Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
slecht
aktív tag
Hello!
Kicsit kihalt ez a hely...
Miután tegnap kétszer földhöz vágtam az R6S-t, mert nem tudtam rábírni a torrentre, gondoltam megpróbálom ma is, kicsit másképp.
Behatoltam a "gépházba" (már nem volt nehéz) és azonnal ráébredtem miért is ilyen lassú a kicsike.
Leszereltem róla a gyári hűtést (ha azt lehet ennek nevezni) és ráapplikáltam egy aktív hűtést.Most így néz ki a kicsike:
Igencsak pörgős lett, persze az előéletéhez képest, és persze nem kell csodát várni tőle.
A torrent elérés, és maga a Transmission is sokkal gyorsabb lett. Filmekben tekeréskor azonnal ugrik a kijelölt helyre, a menüben lavírozva is sokkal gyorsabb minden.
Hozzá kell tennem, hogy csak max Full HD-ban nézek mozikat, 3D-t soha nem is láttam, (és nem is akarok) amivel viszont "széthajtom" az a torrentezés.Persze még csak tesztüzem van..., lehet, hogy holnapra elfüstöl.
-
slecht
aktív tag
"Aki szemüveges, annak a szemüveg nélkül általában az SD műsor is ugyanazt az élményt adja, mint a HD," - ez volt az alapod, amiből aztán következtettél, majd meg is magyaráztad. A 3D-s szemüveggel kapcsolatban igazad van, de az alapod az egy nagy marhaság. Ne sértődj meg, nem kötözködöm, csak vitázom Veled, attól még béke van.
De részemről vége az offoknak. -
slecht
aktív tag
válasz
PistiSan #2326 üzenetére
Igen azt is használtam, de most a linkelt legújabbról írtam, hogy felejt.
Félreértettél, nem szeretnék vitatkozni, de nekem jobban megfelel a CS.Szerk:
A csomagolt fájlban lévő txt-k kellenek a pendrive-ra flasheléshez? Lehet az a gond, hogy azokat nem raktam rá? Igaz, nem is néztem mi van bennük. -
slecht
aktív tag
Nekem is felejtett, de nem mindent. A tököm is tele volt már, hogy mindig be kellett állítanom pl. az órát.
Ráadásul, ahogy néztem közel sincs olyan feliratkezelése, mint a CS-eknek. (Persze nem sokáig volt fent nálam.) Azonban az biztos, hogy hűvösebb a lejátszó ezzel a cuccal, mint a CS-sel. -
slecht
aktív tag
válasz
Indiant #1643 üzenetére
Előre is bocsi a hangvételért, de akinek jó ez a firm, az szerintem mazochista!
Nem elég, hogy egyszer csak újraindul fekete-fehérben és semmit sem tudsz kezdeni vele. Újraindul úgy hogy elfelejt inden beállítást. Újraindul úgy hogy elfelejti a hálózatot és semmit sem tudsz vele csinálni. Ha rányomok a Fájlkezelőre simán lefagy.
Ne haragudjatok, de akármit tud ez a Bast Castle az biztos, hogy engem tovább nem érdekel.
Inkább visszamegy a 3.0.5.3-by-CSv2.4t-DMD-xLiveCZ, mert ez legalább betonstabil, még ha lassú is. -
slecht
aktív tag
Na olyan firmmel én még nem találkoztam. Keress olyat a beállítások menüben, hogy Samba process, vagy amiben benne van a Samba szó és azt kapcsold be. Még a gyári szoft is tudta a samba megosztást, így elég nehezen hiszem, hogy egy moddolt firm ne tudná. Melyik firmet használod?
Beállítás>Hálózat>Samba folyamat>Be és utána láss csodát. :-D -
slecht
aktív tag
A transmission elvileg automatikusan létrehozott a vinyón egy "torrent" nevű mappát. Alapból ide tölti le a fájlokat. Ebben a mappában van egy settings nevű mappa is, amiben van egy setting.json nevű fájl. Én itt állítgattam be magamnak a Transmission dolgait. Ezt a fájlt egy sima jegyzettömbbel lehet szerkeszteni.
-
slecht
aktív tag
Én is így szoktam kikapcsolni, de én csak kb fél-egy percet várok a kikapcsolással. Persze a torrentet ugyanúgy le kell állítani előtte, a cél természetesen az, hogy ne írjon a hdd-re semmit kikapcsolás előtt.
(Az én hdd-m egyébként egy 500GB-os USB3-as NTFS vinyó.)Nekem is ugyanezeket csinálja a Win8 mikor rádugom a gépre a vinyót, és egyébként az eddigi összes Egreat cuccal ezt csinálta, de vinyó még nem ment tönkre egyikkel sem.
-
slecht
aktív tag
válasz
gabika1969 #1386 üzenetére
Köszi!
Az igazság az, hogy engem a 3D nem érdekel, mert sosem használtam. Amire kíváncsi lettem volna az inkább a feliratkezelés. Megjegyzi a felirat beállításait, vagy mindig újra be kell állítani mindent?
-
slecht
aktív tag
A hasonlatot vágom, de ebben a vonatkozásban nem értek vele egyet.
Nálam a lejátszó simán kiváltotta a PC-t a torrent terén, így az autó-bicikli hasonlat nálam nem játszik. Abban viszont egyet értek veled, hogy nem erre van kitalálva a cucc, de attól még működhet jól, ha be is van állítva jól!PEACE MINDENKINEK!
-
slecht
aktív tag
Azoknak akik kételkednek. A képen látható (remélem), hogy például ezt a torrentet 2013. február óta tartom seedben.
Az eltűnt torrenteket én annak tulajdonítanám inkább, hogy nem megfelelően kapcsoljátok ki a lejátszót, vagy esetleg áramszünet után tűnik el torrent.Rick4:
Nem kívánok vitába szállni senkivel, és megsérteni sem akarok senkit, de szerintem teljesen használható a Transmission. A dolog részemről lezárva! -
slecht
aktív tag
Őszintén szólva halvány fogalmam sincs, hogy mit csináltok. Gyakorlatilag panasz nélkül használom a lejátszó torrent részét, az azonban igaz, hogy oda kell rá figyelni, de aki kijelenti, hogy erre nem való a lejátszó, az valamit nagyon rosszul csinál.
Egyébként az úgynevezett BT kikapcsolásának az égvilágon semmi köze a Transmission klienshez. Csak azért írom, mert valaki ezzel társítja azt, hogy eltűntek a torrentjei.
-
slecht
aktív tag
Gondoltam kipróbálom én is, hogy nálam mit csinál. Egy 720p-s torrent mellett néztem egy 720p-s filmet és semmilyen akadást nem tapasztaltam. A vinyó egy Hitachi 500G USB3, igaz nem a saját Maxell házában, hanem egy Delock házban van. A lejátszó egy Pro, firm xEgreat-III-R6S-2.5.6.0-by-CSv2.0-DMD-XLCZv4.5.
Persze a szokásos fagyás megvolt a torrent indításakor.
-
slecht
aktív tag
Igen, nálam is így szokta, de aztán simán megy tovább. Ha nem indul el egy idő után, akkor próbáld meg ki-be kapcsolni a menüben a Transmission PT-t.
Amíg stabilan el nem indul a torrent, tehát, amíg túl nem lép ezen a fagyáson, addig tényleg nem szabad semmi mást csinálni a lejátszón, ahogy az előttem szóló is írta. Utána viszont elvileg minden mehet a rendes kerékvágásban, persze ha nem fogja le a sávszélességet. -
slecht
aktív tag
Már sokadjára szopat meg ez az ext3 partíció, de a megoldás valamiért mindig ugyanaz. Maradok NTFS-en, mert a létező összes drivert kipróbáltam, de nem tudom működésre bírni az USB-s ext3 vinyót Win8 alatt, és ezzel már nagyon tele van a hócipőm, mert a lejátszó meg ezt a fájlrendszert kedveli. Viszont így a letöltött állományokkal meg semmit nem tudok kezdeni. Kiírni sem tudok semmit.
Hülye ötlet lenne, ha egyszer összefognának a Google meg a MSoft, hogy használható oprendszert csináljanak, ami legalább egy kicsit kompatibilis egymással? Ilyenkor örülök, hogy nem vagyok amerikai, mert egy fegyverrel bemennék a két céghez rendet tenni! -
slecht
aktív tag
Mivel lehet ext3-ra formázni a vinyót. Win 8-cal nekem nem sikerült.
-
slecht
aktív tag
Srácok, ha formázom a külső vinyót ext 3-ra, attól még meg tudom nézni róla a 8-10 gigás mkv-kat?
-
slecht
aktív tag
válasz
kiujt675hrg #754 üzenetére
Én ezt a megoldást alkalmaztam. Mert csak így sikerült megcsinálni.
Ha a torrent teljesen megegyezik, akkor elméletileg nincsen akadálya máshová is leosztani, de ahhoz többször kell meglennie a fájlnak is a lemezen. Gyakorlatilag minden egyes torrentedhez külön meg lesz a hozzá tartozó .torrent és .resume fájl, de mellette meg kell lennie magának az "anyagnak" is külön.MÁS:
Valaki kérdezte, hogy hol lehet beállítani a Transmission-ben, hogy pl. mekkora sávszéllel töltsön le vagy fel. Nos, én a torrent/settings/settings.json fájl szerkesztésével értem el a célt. Gyakorlatilag bármit be lehet állítani ezen fájl szerkesztésével, és nem kell hozzá csak egy jegyzettömb.
Ha már valaki megválaszolta a kérdést, akkor bocsika! -
slecht
aktív tag
válasz
kiujt675hrg #747 üzenetére
Szia!
Először csak indítsd el a torrentet mintha elkezdenéd letölteni, ekkor automatice létrehozza magának a .resume meg a .torrent fájlt. Ezután állítsd meg a torrentet és másold be a komplett fájlt. Csak ezután ellenőriztesd az adatot.
Egy párszor nekem is kellett csinálnom ilyet, hogy ne töltsem le újra a torrentet, de csak így tudtam megcsinálni. -
slecht
aktív tag
válasz
kiujt675hrg #734 üzenetére
Szia!
Webes felületen ellenőriztetted a torrenteket? (Jobb klikk "Verify local data")
#735 Laca0:
Ilyenre még nem figyeltem fel, de nálam a fájlokból mappákat szokott csinálni. Sőt, a jogosultságokkal is probléma szokott lenni nálam. Ha például lapossal létrehozok egy mappát a vinyón, akkor van, hogy az R6S nem látja a mappát, vagy látni látja, de nem tud belelépni.
Többször írtam én is ide, de senki nem tudott segíteni a fájlproblémákkal. -
slecht
aktív tag
Az miért van hogy egyszer csak egy fájlból mappát csinál a lejátszó? És gyakorlatilag bármilyen fájllal képes ezt megtenni.
Ha van valaki, aki képes ezt a talányt megfejteni, és netán megosztja velem a hiba okát (netán annak megoldását is) az legyen szíves álljon elő, mert nekem a tököm kivan, hogy például egy torrentet kétszer kell letöltenem emiatt.
A lejátszón custom 2.5.6.0 firm van. Egy 500GB-os USB3-as NTFS vinyó van rákötve, de mindegy hogyan van rádugva, mert a többi csatin is ezt csinálja.
-
slecht
aktív tag
Szia!
Nem tudom, hogy ebben a firmben benne van-e a Transmission torrent kliens, mert nekem kellene. Ha megtennéd, hogy írsz a srácnak, hogy tegye bele, akkor nagyon hálás lennék.
Mindenkinek:
Nekem most a 2.5.6.0 firm van fent, mert ezzel ment pöpecül utoljára minden felirat, azonban a Transmission "csak" 2.50 verziójú. Ha valaki tudja hogyan lehetne csak a Transmission-t frissíteni annak megköszönném, ha leírná. -
slecht
aktív tag
Igazad van. Bocsi mindenkitől. A BT az a Bittorrent. Bocsi mindenkitől ha félrevezettem.
Ha nem tudod hogy a két háttértár közül melyikre fog letölteni, akkor nézd meg a rajtuk létrehozott settings.json fájlt. Ha minkettő letöltési helyében sda1-et ír, akkor arra fog letölteni amit C:/-nek lát.
-
slecht
aktív tag
Szia!
Először is, a Beállításokban a Hálózat menüben van egy olyan, hogy Transmission PT service, ez legyen bekapcsolva, utána indítsd újra a cuccot. Ekkor létrehoz a vinyón egy torrent nevű mappát. Ahova a torrenteket menti, meg itt van a settings.json fájl is amiben a Transmission beállításai vannak.
A webes kliens címe alapból a lejátszónak kiosztott IP után a 9091-es port. (pl: http://192.421.1.234:9091)
Ha még itt sem éred el, akkor lehet, hogy a menüben ki kell kapcsolnod a Transmission PT service-t, majd visszakapcsolni. Ha nem tudod visszakapcsolni, akkor valószínűleg sérült a settings.json fájl.
Áramszünetnél nekem egyszer csinált olyat, hogy sehogy sem tudtam felébreszteni a torrentet, ezért kikapcsoltam a Transmisssion PT service-t a menüben, és törölnöm kellett a vinyón létrehozott torrent mappában lévő settings.json fájlt. Ha sikerül működésre bírni, akkor az legyen az első, hogy ezt a fájlt lemented máshova, így bármikor vissza tudod másolni, ha gond lenne.Még néhány jó tanács, (mert nem tudom mennyire vagy járatos ebben):
- soha ne kapcsold ki úgy a lejátszót, hogy közben fut a Transmission, mert akkor sérülhetnek a letöltött torrentek és emiatt lehet, hogy újra elkezdi letölteni őket,
- soha ne húzd le simán a vinyót vagy pendrive-ot a lejátszóról, ha nem választottad le. Mindig úgy csináld, hogy megnyomod az Eject gombot a távirányítón és a megjelenő menüben leállítod a "torrentes" háttértárat, majd vár kb 15 másodpercet és csak utána kapcsolod ki a lejátszót. Én, ha nem így kapcsoltam ki akkor mindig kaptam egy sérült fájlt (és persze ez a futó torrent volt, vagy a settings.json fájl.
- Szerintem ne a WIFI-vel torrentezz, ha ilyen R6S-ed van, hanem kábellel oldd meg, ha lehet. Nálam a WIFI nem volt stabil.
- Ha van okos telefonod, akkor tölts le rá programot, amivel tudod kezelni a Transmission-t. Androidra ajánlom az ATG-t, vagy a Remote Transmission-t. Nálam mindkettő teljesen jól működik.Bocsánat, hogy ilyen szájbarágós lett, nem nézek snkit hülyének,
csak segíteni szeretnék.
Remélem sikerül működésre bírni és olyan elégedett leszel vele mint én.Ui.: Na például, ha már csináltak egy "teszt" videót,akkor ezt is tesztelhették volna benne, nem csak 50 percen keresztül szerencsétlenkedni.
-
slecht
aktív tag
Sziasztok!
Hát nem tudom srácok. Nekem van egy ilyen lejátszóm, de én teljesen elégedett vagyok vele. Igaz nem próbáltam ki vele minden fájlformátumot. És csak 720p-s mkv volt a legizzasztóbb neki amit lejátszottam vele, de ez az én 720p-s LCD tévémnek bőven elég. Ráadásul nincs is pénzem 3D-s FULL HD TV-re, meg nem is kellene (de ez az én igénytelenségem).
Mindegy, egy szó mint száz, ez a "teszt" szerintem egy nagy kalap semmit sem ért. Aki ez alapján ítéli meg az R6S-t, az igen nagy hibát követ el szerintem. Tény, hogy az Android egy kalap kakit sem ér, de én nem is nagyon akarok egy médialejátszóval "Fruit mittoménmit" játszani, főleg nem egérrel.
Amire én használom, arra bőven elég. Sok bdrip, és néha egy kis 720p-s mkv és kész. Ja, és nem elhanyagolható nekem a benne lévő Transmission amivel jó ideje torrentezek, atomstabilan.
Igaz ezt nem mondtam, de nekem az a változat van meg, amiben van WIFI is, meg az eSATA csati helyett SATA csatlakozó van rajta.A "tesztet" mindennek nevezném, csak nem tesztnek. Teljesen felkészületlenül odaült valaki egy TV elé, amire rádugott egy médialejátszót, aztán elkezdte szidni, ha nem csinált valamit, pedig nem is tudta mit csinál a lejátszóval. És egyébként is látszott a csávón, hogy hulla fáradt!
Ez az én véleményem és nyugodtan le lehet hülyézni miatta!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy újabb Egreat lejátszó a PH!TV-ben!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest