- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skillet
addikt
Annyit tudok, hogy a root sikerült. Azt hittem a lineage oldaláról felrakott addonsu csak root-ol, nem tudtam, hogy az ad jogokat az appoknak. Amúgy az appok között nem találok addonsu appot.
Szóval én nyilván nem akarok mixelni semmit, csak sokszor nem tudom, mit is csinálokezért jön jól a segítség
-
Skillet
addikt
Köszönöm. Bármelyik rom telepítése előtt miket kell wipe-olni, hogy minden törlődjön a telefonról? Teljesen tiszta telepítést szeretnék, nulláról. Képeket, appokat, letöltött cuccokat is kukázni szeretném.
Még pár kérdést engedj (engedjetek) meg.
Azt már tudom, hogy főzött romból a lineage os 14.1 erősen ajánlott (ahogy a resurrection is), de gyári romból melyik ajánlott? 4-es, vagy 5-ös? Magyar nyelv nem szempont! GPE nekem még nem volt a telefonomon, csak a motorola 5-ös. Az nekem úgy emlékszem nem jött be. Voltak vele bajok. Kevés hely maradt, multitask gázos volt, lassú volt... azt hiszem ilyesmi.
Köszönöm(#16959) kakukkmarci
Sajnos nem tudom, mire gondolsz.
Nekem most is gyári rom van fent. Moto 4.4.4.
Gondolom az 5-ös bootloader-e miatt hullámzik. -
rup1u5
nagyúr
Ez mindent tud ami nekem kell! Köszi!
Másik dolog ami említést érdemel, hogy ezzel a rommal végre működik a notification led a telefonomon!
Soha nem világított csak akkor ha 0%-ra merült aksival próbáltam bekapcsolni. Most végre villog ha van olvasatlan üzenet! Érdekes, hogy gyári rommal nem működött.... -
ghiottone
nagyúr
A Redmi 4x szerintem 45-ért korrekt cucc.
Az szép, hogy a MIUI frissül rajta, de az nem teljesen ugyanaz mintha az android főverzió frissülne, abba nem annyira jó a Xiaomi. Nekem csak az nem tetszett a Xiaominál (Redmi Note 3 Pro, Mi 5s), hogy a szoftveren jó pár frissítés kellett, hogy normálisan müködjenek + a telefonalás közbeni hangminőség, antenna jelerősége, felhasznált alumínium minősége nem volt a legjobb összehasonlítva egy Motorolával. A kezdeti szoftverek ezeknél a modelleknél nem igazán voltak jól optimalizálva sem. Olcsónak olcsóbb, de ha esetlegesen elkezdik a mendemondák szerinti offline értékesítést, akkor ennek az előnynek annyi lesz, persze még akkor is van alternatíva a beszerzésre.
-
ghiottone
nagyúr
A 4G-sre az utolsó gyári 5.1-es kipucolt, optimalizált verzióját raktam fel + a szükséges appokba beleszerkesztettem a magyar nyelvet. 1 gondom van csak, hogy a Setting.apk-ban van egy FC jelenség, ha az aksit akarom megnézni, így azt érintetlenül hagytam.
Z Play után még most is azt mondom, hogy remek kis teló
-
(jan)
őstag
Nekem miui alatt mukodott minden csak picit bena a multitask benne. Aospex nekem nem jott be. Katyvasz erzesem van. Lineage megy most, meglepo meg mindig milyen furge, es nagyon jo a multitask, a kurzormozgato billentyuk meg kelletek mint egy falat kenyer
eddig nem hasznaltam nem is ertem miert nem
-
Upo
addikt
Most kipróbáltam én is. Formáztam mindent, system, data, cache, belső tárhely. Kb. 5 perc alatt elindult, most is arról írok. Play van benne, nem kell gapps. Lineage volt rajta előtte. azt mondjuk nézd meg, hogy a system ext4 legyen, ha f2fs akkor twrp alatt konvertalni kell ext4re.
-
bigmafa
tag
"bekéri a szokásos azonosítást (nálam pattern), és már bent is vagyok a telefonban"
Akkor mi a baj? Ezt általában csak a tulaj tudja.No igen, kipróbáltam más telefonnal is, ott is ugyanígy működik.
Viszont régebben (1-2 éve) ez úgy működött emlékeim szerint, hogy amit itt megadtam, felülírta az eredeti változatot.(talán csak PIN-t lehetett megadni)Nem tudom ki hogy van vele, de a pattern szerintem eléggé kevés biztonságot ad - ellenben nagyon egyszerű a használata. Én pl. a pattern-t úgy használom, hogy gyors legyen - és elfogadom, hogy ha valaki nagyon be akar jutni, akkor kb 2 perc alatt ki is találja a mintát (főleg a kijelzőn levő nyomokból). Tehát ha elvesztem (ez volt a terv), akkor irtó sebességgel ráküldök egy sok számjegyes PIN kódot, ami azért már elég jó biztonságot ad (OK, értem, USB-s támadás ellen az sem véd). De ez így erre nem használható
És nem értem, miért korlátoz a szoftver - ha én azt szeretném, (és a szoftver amúgy tudja), akkor ugyan cserélje már le a meglevő azonosítást amire akarom - ne csak akkor, ha a progi úgy gondolja hogy...
Egyébként nekem is volt más bajom az eszközkezelővel - az én telefonomról a fenének sem tudtam "bemérni" az asszony telefonját (hibaüzenet nem volt), míg fordítva ment gond nélkül, és PC-ről is teljesen jól. Szóval vannak hiányosságai a tool-nak sztem...
-
Upo
addikt
Meglesz ez, belenéztem az update scriptbe és f2fs-t vár a data partíción, a system-en meg ext4-et. Ha nem úgy áll, akkor a twrp advanced wipe alatt át kell formázni. Már nem dobja a mount errort, és így a végén se lesz gond az asset állításokkal amit a data-n csinált volna. Amúgy az előbb elindult a 7-es hiba után is ext4-es data-val, magyar nyelv is van benne, de most húzom rá még egyszer mert a cust dolgokat nem csinálta meg a telepítő, azért legyen normális a telepítés. Na, közben kész is lett, hibátlanul végigment így a telepítés.
-
törölt tag
-
FOXhun
tag
Köszönöm a választ. Érdekes mód, szétszedtem és ugyan úgy összeraktam, és láss csodát, most rendesen érzékel. Sajnos a korábbi kijelzőnek pont a teteje sérült, elég rendesen (pl. hangszórót is vennem kellett, mert a tetejében nem maradt üveg és minden kis alkatrész kipotyogott, gondolom a kis gumi tömítés is, mert nem találtam benne), persze ezek hiányát már csak később vettem észre.
Na lényeg, hogy megy.Még egyszer köszönöm a tippet!
Üdv!
-
vétó
aktív tag
Jogos, kicsit félreírtam...
Szóval a kérdés a a mikrofon cseréjére vonatkozó tapasztalat, már aki cserélt vagy cseréltetett ilyet a telefonján. Bár azóta megnéztem videót ezzel kapcsolatban, és láttam, hogy van egy kis forrasztani való is, legalábbis a kiszerelésnél, az meg azért nem annyira a barátom
-
törölt tag
Igen, azt tudom, hogy a KitKat-nek nem felelnek meg a motoboot_411A, motoboot_4119, motoboot_4118 bootloaderek Ezek közül nekem a 41.1A van fent. Milyen ROM-t javasolsz ehhez?
Én ezekkel próbálkoztam eddig:
XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml
XT1032_FALCON_RETGB_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xmlIgen, a sparsechunk mennyiségek egyeznek, ezekben mindegyikben négy file van (0,1,2,3). Természetesen a fent írt parancsok stimmelnek a bennük lévő file-okkal. Lásd a XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml-t:
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash partition gp
t.bin
target max-sparse-size: 256MB
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.031s]
writing 'partition'...
(bootloader) This may take a few seconds, if a
(bootloader) different partition table is being
(bootloader) flashed since we need to backup
(bootloader) and restore a few partitions
(bootloader) Flashing primary GPT image...
(bootloader) Flashing backup GPT image...
OKAY [ 0.312s]
finished. total time: 0.343s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash motoboot mot
oboot.img
sending 'motoboot' (1953 KB)...
OKAY [ 0.109s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) flashing tz ...
(bootloader) flashing rpm ...
(bootloader) flashing sdi ...
(bootloader) flashing aboot ...
(bootloader) flashing sbl1 ...
OKAY [ 1.108s]
finished. total time: 1.217s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash logo logo.bi
n
sending 'logo' (295 KB)...
OKAY [ 0.062s]
writing 'logo'...
OKAY [ 0.094s]
finished. total time: 0.156s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash boot boot.im
g
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [ 0.390s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.326s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash recovery rec
overy.img
sending 'recovery' (10240 KB)...
OKAY [ 0.437s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.373s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.0
sending 'system' (257755 KB)...
OKAY [ 8.892s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.068s]
finished. total time: 24.960s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.1
sending 'system' (256937 KB)...
OKAY [ 8.736s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.052s]
finished. total time: 24.788s
m.img_sparsechunk.2
sending 'system' (260404 KB)...
OKAY [ 8.861s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.099s]
finished. total time: 24.991s
m.img_sparsechunk.3
sending 'system' (165780 KB)...
OKAY [ 5.663s]
writing 'system'...
OKAY [ 11.378s]
finished. total time: 17.260s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash modem NON-HL
OS.bin
sending 'modem' (49376 KB)...
OKAY [ 1.716s]
writing 'modem'...
OKAY [ 2.371s]
finished. total time: 4.087s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst1
erasing 'modemst1'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst2
erasing 'modemst2'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash fsg fsg.mbn
sending 'fsg' (103 KB)...
OKAY [ 0.094s]
writing 'fsg'...
OKAY [ 5.008s]
finished. total time: 5.101s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase cache
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.109s]
finished. total time: 0.109s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase userdata
erasing 'userdata'...
OKAY [ 0.250s]
finished. total time: 0.250s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot reboot
rebooting...
finished. total time: 0.000s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>Épp akartam írni, hogy megáll a nyitott bootloader figyelmeztető vakítóan fehér ablaknál. De most bootol. Ezt már vagy tízszer megcsináltam. Annyi változott, hogy nem fastboot, hanem ezúttal mfastboot paranccsal csináltam (Windows 7). Linux (Debian) alatt tegnap éjszaka pedig szintén csak simán fastboot paranccsal. Lehet, hogy ott pedig linux-fastboot paranccsal kellett volna? Én ezt már végképp nem értem.
-
sipi25
tag
-
PAINfájdalom
aktív tag
Próbáltam az f2fs-re formázni recovery alól, de akkor ugye formázta és újra kellett volna tennem rá a ROM-ot, de a gyári rendszer nem indult el f2fs-el, a recovery meg nem volt hajlandó csatlakozni a géphez.
(#15754) R19 igen, ezt csináltam, de otg-m nincs, a gép pedig nem ismeri fel
-
rup1u5
nagyúr
Na pont a factory resetet szeretném elkerülni.
Az "verébre ágyúval" jellegű megoldás lenne.
Másfél év adatai, beállításai, képei, üzenetei, zenéi ugranának és egy csomó minden olyan dolog amire már nem is emlékszem, hogy hogyan csináltam. Tuti biztos, hogy fontos dolgok kimaradnának és utólag verném a fejemet a falba, hogy töröltem. Volt már rá példa.
Kell, hogy legyen rá kíméletesebb megoldás!
Rágugliztam a hibaüzenetekre és azok alapján indultam el.
Töröltem a cache-t minden futó processnél, disable-re raktam a google play services-t ami uninstallálódott majd kért egy update-et. Ezután leszedte magát újra és a többi 26 app is updatelte magát.
A hibaüzenetek megszűntek. -
lanszelot
addikt
Ez volt a régi, már nem így kell küldeni.
Fent fel dobtam, hogyan kell, én is épp ezért akadtam el.
Nem elég beírni a számot, alatta ki kell jelölni a számot /mi a túrónak???/, és utána jelenik meg a nyíl.
Mivel évente 1szer küldök sms-t ezért semmi értelmét nem látom külön alkalmmazásnak.
Mivel állandóan változtatja a hanguts, ezért állandóan bénázom. -
lajozs
aktív tag
Kicsit didaktikussá sikeredett a válaszod... Azóta vagyok eBay-en, amióta külön német oldala lett, PayPal-em is még a magyar regisztráció lehetősége előtt. Egyszerűen két, minden paraméterében azonos üzlet végkimenetét hasonlítottam össze abból a célból, hogy ne általánosítsunk; mindkét oldalon egyaránt vannak becsületes és szélhámos eladók.
Természetesen hacsak lehet, PayPal-lel fizetek (már csak lustaságból is, egy klikk nem klikk), de ez erősen bekorlátozná - főleg a licitált - ajánlatokat. A fix áras apróságok pedig az eBay-en is zömmel Kínában kerülnek postára, hiába frankfurtit jelez az árus. Ami pedig az Aliexpress védelmi hálóját illeti, ott a köztes letéti utat választották: amíg nem jeleztél vissza (vagy nem járt le bármilyen visszajelzés hiányában a 60-90 nap), az eladó nem lát pénzt. Az meg akár szerencse is, hogy értékesebb küldemények sem akadtak fenn a vámon.
Az igazán komoly dolgokat az öcsém német címére kérem, eBay-en, német feladótól, ő meg pár havonta érkezik. Legtöbbször ugyanis a Magyar Postával volt arcraesésem... -
Sanyi.mTs
addikt
pedig a power toggle-n kikapcsolom és a wifi jel is eltűnik status bar-ról. ilyenkor is bekapcsolva maradna?
mindegy, kikapcsoltam, amit írtál.(#14734) cSuwwi
az első képen látszik, h nincs töltőre dugva -
tozo86
tag
-
kakukkmarci
senior tag
-
kakukkmarci
senior tag
Sajnos nem ez a baj. Van több mentés is számítógépre kimentve.
Egyszerűen a TWRP könyvtár sem jön létre, amit backup-kor ír a TWRP. Legalábbis azon az elérési úton biztosan nincs, csak egy kiterjesztés nélkül TWRP fájl...
Ma megpróbálom a könyvtárat kézzel létrehozni és aztán a recovery-vel egy mentést csinálni.
Bár már a régebbi mentések visszaállítása sem lényeges.
Pár beállítás és adat lett volna lényeges, de azokat már kinyertem máshogyan.
A lényeg az lenne, ha vagy egy jól működő kustom recovery-m lenne, legjobb úgy, hogy előtte vissza tudnám állítani a gyári szűz állapotot.
Vagy egy szűz 5.0.2-t flash-elek...
Eddig csak downgrade-újra upgrade módszerrel próbálkoztam, ha jól emlékszem. -
lajozs
aktív tag
Ősréginek számító Compaq notebook kijelző szalagkábelét sikerült hajdan megroncsolnom. A nyomtatott pályák mintegy 3-4szeres nagyításúak a jelen esethez képest. A legvékonyabb, ónozott elemi szálú sodort huzalom szálacskáival, a legtűszerűbb Weller-heggyel sikerült valahogy megforrasztani, de három fedélnyitást bírt csak ki (oké, ott mozgó pálya volt a nyomorult). Még annál a "durva" szalagnál is betonvasak voltak a drótocskáim...
-
HUNgaroczel
tag
Folyamatosan figyelem a fórumot! Azért csináltam így, mert múltkor amikor kijött a GPE frissítés, OTA-n frissítettem, nem sideloadolva és akkor is behalt. Vagyis lefutott, de indításkor beragadt a bootlogónál. S akkor is így csináltam, nem 4.4.4re raktam hanem 4.4.2re downgradeltem és OTA-->4.4.4 és sideload, akkor is már ez a bootloader volt... Azt hittem most is menni fog :/
(#13059) Andrew Pippo
Nekem nem volt nagy pánik, nem függök annyira tőle. Meg azt tervezgetem hogy veszek egy Nexus 5-öt és ezt amikor megjavul anyumnak adom -
cimbi186
aktív tag
Köszi!
Na vazze látod visszafelé kis sem próbáltam,nem ugrott be....ismerős meg már otthon szundikál.
Pedig az lett volna az igazi bizonyosságMajd azért lehet még ráveszem egy ilyen trükkre,csak az a baj nem olyan közeli,hogy napi kapcsolatban legyünk.
Igazság szerint ,most hogy így visszagondolok régebben sem volt egy világbajnok,azért is kezdtem el más kábel és töltő után nézni.És kábel ügyben mit ajánlasz? Mi a lényeg? a vastagság, vagy van bekötési trükk? vagy mitől más a kábel és kábel? anyaghasználat?
Erre a kábel dologra én is gyanakodtam,csak nehezen érthető,hogy kábel és kábel között ekkora különbség legyen.
Mert akkor rendelek e-bay-ről a 200Ft-tól az 1000Ft-ig vagy hármatazt próba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Érkezik az első Silent Hill remake is!
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark (2013) eredmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honda topik
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest