- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #17046 üzenetére
Igen, a 16-os használhatóbb, de 4 GB teló után jó volt az. De ha nincs teleszórva hülyeséggel akkor elég lehet. Nekem volt vagy 2 giga üres helyem mindig, jól megválogatott, csak a szükséges dolgokat tartalmazó rendszerem volt akkoriban. Mostani telón is igazából a képek, videók viszik a helyet, de ha fogy akkor törlök.
-
Upo
addikt
válasz
Celtis #17044 üzenetére
Én is ezt mondom már rég óta, azóta se volt ergonómikusabb telóm (mondjuk előtte sem). Ha 2 giga ramja lenne, lehet hogy még mindig azt használnám, annak idején gondolkodtam ram chip cserén is, de nem lett belőle semmi. Tartalék telónak viszont őt veszem mindig elő, 9-es androiddal még meglepően használható (valami lineage féle).
-
-
Upo
addikt
válasz
tothmaxy182 #17003 üzenetére
Ez powershell, nem parancssor. Írd be előbb hogy
cmd
és nyomj entert. Akkor bejön a parancssor. Ha nem a kívánt mappában vagy akkor válts oda, és csináld a leírás szerint.
Esetleg powershell alatt jó lehet, ha a fastboot helyett mindig ./fastboot -ot írsz, a powershell nem keres az aktuális könyvtárban míg a cmd igen. Ez csak akkor lehet szívás, ha valami parancsfájlt futtatsz és ott nincs átírva powershell félére. Egyszerűbb az első módszer. -
Upo
addikt
válasz
hesszan #16995 üzenetére
Androidfilehost mostanában ilyen lassú. Másik telóhoz az 1 giga körüli rom letöltés ~5 óra (ha szerencsém van akkor ~3,5-4). Én jdownloader2-vel szoktam szedni, az legalább nem szakad meg.
Van nekem ebből egy 2016 májusi letöltésem, ha az jó akkor adok rá linket. Most töltődik fel, ha kész akkor linkelem.
-
Upo
addikt
válasz
sNake^ #16993 üzenetére
Igen, 4.4.valahányból van ami már újabb bootloaderes, az még jó, akkor csak a screen flickering hiba jön elő a gyári romon. Régebbi 4.4-ek amiben még régebbi a bootloader azok meg téglázzák, olvass vissza a topikban. Sok embernek lehet még mindig a fiókban hever döglötten, sokáig reménykedtek hogy hátha az oroszok kitalálnak valamit. Vagy olyan romod volt fent ami nem rakta fel a friss bootloadert, de maradjunk annyiban hogy szerencséd volt.
-
Upo
addikt
válasz
Skillet #16984 üzenetére
Nem is értem, mit erőlködsz a supersu-val amikor az addonsu működik? Miért akarod minden áron hanyatt lökni?
El kéne dönteni, hogy melyik termékkel akarod elérni a root elérést, addonsu, supersu, magisk, esetleg valami más fejlesztő szoftverével, azután azt használni. Az erőltetett mixelésnek általában csak árnyoldalai vannak. -
Upo
addikt
válasz
rup1u5 #16854 üzenetére
Illetve az extras alól az addonsu-14.1-arm-signed is, ha akarsz root elérést kapcsolni a fejlesztői beállításokban.
-
Upo
addikt
válasz
soldi3r #16809 üzenetére
Hát nem is tudom, a xiaomi tegnap jelentette be az új készülék mellett a miui 9-es verziót, és a legelső M1/M1s kivételével az összes készülék megkapja! A 2012-ben bemutatott akkori brutális csúcskészülék, a mi2 is, ami snapdragon S4 procis, 2 giga ramos, (akkor) gigantikus méretű 4.3"-os HD felbontású kijelzővel! 4.1 alapú MIUI 3-al jött ki!
A Nexus 4, HTC One X+, Galaxy S3, Xperia Z időkről beszélünk, szerinted ezek közül melyikhez jön még rendszerfrissítés? És nem csak kapott egyet és kész, hanem a szeptemberi hullámtól kezdve már miui 9-es heti frissítések jönnek rá. Úgy hirtelen nem is tudok jobb szoftver támogatást a xiaomi-nál, beleértve a google-t is, de te majd biztos említesz párat, ha már le tudtad fikázni. -
Upo
addikt
válasz
soldi3r #16811 üzenetére
Én a 160€-t is sokallom egy mtk6737-ért, lehet akármi ráírva. És amúgy milyen nokia szoftverben bízol amikor vanilla android-nak hirdetik? Full google szoftveres, google kamerástól, google fotóstól, semmi nokia szoftver.
Amúgy érdekes, hogy a képek között ott egy "put your finger..." képernyőkép is, pedig nincs is benne... [link]
Amúgy a nokia 6 magyar ára 86e, és a snapdragon 430 azért érezhetően gyengébb mint a 625. [link]
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
cukimajom #16763 üzenetére
Az még egy régi írás, akkor még nem lehetett annál újabb bootloadert unbrickelni. Nem én akarom végleg tönkretenni a telódat, de nézz utána, ha az unbrick a 41.1A bootloadereseket is flasheli akkor meg lehet próbálni. De ez tényleg csak leg-leg-legutolsó megoldás ha már repülne a kuka felé. Nem javaslom, tönkreteheti a telót, de ha nem látsz más megoldást...
De nem én mondtam!
-
Upo
addikt
válasz
cukimajom #16759 üzenetére
Ha nálad van fastboot akkor az első 14 pontot megspóroltad, onnan haladj tovább.
Vagy egy másik leírás képekkel: [link]
Ha van fastboot, akkor az utolsó, "Flashing the device with Lollipop Rom" elég lehet.Ha meg már tényleg abszolút semmi remény, akkor még ki lehet próbálni a bootloader bricker-t is, ez elrontja a bootloadert, és qhsusb_bulk módba kerül a telefon. Utána már elölről játszik a leírás, és nem lehetetlen hogy a blankflash helyreteszi az emmc-t. De ez már tényleg végső megoldás, ha az mfastboot-os flashelés sem teszi helyre.
A bricker itt: [link], a TOOLS PACK DOWNLOAD alatt. -
Upo
addikt
válasz
Adamis #16750 üzenetére
Ifixit-en van szétszerelés, meg lehet nézni hogy ne szakítson szét semmi csatlakozót-szalagkábelt. Az akkut ha még használni akarja akkor figyelni kell hogy ne lyukadjon ki a burkolata (a "zacskó"), ne törjön meg, mert ha a gáztöltés kimegy akkor annyi neki. Amúgy nem bonyolult dolog. [link]
-
Upo
addikt
A moto már csak egy tartalék telefon, nincs rajta semmi kritikus, simán formázok mindent róla telepítésnél. Nem tudom mire gondoltál a béna miui multitaszkkal. Nekem ugyan nem lett rátelepítve sok minden, de nem volt gondom a multitaszkkal. Nyilván nem vált olyan gyorsan az 1 giga ram miatt mint a redmi telómon a gyári miui, de különösebb gond nem volt vele.
Nézelődtem az xda-n, tudom már mi lesz a következő próbám. Vannak már modolt gyári kernelek, amiben annyi lett módosítva, hogy a gyári 4.4-es romok nem villognak/töredeznek a lollipop bootloaderes telón.
Keresek olyan gyári 4.4.4-et (valószínű gpe lesz) ami nem téglázza a telefont ha downgradelem, és kipróbálom a flicker mentes kernelt. Azért a 4.4-el még egész jól ment a teló. [link]Már többször gondolkoztam rajta hogy ki kéne cserélni benne az 1 giga ramot 2 gigára, és akkor még simán lehetne egy jó kis napi használatú készülék belőle.
-
Upo
addikt
Felraktam ezt az aospextended-et, a 0309-et. Végül megtaláltam, hogy a soft gombokat hogy lehet felcserélni.
Az extensions alatt tényleg van egy csomó állítgatási lehetőség, bár nekem a legtöbbre nincs szükségem. Valóban itt egy csomó dolog nincs a lineage romban, de abban is van olyan ami meg itt nincs.
A minimalista dolgokat jobban szeretem, ez a rom is jobban ejönne, ha ezt a substratum theme engine-t kihagyják, és a pixel launcher helyett egy aosp is elég lett volna. Lehet nem is merülne ennyire.
Még azért nyomkodom egy kicsit, meglátom mire jutok vele. -
Upo
addikt
Hát az akkut szívja rendesen. Az xda-n írt hibákon kívül nálam az iránytű nem működik, fix 0 fokon áll. Meg még volt valami de most nem ugrik be hogy mi.
Időnként hosszú másodpercekre beáll, nem csinál semmit, van hogy csak egy öblösebb fél másodperc lagolás, de volt már hogy 5-10 másodpercre beállt, aztán folytatta mintha semmi se történt volna. Azért lineage rommal sokkal-sokkal pörgősebb és a katasztrofális akku zabálás sincs. Sim nélkül készenlétben lerakva pár óra alatt tizen-huszon százalékokat merül, kora délelőtt töltőrőllehúzva, délre már 85%-on áll hogy hozzá se nyúltam. Lineage rommal ugyanez 1 nap után kb. 95%-on áll. Asszony redmi 1S-e (szintén snapdragon 400, 1 giga ram, kb hasonló verziós miui8) sem csinálja ezt a balta stílusú merülést, pedig azon telefonálás/mobilnet/wifi is megy. Valami nincs rendben ezzel a rommal. -
Upo
addikt
Most kipróbáltam én is. Formáztam mindent, system, data, cache, belső tárhely. Kb. 5 perc alatt elindult, most is arról írok. Play van benne, nem kell gapps. Lineage volt rajta előtte. azt mondjuk nézd meg, hogy a system ext4 legyen, ha f2fs akkor twrp alatt konvertalni kell ext4re.
-
Upo
addikt
Full wipe-ot csináltál ahogy a leírásban van?
Az első bootra 10-15 percet írnak, ez azért költői, megvan az simán 20 is. Amikor még próbálgattam akkor első indításnál töltőre dugtam, elmentem csinálni a dolgom, olyan fél óra múlva visszatérve már el volt indulva.
Nem lehet hogy csak simán türelmetlen voltál? -
Upo
addikt
válasz
cimbi186 #16704 üzenetére
Ezt elvileg el lehet érni 50 másodpercnél hosszabb ideig nyomvatartott power gombbal (akkor kikapcsol), utána meg lehet próbálni bekapcsolni. Persze a legbiztosabb az akku lehúzása, ha hajlandó az ember szerelni.
De nem így téglázták mások is már? Újabb bootloaderes romot downgadeltek 4-esre, és az ota megölte. Kivéve, ha a kimondottan ilyen célra készült spéci 4.4.4-es romot tette fel. Azok az alaplapok még mindig a polcon várnak megoldásra ha jól tudom. -
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #16697 üzenetére
Ezért jobb ez a gyári, a rom fel van készítve, ez csak lecserél 3 fájlt és onnantól engedélyezhető a root a menüben. Nem kell rizikózni a supersu-val, az gyakorlatilag a root elleni védelmeket próbálja megkerülni, itt meg csak átállítja az előre felkészített romot.
Sőt, most nézem, ha egyszer fel lett rakva az addonsu-arm-signed.zip akkor ota frissítéskor is megmarad a root, ez is benne van a rendszerben. OTA után nem kell újra rootolni.
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #16694 üzenetére
Pedig de. Fel kell dobni az addonsu-arm-signed.zip-et, és visszajön az alkalmazások+adb. Most próbáltam.
[link]A lineage alapértelmezetten root nélküli, a rootoláshoz az extras alól a megfelelő csomagot kell telepíteni.
"Disable SU by default
- We plan on distributing an addon for our SU
- Developers that want SU by default can export
WITH_SU=true to their env
- This helps with application compatibility for
various services, while maintaining user flexibility"Tehát a forrásból lehet egyből rootos romot fordítani, a WITH_SU=true változó beállításával, de a hivatalos romok root nélkül készülnek.
-
-
Upo
addikt
válasz
bigmafa #16675 üzenetére
"bekéri a szokásos azonosítást (nálam pattern), és már bent is vagyok a telefonban"
Akkor mi a baj? Ezt általában csak a tulaj tudja. Nyilván azért zárod le, hogy csak te tudjál bejutni, ami az eredeti azonosítással is biztosítva van. Próbáld meg, ha törlöd a patternt és csak sima söpréssel lehet belépni, akkor már illene kérnie az új jelszót.
Nekem más bajom van az eszközkezelővel. Múltkor nem találtam a telót, gondoltam ránézek a pozíciójára, hátha a melóhelyen maradt. Asszony telóján belépnék az eszközkezelőbe, jelszót beírom, erre kib.ssza hogy rosszindulatú behatolási kísérlet, amit blokkolt, de küldene sms-ben egy kódot a telefonszámomra amit írjak be és akkor beenged. Arra, amit meg akartam keresni hogy hol van! A többi lehetőséget is végigjátszottam, mind valahogy az elveszett telefonra akart valamit küldeni, vagy hogy azon nyomjak meg valamit. Aztán eljutottam oda, hogy az email címemre küldött valami kódot, de amikor beírtam, akkor meg a jelszavam megváltoztatását követelte, muszáj volt megcsinálni. Így kiderült hogy tényleg bent hagytam, de utána minden rohadt készüléken, gépen, tabon, notebookon, mindenhol dobálta a hülye figyelmeztetéseket és új jelszó beírásokat. Ez egy katasztrófa! Mindenesetre most az asszony telóját felvettem a megbízhatók közé, úgyhogy legközelebb már onnan is rá tudok keresni, de ezt elég hülye megoldásnak tartom hogy előre tudnom kellene hogy amikor észreveszem hogy eltűnt a telefon, akkor honnan fogok bejelentkezni hogy megkeressem. Ha meg az idegen készülékről véletlen félreütöd a jelszót, akkor aztán pláne keményen büntet, saját készülékről is bűvészkedni kell hogy ne kelljen jelszót változtatni és ne zárolja a fiókomat, és még engedjen is be a jó jelszóval.
-
Upo
addikt
válasz
ronaldo #16637 üzenetére
Nagyon nem kell keresgélni a CM letöltéseket: [link]
Az automatikus build szervereket leállították, de úgy néz ki a régebbi letöltések még működnek.Nekem is ilyen kinézetű kamerám van, csak 5m-es zsinórral. A camerafi nem megy se cm alatt, se miui alatt. Ugyanez a kamera a redmi2-vel sem megy, nexus7 cm14.1 alatt viszont működik camerafi app-al.
Az én kamerám USB Detective alatt így néz ki:
Camerafi alatt mikor bedugom a kamerát, akkor egy pillanatra bevillan, aztán kiírja hogy leválasztva, és nem megy. Viszont most találtam egy programot, UsbWebカメラ, ezzel simán megy a kamera a moto g-n legutolsó CM14.1 dec.25 builden.
-
Upo
addikt
Közben azért előjött pár kisebb bibi. Valamiért elindítottam a kamerát (véletlen rányomtam), és hibaüzenettel bezáródott. Próbáltam a jogosultságokat, de minden megvan neki. Factory reset, az sem használ, úgyhogy a beépített miui kamera nem megy. Playről letöltöttkamera működik, nekem opencamera van fent és jó.
Gondoltam, hogy próbából kicsit átköltözök rá, a xiaomi átköltöztetővel átlövöm a beállításokat a redmi2-ről aztán átrakom a simet, de mindig megszakad a kapcsolat. Vagy már az átküldendők kijelölése közben, vagy ha gyors vagyok akkor transzfer közben, 4-5 megánál többet nem tudok átküldeni. Mondjuk MI fiókon keresztül szépen átjönnek a dolgok, de gondoltam nézzen is ki úgy mint ahogy a másikon beállítottam.
Azért hétvégére lehet hogy rápróbálok, akkor lesz akkuidő. Bár már nem az igazi az akku, megjelenés után vettem 2013 decemberben, GB-ből hozta unokatesóm. Mikor ősszel használtam gyári gpe rommal, már akkor is örültem ha a nap végét kibírta, pár éve még simán ment 2 napot. -
Upo
addikt
válasz
kakukkmarci #16604 üzenetére
Szokásos miui8 global, magyar nyelv van, a régió választásnál a H betűsök közé került a magyar. Google play van. Kínai tyúklábas szoft nincs (hiszen global).
Root elérés van, a szokásos új MIUI féle módszer, a root kérésekor kérdés nélkül tiltja, de bekerül ilyenkor az app a biztonság alkalmazásban a root menübe, ahol be lehet kapcsolni az elérést. Busybox is van benne, 1.20.2-MIUI verzió, frissíthető. A system partíción 98 MB üres hely van.
Csináltam screenshotokat a kezdeti varázslóról (a google fiókosról nem, azt ismerjük),az alapértelmezett asztalról, about menüről, ITT vannak.
Eddig simán, jól működött ebben a pár percben, még tesztelem azért. -
Upo
addikt
Meglesz ez, belenéztem az update scriptbe és f2fs-t vár a data partíción, a system-en meg ext4-et. Ha nem úgy áll, akkor a twrp advanced wipe alatt át kell formázni. Már nem dobja a mount errort, és így a végén se lesz gond az asset állításokkal amit a data-n csinált volna. Amúgy az előbb elindult a 7-es hiba után is ext4-es data-val, magyar nyelv is van benne, de most húzom rá még egyszer mert a cust dolgokat nem csinálta meg a telepítő, azért legyen normális a telepítés. Na, közben kész is lett, hibátlanul végigment így a telepítés.
-
Upo
addikt
válasz
kakukkmarci #16604 üzenetére
Már próbálom, xperience után egyelőre nem akar felmenni, mount errorok, 7-es hiba, de rajta vagyok, még nem fejeztem be!
-
Upo
addikt
Találtam MIUI 8-at rá, ki is próbálom.
-
Upo
addikt
válasz
Gergol #16538 üzenetére
Ennek nincs köze a bootloader nyitott vagy zárt állapotához. Sőt, nyitott bootloaderrel enged többféle dolgot is telepíteni/frissíteni, azért is szokták kinyitni (zárttal csak a motorola által aláírtakat engedi), ha visszazárod és nem gyári rendszer van rajta, na akkor lehet jókat cumizni vele...
-
Upo
addikt
válasz
#97246720 #16523 üzenetére
Engem a titkosítás marhára nem érdekel, ha elhagyom és nem tudja feloldani a megtaláló akkor úgyis factory reset - adatok mennek. Csak saját magamat szopatnám vele, mert ha meg valami apróbb baki van, akkor a titkosított telóval jóval nehezebb dűlőzni, magam elől meg nem akarom titkosítani. Egyébként meg több helyen írták, hogy a titkosításhoz factory reset kell fastboot alól (fastboot -w), és utána megy, de engem nem érdekel. Egyébként elég sok cm14-ben nem megy a titkosítás, kell egy idő mire megcsinálják. Videóhoz meg felteszed a CamU-t a playről vagy a Google Camera friss nougat kompatibilis verzióját.
-
Upo
addikt
válasz
#97246720 #16519 üzenetére
Az eurofighter félének annyi, leállt vele állítólag valami vizsgák miatt. Lett még egy final build, másodikra sikerült is, de elég bugos maradt. Akku kijelzés, be-beakad a touch, torch bug, beépített root nem megy, stb.
Ha már cm14, akkor nekem a TeamMex féle Xperience jobban bejön, eddig még nem lagolt. Ráadásul működő OTA van benne, és nightly buildes, ha javítják a cm14-ben az akku kijelzés bugot akkor elég hamar be fog kerülni a mi romunkba is. Kernel tweaker, build.prop editor, sok minden van benne, és a beépített root is működik.Illetve van még az aosp is, azt még nem próbáltam, de az lesz a következő. Tegnapelőtti friss build van belőle.
-
Upo
addikt
A 1008-as buildben nálam nem akar működni az akku % kijelzés, hiába van bekapcsolva. Valakinél működik? 1005-ben még jó volt.
-
Upo
addikt
Mi az az üres tányér - Bits Fish Chicken Treat? Ok, lehet váltogatni, de mit csinál? Vagy csak ennyi?
-
Upo
addikt
válasz
#97246720 #16489 üzenetére
Formatokkal se ment. Végül azért csak sikerült feljátszani, egy jó régi cm12.1 felment, az ota-nmagára rántotta a cm13-at, és utána már tudtam telepíteni a zip-eket amik előtte nem mentek. 9.1-el nekem nem ment a bluetooth, nem lehetett bekapcsolni, a kapcsoló átment jobbra de szürke maradt, de 9.2-re frissítés után már az is megy, már látja a BT eszközöket. Amit még észrevettem, még 9.1 alatt bekapcsoltam a környezeti kijelzőt, lebegő simítást. A mozdulat után előjön az óra, ott rákoppintottam akkor jött a feloldó képernyő. Ez 9.2 alatt már nem megy, hiába kopogtatom, elsötétül egy idő után.
Szerk: na most meg megy. -
Upo
addikt
Hát én nem tudom ezeket kipróbálni. A híres E1001 hiba illetve Patching system image unconditionally... örökös beragadása jelentkezik. A netes megoldások nem segítenek, hiába módosítom az updater-scriptet. CM fórumon sem találtak még megoldást, nem vagyok egyedül a problémával.
4.3-al vettem 2003-ban, frissült 4.4-re, utána nyitás után ment rá GPE 4.4, ami frissült GPE 5.1-re, a mai napig az volt rajta. Se 2.8.6.0 se 3.0.2.0 twrp-vel nem megy fel semmi zipes rom.
Vagy E1001: Failed to update system image, ERROR 7 vagy ami telepítés elindul, az Patching system image unconditionally... órákon keresztül, amire nem tudnak megoldást.
Partíciókat próbáltam ext4-el, f2fs-el, se gpe-ről, majd factory image-ből flashelt retail 5.1 telepítése után sem akar működni (kicsit más a partíció kiosztás).
Úgyhogy most visszaállítottam a mentést, marad a jól bevált GPE M005. Pedig kíváncsi lettem volna rá. -
-
Upo
addikt
AOSP-ot próbálta valaki? Nekem még GPE 5.1 van rajta, de lehet hogy előszedem a fiókból és kipróbálom valamelyiket.
-
Upo
addikt
válasz
olaho80 #16392 üzenetére
Hát ez érdekes vélemény. Pedig csak fel kéne görgetni az oldal tetejére, a piros összefoglaló kinyitása szövegre kattintani és elolvasni.
De most kegyes hangulatban vagyok, ha esetleg elromlott az egereden a felfele görgetés, akkor megcsinálom neked, hogy felgörgetek, kinyitom, és kimásolom neked egy hozzászólásba az összefoglalót. Jó lesz?Csak vicceltem, nem fogok feleslegesen egy félméteres hsz-t gyártani teljesen feleslegesen!
-
Upo
addikt
válasz
Fricy78 #16304 üzenetére
Ha nem találsz, akkor ide feltöltöttem egy elég újat, M005 verzió, nekem is ez van fent. Erre még jönni fog talán 1 vagy 2 pici ota biztonsági frissítés (olyan 7-8 megásak). GPE_XT1032....M005... fájl. Ez mfastboot-os csomag, ha nincs flashelő környezeted előkészítve akkor van egy GPE_flash.zip is, azt csomagold ki és másold be a rom mappájába, aztán flash.bat. Moto drivernek fent kell lennie hozzá és fastbootban kell indítani a telót. Lassan felér a rom is, az előbb kezdtem feltölteni. Szerk: felért.
-
Upo
addikt
válasz
memoril #16288 üzenetére
Szerintem szabvány fastboot parancs, fastboot oem unlock. Ez a része kellene hogy menjen az easy alatt is. De a figyelmeztetés eltüntetését (logo csere) meg ne próbáld. De az összefoglalót lenyitva van leírás róla, driver telepítés, adb+fastboot beüzemelés és egy kis parancssori gépelés.
De nincs összefoglaló a topikjában? -
Upo
addikt
válasz
juhiimi #16259 üzenetére
Az összefoglalót lenyitod, és ott nézelődj a gyári romok környékén (esetleg a nem gyári romok között).
Veszélyekkel mindig jár a frissítés, de ha nem raksz rá olyan romot ami régebbi verziós bootloadert erőltet rá, akkor nem veszélyesebb mintha jönne egy gyári frissítés.
Ha 5-ös android van rajta, akkor másik 5-öst nyugodtan rakhatsz rá.
Figyelj rá, hogy milyen a készülék, a hátlap alatt a matricán rajta van. Az enyém MODEL:XT1032.
Arra figyelj, hogy ugyanolyan model-re való rommal próbálkozz.A mfastboot-os romokat javaslom (tar.gz romok), az tényleg gyárira varázsolja, akkor már nem lehetnek ilyen lassulási gondok.
-
Upo
addikt
válasz
juhiimi #16255 üzenetére
Azzal nagyon kell vigyázni, mert az 5-ösben frissült a bootloader. 4.4.4-et tudsz esetleg visszatenni, de a bootloader miatti screen flickering meglesz. Korábbi romot semmiképpen, azonnal kukázza az alaplapot, és még a mai napig nincs megoldás az életre keltésére szoftver hiányában (gyanítom már nem is lesz).
Nekem GPE 5.1 van fent, a wifi is, meg minden más is instant, azonnal megy. Szerintem elronthatták a flashelést vagy ilyesmi gond lehet, mert az 5.1 amúgy jól megy rajta.
Ha vállalod a rizikót mégis, akkor az összefoglalóban is sok minden van, esetleg kereső, 2014 december végétől nézegesd. Linket nem adok, nem akarom hogy miattam kelljen alkatrésznek kiárulni a telefonodat. Ha GPE van rajta akkor inkább gpe-re menj vissza, ha motorolás gyári szoft akkor arra. Vannak linkek 1 klikkes romokra a hozzászólásokban, de olvasd végig sokszor, mert elég 1 rossz mozdulat. -
Upo
addikt
válasz
Skillet #16235 üzenetére
Nekem fent van rajta, de kb. havonta egyszer ha ránézek. Mikor azosztálytalálkozót szerveztük akkor került fel, és úgy maradt...
Itt mondjuk még az is jó, hogy egyben van a hely, 5.69GB data és belső sd egyben. A napi használatú telómon meg 2 felé van osztva, csak 3 giga van az alkalmazásoknak, de elférek, ez is 8 gigás teló, csak 2 giga rammal. -
Upo
addikt
válasz
Skillet #16233 üzenetére
Az én 8-asom jól tele van szemetelve, csak görgetem képernyőkön keresztül az alkalmazásokat, és még 2.19GB üres hely van rajta. Nem tudom mi a rákkal tudjátok így megtölteni...
2.8 giga app van fent! Ég a pofám, mindjárt takarítom a felesleges vackokat, ezen szoktam próbálgatni mindenfélét.
-
Upo
addikt
válasz
FOXhun #16139 üzenetére
Mindenkinek mindenhol én irogatom?
A régi kijelzőből vedd ki a proximity szenzornál levő 8-asra hasonlító gumit és tedd át az újba. Nézd meg előtte hogy állt, ha nem olyan állásbe kerül be akkor lehet hogy nem fog rendesen működni. Notify led körül is van kis gumi, védi a bevilágítástól a környezetét. -
Upo
addikt
válasz
#59070464 #16018 üzenetére
4-es droidot ne nagyon akarj rátenni, addig örülj amíg megúsztad a téglázást (erről páran tudnának beszélni akiknél ott a téglázott teló a polcon mert még mindig nincs megoldás). 5.0 vagy inkább 5.1 gyári romot kell feltenni. Bootloadert nem lehet régebbit felrakni, olyan rommal próbálkozz aminek a bootloader verziója legalább olyan mint ami most is fent van, régebbi nem lehet.
Flashelés közben figyelni kell, hogy a gpt és a motoboot is rendesen felmenjen, ne legyen hibaüzenet.
A system-nél biztos jók a file nevek? Ugye azokat a file neveket írtad be amik tényleg ott vannak? Van amelyik csomagban 3, van amelyikben 4 sparsechunk file van.
A rom készletből a fájlok nem keverhetők egymással, azoknak kell felmennie amik benne vannak a csomagban. Ha valamelyik nem megy fel (kimarad) az csinálhat olyant hogy utána nem bootol. -
-
Upo
addikt
válasz
atomanti19 #15772 üzenetére
-
Upo
addikt
válasz
#52469760 #15767 üzenetére
Ki cserélte a kijelzőt? Megvan a régi? A proximity sensornál kell lennie egy kis gumi közdarabnak, 2 luk van rajta, olyasmi mint egy 8-as. Ha az nem lett átrakva az újba akkor pont ezt csinálja (nekem is megint szét kellett szedni még egyszer, és akkor már a notification led mögé is átraktam a gumi árnyékolót).
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
PAINfájdalom #15752 üzenetére
Megnézném hogy f2fs vagy ext4 fájlrendszer kell-e neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elfelejtettem a film címét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24FE 8/128GB bontatlan! 3 év jótállás!
- Samsung A33 128GB dual sim, független, fekete, pöpec állapotban!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest