolgálóként működne, viszont nem szeretném ha 0-24 ben menne mint pl.: egy router. (igazából attól félek hogy a 0-24 es szolgálatot nembírja az külső vinyó) hetente kb egykét film van letöltve, azokat max. akkor szeretném seedelni ha mondjuk bekapcsolom a tv-t.
Képes egy ilyet ellátni ez a kis masina? Be lehet állítani hogy a torrent alkalmazás automatán elinduljon amikor bekapcsol a készülék?Köszönöm a segítséget és a válaszokat.
-
bendegruz
őstag
válasz
SpongyaBob #4001 üzenetére
van hivatalos oldal, de amit te használsz az egreat-en, az egy modositott cucc
mert ugye hivatalosan nem erre készül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy újabb Egreat lejátszó a PH!TV-ben!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! MacBook Air M1 13" 2020 - M1 I 8GB I 256GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest