- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsiasc
csendes tag
Sziasztok,
Feleségemnek vettem egy Moto G 4G-t. Van fent rajta egy tucat app. Az hogy angolul van minden, az sem volt eddig gond. Viszont van két olyan alkalmazás amit csak magyarul van értelme használni, és a programot sehogysem tudom magyarra állítani, pedig a playen látom hogy magyarul is tud. Most olvastom ezt a cikket, meg hogy morelocalos megoldás van az appok magyarítására.1. Kérdés hogy ezt a procedúrát ha elvégzem akkor a meglévő alkalmazásokat le kell szedni/újrarakni? Ha fennt maradnak, nem okoz valami galibát?Vagy átállnak?
2. Másik, hogy a gépelésnél az ékezetek előkotrása elég siralmas (első tapitelefon a családban). Nem lehet valami magyar automata spell checkert felrakni ami berakja az ékezeteket?
3.Vagy nem lehet esetleg az gépelésnél a hosszan nyomásor felajánlott ékezetek közül kiszedni a nem magyarokat?
F
-
Cyrus
tag
Köszi a navis választ, csak valaki mást írt korábban.
A dual verziónak mennyi a SAR értéke?
-
kurion
senior tag
Az érdekelne hogy Dualsimes Moto g 16gb-re is feltudom tenni a GE romot garivesztés nélkül?
-
powerwade
senior tag
válasz
heidricha #9487 üzenetére
Igen, eredetileg a CD nyilasba tudod tenni (1-2 centit foglal csak, szoval a lemezt ettol meg gond nelkul jatsza), de ha van barhol kis res ahova befer akkor oda. A magnest elvileg megtartja de ugye barmilyen kis lapkat betehetsz nem kell a gyarit hasznalni -> azert irom hogy elvileg mert nekem csak holnap erkezik igy pontosan nem tudom, hogy befer -e. Ha nem fer akkor teszek bele egy kisebb lapka magnest, nem problema. Szoval igazabol a jovoheten tudom mondani mennyire valik be de ketlem hogy buknek vele, mert eddig SEMMI nem volt jo nekem es ezt az egyfelet nem probaltam meg
-
azoltan88
tag
2 hét után találták ki az expansysnál hogy nem alkalmas vásárlásra a kártyám... Tud valaki normálisabb helyet ahonnan még ebben az évben megérkezik? :-)
-
heidricha
őstag
válasz
powerwade #9483 üzenetére
Hiszek Neked, de tényleg érdekel:
- ezt valóban a CD lejátszó nyílásába szokás tenni? nekem spec nincs, és nem is tervezem, hogy valaha lesz, főleg nem ott fenn, ahol látom is.
- ennek a telefonnak ívelt a háta. Ezt hogy a csodában tartja meg a sík mágnes? vagy hajlékony, mint a hűtőmágnes, csak nem látszik a képeken
- próbálta valaki Suzukiban vidéki utakon? A tömést kirázza a fogamból.Nekem a Lidl-ben vásárolt univerzális tartó tök jól működik, komoly melegben nagyon felmelegedne, ha folyamatosan az ablakon hagynám (még klímával is melegedne, ami amúgy szintén nincs), de ez nem a Lidl hibája. Sosem értettem, ezeken miért nincs valami árnyékoló legalább. Valamennyit csak segítene.
-
powerwade
senior tag
Igen. Mountek nGroove Snap 2 Eddig 4 különböző tartót próbáltam ki: ablakra/műszerfalra cuppanósat, csipeszeset, ragasztósat és ventilllátorrácsra akasztósat. Nem gagyi 1e forintos cuccok voltak de nem váltak be: vagy a telefon esett le róla, vagy az egész tartó vagy nem bírta a meleget illetve a telefont melegítette a ventillátorból kiömlő levegő. Szóval ez a mágneses a tuti. Nézz teszteket/videókat van kb. 3 gyártó aki ilyet gyárt (az ezer forintos kínaiakat hagyjuk) van összehasonlítós videó is. Akár tabletet is megtart
-
Cyrus
tag
Köszönöm az eddigi segítséget.
Szóval akkor lehet úgy magyarítani, ami nem jár garanciavesztéssel. Ez mindenféleképpen jó. Igaz, akkor csak az appok lesznek magyar szövegesek, de az is valami. A menü meg angol. Igazából akkor csak a beállításoknál fogok látni angol szöveget, gondolom.
Most olvastam, hogy a magyar nyelv hiánya a navigációra is kihat, tehát angolul (vagy németül) mondja a készülék, hogy "fordulj jobbra" stb. Nos, ha magyarítom a készüléket a legális módszerekkel, tehát ami nem root, akkor a hang is magyar lesz a navigációban? Itt most a Google navigációjára gondolok.
-
Skillet
addikt
válasz
papeti01 #9466 üzenetére
ezzel teljes mértékben egyet kell értenem. én már kb a nokia E50-esem óta angolul használom a telefonjaimat. pedig mindegyikben volt magyar nyelv. túl sok energiát ölnek sokan a magyarításba. kb fele ennyi energiával megismerték volna az angol felületet. hozzátenném, nem tudok angolul.
-
Krinyo
senior tag
Most jelzett a telo, megjott a 4.4.4 az angol retail 4G-re...
-
barmar
aktív tag
sziasztok
elég láma vagyok bocsi, nem értem hogyan kéne root nélkül magyarosítani az appokat. tudom hogy van egy írás erről az elején de nem világos számomra. le tudnátok írni lépésről lépésre?
hálás köszönet! -
vodkagin
csendes tag
Üdv!
Tudnátok e szervizet ajánlani, hangszóró recseg visszhangzik, a vonal végén nem hallanak, illetve nem vagyok elérhető nagyon gyakran, garancia nincs. XT1033 -
kovi82
tag
Tudnátok, ajánlani valami megbízható jó autós tartót a telóhoz ?
-
Krinyo
senior tag
Én is a 4G-s változatot ajánlom a gyorsabb net és a bővíthetőség miatt. A GPE ROM csak annyival több, hogy pár nappal/héttel előbb jön a frissítés, illetve tud magyarul. Ha nem gond az angol és türelmes vagy, inkább a 4G-s változat a nyerő...
-
papeti01
senior tag
Nem gerjedek a specifikációkra, de még egy utolsó kérdés.
Mind a gyári, mint a GPE jól megy a MotoG alatt?Igazából jelenleg BB Z10 em van, ami baromi gyors és megbízható, de a legkedvesebb appjaim persze nem elérhetőek, se BB worldből, se Snap, se sehonnan... (pl runkeeper, memrise)
-
PPePe
csendes tag
Üdvözletem!
Pár tapasztalat a 4G-s verzióval kapcsolatban.Átmozgatni át lehet a programokat, de én személy szerint nem éltem ezzel egyelőre.
Kellően belakva (+ ~ 30 app) (Motorola-s programokat is fent hagyva) még mindig több mint 2,3gb szabad hely áll rendelkezésre a 8GB-ból, de mivel a fotókat át lehet irányítani az sd kártyára, ezért ez ennyi is fog maradni.
(5,5gb marad amúgy szabadon, ha semmit nem teszel rá)
Hibával csak egyel találkoztam 1 hónap használat alatt:
Ha olyan kedve van akkor az ébresztő app nem jeleníti meg rendesen a napokat. (2-3 alkalommal fordult elő eddig)4.4.3-as jött meg a készülék és azóta is azzal működik. (türelmesen várom a 4.4.4-et
)
Szóval bátran ajánlom a 4G-s verziót
-
aronpapa
tag
1. A Dual verziója is annyira jó, mint az egy SIM-es?
2. A Dual is kb. addig bírja akksival, mint az egy SIM-es?
3. Hangminősége milyen a készüléknek (dual)?
4. Moto G Google Play Edition rom:
a. ez egy hivatalos magyarítás lenne? Ha ezt felrakom, nem jár a garanciám elvesztésével?
b. ezután minden magyar nyelvű lesz? Menüelemek stb.?
5. Ha a 4-es pontban írt lehetőség nem hivatalos, akkor melyik nyújt hivatalos lehetőséget a magyar nyelvre?1. Igen.
2. Nem. Nekem max. 19-20 óra. Sok beszéd, Wi-fi, GPS.
3. Tökéletes.
4-5. Passz. Első pillanattól fogva angolul használom. -
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Ebből melyik éri meg jobban?
A sima 16 Gb verzió, vagy az amelyik 8 gb de van benne micro sd + 4G Lte?
Illetve for kapni Android L frissitést?előre is ksözi!
p. -
2Patrik
csendes tag
Sziasztok!
Éppen új mobil vásárlása előtt járok. Már viszonylag rég óta nézelődök. Mindenképpen dual simes telefont keresek. A keresgélés során már sikerült két mobilra csökkenteni az esélyeseket. Az egyik az Asus Zenfone 5 a másik pedig a Huawei Honor h30 lenne.
Árban nagyjából egyeznek, sőt mindeösszesen csak egy ezressel lenne drágább az Asus..
A főbb különbségek a proci. Az asus 2 db. intel mag, a Huawei 4 db. mtk mag. Nekem a négy mag azért szimpatikusabb. Az akksi igazából szintén a Huawei mellett szól, a bajom az, hogy amíg az Asusról tudtam teszteket, fórumokat olvasni, addig a Huaweiről sajnos nem.
Amennyiben van tapasztalata valakinek vagy csak szimplán szaki a telefonokkal kapcsolatban légyszíves írjatok.
Köszi! -
ghiottone
nagyúr
Na akkor a 4-es pontra egy gyors válasz:
- A GPE rom hivatalos, abba benne van az összes nyelv, ami kell. Én 2 hátrányát látom csak - nincs benne Motorola Kamera, bár lehet a Google kamera már simán tud olyan képeket lőni, illetve az FM rádió hiányzik. Előnye, az, hogy mentes minden egyébb Motorola +programtól és pár héttel hamarabb kapja a frissítést.
Ahhoz, hogy felrakd a GPE romot azonban nyitni kell a bootloadert - és ezzel ugrik a gari.- Nem hivatalos megoldásként készültek Multilang packok, vagy hívhatjuk magyarításnak is, ezek az utóbbi pár verziónál már GPE rom alapúak, szóval mindent beleraktam ami benne van magyar nyelven a GPE romban is. Viszont ott a hátránya, hogyha kijön egy frissítés akkor először vissza kell flashelni a gyári appokat (kb. 1 perces folyamat) és csak arra mehet rá a frissítés.
Mindkét esetben ugrik a gari, mert nyitott bootloader kell és custom recovery.
-
Cyrus
tag
Már csak pár lépés választ el, hogy megvegyem, de előtte pár kérdés:
1. A Dual verziója is annyira jó, mint az egy SIM-es?
2. A Dual is kb. addig bírja akksival, mint az egy SIM-es?
3. Hangminősége milyen a készüléknek (dual)?
4. Moto G Google Play Edition rom:
a. ez egy hivatalos magyarítás lenne? Ha ezt felrakom, nem jár a garanciám elvesztésével?
b. ezután minden magyar nyelvű lesz? Menüelemek stb.?
5. Ha a 4-es pontban írt lehetőség nem hivatalos, akkor melyik nyújt hivatalos lehetőséget a magyar nyelvre? -
Krinyo
senior tag
Ha velem történne ilyen, akkor nem írnék ilyeneket,
"Ha az utóbbi, akkor nagyon de nagyon csalódott vagyok...akkor az ultragáz a telefonra nézve..."
mert az én hibám és nem a telefoné. Miért lenne ultragáz? Mert leejtetted? A te hibád. A többit elhiszem, de ettől még leejtetted a szerencsétlen telefont, amit nem erre terveztek...
Szerencsére helyrejött, hurrá.
-
mcmike
őstag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha veled történne ilyen véletlen, akkor mennyire lennél boldog...
Sőt ha ismernél (mondjuk személyesen), akkor eszedbe sem jutott volna ilyeneket írni. Abszolút vigyázok a dolgaimra, pl. gyakorlatilag nem is használtam a vadonatúj telefont 1 hétig (a dobozában állt), amíg meg nem jött a fólia és szilikon tok, amik egyből rákerültek. De a kisgyerekem mellett nem volt lehetőségem megfogni tegnap a telefont (a prioritások azért megvannak). Egyébként ráadásul ez volt élete első esése, az is a házban történt, nem kültéren... -
mcmike
őstag
válasz
Baloo27 #9432 üzenetére
Szia,
Nincsen semmi bepipálva elméletileg (ha alaphelyzetben nincs), ugyanis én nem bántottam. De rácsekkoltam, és nincsen semmi, gondolom ez lenne gyanús ha véletlenül bepipáltam volna (de nincs): Force RTL layout direction. Én csak fogtam és elkezdtem használni a telefont, általában nem nyúlok hozzá komolyabban.
Most olvastam hogy nem lehet eltávolítani az aksit, tehát nem fogom kiszedni. Most indítottam újra teljesen, immáron negyedszerre...a helyzet sajnos ugyanaz...
-
mcmike
őstag
válasz
Viktor0610 #9430 üzenetére
Már kétszer ki be kapcsoltam. Of course.
Mondjuk aksit nem vettem még ki, de az már elég "vajákos Piri néni" módszer lenne...őszintén szólva nem hiszek benne, de mindjárt megpróbálom...
-
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Akadt egy kis problémám a telefonnal. Tegnap este kezdődött, hogy minden alkalmazás amit megnyitok, elfordulva jelenik meg, és nem úgy ahogy kellene. Fixen egy adott helyzetben, és bárhogyan forgatom a telefont, úgy marad. Akkor van ez amikor (természetesen) be van kapcsolva az auto-rotate / auto-elforgatás funkció a Display beállítások alatt. Olyan mintha a telefon érzékelője (ami a pozícióért felel) beragadt volna egy fix állapotban.
Kérdés:
1. Esetleg aktiváltam valamilyen hotkey funkciót amire nem emlékszem és nem is tudom hogyan kell kikapcsolni? Van ilyen funkció vagy billentyű kombó ami egy fix képernyőhelyzetet kikényszerít?2 .Vagy pedig annak lehet köze hozzá hogy kiesett a zsebemből tegnap, és kb 40cm-t esett? Bár ugye nem illett volna ennek bármit is okoznia, ugyanis szilikon tok és fólia is van rajta, tehát egy karcolás sem esett rajta...
Ha az utóbbi, akkor nagyon de nagyon csalódott vagyok...akkor az ultragáz a telefonra nézve...ennyitől nagyon nem szabadna (az én olvasatomban)...
Egyáltalán mi szabályozza a képernyő forgatást? Lehet valamit házilag tenni, tisztítani vagy valami? Bocs ha hülyeséget kérdeztem.
A válaszokat előre is köszi!
-
Sziasztok!
Egy Moto G kétkártyás készülék beszerzése előtt vagyok, és így érdkelődöm, hogy itthonról (gari miatt fontos ez) honnan lenne érdemes beszerezni - ki honnan vette a telefonját?
(Az egyik boltban 61e, egy másik webshopban 49e Ft-ért kínálják, nyílván az olcsóbb jobb, de kérdés megbízható lehet-e egy esetleges garancia érvényesítés)
-
Skillet
addikt
válasz
jeanvaljean #9416 üzenetére
nekem a méret volt a mérvadó. nem is a kijelző mérete, hanem a telefoné. magasság 130mm, szélesség 65mm környékén legyen. ez az a méret, ami szerintem még ideális. ebbe meg minél nagyobb kijelző legyen sajtolva.
én nagyon szemeztem a redmi-vel (hongmi). de egyszerűen nem vitt rá a lélek. nagy. nekem már hatalmas.
aztán szerencsére ráleltem a moto g-re. nekem ideális. hasonló méretű telefonok 4,3"-osak. ez 4,5". így már túl sokáig nem is volt kérdéses. nem bántam meg. -
kovi82
tag
Sziasztok,
root nélkül is lehet magyarítani a mobilt ? Nem arra gondolok, hogy minden magyar legyen.. hanem hogy pl. ami programot feltelepítek és létezik magyar verziója az úgy jelenjen meg a telón..
Köszi !
-
heidricha
őstag
Online navik elég jól elvannak a lassított Telenor-nettel, így van. A 2G eleve sokkal lassabb, és azzal is menni kell neki, hiszen menet közben nemigen lesz 3G kapcsolat, amennyire emlékszem, azt nem tudja a tornyok közt dobálni (roaming).
Ha már online, ott a Waze is.
Ha offline, és hivatalos, akkor "profi" térképpel a Sygic - navigálásra eléggé korlátozott, nemrég próbáltam. Nincs hang, manőver jelzés, sávsegéd, 3D megjelenítés. A térkép ettől remek, tervez is, de inkább a navigátor kezébe való.
Route66 is ingyenes valami korlátozásokkal. Vagy az volt, elnézést, ha hülyeséget írok.
BeOnRoad OSM (open streetmap) térképpel nem rossz. Nekem ez jobban bejön, mint a többiek, OSM térképpel akad még szép számmal.
-
válasz
jeanvaljean #9418 üzenetére
A kamera gyorsan exponál.
Navi:
1. Tegnap merült le a havi mobilnet keretem, utána lassítják. Olvastam, hogy másoknak tökéletesen működik a Google Maps lassított nettel - ezért ma kíváncsiságból kipróbáltam és igaz, lassított Telenor nettel is teljesen élvezhető volt. Ez teljesen ingyenes.2. A Sygic offline navi némileg korlátozott funkciókkal (nincs hangos navi) ingyenes, nem nagyon próbáltam.
3. Más platformról ismerem az iGO-t, sokan használják/juk
Vodafone előfizetőknek úgy tudom, ingyenesen elérhető. Segítségképp dobok egy PM-et.
-
válasz
jeanvaljean #9416 üzenetére
Offline GPS-szel semmi probléma, csak egy jó app kell. Írod, hogy nem játszani akarsz rajta, én sem , de azért kipróbáltam, frankón megy rajta az 1 GB fölötti Asphalt 8.
A kamera gyenge, én hozzászoktam 7 hónap alatt, fel sem tűnik már. -
jeanvaljean
tag
Nem tudok dönteni: Moto G 16gb, vagy Redmi 1s. A kijelző mérete nem számít (igazából a Moto G jobban a kezembe és zsebembe illik)
A MIUI nagyon vonz, de nem tudom, hogy meddig marad ilyen megbízható és gyors a Xiaomi rendszere, 1 év után is ugyanilyen pörög-forog lesz-e, mint most?
A Moto G fantasztikusan eltalált készülék, és hiába icipicit erősebb a 1s procija, kicsit gyorsabb.
Nem játékra kell a telefon, hanem mindennapi használatra, erős akkuval, ami a Moto G-ben megvan, elvileg a 1S-ben is...
Tudom, a 1s kamerája jobb. Elvileg jelentősen.
Az internet nélküli GPS gördülékeny használata is kardinális kérdés, autóban fogom rendszeresen használni.
A munkám miatt csak a 2 kártyás verzó jöhet szóba, elvileg a 4G-s változat csak egy kártyás.
Egy pár ötlet, javaslat, ami segíthetne a választásban?
Köszönöm
-
heidricha
őstag
válasz
dreamice #9412 üzenetére
Nem az.
Az "alap" fogyasztás nő meg, ez minden állapotban mérhető, de főleg készenléti, vagy repülő módban látványos, amikor normálisan több óra is eltelik mire egy % lemegy a töltésből - ha épp nincs ez a probléma. Itt minden részletesen le van dokumentálva:
https://forums.motorola.com/posts/5a07d40ff2 -
dreamice
csendes tag
Lehet, hogy hülye kérdés de honnan látni, hogy beragadt a GPS?
-
kagzer
aktív tag
És már a root is meg van.
-
törölt tag
Valaki írna egy leírást , GPe romról visszarakni gyári romot hogyan lehet...Egyáltalán , ha van ilyen ember
Köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Új Blackberry Priv!
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged