- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lifer092 #1897 üzenetére
Valamelyik korábbi, és erősebb nVidia kártyánál olvastam, hogy ott gyakori a dolog, de úgy látszik, itt is bennvan a pakliban. Kötve hiszem, hogy baja lenne a kártyának, szerintem csak nem volt szerencséd és belenyúltál egy ilyenbe. (Azt passzolom, hogy erre a konkrét típusra úgy általában mennyire jellemző ez.)
Próbálkozhatsz a garanciával, de én tartok tőle, hogy elhajtanak, vagy visszajön a kártya azzal, hogy ők nem hallanak semmit. Egy próbát talán megér.
Tudom, hogy nem vigasztal, de adaléknak talán jó lesz, hogy nekem az ASUS 750 Ti Strix és most a 1050 Ti Expedition sem produkálja. Nagyon halk a gépem, így hallanám ha szüttyögne a tekercs.
-
válasz
Lifer092 #1897 üzenetére
Ez sajnos mostanában "normális" a vga-nál, nem igazán foglalkoznak garanciában ezzel. Ha webshopon rendelted 14napig elállhatsz a vásárlástól, de nincs garancia, hogy a másik nem csinálja. az is lehet, hogy egy másik táppal megszűnne a probléma, ez is totál random. Ha csak magas fps számnál van, akkor vsync on-nal ki tudod küszöbölni.
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete vettem egy MSI 4GB OC 1050Ti vga-t. Semmi baj nem volt vele, igazából úgymond most sincs, egy apróságot leszámítva. Vasárnap este mikor hazaértem, és bekapcsoltam a gépet, lettem figyelmes a bizonyos "coil whine" hangra... Nem foglalkoztam vele annyira. Viszont tegnap is 2,5 óra játék után hallottam elég hangosan. Vagyis, viszonylag hangosan... Magas frekvenciás, nem folyamatos hanem változó frekvenciájú meg "szaggatott" hangot hallat. Most 2 óra játék után megint előjött. A kártya nem melegszik túl, húzva egyáltalán nincs. Táp egy 450 wattos 80+ Chieftec.
Tuti a vga-tól jön ez a hang, mert levettem a gép oldalát, és közel hajoltam a kártyához, és valóban onnan érkezik a hang... A nyák eleje felől valahonnan.
Ez normális, vagy kérjek rá RMA-t? Képi hiba, fagyás, szaggatás stb. nincs. Csak ez a hang ami vasárnap kezdődött és elég idegesítő... Meg kicsit félek is hogy nehogy teljesen behaljon...
-
Moloch 01
csendes tag
-
-
Moloch 01
csendes tag
na most jó,de nem bootol be rendesen
,nem talált ssd.De sikerült
köszönöm a segítséget mindenkinek -
Moloch 01
csendes tag
akkor mindjárt meg nézem,majd jövök,kösz
-
Moloch 01
csendes tag
sajnos másik gépben nem tudom megnézni,mert az nem pci-e 3
-
törölt tag
válasz
Moloch 01 #1877 üzenetére
Érdemes ki-beszerelni a kártyát újra, és átnézni, hogy a csatlakozóknál a kontakt rendben legyen. A másik PCIe slot foglalt az alaplapodon? Abban is meg lehetne nézni.
Hogyan csipog? A post során megszokott módon, vagy hibát jelez? Utóbbi esetben az alaplapod kézikönyve talán segít, mi lehet a hiba oka. Amúgy egyszer én jártam úgy, hogy VGA csere után az IGP-be dugtam vissza a HDMI kábelt, és néztem, a francért nincs kép... majdnem megőszültem, mire rájöttem.
(#1887) Moloch 01: Az mindegy, hogy 3.0-e, ha van rajta x16-os PCIe slot, akkor működnie kell abban is.
-
Moloch 01
csendes tag
enermax 550w annyira nem vagyok h..
, de bedugtam
-
Moloch 01
csendes tag
bocsi Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
ez kimaradtnincs, mert most 1 msi 210 van bent
-
Chaser
legenda
válasz
Moloch 01 #1880 üzenetére
ez nem pontos konfig, sok 1050 van
táp biztos elég, így azt kizárhatjuk
bios frissítés sztem is, bár nem hiszem hogy ott lesz gond, de csináld meg, ha nem hoz eredményt meg kell nézni másik gépben a vga-t, előfordulhat hogy gyári döglött
esetleg biosban nincs tiltva külső vga? -
Moloch 01
csendes tag
asrock z77 extreme4 m
i3-3240 proci
16GB ram
550W táp -
Moloch 01
csendes tag
Hali!
Meg van a 1050 Ti vga,de hiába raktam bele nem megy
csak le csipog
Mi lehet a baja? Tudna valaki segíteni? -
-
Chereiose
addikt
válasz
gyurkikrisz #1868 üzenetére
Gigát akkor vennék ha az ára lemenne 50 körülre.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezek az nVidia control panelen a beállításaim:
Desktop color depth: Highest (32 bit)
Output color format: RGB
Output color depth: 8 bpc
Output dynamic range: FullA félkövérrel szedett sorral kapcsolatban kérdeznék, normális, hogy Full HD fölötti felbontáson nem enged 12 bitet beállítani? 1920x1080-nál még megvan az opció, efölött egyszerre eltűnik a legördülő menüből, csak a 8 bit marad.
(A legelső UHD tévénél nem, csak a két legutóbbi kijelzőnél tűnt fel a dolog, egy LG OLED55B6J és egy Samsung UE49KS8000 a konkrét típus, amit hajtottam/hajtok vele, ha a panel tulajdonságai miatt ez számít.)
-
Chereiose
addikt
válasz
kisza25 #1864 üzenetére
Full HD, gta v, black ops 3, rainbow six, talán F1, ilyesmiket, ezeket igazából elviszi szépen szerintem egy Ti, nem vagyok grafika mánniás sem, ha úgy adódik simán visszaveszem akár mediumra, gtx 560-am volt még tavaszig és javarészt azzal is mediumon toltam már mindent. Hogy mennyi időre venném azt nem tudom, valószínűleg (de azért koránt sem biztos, főleg ha elég lesz a Ti) cserélném, ha majd valamikor több pénzem lesz, eladva a Ti-t és ráfizetnék nagyobbra. Azért egy (jó) ideig megtartanám.
Chaser: Meglátjuk, 52K-s határt már tényleg nem fogom átlépni.
-
Chaser
legenda
válasz
Chereiose #1863 üzenetére
azt ne vegyél, 750ti-re még elég volt, 2 vs 3gb-nál van nagy különbség, 3 vs 4-nél már sokkal kisebb
45-ért volt már inno 1050ti, most az is valami 52-3k
figyelgetni kell az árlistákat meg a topikot, múltkor a két ventis gb nagyon jó ajánlat 52-ért, igazság szerint annak kellene standard 45 körül mozognia, de ilyen csúf és igazságtalan az élet ( : -
Chereiose
addikt
válasz
gyurkikrisz #1859 üzenetére
+4K alatt az Msi-t érted? [link]
Mondjuk van abban valami, amit mondasz...Garancia pl. fel sem tűnt a palitra, hogy csak 2 év.
Meg tényleg nem sokkal drágább és 2 ventis is. Hűtése gondolom az jó, mennyire hangos alapból?
-
kisza25
félisten
válasz
gyurkikrisz #1859 üzenetére
+1
-
Chereiose
addikt
válasz
kisza25 #1856 üzenetére
Igen ezeket nagyjából tudtam, de most már inkább az árakat nézem, 50 ezer Ft felett nagyon nem akarok rá költeni, még várok úgy 2 hetet, ha nem történik semmi ár mozgolódás akkor berendelem ezt a Palitot 48K körül, annál olcsóbban szerintem úgy se nagyon lesz egy ideig Ti. Sima 2 gigásat meg szerintem lehet hülyeség lenne vennem, megéri az a plusz pár ezer. (Ha a hűtést nem nézem, mert nyilán jobb a giga félpasszívja, de inkább akkor már a teljesítményt tartom szem előtt)
-
kisza25
félisten
-
Chereiose
addikt
Szerintetek a Palit StormX mennyire jó vétel 48K-ért?
Kicsit tartok tőle, hogy ugye 1 ventis és nem félpasszív, mostani gépembe nem lenne jó egy hangos kártya, mert nagyon halk. Viszont 50K felett meg túlzónak érzek kiadni egy 1050-ért, ezért néztem ki ezt a típust. Továbbá néztem még sima 1050-eket, ott 45-ért van félpasszív gigabyte, azzal biztos nem lenne gond, de csak 2GB-os és ugye ha azt nézzük +3K-ért kapok Ti verziót
Ti-ből meg a nevesebb gyártók csak hogy párat említsek, az MSI OC is 52K, Gigabyte pedig a dupla ventis 57K...Ami nagy túlzás azért, mert ha úgy nézem akkor hozzárakok ~10 ezret és ott van az RX 470 akár. Szóval most vagy várok (de heteket meg nem akarok, nem hiszem hogy itt csökkene mindennek az ára 5 ezerrel) vagy veszem a fent említett 2GB-os gigát vagy a Palit Ti-t.
Persze mindenképp függ az igényeimtől, full HD monitorom van, tehát az a minimum, teszteket nézve 2 és 4 giga közt 5-10 FPS eltérés van, ennyiért nem tudom megérné-e a plusz pénz, 16GB RAM és i5 6500 mellé mondjuk azért jobban mutatna a Ti, viszont azért nem vagyok grafika mániás és nem is nagyon játszanék a legújabb címekkel, ha meg igen akkor eltűröm mediumon is.
-
Köszi mindenkinek a válaszokat!
A VGA-t nem tudtam más gépben kipróbálni sajna, nem volt rá időm. A tulaj kissé függő, úgyhogy már el is vitte a gépet. Az, hogy 5-10 indításonként még dob egy kékhalált, szerinte belefér.
De, valami akkor sem jó, és ezt nem szeretem.
CMOS clear volt több is, nem hatotta meg. BIOS frissítés egy jó ötlet, bár azt hiszem, hogy a rev. 1.0 laphoz ez a legfrissebb BIOS, de ennek majd utánanézek.
Gondoltam a PCI-E 3.0 hiányára, de a kártya áramfelvétele, ahogy olvastam nem több 75 wattnál, amit meg tud a PCI-E 2.0 is.
Kipróbáltam másik táppal, hátha az a gyenge láncszem. De, a Seasonic M12 520w tápommal is jelentkezett a probléma, aminek pedig minden szempontból röhögve kéne vinnie.
Gondolkodtam azon, hogy a lap BIOS-t tud, és nem UEFI-t, és esetleg ez túl régi a VGA-nak. Kerestem rajta jumpert, régebbi kártyákon ez állítható volt a VGA szempontjából, de ezen ilyen nincs.Ami fura: nem a windows instabil, hanem maga a gép. A Windows telepítőt is megfagyasztotta, és a Win is csak bootoláskor hal el, ez biztos, hogy nem driver hiba.
Akkor jelentkezik a hiba, amikor még nincs terhelés alatt a kártya. Ha nem tudna elég kraftot adni az alaplap, az terhelés alatt jelentkezne. De, erről nincs szó, játék alatt nem fagyott le.Érdekes, de az, hogy a memória órajelét visszafogtam 1333 CL9-re, és a feszt pedig 1,65 V-ra emeltem, fokozta a stabilitást. A 7870 mellett, amit beletettem a gépbe (van rajta 2x6 tűs tápcsati), a memória stabilan üzemelt 1600 Mhz-en, auto szabályozással, ami úgy 1,5 V-ot jelent alapon. Gondoltam, hogy valami túl erős Vdrop lehet a dologban, vagy valamelyik tápáramkör gyenge, de miért nem terhelésre jelentkezik?
Na, mindegy. Ilyennel még nem találkoztam. Minden esetre a gép a havernál, azt mondta, hogyha gyakrabban fog fagyni, majd visszahozza... Örülök neki.
Köszi a segítséget, ötleteket továbbra is várok!
Köszi!
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Valami kompatibilitási gond van, de nem tudom, hogy mi.
Adott egy Phenom II X4 955 BE + Gigabyte 970a-ud3 (PCI-E 2.0, Award BIOS, nem UEFI-s) + FSP460-60HCN. Ebbe a konfigba került bele karácsony előtt egy MSI 1050ti 4GB tápcsatis nélküli kiadás.A gép instabil lett, elkezdett állandóan fagyni, windows kékhalálozik, a telepítője szintén. Ez terheléstől független, bármit próbálok, nem megy. A DDR3 memóriák Kingmax 1600 Mhz, azoknál emeltem egy kis feszt 1,5-ről, nem lett stabilabb a rendszer. Beletettem a régi 7870-es VGA-mat, azóta egy darab fagyás nem volt.
Mi lehet a gond??? Bárkinek van ötlete, köszönöm!
-
Moloch 01
csendes tag
Space Engineers-t játszanék vele. Inkább az a kérdés ha beleteszem akkor működni fog-e?
-
-
Moloch 01
csendes tag
Hali!
Kérnék egy kis segítséget a 1050 Ti vga-ra cserélném az Msi 210-t és szeretném tudni, hogy ebben a configgal működne-e?:asrock z77 extrerme4m ,
i3-3240,
16gb ram
vagy ki kéne cserélnem a procit egy i5-re?
köszi a segítséget. -
F_Gergely
őstag
válasz
szabadoslac #1841 üzenetére
nem a vga-hoz nem nyúltam, csak a ház hűtését húztam le.
-
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
Hatalmas köszönetem Create. kollégának a segítségért. Megoldotta a problémámat, most tökéletesen megy minden, nincsen akadás, gyorsabb lett a gép, és az USB3 is most már USB3-ként üzemel.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, tényleg hálás vagyok.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Create. #1830 üzenetére
nincsen alaplapi integrált VGA kártyám.
PCI-E van 16x.
Chipset driver-t próbáltam most frissíteni, de ismeretlen hibával leáll. Megnyitok egy vezérlőpultot a hang van hogy megakad.
Valami driver baja lehet de fogalmam sincsen mi. Az a baj, hogy régebbi a lap és leginkább csak win7-hez volt hozzá gyári driver. -
F_Gergely
őstag
Srácok segítsetek pls, bent van a VGA (Asus Strix 1050Ti) és szaggatnak a játékok, 10-11 FPS-el mennek.
SSD van a gépben vadi új samsung EVO 850, táp Corsair 620, CPU i7-860, Memória GSkill 4*2 GB 1600Mhz-en.
A Win állandóan állítgatja a CPU órajelét 1200 és 2900 Mhz között, ezt pl nem lehet kikapcsolni?
Szétbax az ideg, hogy nem tudok játszani és nem tudom mi baja, Win-t már raktam újra.
Alaplap Asus P7P55D-E Deluxe.
Vírusirtó nincsen, gyári Win 10 Pro 64 bit.
Nem tudom mi baja de gondolom a kártya meg nem ennyire gyenge. Tanácstalan vagyok -
kisza25
félisten
elképzelhető, én is arra gondoltam, hogy eléri a limitet, mert órajel emelésre sem lett több, de GPU-z 1050ti-nél 93%-ot írt, rx460-ra meg 50-60-at. Sajnos fogyasztást nem mértem 1050ti-vel, na mindegy marad a freesync.
Amúgy nem gyenge a különbség 80-100 FPS van ott ahol 1050ti-vel 100-150 volt
Mercutio_: ez HP nálküli -
shteer
titán
-
PuMbA
titán
válasz
kisza25 #1813 üzenetére
A 1050Ti kevesebbet fogyaszt, mint 75W. 1900MHz-re tuningolva éri el csak a 75W-ot a legdurvább MSI Gaming X verzió. A tápcsatlakozó csak azért van rajta, mert fele-fele arányban megosztódik a fogyasztás. Az NVIDIA mindaddig előnyben lesz fogyasztásban, amíg a jóval egyszerűbb Maxwell architektúrát csiszolgatja.
-
-
shteer
titán
válasz
gyurkikrisz #1810 üzenetére
62-ért el is várható
-
Chaser
legenda
így jártam nyáron a gb 750ti-vel is, azt hittem heatpipe verzió, mikor jött a srác és meglestük a vga-t csak lestem én is
mondjuk sztem oly mindegy, anno a zafír 5570 ddr5-ön ac l2 pro szerű hűtő volt, de jobb mint a gyári, terhelve se volt hangja közelről sem, fogyasztásuk kb ugyanannyi
lehet én is benevezek egy gb 1050-re, ha találok értelmes áron cpu-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest