Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi erősítő építése
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-book olvasók
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurlaci
csendes tag
Örülök neki.Megint tanultam valamit. Tehát ebben van dobborda.
Na a probléma meg ott van hogy az alábbi linken szereplő gépek nagy többségében meg nincs.(120k alatt.)
Akkor sincs ha a polgár kiveszi mind a 3 szállítási biztosító csavarthttps://www.markabolt.hu/felultoltos_mosogep/electrolux/
-
gyurlaci
csendes tag
Basszus nem hiszem el.Szerinted szétszereltem a gépet a bemutató teremben?
Talán innen.: Márkabolt.Electrolux EWT1376HGW felültöltős mosógép
Méretek
(szélesség, magasság, mélység) 400mm × 890mm × 600mm
Osztály A+++
Garanciaidő 1 év
Kivitel felültöltős
Mosási hatékonyság A
Szárítási hatékonyság B
Max. centrifuga fordulat 1300 ford/perc
Visszamaradó nedvességtartalom 52 %
Max. ruhatöltet 7 kg
Energiafogyasztás > 0,85 kWh, 157 kWh/év
Vízfogyasztás 9990 l/év
Zajszint (mosás) 51 dB(A)
Tömegkiegyenlítés van
Dob űrtartalma 42 l
Üst anyaga carboran
Vízcsatlakozás hideg
Extra tulajdonságok - Fuzzy Logic
- pillanatmegállítás
- inverter motor
- áramszünet memória funkció
- közepes LCD-kijelző piktogramokkal, érintőkapcsolóval
- Time Manager (8 lépésben állítható)
- FlexiDose por/folyékony mosószeradagoló (kapcsolóval)
- Woolmark Blue minősítés
- gőz programok (2 db)
- késleltetett indítás (1-19 óra)
- AutoOff funkció
Fontosabb programok Pamut, Pamut/Gazdaságos, Műszál, Kímélő, Gyapjú/Kézi mosás, Farmer, Öblítés, Centrifugálás/Szivattyúzás, Takaró, Sportruházat, 14 perc/1 kg gyorsprogram, Gőz frissítés, Műszál gőzölésJa és akkor ebben nincs dobborda?
-
-
törölt tag
válasz
gyurlaci #5790 üzenetére
A többek által tapasztalt jelenség nagy része user error, mert arról nincs videó, ahogy eszetlenül használja egy részük. Ja, és az ediginél csak tetszik gomb van a hsz-eknél érdekes módon. Minden mosógépnél előidézhető, hogy ne vigye, ha nem úgy használják, ahogy kell, legalábbis szerintem. Ez EWT1066-os, de ha nálad levehető, akkor szedd le a felét, és úgy használd egy hosszabb ideig, feltéve, hogy nem okoz ez magában is már kiegyensúlyozatlanságot.
Kár ezeket ide bemásolgatni. Ha szerinted hitelesek ezek a beírások, akkor semmiféle mosógépet nem vhetsz, mert kb. mindnél vannak ilyenek. Aztán már 10 vagy 100 ezrek vagy akár milliók is meg gond nélkül használják. Ráadásul elöltöltősbe jobbakat nemigen találsz ennyiért, de hát szabad a vásár. -
-
törölt tag
válasz
Freeman007 #5784 üzenetére
Szerintem ezek közül érdemes felültöltőset: 99k+ a garikiterjesztés az Electrolux EWT1266ESW-re, vagy kicsit kevesebb az EWT1264ILW, ami szinte ua. csak nem magyar a feliratozása. Vagy még olcsóbban egy mosási idő kijelzése nélküli EWT1262IFW
-
gyurlaci
csendes tag
Szerintem meg az a nettó baromság hogy olyan dologról beszélsz amiről fingod sincs.
A srác a leírásban a valóságot írta.Az összes alap ELUX- ban nincs dobborda.Egész pontosan a 140k-s dd motoros gőzbuborékosban meg ettől felfelé már van. Az összes mondom összes Zanussiban és AEG-ben MEG VAN! (Saját szemmel való meggyőződés a Márkabolt Fehérvári úti szalonjában.)
Az az bizonyos súlyú, darabszámú textilnél nem tudja az ide-oda forgásokkal kiegyensúlyozni a dobot és
a program 3,5 óra után megáll.Ez lehet hogy ritkán fordul elő de én timerrel indítom a mosást és kúrva cvíder lennék ha reggel lemennék a mosókonyhába hogy kiterítsek és a mosógép még szöszölne.
Itt a vélemény:Centrifuga nincs a helyzet magaslatán, késleltetés ügyetlen, kábel rövid.
* A legnagyobb gond a súlykiegyenlítéssel van, ha fél töltetnél többet töltünk bele, akkor vagy ki tudja centrizni a töltetet, vagy nem. A sok próbálkozás miatt így az 5-6 órásra(! ) nyúló program sem ritka, végén persze a végső centri is kimarad. Ezzel a szervizt 2 alkalommal hívtuk ki, mindkét alkalommal arra jutott, hogy " ez a készülék ilyen". Ezzel kapcsolatban megkerestem az Electroluxot is, mert ahogy láttam nem egyedi a problémánk, más is írta ezt. Természetesen a szériahibát nem ismerték el.
Időközben egy szakértőtől megtudtuk, hogy a problémát az okozza, hogy a dobra csak 1 db bordát tettek, szemben az újabb változatokkal, amin 3 van. Így az 1 db bordán nem akad meg megfelelően a ruha, ezért nem működik a súlykiegyenlítés megfelelően.
* A késleltetéssel a program kezdetét lehet beállítani, s nem a végét. Kényelmetlen, bonyolult kiszámolni, hogy mennyivel toljuk el az indítást.Továbbá:Egy másik user:
Ha a felénél több ruhát teszek bele, lutri, hogy ki tudja-e centrifugálni. A 6 kg hatalmas kamu, mert nem tud felpörögni a centrifuga már normál mennyiségű ruhánál sem (nem tudja elegyengetni a centrifugáláshoz). Fél óráig küszködik, fel-felpörög és leáll, végül vizes marad a ruha. A szerviz motort cserélt rajta, de csak kicsit lett jobb a helyzet. Azt javasolták, hogy a mosóprogram után nyissuk ki, rendezzük el az összegabalyodott ruhákat, és külön indítsuk rá a centrifugálást. Ez tényleg hatásos megoldás, de ki szeretne ilyen mosógépet? !? !
Mindemellett 1 éves kora ellenére már büdösödik, egylőre rá sem jöttünk, honnét jön a szag, valahonnét lentről, és naponta használjuk és tisztítjuk.
Szóval a EZT ELKÚRTÁK NEM KICSIT,NAGYON. -
gyurlaci
csendes tag
válasz
Geri0204 #5782 üzenetére
Rágd át az AEG promóciós feltételeit.Itt azt írják hogy minden mosógépre vonatkozik a + 3 év gar.
Ugyanakkor a Márkaboltban nem minden gépnél jelzik a hogy reg után él a + gar, holott az AEG szerint a bolt
azon üzletek közé tartozik akik részt vesznek az akcióban.
Itt a link.:
https://www.aeg.hu/local/promotions/3-ev-extra-garancia/promocios-feltetelek/ -
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Mosógép vásárlás előtt állok. Van-e valami bestbuy mostanság?
Kritériumok a következők lennének: felültöltős, 1200es centrifuga, minnél több gari (kiterjesztett is akár), természetesen minnél olcsóbban - mondjuk 100k, erős indokok mellett talán 120k. Nem lényeg hogy nem víztakarékos - víz nélkül nem lehet mosni.Ismerős most vett egy AEG LTX6G261E -t, kicsit nyiklik a kijelzős rész összeszerelése, a gumitömítés nincs összehegesztve - nem folytonos - persze pont az elektronikai rész felé tud a víz elszivárogni ha úgy tartja kedve. Egyelőre nincs vele gond (egy hetes.)
Kár hogy Beko nem gyárt felültöltőset mert nem lenne kérdéses a választás.Nem vagyok márkafüggő, szóval jöhet bármilyen tipp.
Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
Geri0204 #5782 üzenetére
Ez meg az Electrolux/AEG/Zanussi márkabolt:
Electrolux EWS1276CI
Ugyanaz az ár és a garancia. -
Geri0204
újonc
Üdv mindenkinek!
Aki esetleg még képben az én korábbi hozzászólásommal a lényeg hogy ezt az
Electrolux EWS1276CI gépet fogom megvásárolni!Már csak annyi kérdésem lenne felétek, hogy hol kellene megvennem, a garancia végett!? Ahogy mondtátok is elolvasgattam a garancia feltételeket! Két oldal van ami maradt az egyik Emag a másik a Preciz.hu. Minden botban erre a gépre 1 év garit adnak de az Emag-on alapból 2 évet! Ezt annyira nem tudom hova tenni!? Kiterjeszteném még pár évvel a gari időt itt ami fontos hogy ha netán gép csere szükséges akkor az Emagnál folytatódik a garancia ideje az új gépre, azonban teljesen nem írják le mikre vonatkozik a garancia ( az meg van hogy kopó alkatrészre stb. nem ). A preciz.hu kicsit olcsóbb de csak pár ezer forintról van szó ott 5 évre terjeszteném ki ahogy értelmeztem ott egy esetleges csere esetén a teljes garancia megszűnik, valamiért kicsit még is szimpatikusabb a bolt!
Esetleg van e valakinek tapasztalata a két bolt garanciájának igénybevételével kapcsolatosan??
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
littlemole
őstag
Szeretnék egy mosógépet venni. A régi whirpool programja nem akar indulni. Amugy kb 17 éves gép már de az utóbbi 3 évben jóval többet volt használva, így ezt nem bírta.
Kicsit itt is olvasgattam itt is. és a Yanussi electrolux vonalat néztem.
Amit kineztem egy ZANUSSI ZWF81441W . 339 eur A garancia rá 1 év + 1 év regisztrálás után a zanussi oldalán.Van egy electrolux amire 5 év a garancia, viszont az 160eur al drágább. Kifutó modell szóval 1 db kiállítási példány van belőle.
ELECTROLUX EWF1484EDW 500Eur
Ezeken a garanciákon gondolkozom. Megéri az a +3 év garancia ennyi felárért? Munka és alkatrész is benne van, szóval nem rossz szerintem.
-
-
törölt tag
válasz
Dyingsoul #5771 üzenetére
-Jó lenne ha nem rohadna bele az öblítő.
Sajnos hosszú évek óta még mindig a tetőbe építik a mosószertartályt, és miatta rozsdásodik el a teteje is. Nemrég egy alig kétéves WP-ről számoltak itt be ilyen tünetekkel.
Mosási idő kijelzés, 5 helyett 7 kg kapacitás, és 1000 helyett 1200-as centri, meg még amit az előttem lévő linken látni. -
gyurlaci
csendes tag
válasz
Amerigo57 #5777 üzenetére
Ez a bolt NEM AEG márkabolt. Csak egyszerűen Márkabolt a cég neve. Az AEG hivatalos oldalán (https://www.aeg.hu/) fent vannak azon cégek listája amik részt vesznek a promócióban. A Márkabolt is ilyen.
S itt is a legolcsóbb többek között.Az edigitálnál pl. 20 k-val drágább és hallgatnak a promóról de ajánlgatják a saját garhosszabbításukat jó drágán pedig részt vesznek az akcióban. Régen korrektek voltak. :-( -
DJosef
őstag
Sziasztok Urak!
Pro kontra érveket kérnék Tőletek az alábbi két gépre:
LG F2J7HM1W
Whirlpool FWDG86148W
Előre is köszönöm!
-
Apucy01
őstag
Most már értem hogy lettek tizenéves gyerekek PH nagyurak stb stb.. csak fujják a magukét a hsz szám növekszik és kész. Az semennyit nem érdekli őket hogy amit le írnak azzal segitenek e az embereknek vagy sem. ez elég szomorú.
gabor9991
Micsoda nagy tragédia az a videó csak szemléltetés volt.. nekem pl a a gépen minden fölirat angol és mégsem gondolkodom öngyilkosságon
-
BB9360
aktív tag
válasz
dreampost #5769 üzenetére
Hát, ha eltekintünk az elírástól /500.000 ezer az 500 millió, de jó is lenne!
/, akkor is elég szép summa. 530.000-ből meglenne egy alap Miele szett is.
Én AEG-t vettem, leginkább a 4 év GYÁRI garancia miatt. A mosógép ok, a szárító nem a kedvencem, tőle többet vártam, pláne, hogy a legdrágábbat vettem. Egy olcsóbbat kellett volna, mert a drágább nem jobb, de úgy legalább az ár-érték aránya jobb lenne.
300-380 ezer között számolj és azt vedd meg, amelyik a te igényeidnek a legjobban megfelel!
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Tudnátok valami jó felültöltős mosógépet ajánlani?
Keret 70-120 körül, de nincs konkrétan kimondva, inkább úgy mondanám jó indok kellene ahhoz, hogy miért válasszuk a drágábbikat. Pl próbáltam keresni, hogy mi a különbség a különböző energiahatékonysági szintek között de nem sokra jutottam. Nyilván kevesebb áram és víz felhasználással működnek, de konkrét számadatokat nem nagyon találtam.
Szempont lenne még:
-Csak felültöltős jöhet szóba (40 cm a legkeskenyebb oldal de úgy néztem kb mindegyik ilyen)
-Nem gond, ha halkabban mos-centrifugál az átlagnál...
-Jó lenne ha nem rohadna bele az öblítő. (jelenlegi olcsóbb oldaltöltőssel bármit csinálok már, egyszerűen áll a víz az öblítő rekeszben mosás után)
-Évente 1-2 alkalommal előfordul, hogy papírzsepi marad a ruhában, jó lenne ha ez nem tenné tönkre.
-Amennyire lehet kímélje a ruhát.Pár hsz-el felettem vacilált valaki a AEG LTX6G271E mosógépen, nekem ez tetszik de nem igazán jön át mivel tud ez többet egy 70 ezres Whirlpoolnál. Jó, nagyobb a centrifuga fordulatszáma és 5 kg helyett 7kg-t is bír de kb ennyi meg a fancy kijelző.
Nem kötekedni akarok csak nem vagyok jártas a témában, ezért jöttem segítségért!
-
asdf_
veterán
válasz
Geri0204 #5765 üzenetére
A biztositos "garanciahosszabbitasok" jellemzoi ilyesmik lehetnek:
- kizarolag a biztositott termekre szol, tehat ha gariido alatt a termek javithatatlanul meghibasodik, es garisan cserelik, a cseredarabra mar nem. Tehat MM-ben peldaul NE kossunk azonnal biztositast, van ra 6 honap, raer a vegen.
- van olyan biztosito, ami teriti a tobbszori meghibasodast, de a tobbszori meghibasodasok javitasara osszesen koltott osszeg nem lehet tobb, mint a vasarlaskori ar.
- van amelyik vasarlaskori ar 80%-feletti javitasi koltsegnel nem teriti a javitast, csere lesz
- a csere pedig hasonlo funkcioju es aru keszulekre vonatkozik, ha oda fajulna a dolog, tehat -papiron- nem garantalt, hogy egyezo gyarto termeket kapja az ember. De feltetelezem az elado es a biztosito rugalmas ezugyben, es a kinalatbol x osszegig szabadon valaszthat a vevo.
- a biztositos javitasokat nem mindig a gyartoi markaszerviz vegzi, tehat siman benne lehet az is, hogy egy ruppotlan biztosito a joskapista bt-vel szervizeltet, amelynek ket embere van egy megyere, meg ennek ellentettje is, hogy a gyari szerviz javit.Aztan persze van a duplan atveros, amelyik "ajandekba", "ingyen" adja, de evenkenti dijmentes atvizsgalashoz koti, ellenben 7500 Ft. az ehhez torteno kiszallas, tehat a dijmentes vegul 3 ev alatt 22 ezer Ft. (mindekozben az MM-ben 3 evre 100e alati cuccra 12 ezer Ft a biztositas, tehat ezt a 7500 forintos ceget szerintem celszeru borzaszto messzire elkerulni).
De a lenyeg, hogy minden egyes biztositos szerzodes egyedi, igy tessek atolvasni elejetol a vegeig mindegyiket!
-
törölt tag
válasz
Geri0204 #5765 üzenetére
A második részre azt tudnám mondani, hogy itt nem ajánlják, mert ez ebben a formában inkább átverésnek néz ki ez a kötelező kiszállásos dolog, ez nem szokás ezeknél a gépeknél, egyik gyártónál se. De aztán úgyis te döntöd el. Teljesen korrekt lenne az ajánlatuk, ha elkérnék a gari kiterjesztés árát, aztán majd eldöntik, hogy a saját költségükből akarnak-e kiszállni minden egyes vevőhöz évente. Én így látom ezt.
-
válasz
Geri0204 #5765 üzenetére
Azonban azt nem tudom, hogy a kiterjesztett gyári garancia például ezen az oldalon mit is akar pontosan!?
Félrevezetés, biztosítós garancia:
http://www.preciz.hu/upload_files/filemanager/CEW20161AFeltetel20160808.pdf
Ettől még nem lesz rossz, de semmiképpen sem gyári garancia hosszabbítás.
-
Geri0204
újonc
válasz
#94529552 #5723 üzenetére
Köszi a segítséget!
Egyre inkább közeledek az Electroluxhoz! Jó írás amit küldtél!
Igen már azt is néztem, hogy honnan lenne érdemesebb megvásárolni! Tetszik amit küldték, hogy ki lehet terjeszteni a garanciát! [link] Azonban azt nem tudom, hogy a kiterjesztett gyári garancia például ezen az oldalon mit is akar pontosan!? Félek hogy nem mindenre terjedne ki!? Esetleg ezzel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?? Vagy magával az oldallal volt e kapcsolata!?A másik ami még kérdésem lenne ez az oldal kapcsolatos vélemény, ezt az 5 éves garit elolvastam 2 év gyártói ill. 3 év termék ellenőrzés után jár évente 7.500 forintért!? [link]
Nagyon köszi előre is mindenkinek! -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
gabor9991 #5758 üzenetére
Komolyan, mit nem lehet azon megérteni, hogy:
1. Ha ilyen lenne, ez akkor sem hiba.
2. A vevőhöz teljesen jó gép kerül. kép
3. Mint látszik a képen, az Electrolux legalább nem spórol a vízzel, mint sok másik mosógép.Nem értem ezt az egészet, én is kényes vagyok eléggé, de nem a feliratot nézegetem, viszont jobban működik, mint a korábbi LG-m, és ez a lényeg.
-
törölt tag
válasz
farkas-j #5760 üzenetére
Most mondtam, hogy az egy szem tapasztalatod nem releváns, ezért az alapján ne kampányolj egyik márka ellen és az oldalán se, ezen mit nem értesz?!. Példa: ha ezer napból egyszer valaki összerúgja a port az asszonnyal, akkor az egy lesz a mérvadó, vagy az ezer? Na, látod, így már jobban érthető a dolog.
-
farkas-j
őstag
válasz
#94529552 #5757 üzenetére
"Csak magadra lehetsz dühös, amiért mindig a saját lovadat dicséred."
Csak azt tudom dicsérni, amivel saját tapasztalatom van. De miért is lennék emiatt dühös?Én a félrevezető megállapításaid miatt vagyok dühös. Egyébként tévedsz, mert két "lovam" van, mert másfél éve a mosogatógépem is Beko.
Azért dícsérem őket mert beváltak, jól végzik a dolgukat, jobbak és többet tudnak mint az elődjeik amik helyett vettem őket, és 5 évig vélhetően nem kell rájuk költenem. Nem fogom a kedvedért és más kedvéért sem ócsárolni őket ha nincs miért. És nagyot tévedsz ha elfogultsággal vádolsz. Példa a sokszor felemlegetett prémium kategóriás AEG hűtőm. Na az tényleg nem érte meg az árát, mert 3 év alatt kétszer elromlott. Csak azért mert AEG nem fogom ezt elhallgatni. Ráadásul sokba került a gép is és a javítások is. Ha majd valamelyik Beko esetleg töredék ennyi gondot fog okozni, hidd el azt is megfogom írni. Minek titkolnám, az AEG-nál sem tettem???
-
törölt tag
Most nézd meg kb.ugyanezeket mondtam neki már tegnap is. De nem sokat értem el. Hátha holnap megint jön vele.
b.attila: Piacvezetők, még itthon se. Ezt honnan veszed, tudsz mutatni egy statisztikát, mert ez így nem hiteles(mint mindig) Vagy ez akkor tényleg ütött? Mint ahogy a kia se piacvezető itthon alig van eladásuk, hiába a 7 év gari. -
törölt tag
válasz
farkas-j #5755 üzenetére
Tudod mit, szerintem se zsibbaszd magad tényleg az egy szem bekóval. Ez alapján szinte semmi rálátásod a márkára, csak az elfogultságod növekszik. Csak magadra lehetsz dühös, amiért mindig a saját lovadat dicséred. Minden írásod csak erről szól, de már az indexen is ezt az unalmas dolgot fújod.
-
asdf_
veterán
válasz
gabor9991 #5751 üzenetére
Erre elkezdődött a magyarázás, hogy az nem szar úgy, hanem jó,.Meg attól nem rossz, hiszen Electrolux.Eszem megáll.
Valoszinuleg azert, mert felfogtuk, hogy ahogy az elso par darabokat kinyitottak es kiraktak az ertekesitohelyeken bemutatodarabnak, ertekesitettek es jottek a vevoi visszajelzesek, hogy valami itt el van kefelve, siman csak a markaszervizzel szereltete be valaki es az jelzett vissza, ezutan velhetoen megnyomtak a stop gombot, korrigaltak a hibat, majd az ezutani gepeket mar helyes elolappal gyartottak es ertekesitettek, ami meg mar legyartodott, az meg velhetoen ugy maradt (de hadd jegyezzem meg, meg az is lehet, hogy visszahivtak, csak ugye honnan tudnank errol?). Mindossze annyit tudunk, hogy kijott egy uj gep, a markaboltban mint vadiuj termekrol nyilvan rogton megcsinaltak a videot, es ezt latjuk most x ev mulva. Ezen kviul _semmit_ nem tudunk az egeszrol, de mar megint ebbol az egyetlen informaciobol megy az altalanositasos eszosztas...
Ha tudod mennyit gyartottak le hibasan, tudod mennyit adtak el ebbol tenylegesen, ha tudod, hogy javitottak-e a hibasokat (mind az eladottakat, mind a meg el nem adottakat) vagy sem (es nem mellesleg, ha tudod, hogy mi az es hogyan zajlik a minosegellenorzes), akkor van mirol beszelgetni, addig csak a melysotet erdoben toporogsz nulla informacio birtokaban, es igy talan nem kene velemenyt alkotni. -
farkas-j
őstag
válasz
#94529552 #5745 üzenetére
"...mert te meg semmivel nem támasztod alá, amit mondasz" Te biztosan nem támasztod alá amit a Beko-ról írsz! Olvastál egy ilyen panaszt és állandóan abból általánosítasz. Az nem tűnt fel, hogy Beko tulajt nem igen találsz panaszkodni, érdeklődni a mosógép ill. háztartási gép fórumokon? Az emberek általában akkor szoktak írogatni ha gondjuk van. Nekik vélhetően zömében nincs, így nem is nagyon fórumoznak ilyen témában. Nem jut eszükbe, hogy egyszer csak ideírjanak, hogy hú de jól mos a gépem! Én speciel kivétel vagyok, mert én pont azért írok, mert nekem sokat segítettek a háztartási gépek választásánál a fórumok (mosó és mosogatógép). Azért szoktam írni, hogy megosszam a tapasztalataimat és hogy cáfoljam a sok hülyeséget amiket egyesek összeírnak pl. a Beko-ról. De mindegy, mert téged úgy sem lehet meggyőzni. pont olyan vagy mint az egyet tudó székely. Úgy köpködöd a márkát, mintha fizetnének érte, vagy esetleg már 2-3db Beko mosógép lerohadt volna nálad az elmúlt 5 évben. Egyébként újra mondom. Ha olyan szar lenne ahogy Te írod, akkor a Beko már a csőd közelébe került volna a sok garis javítás miatt, amit az 5 év teljes körű garancia alatt meg kellett volna csinálniuk.
Hasonlítasz a kollégámra, aki agyba-főbe szidja a Dacia-t (pedig sosem volt neki), holott árkategóriájában szinte verhetetlen, ha valakinek csak arra van szüksége, hogy gond nélkül elvigye Á-ból B-be, és csak egy megbízható igáslóra van szüksége.Na, nem zsibbasztom tovább magam, csak dühít, hogy félrevezeted az érdeklődőket.
És akkor én is beidéznék egy véleményt a Beko márkáról (9486-os hozzászólás). Gondolom ér annyit a hozzászólása mint a tiéd"Én csak romániai tapasztalatot tudok a Beko-ról. Ott (is) talán ez a márkák legalja, ez alatt szinte már semmi sincs, vagyis nulla presztízsű, olcsó brand-nek számít.
Viszont az a tapasztalat, hogy alig romlanak. Bizonyos értelemben sokkal megbízhatóbbak mint sok, ennél jóval nevesebb márka gépei.
Teszik a dolgukat évekig, hibátlanul - vagyis egyáltalán nem a szervizek kedvence, mert ezektől felkopna az álluk (tőlük hallottam)."
Folytatás a 9488-as hozzászólásban:
"Lehet nincs olyan finom kidolgozása, mint egy világmárka gépnek, meg az is lehet, hogy kevesebb kényelmi, meg egyéb funkció is van rajta - de azt a keveset amit ígér (pl. azt, hogy mosogat) - azt becsülettel teszi, ráadásul jó sokáig.
Legalábbis nekem ezt mondták a román szervizesek, amikor ott jártam náluk."
9522-es hozzászólás:
"Na, látjátok milyen érdekes dolog ez: a Beko az mondhatni hogy a márkák legalja (Romániában például tényleg csak a legsóherebbek veszik, mert annyira nincs presztizse.
(Aki ott ilyet vesz, az levakarja, vagy leragasztja róla a márkát - hogy nehogy meglássák a vendégek, hogy milyen ótvart vásárolt).
Mindeközben az ottani szervizes fiúk (akikkel beszéltem) azt mondták, hogy nagy átlagban talán a legkevesebb baj van velük.
Ráadásul bagó hozzá az alkatrész - szemben egy "nagy márkával" - amelyik ugyanúgy elromlik - csak lényegesen drágább a javítása." -
asdf_
veterán
válasz
#94529552 #5745 üzenetére
mert nem raktároznak itthon(nemrég 5 hetes szállításról számoltak be),
Bakker, egy darab 5 hetes szallitasi idos forrumbejegyzesbol ne vonjunk mar le kovetkeztetest egy marka teljes alkatreszellatasara. Egyreszt azert doreseg ilyet tenni, mert az Orczy-ban kabe hegyekben allnak a Beko alkatreszek, masreszt meg ha elorelatoan terveznek, hogy mittomen, valamibol atlagosan havonta 1 darab kell, a szallitasi ideje 2 het, es ennek megfeleloen meg nem fogyott el az egyetlen darab, de mar 3 hete vittel el az elozot valaki (tehat sanszosan elfogy a mostani, keszleten levo nemsokara), es rarendelnek egyet, siman elofordulhat az, hogy a nagy semmibol egyszerre ketto kellene, az meg mar nem lesz. Erre ramehet az, hogy ugyan mindig ket het alatt megvan, de most kivetelesen valamiert megcsuszott, es a torokoknel sincs belole. Harmardreszt, ha csak egy masodpercig is dolgoztal volna kereskedelemben, tudnad, hogy a visszaigazolt szallitasi ido az semmi mas, mint szamok sorozata egy papiron. Es ha tizzel elotted valamiert bedol valami, akkor az biza vegiggurul a teljes lancon, es en a legvegen tervezhetek, amit akarok. Hogy egy teljesen off dolgot hozzak, en perpill 6 kulonbozo nagykerbol egy hete nem tudok megvenni egy full alap tokaltalanos CPU-t. Pedig eleg altalanos, hogy az ugyfel ker egy gepet ma, masnap megveszem es osszerakom, es harmadnap meg is kapja. Most meg egy hete pingvinezek. Van barmi kozom is hozza, tehetek barmirol, meg tudom gyorsitan barhogy is? Nem. De ha garis eset lenne, akkor en lennek a szararc, mert hetek ota nem tudom cserelni...
Szoval ilyeneket szerintem akkor tessen emlegetni, hogyha tizbol tizszer, szazbol szazszor 5 hetig jott az alkatresz a Bekohoz, addig csak olvastal a neten valamit, amirol reszleteibe menoen az egvilagon semmi tudomasod nincs. -
blattida
nagyúr
válasz
#94529552 #5749 üzenetére
Az eladásokból és a meghibásodási arányokból pont az következik, hogy az electrolux meg az aeg tulajok nevezhetők jó vélemény szempontjából szerencsésnek, mivel a gépeikkel több a gond, mint a bekokkal. Az aeg egy üres márkanév, amivel az electrolux eladja a saját tucat termékét.
Fingod sincs az eladásokról, rengeteg bekot vesznek és nem csak a legolcsóbbakat. Mit gondolsz, miért ad el rengeteg európában, úgy, hogy mára majdnem piacvezetők?
Tetszik, nem tetszik, mindenhol nyomulnak a törökök ( pld. a magyarnál kicsit igényesebb német piacon is), és nem csak az áraik miatt. -
törölt tag
válasz
grabber #5747 üzenetére
Persze igaz, neked legalább szerencséd van egyes sorstársakhoz képest, és abban is igazad van, hogy
buktávala napot, jah vagyis nyugtával.Követik időnként, vagyis nem az hogy követik, mert a beko előtt is voltak gépek, és nem új találmány ez a + gari. Most éppen az AEG ad 4 év garit a mosó vagy szárító gépeire. Évente 2x a Bosch is csinál 5 év garis akciót a ht gépeire. De amit mondtam az tény, hogy senki nem venné meg a Bekót hasonló áron, mint amennyiért a márkásabb gépeket adják, de hát ez van.
-
válasz
grabber #5747 üzenetére
Ha annyira szuper lenne akkor adjanak 10 év garit.
Egyetértek. 20 éves élettartamra tesztelve. Aha, akkor adjon rá 20 évet, ha meg nem ad, akkor ne hírdesse ezzel a termékét.
Mindenki elmondja a véleményét,nem kell elfogadni.
Egyetértek. De leszólni sem kell. Mert mikor a saját tapasztalatodat is megkérdőjelezik és belekötnek abba is, ami egyértelmű, logikus, majd két hétig terelnek, akkor azt inkább viccesnek tartom, mint komolyan vehető hozzászólásoknak.
-
Nekem is Beko-m van. Működik rendesen. Alkatrész ellátásról meg majd akkor beszélek,ha majd elromlik. Addig is jó vétel volt
Mivel a Mile 20 évre tervez gépet,de csak 2 évet ad rá kapja be. Ha annyira szuper lenne akkor adjanak 10 év garit. Az is a nevéből él,mert sok ember nem teheti meg hogy megvegye a brutál drága gépeit. Így kevesebb is a vélemény róla. Aki meg megteheti az meg nem bánja hogy 3 év múlva újat kell vennie. Akkor megveszi majd. Nem fog véleményt írni,mert megveszi az új gépet mint a kenyeret a boltban.
Mindenki elmondja a véleményét,nem kell elfogadni. De ha valaki 10 évente benéz ide és elolvassa a véleményeket,akkor majd legalább lesz valami ami alapján döntsön. Miután fogyasztói társadalomban vagyunk,az összes nagy márka cseszik sok év gatit adni,addig a Beko baromi jó választás. Támogatom is a politikájukat. Más gyártó is követhetné.
-
törölt tag
válasz
blattida #5744 üzenetére
Nem igaz, mert köztudott, hogy rossz az alkatrész ellátás, mert nem raktároznak itthon(nemrég 5 hetes szállításról számoltak be), és az anyagminőséget aki akarja, az megnézi az üzletben, és majd eldönti, hogy mire jut a sorjás műanyagok és vékony lemezek láttán(ezt te is írtad), és nem rád hallgat, mert te meg semmivel nem támasztod alá, amit mondasz.
Csabroncka szerint is szerencse dolga, hogy meddig bírja egy ilyen gép -
blattida
nagyúr
válasz
#94529552 #5743 üzenetére
Óriási tévedésben vagy. A beko már több, mint húsz éve kapható hazánkban és mindig az olcsóbban közé tartoztak a gépeik, ezért is van az, hogy nagyon sokat eladtak meg eladnak belőlük, öt év garanciától függetlenül is, lévén a két év garis gépeik is fogynak ám.
Azonos árkategóriában semmivel nem rosszabbak, mint a nálunk ismert nagy multik gépei.
Olyan dolgokról terjeszted a nézeteid, amiket nem ismersz.Magyarországon a beko meg a whirlpool mosógépeiből adnak el a legtöbbet, már sok éve, Te egy-két netes negatív véleménnyel támasztod alá, hogy hát mennyire is lutri a beko.
Ennél azért több kéne, nem gondolod? -
törölt tag
Hááát, bizalom kérdése is, de aki beko-t vesz, azért ne legyen nagyon nyugodt, például a gyenge supportja miatt se. Majd ha letelt az öt év, akkor már lehet. Köztudott, hogy azokat kizárólag az 5 év adja csak el, amúgy senki meg se nézné, pont ugyanúgy mint az Amica nevű gépeket. Még szinte senki nem kérdezett erre, ha jól tudom.
-
blattida
nagyúr
válasz
dreampost #5739 üzenetére
Szia!
Nyugodtan vehetsz öt év gyártói garanciás beko mosógép - szárítógép párost és még pénzed is marad, de mozoghatsz gorenje vonalon is, azokra három év gyártói garancia van, ezek kicsit drágábbak vagy lehet lg páros is, azokra meg két év gyártói garancia van. Ha sok a cucc és vannak nagy darabok is, akkor 8kg kapacitású gépeket nézzetek. Mennyi a keret rá?
-
törölt tag
válasz
dreampost #5739 üzenetére
Hali! A markabolt.hu-n nézelődj, az AEG mosógépekre most 4 év gari van.
-
dreampost
csendes tag
Sziasztok!
10 éves felültöltős Whirlpool mosógépem kezdi megadni magát. Nem voltunk megelégedve vele. Sokszor leállt a mosás mindenféle hibakódok miatt, egy hosszabb ideig tartó kikapcsolás meg program újraindítás oldotta meg általában a dolgot.
Szeretnénk vásárolni egy olyan alul töltős gépet ami jó minőségű, ár érték arányban megfelelő. Nézegettem a Miele gépeket is, de 250.000 ft a legolcsóbb és nem vagyok benne biztos, hogy megéri annyit fizetni érte.
Gondolkodtunk azon, hogy esetleg szárítógépet is vásárolnánk és a mosógép tetejére helyeznénk. Láttam a Mielenek erre is van megoldása, de akkor 500.000 ft a belépő ár a kettőre.
Bár a minőségre, megbízhatóságra, alacsony fogyasztásra (víz és áram) szavazok, de fölöslegesen nem dobnák ki pénzt. Ha némely gyártó sokkal több garit ad mint a másik, ez is lehet szempont.
Ha valaki tudna ajánlani pár modelt amiről jó vélemények vannak, ár érték arányban versenyképesek stb, azt nagyon megköszönném. Bármely gyártótól lehet, csak ne Whirlpool.
3 kisgyerek is van a családban, 5.5kg ruha fért a régi gépbe, ennél azért nagyobbat szeretnénk.Előre köszönöm a segítséget.
Üdv,
L -
Nagya21
addikt
Hali!!
Mondom nektek, nekem angol feliratos, ezért volt 20k-val olcsóbb, mint az országban máshol.....
Nekem ennyit megért. :-)
A Zasszonyt meg gyorstalpaloztam englishböl, aztán lefényképeztük a madarastecsóban magyar felirattal.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
gabor9991 #5734 üzenetére
Az egy régi videó, még a bevezetés idejéből, de szerintem lehetett volna kínai vagy héber nyelven is, ha a boltban már olyan gépet adnak, ami rendesen magyarul van. Inkább azt kell értékelni, hogy a bolt csinál videókat a termékekről, és nem kell vadászni utána. Nyugatabbra is ugyanúgy előfordulnak az ilyenek bármelyik márkánál, oda is kimegy a termék, mint ahogy idejött, és nem hinném hogy itthoni gyártás lenne.
-
asdf_
veterán
válasz
gabor9991 #5734 üzenetére
Ha gondolkodsz egy kicsit: egy magyarul nem beszelo ember felrefeliratozza a tablat, egy magyarul nem beszelo legyartja, majd egy szinten magyarul nem beszelo felszerelte, amit csekkoltak rajta, az az, hogy a magyar gepre a magyar tabla kerult-e. Igen, igy pipa. Hulyeseg ellen nem ved a minosegellenorzes, olyan aprosagrol nem is beszelve, hogy minosegllenorzes soran az esetek boven donto tobbsegeben _merheto_ dolgokat ertekelnek*, hogy az belefer-e a meghatarozott turesbe, ha igen, akkor megy ra a QC ok stempli, tehat egy felrefeliratozasnak az egvilagon semmi dolga nincs a minosegellenorzessel.
* de persze adott esetben ez tortenhet szemrevetelezessel is, ahol valam csak igy allapithato meg
-
asdf_
veterán
válasz
gabor9991 #5732 üzenetére
Szerinted ertette, mi van rairva az, aki rarakta? Az, aki a szitazast megrendelte? Aki osszeszereles utan megnezte a gepet? Persze, hogy nem. Valami irodista elbaszott egy copypaste-et, ennyi. Aki reklamalt, az tippre kapott matricat, vagy megjegyezte, hogy a nem magyar felirat a fehernemu (gondolom a juzer manualban mar helyesen volt), aki meg nagyon verte az asztalt, meg azt sem tartom ordogtol valonak, hogy kapott gariban egy uj elolapot.
Sima irodistahiba, a keszulek minosegehez ennek semmi koze. Jelentektelen hiba, viszont javitani iszonyat koltseges lett volna, ez meg egy haromfilleres mosogep, egyertelmu volt, hogy ami kiment, az mar ugy marad. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
gabor9991 #5729 üzenetére
Azért nem hiszem, hogy egy "nyomdai" hiba határozná meg a minőségét...lehet hogy az a "hibás" darab fog 15 évig elmenni hiba nélkül. Gyárban ez kb. úgy megy, hogy 21:58 van, az ember menne haza, ha észre is vesz egy ilyen hibát, kb azt mondja, hogy kit érdekel...egyébként valószínű az első széria volt ilyen. Ez legyen a legnagyobb hiba.
5732
Simán kimehet. Általában ilyenekre mintavételes ellenőrzés van a bejövő áruknál. 100-ból pár darabot ellenőriznek szemre alaposan. A soron dolgozó meg vagy észreveszi vagy nem, vagy szól, vagy nem. -
Geri0204
újonc
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni 11 vagy 12 éves Whirlpool mosógépünk még működik de rozsdás és minden féle takarítás ellenére nem mossa tisztára a ruhákat ill. büdósek lesznek!Ezért váltás mellett döntöttünk!
Amik a szempontok voltak
- 59,5 cm szélesnél nem lehet nagyobb ( zuhany kabin annyit enged ) így eléggé korlátozódott a választás!
- Elöltöltős legyen max 50 cm mély, min 7 kg, 1200 centri, jó programok, gyors és persze szép mosás, lehetőleg könnyű kezelés, max 120.000.-, garancia, a fogyasztás nem elsődleges.Rengeteget megnéztem a méret miatt több márka is rögtön kiesett ( AEG, Bosch, Beko ) mert mind 60 cm szélesek, az Indesittel alapból nem foglalkoztam. Kettő maradt : Whirlpool FWSD71283WS EU és Electrolux EWS1276CI [link]és [link]
Nem tudok dönteni sztem hasonló tudású a két gép, mindkettő magyar menüs ami nagyon tetszik! Az Electrolux-ra csak 1 év gari van a Whirlpool-ra viszont 2 de ezt a márkát meg sokan szidják. Nyilván fontos lenne a megbízhatóság persze tudom ezek már nem 10 évre vannak tervezve stb. Kérlek segítsetek akinek van ötlete bármit szívesen meghallgatok ill. ha mást találtatok akkor azt is!
Előre is köszi minden segítséget! -
metaksza
tag
Sziasztok, mosógép vásárlás előtt állok. Ezt a hármat néztem ki, melyik lehet a nyerő? Esetleg más BestBuy ebben a kategóriában?
LG F2J5WN4W, vagy kistesója LG F0J5WN3W esetleg egy Beko?
-
pimmi
senior tag
Bocsánat
-
törölt tag
Így van, sokszor kockák írják az ilyeneket. Lefogadnám, hogy vannak jópáran, akik még a dobrögzítést se szedik ki, és már indul is a mosás. Próba vagy tisztító első mosás már luxus lenne, de még a vízszintezés is elmarad. Aztán jól szétveretik a gépet egyszer-kétszer....., hátha bejáródik,
Aztán olvasgat, majd beírja, hogy hát én kiszedtem a rögzítést is, ja, persze.
Nálunk nincs külön borda, csak a magasan kiemelkedő csapda, és egy minimális az ajtóknál, de még nem volt panasz miatta.parts Pedig lesz hangja mindegyiknek, minket nem zavar, csukott ajtó mellett, meg amúgyis pár percig centrizik. E digital kicsit rizikós bolt lett manapság.
-
parts
tag
Mindenképpen meg akarom nézni a gépeket, csap péntek du romlott el és szombaton máshol kellet mosni és próbáltam utánaolvasni, hogy mit vegyek. Ezt a topikot 17 decembertől végigolvastam, éppen ezért tettem fel itt a kérdést. Egyébként több hozzászólás is volt az idézett lapokon a centrifugálás hangosságára.
-
Én azt javaslom, menj el egy áruházba és nézd meg a gépeket. Szerintem netto baromság ez az egy borda. Nézd meg a gépek dobjait, három borda lesz benne, ahogy írtam az előbb. 10 millió szakértő országa vagyunk, ezért az ilyen neten olvasott szakértői dolgoknak és sok jelentőséget nem tulajdonítanék.
-
parts
tag
Ezt elírtam, elnézést
EWT1266EVW akart lenni.
Két helyen láttam, mindkettő a nem inverteres változathoz íródott és mindkettő talán ugyanattól az embertől származik.https://edigital.hu/felultoltos-mosogep/electrolux-ewt1266esw-felultoltos-mosogep-p390095
értékelések/további értékelések, Péter (2017 ápr. 22)
https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ewt1266esw-p283576971/#velemenyek
3 hete Peti
Pont ezért írtam, hogy állítólag és pont ezért kértem az infókat, hogy tisztábban lássak.
-
állítólag az EWT1266EVT/ESW szériahibás, mert három helyett csak egy borda van a dob belsejében
Én nem találtam EWT1266EVT típusú mosógépet.
Egyébként ez az infó honnan van? Én amiket néztem azoknak mind teljesen egyforma volt a dobja. A betöltőnyílással szemben van egy nagy bucka, illetve a betöltő ajtó mellett két kisebb borda.
-
Amerigo57
őstag
Én az AEG LTX6G271E venném meg , rá még nem volt panasz a vásárlók körében ,
és az 1+ 3 év gyári garanciát, be is tartják az AEG-nél.
Az Electrolux EWT1376HGW mosógépre sok panasz van , elég hangosan centrifugál ,
és ott csak 1 évgarancia van , a többit , hozzá kel vásárolnod.
Ha AEG-et veszel , mindenképpen az AEG Márkaboltban vedd meg olcsóbb is 15.000,-Ft-val ,
mint az általad említett cégnél , valamint díjmentesen szállítják haza.
-
parts
tag
Meghalt a 12 éves felültöltős Whirlpool AWE8725 mosógépünk.Nem gondolkodunk javításban, újat vennénk. Két mosógépet néztem ki, amelyek közül választanék.
AEG LTX6G271E
Electrolux EWT1376HGW
Nem igazán tudok még az inverteres/nem inverteres kérdéskörben döntést hozni, ugyanakkor látom az AEG +3 év gari akcióját is. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen negatívumokat és pozitívumokat tudnátok a fenti típusokról megosztani. Gondolok olyasmire, hogy például állítólag az EWT1266EVT/ESW szériahibás, mert három helyett csak egy borda van a dob belsejében és ez nem osztja el egyenletesen centrifugáláskor a ruhát, vagy Márti 58 AEG LTX7E272E centrifuga dübörgése.
Ha más javaslatotok lenne, mindenképpen az E-Digital kínálatából választanék.
Köszönöm a válaszokat. -
blattida
nagyúr
válasz
#40553216 #5705 üzenetére
Bocs, saját magam kevertem meg az elnevezésben. Jól írtam, hogy nem a mosószertartály felé nyílikés a szárítóval ellentétesek, azaz a mosógép jobbra, a szárítógép balra. Közben elsőre megint fordítva írtam. Alant a mieink, egymáson, jól látszanak a nyitási irányok:
A többi gyártó mosógépe meg balra.
Valóban van amúgy balos miele mosógép és jobbos szárítógép, de nagyon ritkák. -
törölt tag
válasz
blattida #5702 üzenetére
Őőőő, nem értem. Én ami Mielét eddig láttam akár fizikai valójában, akár képen, mind így nyílt, ahogy asdf_ képén. Azaz jobbra nyílt mind. Balra, azaz úgy, ahogy (talán) minden más gyártó gépei nyílnak, olyat viszont sehol nem láttam.
Az ok pedig a szárítógép is. Mert azok meg mind a másik irányba nyílnak.(#5701) asdf_
Csak ilyen van, bár te is tudod. -
-
asdf_
veterán
Most az a kerdes, hogy van-e a tobbihez kepest forditva nyilo Miele? Mert van. Vagy az, hogy ennek a forditottja van-e, a "hagyomanyos" irany?
Van amugy ennek logikaja, mert ha egymas mellett van a mosogep es szaritogep, akkor ugy ertelmes, ha egyik erre, masik arra nyilik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest