- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #1099 üzenetére
MSI Afterburner is the world’s most recognized and widely used graphics card overclocking utility which gives you full control of your graphics cards. It also provides an incredibly detailed overview of your hardware and comes with some additional features such as customizing fan profiles, benchmarking and video recording.
Grats a kártyához!
-
Mercutio_
félisten
válasz
#98593280 #1049 üzenetére
Egyventis MSI 1050 Ti 4GB OC-nél a 118mm magasság szinén PCIe-csatival együtt értendőValamivel lehet a ventit szabályozni, vagy saját msi alkalmazást kellene feltennem ehhez?
(Nvidia Geforce Experience fent van, de abban nem látok ilyet) -
Szép estét mindenkinek!
A topik témája egy "kicsit" elkanyarodott az eredeti iránytól, ezért szinte az egész mai termést törölni kellett. Kérek mindenkit, hogy térjetek vissza az eredeti kerékvágásba, és ne folytassátok az OFF-ot!
-
-
törölt tag
Közben egy kis update, hogy a hétvégi 20%-os Media Markt akcióban (még mindig él, ha valakit érdekel) rendeltem egy 4K
monitorttévét, illetve fél nap alatt elvitték a 750 Ti-t. Az új kijelzőt nem szeretném túl sokáig az Intel IGP-ről hajtani FHD-ban, így szívesen olvasnék a 1050-essel szerzett tapasztalatokról, már ha értitek a célzást.Az MSI Gaming például mikor jön? Akár hogyan is nézem, messze ez lenne a legszimpatikusabb típus a felhozatalból. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy nálam is Asus Expedition lesz belőle.
(#1078) Cingáriusz: Elég ha 2D-ben meghajtja, játszani FHD-ban terveztem továbbra is. Azért néhány tényleg régi játékot, illetve ilyen Limbo-szerű dolgokat biztos elvisz 4K-ban is, ennél komolyabb elvárásaim nincsenek a kártyával szemben.
-
Nekem az 1050Ti-ben az nagyon szimpatikus, hogy jóval alacsonyabb fogyasztás és plusz tápcsati nélkül tudja hozni a 960 feletti szintet, még ha nem is sokkal. Azért szerintem is igen szép fejlődésnek mondható.
Amin nem tudok napirendre térni, hogy 1060 3GB-os már van aki 62K-ért tud újat hozni, de 6GB-os verziók egészen 120K-ig vannak. Most valaki magyarázza el nekem, hogy hol van a több mint kétszeres ár, teljesítményben a karin? Csak a +3GB és némi gyári órajelnövelés nem indokolhat ekkora szórást árban. -
Kissé túlhype-oltnak érzem ezt a "minél több memóriát a vga-ra" dolgot.
Kb. 6 éve FHD-s monitorokat használok és FHD-ben játszom. Ezalatt volt már 1-2-4 GB-os vga-m és valahogy mindegyik megbirkózott a feladattal. Most meg azt mondja mindenki, hogy 4GB alatt FHD az képregény?
Értem én, hogy a játékok is fejlődtek sokat, de azért 3-4GB memória az esetek 90%-ban elég mindenre FHD-ban. -
Franklin
addikt
válasz
kolopele #1036 üzenetére
Nem hiszem, hogy lenne olyan játék, ahol az 1050 TI 4 GB előnyben lenne az 1060 3GB-tal szemben.
Ha valaki 60e Ft körül akar költeni vga-ra, akkor SZERINTEM hiba lenne az 1050 TI-t megvenni, mikor 63-ért már 1060-at (3GB) kap vagy 470-et (4GB).
Elhiszem, hogy nálad 5GB-ot megevett a GTA, de csak azért, mert megtehette. A legtöbb játék addig nyújtózkodik, amíg a takaró (vga ram) ér.
Egyébként önmagában jó kártya az 1050 TI (gondolkodás nélkül elfogadnék egyet), csak árban túl közel van az 1060-hoz - még.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kolopele #1038 üzenetére
Mi lenne, ha nem írnál laikusok számára félrevezető dolgokat, főleg úgy, hogy hsz-eid alapján te is az vagy....?
ShellKreator: a kártya gyári adatlapja szerint a fizikai méretei 21.2 x 11.1 x3.8 Cm, ezek a tényleges befoglaló méretek vagy csak a nyák és a hűtés/burkolat ennél több helyet foglal?
-
deny330
senior tag
válasz
kolopele #1045 üzenetére
Az a vicces, hogy míg ezek fél passzívak, halkan is dolgoznak (ha dolgoznak) és még alacsony hőfokot is lazán tartják, addig az én Sapphire R7 260X-szem 100-os venti használat mellett is képes felmelegedni 75 fokra Far Cry 4 közben. Persze fülesen nem veszed észre, hogy egy porszívó hangjának 30%-át leadja az az 1db ventilátor, de azért leesik az állam, hogy manapság milyen kártyákat adnak ki, míg nekem itt ez a kis kazán a gépben.
-
kolopele
nagyúr
válasz
AxBattler #1042 üzenetére
Minden ilyen típusú MSI gyönyörű, amelynél leginkább a hűtést kell megfizetni, de hidd el nekem, az Asus Expedition most semmivel nem maradt le tőle. Ha manuálisan állítod be rajta a ventit, még a stabil 68 fokot sem kell elérnie egy Heaven Benchmark alatt, mindezt úgy, hogy csak 50-60 % - ig engeded fel a venti fordulatát, amin még teljesen néma. Egyébként 68 fok fölé soha nem megy, mindezt 1000 - res rpm (30 %) mellett. Ja, és 55 fokig be sem kapcsolnak, majd 50 alatt teljesen leállnak, 35 fokon pedig stabilan meg is marad a hőfok.
-
kolopele
nagyúr
A második 1050 TI linked elég meggyőző ellenben. Mondjuk az I3 6100 azért jobb mint az az I3 amit először linkeltél, ennél nincs high-very high - on cpu limit a GTA- nál, és a tesztekben szinte egyformára hozzák ki az I5 4460 - al, ami azért nem olyan rossz proci. A 6100 - as ugye már 3,7 GHZ - en fut. Mindenesetre lehet, procit cserélek majd első körben, azért egy mostani I5 lehet, komolyabb változásokat hozna, bár ezen a felbontáson szerintem elhanyagolható lenne. Az új COD alatt a 6100 megy 50 % - on high grafikával, és a Gears Of War 4 is gyönyörűen fut vele. FHD - ra kell majd igazából szerintem a váltás.
-
Hmm... ez szép darab.
De nem tudom, hogyan gondolja az MSI: 3 évig nem lehet újrapasztázni, ha meg mégis leszedem a matricát, akkor ugrik a gari? -
kolopele
nagyúr
Nem, az 1050 TI olyan 1600x900 - ig kiváló, az 1060 3gb meg 1680x1050 - ig teljesen, FHD - ra viszont eléggé kompromisszumos. Nem kell vele persze egyetérteni, de ez akkor is így van. Éppen most GTA - ztam kicsit FHD- ra állítva próbaképpen a cuccost majdnem maxon, és 10 gb rendszer memóriát, 5 GB Vramot használt. Ha a gyerekeim kilépnek majd az "ez most még elég" korból, akkor biztosan 6 GB lesz a minimum, amit veszek nekik. A 3 GB nem való FHD - ra még két évre sem, mert az ember egy jó kártya mellé már monitort is vesz, és semmi kedvem nem lenne a kártya vramjához állítgatni a grafikát.
-
fauv
őstag
Üdv !
Volt szerencsém kipróbálni egy Asus GeForce GTX 1050 Ti 4 GB -os kártyát.[Ő az]
Kellemesen csalódtam, fire strike alatt max 65 fok volt a hőmérséklete 18 %-os venti mellett, ami konkrétan semmi hangot nem ad.
60 fok alatt állnak a ventik, csak utána kapcsol be.Teljesítmény alapján, egy nagyon picit 960 4gb-s kártya fölé raknám.
WoW-al próbáltam,FHD-n, ott 60 fok körül jár a kártya, hangtalan, aki erre a játékra keres kártyát, bátran ajánlom, persze 8-as szint a max, amit szépen tud futtatni.
-
Ezek ilyen kis lapok, gap-padnak, hővezető párna,Thermal pad stb, ilyeneknek hívják, ezzel kontaktba kerül a VRM és VRAm a hűtővel,befér szinte mindenhova.
sajnos, hogy kihagyják ezt a fontos dolog, nem csak ebben a kategóriában, de sokszor még 1070-1080 nál is.Ez sokat tud segíteni, ahova meg befér, oda alu vagy réz süni. Szoktak olyat is csinálni, hogy levágják a sünikről a tüskéket. De ez mindenképpen csak akkor kell, ha a kártyán huzamosabb játék vagy teszt alatt monitorozva a VRM vagy VRAM extra magas hőfokot ér el, mint sajnos most volt az EVGA bizonyxos kártyáinál. ITT szerintem az 1050 Ti nél nem lehet ilyen gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
#98593280 #1019 üzenetére
Igen, ha nincs fennt legalább a 1511-es win frissítés.
Vagy eddig működött, csak ezek nem hajlandók települni?
Mondjuk a support-ba még nincs bent az 1050.Szerk. mondjuk viccet, mert a drivers oldalon ezeket javasolja az 1050ti-hez.
-
törölt tag
Találkozott már valaki ezzel?
Win 10 Pro 64 bit,
mindkét Nvidia driver azt írja nem kompatibilis:
375.70 375.63
...és nem telepítődik fel. -
válasz
AxBattler #1016 üzenetére
Igen, látszik hogy a két jobb oldali csavar között vannak a VRM részek, de ott van egy kis távtartó a hűtő alján, ezért gondolom nem ér hozzá, így igazából nem hűt maga a lap, de a hűtőlamellák kialakítása olyannak néz ki, hogy talán a venti levegőjét rá vezeti. Minden esetre a tesztben amit itt feljebb pár sorral belinkeltek nem az MSI a legjobb, de még így is csak 61 fokos load alatt, a GPU sajnos VRM és VRAM eredmények nincsenek
.
-
Szupi.
MSI-nek jobbnak tűnik a borda az itteni galériában, talán ez hasonlít leginkább a régi, jó kis AC L2-es hűtőkre (ami alap volt Sapphire HD4670-en), de nem tudom, hogy ez hűti-e a VRM-et? Mindenesetre az tisztán látszik, hogy az egyik rögzítőccsavar le van ragasztva matricával. Köszi MSI...
-
válasz
kolopele #1014 üzenetére
Nem kell rá garit venni, felesleges ez egy opció csak., 3 év múlva már nem ér sokat ez a kártya, annyi meg alapból van rá. Ram süni 1500 -2000 Ft, annyi kell csak semmi más,de az se kötelező erre, mert nem félpasszív. Ez is csak egy opció, amit megtehetsz gari elvesztése nélkül. Asusnál például nem.
Én rendszeresen szoktam tisztítani és újrapasztázni a VGA-t is. Ha úgy gondolja, tehet rá akár egy év múlva is sünit, ha melegnek találja, ha meg jók az értékek akkor meg úgy kell hagyni, ahogy van. -
Mans20
addikt
válasz
Cingáriusz #1005 üzenetére
Itt egy angol teszt [link]
-
kolopele
nagyúr
válasz
AxBattler #1007 üzenetére
Na de 60 fps alatt szaggat a kép, főleg ha csak beesik alá folyton, azt hogyan kerülöd ki? Vagy inkább rossz legyen a szemnek, csak a grafika részletessége megmaradjon? Nem hiszem el, hogy itt senki nem veszi észre az fps problémát ha 60 alatt van. Csak nekem szaggatott be eddig bármilyen masina, ha alá esett?
-
-
válasz
Cingáriusz #1005 üzenetére
Azért regisztráld be, ha megveszed, nem veszítesz vele, én régebben csak tőlük vásároltam kártyákat. kaptam tőlük kedvezményeket, fél áron vettem EVGA egeret és tápot, ingyen szállítással, meg volt hogy küldtek ajándék egérpadot csak úgy, a második vásárlásnál küldtek egy EVGA polót, szóval úgy általában nagyon jó a supportjuk.
-
-
válasz
Cingáriusz #1002 üzenetére
Az SC szuper.
-
válasz
Cingáriusz #1002 üzenetére
Jó kártyáik voltak, de az új 10xx sorozatban most elkerülném a helyedben, Sajnos lespórolták a VRM hűtéseket, de talán ennél a kis kártyánál ez nem is létfontosságú.
Amit mutatsz típus , azzal nem igen lehet gond, mert nem félpasszív, folyamatosan megy rajta venti, így hűtve van a ram és a VRm is. Amúgy jó minőségű halk és gyors kis kártya.
Ha IPON-nál veszed akkor lehetőséged van beregisztrálnod EVGA honlapján, ahol különféle extra garis szolgáltatásokat kapsz fillérekért, illetve vásárolhatsz rá 8-10 Euró ellenében akár 5-10 év garit, ami azt jelenti, hogy 5 év múlva is 140-150 €-t ér a kártyád. -
-
Chaser
legenda
válasz
Raymond #1000 üzenetére
azt úgy esélyesnek tartom h 144 órán át tesztelik őket ( :
fél millás üzleti notebookra is kb sz@rnak, gyári hibásan kimegy a boltba
eszembe jutott régről egy geil black dragon, amit 24 óráig égetnek kemencében, aztán teszt...a kit egyik darabja annyira defektes volt el se indult vele a gép ( :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest