- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
#72042496 #686 üzenetére
PC-PLANET - nél mondták, hogy lesz MSI Gaming 60 ezerért. Az a baj, hogy én két gyerek mellett ezt nem tudtam kivárni (960 - akat már nagyon vinnék), nálunk olyan nincs, hogy majd lesz. A garancia is többek között azért nem érdekel, mert az nálunk arról szól, ha elromlik, veszek egy másikat
Mond egy 8 éves gyereknek, hogy majd egy hónap múlva játszhatsz talán, közben ikertesó meg nyomja.
-
válasz
kolopele #683 üzenetére
Asust a hátam közepére sem. inkább ez az EVGA. Nem hangos amúgy, teljesen átlagos, olvass róla teszteket zajszint méréssel.
BReal : nem arról van szó. Ezek a kártyák az árérzékeny szegmens legfőbb kártyái. egy PC boltban még a mai napig a legtöbbet ezekből forgalmazzák. Nem feltétlenül van úgy, hogy aki össze tud kaparni 50 K-t annak menni fog a 70 is, hiába mondod neki, hogy az gyorsabb. 1 hete 960 teljesítményért 62-65 Kt kellett fizetni 4 GB rammal. ma meg 50 K-t. Ezt így kellene nézni.
Értem az ár teljesítményt is,amiről beszélsz, de ez a kategória nem feltétlenül erről szól. Van jó pár ember aki 30 K körül keres kártyát és valahogy összekapar még 15-20 K-t hogy meg tudja venni ezt Pl. Ez a belépő kategória leggyorsabb kártyája jelenleg.
-
törölt tag
válasz
kolopele #683 üzenetére
"Alapanyagnak" viszont ez a jobb. Leszerelném róla a gyári bordát, aztán raknék rá egy "normálisat". Amelyikre nem kell venti.
Ha a gyárit nézzük, persze, biztos jobb az Expedition. Azért majd kíváncsi leszek, hogy a faszább hűtésű verziókat mennyiért adják ki.
De egyelőre úgysem foglalkozom a géppel, talán majd jövő év elején.
-
BReal
addikt
válasz
Pete55555 #681 üzenetére
Annyiért nincs (sajnos
), de XFX 2 ventis RX470 van 64000-ért.
-
mtamasm
csendes tag
válasz
Sipike19 #675 üzenetére
Szia! Köszi a választ
50 felett nem nagyon szeretnék már mozogni. Iponon láttam most ezt a kártyát 50-ért(EVGA) és barátinak éreztem a múlthéten megjelent prohardveres kritika fényében. RX 470-est csak 61-ért látok. Vagy én keresem rossz helyen ? 500-as tápom van egyébként,de én úgy érzem ez a kártya nekem már magasan jó lenne főleg úgy,hogy a mostani kis APU-m nem nagyon visz el semmit.
-
Jammalan
tag
Vicces amúgy, hogy drágább az 1050 mint a 950 holott pont ugyan azt tudja. Ezt nevezem aztán fejlődésnek (visszafele kb)
-
Sipike19
tag
52K a sima GTX 1050, a ti meg még csak drágább.
-
Eza kártya ennyibe kerül. 1060 3 Gb és 470 más kategória. mindegyik más fogyasztással rendelkezik és drágább, hiába gyorsabb..gtx 1060 3 Gb a legolcsóbb normális példány 67 K IPonnál,ami plusz 17 ezer ,AMD be meg nem feltétlenül akar gondolkozni mindenki. GTX 960 kártyát simán váltja, az volt a cél. 1050 40 K körül lesz majd az ennél kb 10 % kal lassabb.
Valamint pont feletted lévő komment arról szól,hogy nincs mindenikek 4 GHz I5 a gépébe, hogy ki tudja hajtani az 1060 kártyát, ez is egy szempont ( egyébként egy non K i5 is sokszor hagy az 1060 6 Gb -ban tartalékot.) -
Sipike19
tag
Szia!
Szerintem nem lenne vészes, amúgy az 1050ti-t mennyiért nézted, mert ha 50 fölött, akkor 2-3 ezer forintot hozzácsapsz, és ha nem zavar a fogyasztás, és jó a tápod, akkor egy RX 470 ennél jóval többet tud.
Ha zavar a fogyasztás akkor viszont ez, bár szerintem +35-40 Watt még nem túl vészes, főleg úgy, hogy a legtöbb játékban kapsz vele +15-20fps-t is. -
-
mtamasm
csendes tag
Sziasztok, egy A10 5800K 8gb ram mellett félig meddig ki tudja hajtani a 1050 Ti-t vagy súlyos bottleneck lenne a vége ? Később cserélném az egész gépet és az 1050 Ti számomra teljesen jó lenne bele,de nem tudom , hogy a jelenlegi konfiggal mennyire futna el. Köszi a választ.
-
taps taps, ráadásul ipon, evga hivatalos viszonteladó, úgyhogy 30 napon belül evgahoz beregisztrálva a kártyát, 90 nap áll rendelkezésre plusz 5-10 év gari kiváltásához.
10 év mulva semmit se fog érni a kártya, de az ötlet jó. -
törölt tag
Az egyik népszerű magyar webáruházban már van 50000 forintért EVGA 1050 Ti.
szerk.: Na jó, végül is miért ne linkeljem be: ez az
-
kolopele
nagyúr
válasz
motocoder #652 üzenetére
Miért is kellene a belinkelt cikked alapján az árának lemenni? Itt most ezek szerint egy 960 - nál is erősebb kártyáról beszélünk, ne legyen már sok érte 58000. Oké, lehet, 55 ezerig lemegy majd jövőre, de annál lentebb már kétlem Ingyen mégsem adhatják.. Kíváncsi leszek rá pénteken, mit produkálnak majd a 960 - oz viszonyítva, mint mondtam, ha lesz rá módom, össze mérem az egyik gyerkőc gépén őket.
-
törölt tag
válasz
kiltrus@citr #648 üzenetére
Szerintem kevés oda már az a CPU, emiatt ugrik meg jelentősen az fps az órajel emelés hatására (CPU limit).
-
motocoder
aktív tag
-
Rx470/480-nél az is csalóka a tesztneknél, hogy nagyrészt olyanokat teszteltek, amik 8pinesek, állítólag szeretik felvenni azt az áramot, amit kapnak (8pinnel az 225w), főleg ha tuning is van, 6pin esetében ez max 150w. De ha jól emlékszem a tesztben is odaírták, hogy ha az rx480 is 8pinnel lett volna szerelve, akkor annak is más lett volna a fogyasztása, ezért van az, hogy a tesztben kevesebbet fogyaszt a 480, mint a 470.
-
törölt tag
válasz
kolopele #638 üzenetére
Én a méréseket (fogyasztás, 3DMark, játékok alatti fps, stb.) mindig alapórajelen csinálom. Tuningolni soha nem tuningolok. Utoljára még a 2000-es évek környékén, amikor tényleg jelentős sebességnövekedést hozott a tuning, pl. Intel Celeron 300A 300->450 MHz, vagy utána a Tualatin korszak.
Fogyasztásbeli különbség a különböző gyártók kártyái között is lehet, illetve mivel a komplett gép fogyasztásáról van szó, a gépben lévő egyéb hardverektől függ elsősorban. Mivel konnektoros fogyasztásmérővel csak azt lehet mérni, hogy mennyit vesz fel a hálózatról a tápegység, így a gépben lévő tápegység hatásfokától is függ a mért fogyasztás. Minél jobb hatásfokú egy táp, annál kisebb a különbség a táp felvett és leadott teljesítménye között, mivel annál kisebb a veszteség. Gyengébb hatásfokú táp többet fog fölvenni, mint a jobb hatásfokú, holott a gépben lévő hardverek ugyanannyit kérnének.
-
kolopele
nagyúr
Jogos, és így is lenne a normális. El kellene dönteni vásárlás előtt, mire is lesz kihegyezve a gép. Ha elég a 30-60 fps, akkor mindenből elég a kisebb és olcsóbb, de ha kitűzött cél a minimum 60 fps, akkor legalább egy 1060, de inkább 1070, vagy feljebb. Mondjuk azt nem mondanám, hogy nem lehet észrevenni, ha 60 fps alá esik egy játék, én simán észreveszem, éppen ezért ha egy játéknál nem akar összejönni 4K - ban a stabil 60, akkor átmegyek 1440p- re
-
PuMbA
titán
válasz
kolopele #638 üzenetére
Én például nem tuningolok, mert szerintem teljesen haszontalan dolog. Mindig belövöm 60fps körülre a játékokat és teljesen mindegy nekem, hogy 60 vagy 65 vagy 55 fps-em van
Mindhárommal ugyanúgy lehet játszani és élvezni a játékot és ha nincs kint az fps mérő, akkor szinte lehetetlen megmondani a különbséget, szóval azért a +6 fps-ért sose csinálnék kazánt a VGA-mból.
-
kolopele
nagyúr
Ezért kell minimum egy minőségi 550W - os tápot venni, és akkor nem lesznek problémák. Mehet bele 1060, 1070, 1080, 470, 480, 980 TI. Ráadásul némi tuning sem okoz majd problémát. Persze ha az ember eleve 1050 TI fogyasztásig tervez, akkor felesleges, oda már bőven elég egy 300-350W - os is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
#24845312 #636 üzenetére
Volt némi tuning az 1060 - on, ez igaz, de ki az aki nem tuningol egy kicsit? Pontosan erről beszéltem a tápok teljesítményével kapcsolatban is, hogy oké, ha van egy 350 W - os táp, mondjuk egy I7 proci, majd úgy dönt a jóember, vegyünk bele egy 470 - et, el kell hogy bírja. Kicsivel később a user úgy dönt, tuningol egy keveset, utána többet, és................Na erről beszéltem.
-
törölt tag
válasz
kolopele #624 üzenetére
Lefényképezhetem ha akarod, annál jobban úgysem lehet a realitások talaján maradni.
A 1060-nal mit csináltatok, hogy 230 Wattot evett? Nálam i7-4770S mellett a 1070 evett kb ennyit játékok alatt. Furmark alatt ment csak föl 287 Wattig a 1070. (Minden esetben a teljes gép fogyasztásáról beszélek.)A tesztben szereplő 300 Wattos fogyasztási adatnál meg már beszéltük a múltkor, hogy egy i7-5960X volt a gépükben, ami ráadásul kapott egy "enyhe" tuningot is, mivel 3 GHz-ről 4 GHz-re volt húzva, de ez benne is van a tesztben. Ha megnézed a gyári adatokat, az i7-5960X 140 Wattos TDP-vel rendelkezik, i7-3770: 77 Watt, i7-4770S: 65W.
-
válasz
kolopele #624 üzenetére
EZ érdekes, mert eléggé hasamra ütök és mondok valamit kijelentésekkel nem élsz meg egy szakmai fórumon. Itt [link]vannak a mérések, a plusz 25-30 watt amivel többet kér a 470 az 1060 nál, ami egyáltalán nem vészes, szépen előrelépett az AMD most a 4xx sorozattal, ilyen téren.
Érdemes átböngészni az egész cikket. -
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
kolopele #624 üzenetére
Azert nincs egyedul ezekkel az eredmenyekkel:
Processor Intel Core i7-6700K
Motherboard ASRock Z170 Extreme7+
Chipset Intel Z170
Memory size 16GB (2 DIMMs)
Memory type 16GB (2x8GB) G.Skill DDR4-3000
Memory timings 16-18-18-36
Chipset drivers Intel Management Engine 11.0.0.1155
Intel Rapid Storage Technology V 14.5.0.1081
Audio Integrated Z170/Realtek ALC1150
Realtek 6.0.1.7525 drivers
Storage Two Kingston HyperX 480GB SSDs
Power supply SeaSonic SS-660XP2
OS Windows 10 Pro with Anniversary Update -
GEIL
addikt
válasz
kolopele #625 üzenetére
Na igen....az a fránya CPU limit..és hogy "marad még a VGA-ban" mert a CPU nem hajtja ki...stb stb.....
Erre mindig azt a példát hozom fel amikor haverok már 1Ghz-es Athlonnnal meg 1100-as tualatin Celeronnal nyomultak és egyiknek volt GeF2MX, másiknak meg TNT2 ultra, RAM meg csak 256 sd........én meg a Cel2 633-at lőttem 965-ön és GeF4 ti4200 volt mellette 512 sd-vel azt lestek hogy nekik 800x600x32-ben futott egy game 80fps-sel......nekem ugyanott igaz hogy csak 55-tel...de azt tudta 1280x1024x32-ben is
.......kis nosztalgia arról hogy milyen ha erős a VGA-d
engem pl soha nem zavart.....
( aztmár nemis mondom hogy előtte a Gef4 ti4200-at egy Abit bh6-ban hajtottam celo 366@550 mellett először
)
-
BReal
addikt
Láttam én már i3-1070 és hasonló párosításokat is. Ezzel nincs semmi baj, amíg érdeklődés szintjén kérdezi az illető, nem pedig már megvette. Nyilván az előbb említett 960 tulaj megvette a fos tápot/táphoz, és csodálkozik, hogy nem jó. Nem kell mindenkinek fejből vágnia (vagy böngészés után), hogy miből mit érdemes vásárolni, csak akkor kérdezzen. Én viszonylag szorosan követem a VGA-s híreket, mégis közel 3 éve gépvásárlás előtt kb. 1 hónapig bújtam a fórumokat, hogy a pénztárcához mik a legjobb választások a komponensekből.
-
Munkatársamnak eladtam a gtx950-em, másnap már szólt, hogy újraindulgat a gépe random. Hkc 550w táp volt benne, lecseréltük egy chieftec 400-asra azóta nem volt ilyen. Előtte 750ti vel nem volt baja, azt még elbírta vinni. Egy i5 4570, 1hdd, 1odd semmi más nem volt a gépben. Nem csodálkozok, hogy a gyártók irreálisan magas tápot ajánlanak.
-
trufa12
addikt
válasz
Pete55555 #616 üzenetére
Vannak ilyen emberek akik a végletekig spórolnának, csak nem tudják mi a helyzet, nekem is van egy ilyen haverom, elmagyaráztam neki a dolgot, sőt van 1 másik is, annak is. Aztán azóta is el vannak a pc-vel.. és nem panaszkodtak hogy nem volt kenyérre a hónap végén..
De van olyan haverom is, akinek tényleg nehézkes, de neki pc-sincs a háztartásban....
-
Pete55555
addikt
Na, csak hogy eloszlassam a kételyeket a fejekben:
Utána számolt már valaki, aki ilyen marhaságokat beszél, hogy sok lesz a villanyszámla, hogy mennyit is jelent egy 75 vagy 120 W-os VGA fogyasztásban?
Gyanítom nem. Sebaj, megtettem helyettetek.
Minden nap 3 órát számolok, teljes terhelésen. Egy hónap = 30 nap.
75W-os kártya -> 0,075 kW -> x3x30 = 6,75 kWh/ hónap
120W-os kártya -> 0,12 kW -> x3x30 = 10,8 kWh/hónap38,1 Ft/kWh árral számolva (most számoltam ki a havi számlából)
75W kártya:___257,2 Ft/hó ---- 3086 Ft/év a fogyasztás összege.
120W kártya:__411,5 Ft/hó ---- 4937,8 Ft/év a fogyasztás összege.Szóval
vanlenne pénz ugyan 1060-ra, de évente 2000 Ft villanyszámlára nem? Gratulálok! -
kolopele
nagyúr
Nem raknék kínait semmi mellé. Valahol olvastam, hogy egy 960 vásárló óva intett attól mindenkit, hogy ne menjen 500 - as táp alá senki aki ilyet vesz, mert neki nem vitte.
Viszont egy 350 W - os jó minőségűt sem tennék egy 470 - hez, főleg ha egy jó kis tuning procit is szán valaki mellé.
-
GEIL
addikt
Annyi a lényeg hogy az nVidia igenis teszi a dolgát és fejleszti a VGA-kat, amik generációnként "javulnak és erősödnek"....a GTX960 hoz képest a GTX1050ti 3/4-ed annyi cuda maggal/shader egységgel és tápcsati nélkül hozza ugyanazt a teljesitményt......az ára még egyenlőre annyi amennyi...kár ezen rugózni.....de annyi szent hogy nem egyszerű most egy új VGA vásárlása..... mert GTX1050ti, GTX960, GTX1060 3GB.... kb 10.000 Ft.-os szórással kaphatóak.....piszkosul érdemes előtte teszteket meg fórumokat olvasni.... bevallom mielőtt megvettem tavaly juniusban a GTX960-at előtte 3 honapig csak fórumoztam és olvasgattam hogy mit és miért éri meg......utolsó VGA-m egy 7600GT volt.....szóval volt lemaradásom bőven.....bocs az OFF-ért.
-
törölt tag
PC-nél én is csak akkor vettem észre, hogy megnőtt a villanyszámla, amikor 24/7-ben Rosettát futtattam rajta, évekkel ezelőtt valami Athlon X2-n. Mostanság viszont alig van szórás, amikor kicsit mégis megugrik, az is inkább a villanysütő miatt van.
Torrent mellett (bár ahhoz ha jól tudom, nem kell erős gép), úgy látom, a mindenféle számítási projektek meg a bányászat, ami terheli a gépet és vannak, akik folyamatosan futtatják. Ezek már meglátszanak a villanyszámlán.
-
távcsőves
senior tag
Osztott ágas táp esetén 15A-t (200w teljesítmény) le tudd adni a 6pin-es csatlakozón, akkor elég. Mért ne lenne az? Az más kérdés, ha nem peak terhelésen megy a táp akkor lényegesen csendesebb mindegyik. Meg ha olcsóbb kondik vannak benne akkor tartósabb is az adott táp.
-
kolopele
nagyúr
Nálunk sokszor megy együtt a 4 számítógép, mégsem veszek észre havi szinten szinte semmi eltérést a villanyszámlában ahhoz mérten, amikor csak kettő ment egyszerre. Nagyon kevés ember tolja szerintem a játékokat 24/24 - ben. Másik: Egy jó minőségű 400 -as már elvinné, de én azért annál kisebbet nem igazán tennék alá. Mondjuk nekem amikor 980 TI - m volt, a teljes rendszer fogyasztás 320 - 340 W volt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kiltrus@citr #602 üzenetére
Jól mondod, akinek eddig volt teszem fel egy jó minőségű 300-350 W - os tápja mondjuk egy 750 ti - hez, az most táp csere nélkül hozzájuthat egy olyan kártyához, ami modernebb, és legalább 50 % - al erősebb. Szóval már itt megdől az, hogy milyen drága az 1050 ti, mivel egy RX 470 mellé egy új tápot is kellene venni.
-
trufa12
addikt
Hát nem tudom, nem olyan veszélyes itt már a fogyasztás, ezelőtt 10 évvel is használtak pc-t játszottak is, mégis mindenki tudta fizetni a számlát, jó persze mások voltak a viszonylatok(mondjuk a pc-k is jóval többet kajáltak ), de azért még ma is ki lehet fizetni ,
és ha nem használja az ember a gépet 24/24 teljes terhelés alatt, meg nem oc-z hanem esetleg alulfeszel, akkor nudlit dob a latba milyen alkatrész van benne.Meg nem minden egyformán tekeri ki az alkatrészeket, így lehet játszol 1 játékkal aztán nem használja 100on a gépet,
Szerintem a pc- vs villanyszámla badarság. A hűtő, fagyasztó, mosógép, esetleg a konyhai rádió, (ha van ) akármi azokat kell csökkenteni ha mondjuk van 3-3 mindenből
a pc ha nem használjuk keveset fogyaszt v ki is lehet kapcsolni .. (már ha nem nagy torrent mage az ember , mert akkor seeedelni kell ... ) -
kiltrus@citr
csendes tag
-
motocoder
aktív tag
Lehet találni már 54-ért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged