-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destr4ct
aktív tag
OTG témában kutakodtam valamelyest. Van két FAT32-re formázott pendrive-om, ezekkel próbálkoztam.
Kettő alkalmazást találtam, amikkel sikerült is valamit elérni.1. OTG Disk Explorer Lite
Látja a pendrive-ok tartalmát, lehet böngészgetni, de a fájlok megnyitásához felmásolja őket a telefon belső tárhelyére2. Nexus USB OTG FileManagerTrial
Ugyancsak látja a pendrive-ok tartalmát, de mivel nem teljes verzió, nem engedi a másolást, megnyitást.
Ellenben! Sikerült vele átnevezni illetve törölni fájlokat a pendrive-on, tehát megy az írás!
Mindezt KitKat-on és root nélkül. -
htctopaz
tag
Mi a véleményetek az akku kalibrálásáról? A Defynél eléggé megoszlottak erről a vélemények, az A2 nél alig esett szó róla.
-
törölt tag
Azt észrevettétek, hogy a frissítés után ugyanazon a hangerőn, sokkal hangosabban szól? Eddig elég egyenlőtlenül volt elosztva, mert sokáig halk volt, aztán hirtelen kezdett el hangosodni, ahogy húztam a hangerőt. Most viszont baromi hangos, kb. a feléig le kell vennem, hogy ne süketüljek meg tőle. Meg szerintem a kamera is sokkal jobb lett, egész korrekt képeket lehet vele lőni, előtte az volt a bajom vele. hogy nem akart rendesen fókuszálni. Meg a HDR mód elég sokat segít rajta, szerintem érdemes bekapcsolni.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kakukkmarci #2092 üzenetére
gps valóban fura, de nekem bejön, legalább nem kell kapcsolgatni meg nézegetni mostantól csak a mazoistáknak
nálunk is pontosan ez volt az akksival, gyorsan le 45% aztán majdnem olyan gyorsan fel 100%-ra, úgy tűnik ez általános akkor.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
htctopaz #2089 üzenetére
htctopaz: Bocs, nem válasz akart lenni, hanem új hsz.
Mindenki el van foglalva a Kit-Kat majszolásával ?
Nekem is megérkezett reggelre a frissítés (expansys-os), elsőre szebb, jobb, bár van pár változás, ami furcsa is...
Pl.: GPS bekapcsolása.Akku: 100%-ról indult, kb 2 perc volt a letöltés, és kb 10 perc a telepítés, optimalizálás. Mire kész lett és újraindult 40%-ot mutatott. Kicsit később rádugtam USB-n a sz.gépre, és max. fél óra után 100%-on volt megint.
-
krisi047
senior tag
Éppen erről beszéltem. Ezek szerint a Sony Ericsson jó hozzá, a Sony nem. Tehát akkor régi, hagyományos kiosztást kezel a telefon. Így már érthető, hogy miért pocsék az Apple fülessel. Próbáld meg zenehallgatás közben nyomva tartani a felvevőgombot, meg fogsz lepődni.
Összességében akkor ez elég rossz hír a telefon szempontjából.
-
htctopaz
tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap óta G tulajdonos vagyok, a Partneronál vettem A2 beszámítással. GB retail a teló.
Ma reggel szólt, hogy van frissítés, a KitKat szépen fel is kúszott rá. Ezzel akkora sokk érte, hogy az akkuszint rögtön leugrott 100%-ról 50-re. Végignyálaztam a fórumot, egyenlőre csak nyomkodom és figyelek van e valami hibája, aztán néhány hét múlva kinyitom a bootloadert és rootolom. Hiányzik a CM, bár már most is elégjókat írnak róla, addigra tán még jobb lesz. -
S-eye
senior tag
És használja valaki Nokia headsettel a G-t?(Lumia 620)
-
amzso
tag
válasz
ghiottone #2083 üzenetére
Nem tudom ez más modell-e, én ezt akartam megvenni, és ez nem működött a Moto G-vel: Sony MH1 prémium headset
-
ghiottone
nagyúr
Akkor ez mi itt az asztalomon, amit a Moto G-hez használok?
-
amzso
tag
válasz
student #2059 üzenetére
Hi!
A Sony Ericsson MH1 LiveSound füles nem működik a Moto G-vel! Kipróbáltam, én is akartam venni egyet itt a hardveraprón, de nem jó. A Samsung S2 gyári fülese működik vele, kivéve a hangerőszabályzót, de a play/pause/hívásfelvétel működik. Viszont ha bármilyen effekt engedélyezve van, akkor hallgathatatlanul pocsék lesz a hangzása. Az iPhone 5 fülessel ugyanezt tudom elmondani, mint a Samsung esetében. Én most iPhone 5(s) fülessel használom.
Más:
Én ezt a tokot vettem hozzá: [HYBRID HARD BACK CASE COVER FOR MOTOROLA MOTO G & SCREEN PROTECTOR]
Pro:
- bitang jó metálos színek, olyan, mint a fényképen (kék)
- jól illeszkedik, nem lötyög
- tapadósabb, gumírozott tapintás
- hétfőn rendeltem, pénteken megérkezett
Kontra:
- itt-ott sorjás szélek, kellett egy kicsit csiszolni
- a felső és alsó széleket nem védi a kialakítás miatt
- a fólia nem illeszkedett rendesen – kuka -
Abri
senior tag
megérkeztek a motorola töltők, akinek kell írjon!
-
Vityak
tag
Superboottal vissza tudod állítani a rootot, ROM csere után.
-
vick33
tag
Valaki tud olyan programot mondani ami root nélkül átváltja az alkalmazások nyelvét magyarra? Asszony szereti a stock hírek és időjárás alkalmazást és szívesen használná továbbra is, de mindenáron csak az angol híreket adja be:-)
-
Destr4ct
aktív tag
Nos, én a következőkért rootolnék:
- reklámblokkolás rendszerszinten
- működjön az OTG rendesen
- ha akarok, tudjak belenyúlni kézzel az alkalmazások adataiba (teljes hozzáférés a fájlrendszerhez)
- Xposed framework, ehhez való modulokkal következők testreszabása:
- navigációs sávot kisebb méretűre állítani (kisebbhez vagyok szokva, + nem árt a nagyobb használható képernyő terület)
- szolgáltató címke eltüntetése az értesítési sávból, hogy több ikon elférjen.
- akksijelző ikon kör alakú legyen, és mutassa a százalékot.
- az értesítési sávból lehúzható kapcsolópanel testreszabása (gombok mérete, + kapcsolók, viselkedés átállítása, hogy szimpla kattintásra működjenek, hosszú érintésre hozza elő a beállításokat.
- valahogy azt kellene megoldani, hogy ez a panel az értesítési sáv jobb oldalán lehúzva jöjjön elő, mint tableteken. Ehhez nem tudom, van-e modul.
- lezáróképernyőn parancsikonok a feloldókörbe.
- menük háttere legyen teljesen fekete, nem szeretem ezt az alap szürke átmeneteset
- App settings modul: alkalmazásonként állítható DPI, szövegméret stb -
student
őstag
válasz
zsirfecske #2064 üzenetére
nem rossz cucc bár kicsit sokkalom a 22dodot érte (17+5)
-
krisi047
senior tag
válasz
kelly416 #2063 üzenetére
Igen, nem mindig jó a variálás. Ebben az esetben is elég gyakran olvasom, hogy a szemét Apple megvariálta a kiosztást és most mindenki őt másolja. De ha jobban belegondolunk veszünk egy komolyabb fülest 10+ ezerért, és még szükség esetén sem tudom notebookhoz használni? Kicsit gáz...
-
zsirfecske
addikt
részemről a drótos füles márciustól lesz a múlté, ugyanis jön a pressy a jack dugó helyére.
marad a bluetooth megoldás: mw600 adó, akár rendes fülest rádugva akár a gyárival.
-
krisi047
senior tag
válasz
kelly416 #2049 üzenetére
Szerintem létezhet, ugyanis én kb. másfél éve vettem egy fekete Sony Ericsson Livesound fülest 7-8 ezerért az ebolt.hu-n. Azért volt olcsóbb, mert nem volt hozzá doboz, csak egy újracsomagolt zacskóban érkezett. Régebben adták bizonyos SE készülékek mellé is, gondolom ezekből maradhatott. Ez ráadásul fehér, szerintem így kisebb az érdeklődés is iránta.
Viszont! Továbbra is élne a kérdésem, hogy milyen kiosztású headsetet használ a telefon? Pár félét már biztos próbáltak az itt jelenlévők.
Ha jól tudom, kétféle szabvány van, a régi, hagyományos és az újabb, Apple-féle, amit ma már szinte minden gyártó követ.
A régi szabványos telefonok csak normál fülhallgatókkal és régi szabványú headsetekkel működnek, amik más eszközökkel, pl. notebookokkal sajnos nem használhatóak fülhallgatóként sem.
Az Apple-féle új szabvány nem működik a régi kiosztású telefonokkal, csak az újakkal, viszont cserébe minden más eszközzel igen, tehát pl. notebookkal is kiválóan szól.
kelly416: Neked sem lenne mindegy, mert a Sony Ericsson Livesound hagyományos szabványú, míg a Sony Smart Headset már az új kiosztást használja. Egyébként a két füles ugyanaz, ha minden igaz.
-
student
őstag
nekem ez az első telóm amit nem mókolok mert nem érzem szükségét
persze lehet hogy jön majd vmi app ami miatt rootolni kell vagy ilyesmi + magyar nyelv se ártana .. de elvagyok nélküle(#2058) kelly416
amazon.de Sony Ericsson MH1 LiveSound 2360ft bár a szállítási ktsg nem tudom mennyi lenne -
kelly416
veterán
válasz
student #2051 üzenetére
Igen, úgy értettem. Jól van na, csak olyan spórolós időszakot élünk, én is lespóroltam egy karaktert.
Bocsánat a megtévesztésért.
Úgy írták, hogy működik, kivéve a hangerőszabályozót. De nem baj, nekem úgyis csak headset kellett, majd legfeljebb megtartom magamnak azt, amit az Asszony kapott tegnap és rendelek egy ilyent Neki, hátha tényleg az lesz a csomagban, amit ígértek. Ha nem, akkor meg megy vissza a pénzemért cserébe. Ennyi.
-
nczoli
csendes tag
Én pedig nem is rootoltam. Egyelőre valóban úgy tűnik, hogy a torzulás is megjavult. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy a kezdeti időszak után a 4.3 alatt is eltűnt, amikor átváltottam 2G hálózatra. Most visszaváltottam 3Gre és még mindíg tiszta. Maradjon is így.
Szóval root... Ti miért rootoltátok? A magyar nyelv agy egyéb hasznos cucc miatt? Esetleg csak, mert élvezet vele foglalkozni?
-
halalosiram
csendes tag
Nekem is megjött a KitKat (expansys), és most már nem szívja le az akksit a Media Server! Beállításoknál pedig lett egy olyan opció, hogy Home, és ott lehet a launcherek között váltogatni.
-
contaxg
veterán
válasz
zsirfecske #2052 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy a hangeroszabalyozó működni fog....
-
szponzor
senior tag
válasz
zsirfecske #2040 üzenetére
Jogos, az általad említett kapcsolóval be lehet kapcsolni, csak arra emlékeztem az Android event-ről, hogy kiszedték.
-
kelly416
veterán
válasz
ghiottone #1883 üzenetére
Megtetszett, hogy itt, és egy pár ezt követő hozzászólásban igen pozitívan nyilatkoztatok a fülesről, ezért rákerestem. Lehet ez igaz? Mármint, hogy alig 371Ft-ért adják itthon? Mert akkor nagyon rápacsáltam, hiszen tegnap felugrottam Pestre zsirfecske fórumtárssal találkozni, átvettem Tőle egy sárga hátlapot (itt is ezer köszönet érte, baromira tetszik), és utána elsétáltam 1-2 boltba fülest venni. Igaz, nem drágát kerestem, de a két megvett "próba" fülesből tudtam volna venni egy ilyent. Így meg az egyik mehet a fiók mélyére vésztartaléknak.
Írtam még a hét végén, hogy baromi nagyot harap az akkuból a frissítés. Valószínűleg a szerencsések közé tartoztam, mert nekem már akkor jött a phones4u készülékemre.
-
mobilizmo
addikt
Kicsit optimalizálták. 100 MB-al nőtt a szabad memória!
-
student
őstag
mit gondoltok ez müködni fog g-hez is ?
-
contaxg
veterán
Szerintem jobb lett a hang hívaskor
-
ghiottone
nagyúr
Ha majd kijön a firmware akkor lehet, de elvileg még csak az US-nek van kint - a magyarítás .zip-et is épp ezért nem próbálom ki, hanem alkalmazásokként fogok haladni.
Amúgy rootolás + az önwipeolás előtt 4.4.2-n a Dashclock kint volt és az alsó sáv is áttetsző volt.zsirfecske: Köszi - ez még új nekem, így megy.
dsr: ugye az a rootolás amit leírtál ott nem cserélődik a bootloader, mert a motoboot.img-hez nem nyúl hozzá a folyamat, hanem a rcovery-t "cseréli" és onnan lehet felrakni a SuperSu-t. - Lehet, hogy a Fastbootos/Motofastbootos - 4.3-as bootloader visszarakásával nem jött volna elő a probléma, viszont az a megoldás szerintem kockázatosabb.
-
nczoli
csendes tag
Ota Kitkat után Ti csináltatok Factory Resetet?
-
ghiottone
nagyúr
KitKat-nál nem lehet kipakolni widgetet a lockscreen-re? + rootolás után nálam fekete lett az addig áttetsző alsó sáv - (3 launchert is néztem)
-
mobilizmo
addikt
Szerintetek elképzelhető, hogy lesz CM-ből zárt bl-re KK ROM? Szeretném, ha magyarul kommunikálna velem a telefon, de garit azért nem szeretném bukni.
-
ghiottone
nagyúr
Ez a típusú rootolás törli a felhasználói adatokat is? - vagy csak én szívtam meg újra
Az mfastboot boot twrp_falcon_44.img parancs után először még nem engedett belépni a Recovery-be, szép nyugodtan újraindult a telefon és válasszak nyelvet - na remek. Teló kikapcs, bootloader mód, parancs újra - betudok lépni, install supersu és ok. Csak a felhasználói beállítások, alkalmazások, adatok törlődtek, a belső tárhely érintetlen. -
Jana33
csendes tag
Nekem még sajna semmi,pedig nagyon várom./De.származás/
-
dsr
senior tag
Jó hallani , hogy lassacskán mindenki megkaja / megkapta a frissítést
-
sambuce
tag
válasz
contaxg #2016 üzenetére
Szia!
Abban az esetben ha többen rendelnénk és nem számol fel darabonként postaköltséget, akkor az megosztódna. Úgy már elég baráti lenne. Főleg,hogy az eredeti ára 20font. Szóval ha megfelelő önkéntes összejönne,akkor már jól járnánk. Ha esetleg van vkinek kint Angliában,aki tervezi,hogy hamarosan jönne haza,akkor még jobban járnánk.
Szép napot -
CompaqG
csendes tag
válasz
zsirfecske #2018 üzenetére
Hát igen amiért napok óta áhitoztam megjött az "édesség" ;-) az expansysos készülékemre ki se bírtam volna reggelig fel is pattintottam.
Majd jelzem hogy az eddigi bajaim megoldást nyertek-e?
Most még felhőtlen az öröm köszi Motorola :-D
-
zsirfecske
addikt
és tényleg feldobta! le a kalappal moto, leggyorsabb kitkat update európában is. jó végre a másik végletet is megtapasztalni.
-
válasz
vilmos.nagy #2014 üzenetére
Itt is csordogál
-
dkface
aktív tag
4.4 online gb verzióra! Boldog este
-
sambuce
tag
Szép estét!
Ha esetleg vki szeretne ilyet rendelni[link], engem érdekelne.
Sajnos én nem tudok az amazonról rendelni,mert nincs olyan bankkártyám. Szerintem elég akciós ár.
Üdv -
S-eye
senior tag
válasz
zsirfecske #2003 üzenetére
próbáltam, de portugálul jött ki. 5. próbálkozás után pedig feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged