- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoja™
őstag
válasz
isoram #15417 üzenetére
Átlagban nem drágább, de a 1032-ből több a lehetőség, ami nyomottabb árat jelent?
Magyarán nem drágább, de olcsóbb? Vagy csak én értelmezem félre?
Egyébként lényegtelen, mert ahogy néztem az ebay-t és az általad linkelt oldalt is, kb 40-45 dollár között mozognak a 4G-shez a kerettel együtt lévő komplett kijelzők, így csak annyira kell odafigyelnie, hogy megbízható forrásból rendeljen.
-
Kroni1
veterán
válasz
isoram #13188 üzenetére
Nekem meg semmi baj a kijelzövel, csak az üveget sikerült asszonynak összekarcolnia.. Pedig gorilla3 elvileg, de egy nap elèg volt neki: bedobta a táskájába ahogy az iphone-t is szokta, ès rohadtul nagy karc lett rajta. Gondoltam h lecserèltetem, láttam ebayen 1.500-èrt külsö üveget, de az nem tom milyen minősègű, ráadásul csak azt cserèlni meg ezek szerint elèg necces ugye?? Lehet asszonyt kène lecserèlni inkább?!
-
DeathAdder
veterán
válasz
isoram #12951 üzenetére
Értem, világos
Innen már csak remélni tudom, hogy ez "csak" kijelzőhiba lesz. Szerintem megveszem az alaplaphibásat, nincs kedvem emiatt most kijárni az ebayes vásárlás rejtelmeit, és türelmem se kivárni mire megérkezik, az alaplaphibás meg jó eséllyel keddre már itt is lenne nálam, utána pedig lehet imádkozni hogy megoldja a kijelzőcsere az egészet
-
PpenoO
őstag
válasz
isoram #10707 üzenetére
Nem beszerzéskor kell a cégnek az adót megfizetnie, hanem miután bevallotta az adott időszakra fizetendő adót.
"1. Adóalanyok közötti ügyletek
Adófizetési kötelezettség keletkezik Közösségen belülről történő beszerzés címén a másik tagállamból történő termékvásárlás esetén (ideértve a terméknek bizományos által történő beszerzését, valamint a zártvégű lízingkonstrukciókat is), amennyiben az alábbi feltételek együttesen fennállnak:
a terméket az egyik tagállamból egy másik tagállam területére fuvarozták el, akár az eladó, akár a vevő, vagy bármelyikük megbízásából harmadik személy;
az eladó a saját tagállamában nem választott alanyi adómentességet (az alanyi adómentességet választott adóalanyok értékesítéseire a későbbiek során részletesen szó lesz);
a vevő közösségi adószámmal rendelkező áfa alany (kivéve a kizárólag adólevonásra nem jogosító tevékenységet végző adóalanyt, az alanyi adómentességet választott adóalanyt, valamint a mezőgazdasági különleges jogállás szerint adózó adóalanyt), VAGY
olyan nem adóalany jogi személy, aki (amely) a Közösségen belülről történő beszerzése után adófizetésre kötelezett (az, hogy mely személy ez, az alábbiakban kiderül);
az értékesített termék nem fel- vagy összeszerelés tárgyául szolgáló termék;
az értékesítésre nem a távértékesítés szabályai vonatkoznak.Közösségen belüli beszerzés adózási mechanizmusának lényege, hogy a beszerzőnek a beszerzett termékre vonatkozó belföldi áfakulcs (5 %, 27 %) alapján kell az áfabevallásban a fizetendő adót elszámolni. Mivel Közösségen belüli beszerzésnél nem történik vámkezelés, a helyes adómérték meghatározásához esetlegesen szükséges vámtarifába történő sorolást is az adózónak magának kell elvégezni. (Tájékoztatás természetesen továbbra is kérhető a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetétől.)
Az adófizetési kötelezettség a Közösségen belülről történő termékbeszerzés esetén a beszerzést igazoló számla, egyszerűsített számla vagy egyéb, a gazdasági eseményt hitelesen dokumentáló bizonylat kibocsátásának napján, de legkésőbb a teljesítés napját magába foglaló hónapot követő hónap 15. napján keletkezik."
Abban az esetben, ha a vásárló cég az adót nem fizeti be, a lebukás szinte garantált mert az EUban, közös adatbázisban vezetik az tagországokban tevékenykedő cégek külföldi értékesítésből származó adókötelezettségeiket. Amit egy eladó cég bevall, azt a vásárló céget felügyelő adóhivatal azonnal látja és autómatikusan számolja is adóbevalláskor. Így ha nem annyi adót fizetsz be, nem az azon a jogcímen, szó nélkül büntetnek és elég keményen seggberaknak. Többszöri adóbefizetés mulasztása után meg bevonják a cég EU közösségi, de akár a magyar adószámát ezzel ellehetetlenítve a cég bármilyen tevékenységét.
-
-
Köszönöm a linket!
Megnéztem: hátlap+keret+ragasztó: $34,4 + posta $21,4 = $56 = 12 800 Ft, talán az Áfát megúszom, de a szerelő biztos elkér 5 ezret, az összesen minimum 18 ezer Ft. Ennyit sajnos nem ér az egész egy 50 ezer forintos telefonnál, marad így, most már nem kell vigyáznom rá, ill. 40 ezres telefon lett belőle.
@4896 kelly416: tökre igazad van koncepcióval, a razr-re ilyenkor én is feltettem a szilikont, ha eszembe jutott! A tegnap délután úgy indult, hogy ebédelünk egy barátommal és iszunk 2 sört... hát túllőttünk a célon.
@4899 namyang: szép volt!
@4909 Lovi24: Egészségedre a teszteléshez, az X bumper jól néz ki! -
Goyee
tag
Na majd meglátom még, hogy melyik tok lesz a befutó.
Nillkin 9H nincs senkinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest