- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Sziasztok,
Tegnap este egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, a menüben, a főképernyőn, és a widgeteken is a képen látható "betűtípus" jelent meg, nem segített semmi csak az újraindítás... nem futtattam előtte jó ideig semmit, feloldás után jött be így
. Néha egy kicsit feszélyezve érzem magam, azért cseréltem le az előző telefonom mert a sok kis idegesítő apró bug összeadódva már az életemre tört, erre most ez is kezdi
-
kelly416
veterán
De, de abból is jön a microSD-s bővíthető, ha jól tudom, és ... és félreértettem az eredeti kérdést, így kicsit elkavarodtam.
Sorry! Amúgy RAZR I-nél várják annyira a frissítést, mint a megváltót, és oda írtam tegnap, hogy nem írható a memóriakártya, ezért kavarodtam el.
Még egyszer bocsánat! -
kelly416
veterán
válasz
pete_21 #7387 üzenetére
A telefonnal csak gyári alkalmazások tudnak írni rá, de olvasni mindent tud. Ha kiveszed a kártyát, más eszközzel megtöltöd zenével, videóval, bármivel, azt olvasni tudod. De törölni sem, így amikor később hely hiánnyal küzdesz, megint ki kell szedni. A leg mókásabb, hogy ugyanazt a kártyát OTG kábelen egy kártyaolvasóval "visszaeteted" a telefonba, akkor írhatod, törölheted.
Google féle "használj felhőt bammeg, mert úgyis letiltalak minden másról!"
-
zzzoli23
csendes tag
Hali! Van egy törött kijelzős moto g-m, a kijelző működik, bekapcsolás után a logó és a földgömb látszik is, de miután készenléti állapotba kerülne a teló, elsötétül a kép és sötét kék lesz. A boot menü is bejön, de miután választok egy opciót, a teló kikapcsol...
-
oleee
tag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a telefon, épp készülékvásárlás előtt állok, pár kérdésem lenne vele kapcsolatban:
Hogy szól rajta a zene egy normális fülesen mondjuk egy iPodhoz képest? A kamerát nem különösebben szokták dicsérni. Egy jegyzet gépen is olvasható minőségű befotózására azért alkalmas?
Esetleg van bármilyen (akár apróbb) hátrány is, amiről a tesztek nem írnak?Végezetül, hol érdemes újonnan vásárolni? Én 60 alatt nem találtam 16 GB-osat sehol.
Köszi!
-
nbukta77
addikt
Nekem nemet media markt es fuggetlen. Falcon.de a rom. Es volt hozza tolto. Viszont fules nem. 1 simes es 8 giga. Media markt- ban potom 149€
-
Herczi
senior tag
Kicsúsztam a szerk. időből, bocs a dupláért.
Amazont vagy expansyst ajánljátok amúgy? Amazonon olcsóbb vagy 5 ezerrel, viszont az expansys garanciás ügyintézése egyszerűbb, mivel a Cordonban intézik, vagy rosszul tudom? Én emiatt afféle hajlok, viszont ha kaki az is, akkor meg rendelem amazonról, sok pénz azért 5 ezer forint is.
-
Herczi
senior tag
Jövőhéten készülök rendelni, aztán ilyeneket olvasok, de olvastam azt is, hogy amazonról is "használt" jött valakinek, tök jó
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
mhmpista #7384 üzenetére
Ott valami nagyon nem okés...
Az expansys hivatalosan nem küldhet Tesco romos telot.
Ha mégis az van rajta az érdekes, de annak magától frissülni kell.
Nekem Tescos angol van és kb a bejelnetés utáni 36 órán belül jött a frissítés.
Ha piszkálták akkor lehet ilyen. A fólia mindenhol sértetlen volt?Sztem jelezd feléjük és kérjél újat.
-
pete_21
addikt
válasz
lordyka #7298 üzenetére
Köszi a választ!
Én is megnéztem éjszaka, 2G-n 0%-ot merül kb. 8 óra alatt, 3G-n pedig nálam is 2%-ot esett. Gyári romot használok. Bár az adatkapcsolat le volt tiltva, de az nem hiszem, hogy + fogyasztást eredményezne, a hálózat attól még ugyanaz.Más: kérdeztétek a billentyűzetet. Én Kii Keyboardot használok, nekem ez vált be. A szótára szerintem ennek a legjobb, azok közül amiket próbáltam.
Fóliához: én is Membrane fóliát használok, különösebben nem nehéz feltenni, tényleg jó készletet adnak hozzá, a mikroszálas kendőnek külön örültem. Annyi a bajom, hogy néha a hívásoknál nem éled a kijelző, mintha valami a proximity útjában lenne. Fólia előtt ezt nem figyeltem meg, csak a fólia után jelentkezett. Nem gyakori hiba, és nem nehéz kiküszübölni. Kétszeri power gombra feléled a kijelző. Az is lehet, hogy ha gyakrabban tisztítanám a fóliát a zsírtól, akkor nem jelentkezne...Egyáltalán nem zavaró, szerintem jó fólia.
Megint más: nektek Total Commanderben lehet írni a telefon memóriájára? Én 8.01 x64-et használok, látom a memóriát, tudom is olvasni, csak írni nem enged... Megnézem majd a legújabbal, hátha. Vagy x86-os Total Commander lenne a megoldás?
-
mhmpista
aktív tag
válasz
ghiottone #7382 üzenetére
Igen? Értem.
Akkor lehet ez lesz.
Amúgy független.
Legalábbis telenorral megy.(#7383) focvis Már próbáltam és nem akar frissülni...
http://sbf.droid-developers.org/phone.php?device=14Nem értem miért már mindenhogy próbáltam. Klasszikus módon is és a Motorola device Managerren keresztül is.
Mindehol azt írja nincs frissebb....Sőt simán wifin azt írja hogy Oops! csatlakozzak wifihez mert nem érzékeli a hálózatot. stbstb...
Pedig wifin vagyok és minden más megy.... -
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok.
Pénteken érkezett meg az expansystől a párom moto Gje.
A teló maga nagyon ott van.
Viszont ez a tescos : Blur_Version.14.71.8.falcon_umts.TescoSL.en.GB verziójú rom van rajta.
Nincs magyar nyelv illetve 4.3as. Jelenleg ez a 2 legnagyobb problémám vele.
A kérdés hogy ezzel mit lehet tenni? expansystől csak ez a verzió jöhet? Küldjem vissza? Nyitás nélkül nem tudom megoldani hogy rendes kitkat legyen rajta magyar nyelvel?
Ha kinyitom tuti elszáll a garancia?
Mit lehetne tenni hogy a gari is megmaradjon és a kecske is jól lakjon?Lehet volt már a forumon erről szó, holnap átjön haver aki ért is hozzá, jó lenne ha valaki pár szóban akár linkekkel összefoglalná mi a teendő, legalábbis ha érthető a problémám.
Összefoglalót elolvastam.
Köszi előre is. -
Ear001
addikt
válasz
NightHunter0 #7375 üzenetére
Igen 0%-al jön meg, de ha te végfelhasználo vagy, akkor utána itthon kell rá áfát fizetned - de ezt elmondja a könyvelő.
-
NightHunter0
csendes tag
Hali!
Moto G vásárlását tervezem expansysról, és olyanokat keresek, akiknek volt már tapasztalata EU-s adószámmal történő vásárlással.
EU-s adószámmal elvileg 0%-os ÁFA-val lehet beszerezni a telót. Mindezek után van vmi folyománya a dolognak? Szóval itt vége, és tényleg 0%-os ÁFA-val lehetett venni telót?Választ előre is köszi!
-
BtommyX
csendes tag
Mi a véleményetek a gyári füllhalgatóról? Szerintem egész szépen szól ahhoz képest, hogy ingyen jött a telefonnal.
-
kelly416
veterán
válasz
heidricha #7370 üzenetére
Van még vagy 80db.
Pedig egy csomót elosztogattam.
Gondoltam, hogy a fóliák mellé is teszek párat, amiket nemrég eladogattam, de féltem, hogy esetleg pont az teszi tönkre, mert belenyomódik, így megmaradtak.
Ez is jó móka lenne, de kicsit drága pordugasz. -
kelly416
veterán
válasz
heidricha #7367 üzenetére
Azért adnak hatot, hogy ötöt el tudj adni hardveraprón 200Ft-ért és meglegyen belőle az ingyen egy fóliád. Egy év múlva meg megint bele fektetsz egy 1000-est és utána eladogatod, vagy pont Te veszel valakitől 200-ért.
Amúgy sok minden van, amit nem érné meg 1-2 darabjával venni. Én vettem porvédő dugót a jack-be (és egyúttal sim-tű is), de 100db-nál kisebb kiszerelés nem volt. Így sem került 1000-be az egész. Szerintem itt is ilyen dolog lehet a háttérben. -
kelly416
veterán
Én most a Z1C-n "membrane" fóliát használok. Még sosem sikerült ilyen jól feltenni fóliát, és ez nem csak az én érdemem. Ezen felül április eleje óta "csupaszon" zsebben hordom a telót, egyetlen hajszálkarc sincs a fólián (sem).
Havan Moto G-hez,akkorajánlom kipróbálni. Nem drága, de baromi jó. És a felhelyezést elősegítő szett sem semmi.Szerk.:
A link és a mondat nyelvtani helyesbítése.De ez a link az első találat, lehet, hogy van olcsóbban is.
-
mcmike
őstag
Tudtok mondani ajanlott minosegi vedofolia gyartot vagy tipust (most Golebo van rajta)? Ebay-rol gondoltam hogy rendelek egy 3 vagy 5db-os csomagot. Esetleg ha valakinek van tapasztalata...
Elore is koszi a valaszokat! -
-
BtommyX
csendes tag
Kii keyboard, és szótár meg egyéb hülyeség letiltva.
-
Akve
tag
Én anysoft keyboardot használok magyarító fájl i tartozik hozzá.
-
Gippo
senior tag
Nálam jó minden zenémnél kb a gyári google lejátszó.
Apropó, megjött a grip shell, már csak egy Rhino shieldet várok és elpusztíthatatlan lesz a telefon.
Maga a grip shellt elég nehéz volt feltenni, de cserébe nem csúszkál rajta és wow... kellemeset csalódtam, nem vastagabb egyáltalán és a kínált védelemhez képest nem lett annyira bunkofon kinézete.
kérdés: mennyire vagytok megelégedve a gyári google billentyűzettel? Én már telepítettem egy újat, mert hiába sikerült magyar szógyűjteményt importálnom, nem javítja úgy ahogy szeretném. (igen, én szeretem az autocorrect intézményét...
) Most a fleksy-t tesztelem.
-
mobilizmo
addikt
Pc-n nagyon hosszú ideig használtam Winamp-ot (DFX-el együtt) és nagyon szerettem, nagyon jól is szólt (aztán egy verziótól fogva állandóan összeomlott bármilyen gépen próbáltam, emiatt már PC-n is leszoktam róla). De androidon tapasztalataim szerint pocsék. Aránylag sok lejátszót kipróbáltam és nekem ez tetszik a legjobban.
-
fatorzs
tag
Akinek a wifi csatlakozással problémája van, az próbálja meg a wifi beállításoknál (3 pont...) az advanced-en belül a wifi optimisation-t kikapcsolni.
-
válasz
DolbySys #7341 üzenetére
Kezdjük a Wifivel: húzd le két ujjal a képernyő tetejét , így bejutsz a beállításokhoz. Ha nem sikerülne, akkor lehúzas után ott lesz a jobb felső sarokban a settings. Rámész a wifire, látni fogod a wifi hálózatokat, kiválasztod azt amihez kapcsolódni akarsz. Ráböksz, felugró ablaknál beírod a password mezőbe a jelszót, kattintasz a connectre. Kész vagy.
Ha ez megvan, utána érdemes a frissítést megejtened.
-
DolbySys
csendes tag
Sziasztok
Ket napja erkezett meg a moto g-m az amazonrol(uk). 14 evi bunkofont(nokia) hasznalat utan egy kicsit furcsa ez az okostelefon , 24 orabol 20 orat foglakozom vele, nagyon megszerettem. Eddig 3 programot telepitettem fel:GPS Status, Total Commander es a Handcent
Folyamatosan 3 G-n hasznalom,a wi-fi –re gyorsan csatlakozik, de cask azokra amelyek szabadok , a password –osokra nemtudok csatlakozni,pedig tudom a jelszot,egy S3 –al siman tudtak kapcsolodni az en moto-g nem.Milyen beallitasokat kell elvegezzek?
Az akkuido hosszabbitasahoz milyen beallitasokat ajanlotok?A telefonon az alabbi verzio van : Android version 4.4.2
System version :174.44.9.en.GBMinden bekapcsolaskor keri hogy frissisem erre: New system software available.New version: 176.44.1.en.GB
Erdemes frissiteni ?(most jelenleg nincs wi-fim)
Mit kell beallitsak,hogy ne kerje a frissitest minden bekapcsolasnal?Elore is koszonom a segitsegeteket!
u.i.; sikerult telepineni a nepszeru navigaciot, jol mukodik (mindig imadtam a “broken edition” programokat)
-
vica1212
újonc
Köszi a válaszokat. Már kipróbáltam, hogy másik gépbe dugom be, aztán másik kábellel. Most éppen azt írja ki, hogy tölt, de közben fel sem ismerte az usb-t, és nem is emelkedik a százalék, hogy töltene.. Windows 7 van a gépen. Nem értem eddig semmi gond nem volt..
-
Herczi
senior tag
Ehhez mit szóltok: Motorola G 16 Gb Dual Sim?
-
Baloo27
aktív tag
válasz
vica1212 #7331 üzenetére
Windows 7 alatt van ez a problémád? Amikor nem ismeri fel a telefont, akkor a jobb alsó sarokban rákattintasz a kis piros x-el áthúzott ikonra és eltávolítod a drivert, majd újra dugd be a gépbe a telefont. Illetve próbálkozhatsz másik usb porttal is, az is szokott segíteni ilyen esetekben.
-
catroot
veterán
-
-
vica1212
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Moto G telefonomhoz usb töltőm van, tegnap óta vettem észre, hogyha csatlakoztatom a laptophoz tölteni vagy nem ismeri fel a gépem vagy ha igen, egy ideig tölti aztán abbahagyja a töltést. Mi lehet a gond?
Köszönöm, ha valaki tud valami hasznosat írni.
-
Baloo27
aktív tag
Sziasztok!
Pár perce nálam is előjött a hirtelen 1%-ra merülés (70%-ról). Furcsa mód bekapcsolásnál őszi boot animáció fogadott (akku töltöttség 6%), majd újabb reboot után már az "eredeti" földgömbös verzió. Viszont ekkor már a töltöttség 67%-ot mutatott. Érdekes...
Más: Valamelyik nap sikeresen elaludtam, mert egy drága app frissülés után kikapcsolta a hálózati időletöltést(nem tudom melyik volt, mert több is frissült). Ezáltal a telefon órája átállt US időre. Vicces volt majdnem elkésni
-
kelly416
veterán
A fülesről jut eszembe. Van egy Sony MH1 LiveSound fülesem, olcsón eladnám. Anno a Moto G-vel próbáltam, álom ahogy szólt. A mikrofon működik, ha jól emlékszem a felvevő gomb is, csak a hangerő nem. Ha esetleg valakit érdekelne, keressen meg privátban.
-
ghiottone
nagyúr
-
updog
őstag
Sziasztok! Lassan két hete vagyok boldog Moto G-s, szinte minden tökéletes, csak két apróság jött elő: a wifi-re nem mindig csatlakozik újra, ha pl. otthonról bemegyek az irodába, többször is volt hogy nem csatlakozott/minimál jelerősséggel csatlakozott és használhatatlan volt. Wifi off/on megoldotta, rögtön max erősségen ment utána.. inkább fura mint zavaró, volt valakinek ilyen?
Ami kicsit jobban zavar, az hogy néhány felmásolt (pc-n hallgatva tökéletes) mp3 "pattog", nagyon bántja a fülemet fülhallgatóval, alacsony hangerőn is. Hasonló volt egyszer egy haldokló microSD kártyával is, ezért feszélyez egy kicsit. Vagy zenét egyébként se belső memóriára tegyek?
Gyári 16 gigás, 176.44.1.falcon_umts.retrail.en.gb, ha számít.
-
Hunujv
tag
Segítségeteket szeretném kérni!
Jelenleg GPE rom van fent és fel szeretnék tenni másikat, a feltelepítés után mikor újraindul a telefon Encryption error üzenet fogad, ami után csak reset phone-ra lehet menni, ezután újraindul és újra ugyanez a szöveg jön be. A GPE romot vissza tudom rakni, de egyszerűen másik romot nem enged felrakni.
Valaki tudna segíteni? -
cSuwwi
senior tag
Miért féltek ennyire a rootolástól, nem az ördög műve. Expansystől vettem pár hete egy 16-ost, addig volt rajta a gyári rom, míg a google driveon benyomtam a +50G helyet, utána root -> GPE
2 dolog miatt jó sztem: adaway (még az appok reklámjait is kiszedi, hostfileos mókolással) + google asszisztens (ezt gondolom nem kell ecsetelni, már csak emiatt érdemes gre-re váltani)Illetve amit még alapból adnék a telefon mellé, de itt venni kell, az a grip shell. Bőven megéri az árát és jóval elegánsabb mint egy szilikontok.
Kinek mi jön be, mennyire bevállalós, de sztem érdemes nyitni a bootloadert csak előnyei vannak
-
catroot
veterán
Bocs, ha hülye kérdést teszek fel, de hol lehet a legjobb áron/legmegbízhatóbban hátlapot venni? Érdekelne egy kék.
-
Shyciii
veterán
Sziasztok. Egyik ismerősöm vett egy Moto G-t, ami nem dual sim-es. Erre fel tudom rakni a GPE-t úgy, hogy nem kell kinyitni a bootloadert? Ha igen, akkor ugyanazzal a módszerrel, ami a főoldal összefoglalójában van írva kiegészítve azzal, hogy letöltöm a GPE-s romot?
-
kelly416
veterán
válasz
Anti425 #7307 üzenetére
Ha drágán akarsz venni valamit, a szolgáltatók állnak rendelkezésedre. Legalábbis az én tapasztalatom, hgo a tokok, fóliák, memóriakártyák és miegymás ott a leg drágábbak. Keress máshol legalább 1Ah (gy.k. 1000mAh) töltőt. Ha jó a bolt és nem 500Ft a töltő, hanem legalább 2000Ft, akkor már szinte mindegy, milyen a márkája. Szerintem.
-
válasz
Anti425 #7307 üzenetére
Korábban kitárgyaltuk itt a fórumon a fali töltőket. Kb. az lett a vége, hogy a 800 - 1000 mA-es az optimális. Volt aki kipróbálta 2400 mA-essel is (pl. én is), az sem tölti gyorsabban, mert a telefon nem enged nagyobb töltőáramot mint kb. 1000 mA.
Az autós töltők rendszerint kisebb árammal dolgoznak (talán 350-550 mA), az enyémre 0-950 mA van írva, de 10,8-tól 33 Voltig működik, tehát a tgk-k 24V-os csatijába is jó. Szóval fogalmam sincs hány mA-s konkrétan. -
válasz
Anti425 #7303 üzenetére
Szvsz olcsó és jó ritkán jár kéz a kézben. Keress Motorola P510 vagy P513-at, az olyan 2 e. Ft körül volt 2 éve, sokat nyúzom, hibátlan. Ha nincs Moto, akkor esetleg Nokia 2500-ért?
A gagyi 500 Ft-os gyorsan kuka lesz, kidobott pénz. Igazából bármely micro USB-s alkalmas. -
Anti425
tag
Üdv!
Autós szivargyújtó töltőt szeretnék venni G-m hez.
Kérdés milyen konkrét tipust érdemes venni hozzá? Tudnátok vmit ajánlan?
Ja és persze olcsó és jó legyen!Nem akarok rendelgetni kintről,csak amit itthon meglehet venni.
Köszönöm előre is!
-
catroot
veterán
Találkozott valaki már azzal a buggal, hogy a töltöttség lezuhan 1%-ra? Gyári rendszerrel csinálta párszor, most nem rég a GPE rom alatt előjött... Elég idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DOOM - The Dark Ages
- Béta iOS-t használók topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest