- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Szerintetek melyiket érdemes megvenni a simát vagy a 4G-set ? A memoris kártyára települnek a programok ha a 4G-set veszem meg ? Van valakinek tapasztalata a 4G-sel ? Köszi a választ elöre is !
-
w333
félisten
Hamarosan érkezik a 4.4.4 frissítés
-
Baloo27
aktív tag
Fóliából membrane-t használnak páran,nekem guarmor van fenn március óta ès egy karc sincs mèg rajta.Sima színes hátlapból olcsón vehetsz ebayen.Èn jelenleg egy imak áttetsző hátlaptokban tartom,amíg meg nem èrkezik a fehèr grip shell
Amerikában nincs dual,az a fejlődő országoknak lett tervezve pl.: Ázsiai règió
-
ghiottone
nagyúr
Akinek fent a 4.4.4 -es GPE rom az legyen oly kedves és töltse föl a systemen belülről az app, framework, priv-app mappákból az alábbi appokat google drive-ra. Köszi.
-
kelly7
aktív tag
-
Ear001
addikt
válasz
Skillet #8584 üzenetére
Mert az eladó a felhasználási országnak fizeti az áfát ami nálunk ennyi. Jó bonyolult procedúra tartozik hozzá, egy kis cég nem fogja megoldani, hogy országonként eltérö áfát fizessen, de olyan nagynak, mint az Amazon már muszály. Szóval ne rájuk haragudj, hanem állambácsira.
-
heidricha
őstag
Ez sok? Kukkants be egy Nexus topikba, ott van ROMolás, itt legfeljebb szórványosnak mondanám.
Az ok pedig nálam a kényelem.
Hangosodó csengőhang, lockscreen shortcuts, beállítható quick settings és navigációs sáv, állítható értesítési sáv. Nem állítom, hogy ne lehetne élni nélkülük, nyilván sokakat nem vonz, de nekem az alap felület már kényelmetlen. Egy kicsit. Ahhoz eléggé, hogy keressek megoldást az ilyesmikre. -
Skillet
addikt
tényleg? és mégis miért? ez a nagy eu?
én rendeltem már nem egy cuccot angliából. cégtől is. sosem volt gond az áfával...meg hasonlókkal.
nem is értem. csesszék meg.
amerikából is rendeltünk már cuccokat. volt, hogy jött is papír. vám. azon le is volt írva, hogy mi a helyzet ha eu-ból, meg ha 3. országból rendelsz. eu-nál semmi. se vám se áfa nem terheli.
szóval nekem ez magas. -
Ikka
csendes tag
Sziasztok!
Erre a telefonra lehet valahogyan magyar nyelvet tenni?
Valami egyszerű megoldással. -
kelly7
aktív tag
Most néztem a Moto oldalán, hogy 4G-ben nem lesz dual sim.
Maradok akkor egy 16 gigásnál. Hol érdemes most ezt be szerezni? Hol a legolcsóbb? -
zolion01
tag
Szerintem erre a telefonra nincs semmi értelme, kivéve ha lenne egy MIUI is, mert azért már én is hajlandó lennék unlockolni a bootloader-t.
Direkt figyelem a GPS hibát is, de nálam nem jelentkezett, tehát nekem még ez sem indokolná.
Defy-n volt, mert ott a MOTO úgy gondolta, hogy neki is kell egyedi felület ez volt a BLUR, ami egyébként nagyon jó alkalmazásokat, és egységes szép megjelenést adott mindennek, viszont az 512MB RAM-ból 1-2nap használat után 60-70MB volt üres és eszméletlen lassú volt. Na ott egy Cyan vagy egy Wiui(Miui) felrakása után mintha egy új telefont kaptál volna.
Mivel az Android szabadon módosítható, ezért néha előfordulhat, hogy valakinek sikerül egy jobb ROM-ot összedobni a gyárinál, nálam erre az Ubuntu a legjobb példa, mert szinte bármely Ubuntu-ra épülő Linux jobban működik a gépemen, mint az eredeti (pl.: Linux Mint, ElementaryOS) pedig az alapok ugyanazok...
-
TaylorPro
addikt
Tetszik ez a 4.4.4. A GPE verzióra eddig nem tudtam működő módosított recoveryt tenni, erre gond nélkül ment a TWRP.
-
D4ni
őstag
Sok-sok ROMolgatást olvastam a mostani időkben, végül feltenném a kérdést: érdemes custom romot rakni erre a remekül sikerült telóra? Ti miért csináljátok?
-
zolion01
tag
Nos, mivel személyesen ismerem, és az eddigi telefonjain két napig nem volt ugyan az a ROM így ez teljesen meglepő számomra. A Defy-m tárhelye többször volt formázva mint bármely más adathordozóm a ROM-olás miatt, de ennél a telefonnál a gyári rendszer is tökéletes. Szerintem.
-
TaylorPro
addikt
Nem volt jó a TWRP. Ezzel sikerült. Köszönöm mindenkinek! Végre rootoltan fent van a GPE 4.4.4.
-
Upo
addikt
-
ghiottone
nagyúr
válasz
TaylorPro #8559 üzenetére
Az eszközkezelőben nem hiányzik esetleg valamelyik driver - én decemberben szenvedtem ilyennel.
-
TaylorPro
addikt
Ki hogyan és mivel rootolt GPE 4.4.4-et?
-
heidricha
őstag
válasz
Cruzolka #8522 üzenetére
Az első számomra nem MotoG-s kérdés, hanem launcher-es. Érdekes látni, hogy nem mindenkinek nyilvánvaló, hogy a testreszabás a felhasználó privilégiuma. Nem tartom rossznak, csak annyira távol áll tőlem, hogy folyamatosan meglep. Ismertető cikkekben rendszeresen szokták írni, hogy milyen jó lenne, ha ez, vagy az lenne még hozzá. Én meg csak nézek ki a fejemből: dehát van 300 féle a piacon, a fele teljesen ingyen... minek tennének bele egyet, amit vagy szeretek, vagy nem? Aztán meg az lesz a baj, hogy minek van az ott, ha úgyis másikat használok.
A másik sem igazán, a fentiek miatt ... "Hírek+Időjárás" az alap Google Androidban is van (mint nálam a jelenlegi GPE), de sosem használtam. "News and weather" néven?
-
rothadt
aktív tag
Engem kicsit zavar, hogy a kezdő kép nem alakítható, nem lehet csak fotózni, meg googlézni, vagy felnyitni...a nyitó guriga miért nem programozható? Aztàn a notification szintén nem programozható...kell és remélem lesz ide is cyanogen...sok apróság, ami hiányzik a defy utàn, notiban dátumra naptár jön be, órára ugye óra, stb.....
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Itt vett valaki MOTO G-t? Kapok rá ugyanúgy garanciát? -
Skillet
addikt
elhiszem, de szerintem 1 év garanciával nem fogok venni. 2év garis már van itthon is. igaz bolti garancia...de letojom. ha más nem lesz, marad ez. valószínűleg várok még jövő hétig, aztán lépek valamit.
addig lesem folyamatosan a hirdetéseket.pete_21
persze, megnyitottam én a hirdetéseket, de ott sincs benne.
valószínűleg azért nincs most, mert a német mediamarkt-ban sincsen.
ha ott újra lesz, akkor biztosan lesz itthon is pár
talán kivárom. bár az árát tudni kellene. -
PpenoO
őstag
válasz
pete_21 #8550 üzenetére
Én most mondtam le két 16ost a screenshopnál. Lehet nemsokára megint lesz "raktáron"...
Nem is értem, hogy lehet egy webshop több mint 2 hétig szabadságon, ügyfélszolgálat nélkül. Vicc az egész. 30.án rendeltem és semmi visszaigazoló telefon, e-mailemre sem reagáltak... Abszurdisztán feeling.
-
pete_21
addikt
válasz
Skillet #8510 üzenetére
Screenshop oldalán időnként eltűnik, gondolom ilyenkor elfogy a készlet. Várj kicsit, ahogy olvasom most szabin vannak. Utána érdeklődj.
De nézegesd az apróhirdetéseket is, biztos lesznek Media-sok. Amúgy általában nincs beleírva a hirdetés címébe, csak a leírásba, miután megnyitod.(#8509) S-eye: Hogyhogy Moto X-szé tudja tenni? És úgy egyébként a Google Search-öt/Now-t mire használjátok? Én nem nagyon nézegettem még, valahogy ez kimaradt az életemből.
(#8519) _ghiottone: Szerintem is meg kapjuk. Illetve nagyon remélem. Ugye hivatalosan 18 hónapig kell frissíteni a telefont? Mert ebben bőven benne leszünk.
Másrészt teljesen igazak, amiket itt írtatok (pl. hogy GPE verzió miatt is meg kéne kapja a sima Moto G). Ráadásul a Motorolának jelenleg elég kevés telefonja van a piacon: X, G (sima, dual, 4G), E. Ez nem sok, szerintem nincs olyan helyzetben, hogy megengedhetné magának, hogy erre a néhány telefonra nem hozza ki a frissítést. Más lenne, ha lenne 50 telefonja, mint más gyártóknak. Most még nyár végén/ősszel jön új Moto X, és talán más telefon is, de akkor sincs sok telefonja.
Illetve a Moto X és Moto G nagyon népszerű telefonok. Szerintem elég sok ügyfelet veszítenének, ha egy ~1 éves telefonra nem hoznának már ki frissítést.
Ráadásul a frissítésekre eddig odafigyeltek, mert nem sokkal a Nexusok után kaptunk mi is frissítést (a GPE és US romok legalábbis). Szóval nekem úgy tűnik, hogy adnak a friss rendszerre. Reméljük kapunk Android L-t.(#8524) Godlike79: Én úgy tudom, hogy 4G-sből nincs GPE. Szóval arra nem lesz GPE-s rom, amit fel tudsz tenni. De valaki javítson ki.
(#8546) catroot: Szerintem nincs a 4G-ből GPE verzió.
-
PpenoO
őstag
válasz
Skillet #8525 üzenetére
Ha még nem vásároltál telefont, kukkants rá az olasz amazonra, náluk most akciós a 16Gb (4.4 .FR).
Olcsóbban kijössz mint az expansysnál, nem beszélve a garanciális ügyintézésről/szervízelésről. Expansys a Cordonnál szervizelteti a motorolákat, ahol inkább a garanciát vonják meg, mintsem, hogy telefont szereljenek.
-
memoril
aktív tag
Sziasztok valaki tud magyrosítást ehez a telefonhoz ? Moto G 4G LTE ?
-
PpenoO
őstag
A videón látszik a 4G tényleg intelligensebb mint az elődje. Gondolkodik mielött cselekedne
-
catroot
veterán
válasz
randras_83 #8541 üzenetére
Nem, mert T-nél vagyok. De majd meglesem megint. Mert nem mostanában próbáltam volna letölteni nagyobb dolgot mobilneten.
-
TaylorPro
addikt
Vodafone mobil net, a 4.4.4 nem jött le két nap alatt sem. Hazajöttem, 10MB-os ADSL wifin azonnal letöltötte a frissítést. Csak még feltöltöm az aksit és frissítek is. Nem értem mi lehetett a gondja a Vodanettel.
-
Krinyo
senior tag
Biztosan lesz Android L a Moto G-re, a Moto E-t ezzel relámozta a Motorola, a következő főverzióra frissítés garanciájával, elképzelni nem tudom, hogy az E megkapja, a G meg nem. A 4G-s változat meg aztán 100%, hogy meg fogja kapni, az meg hardverben 99%-ban ugyanaz...
-
heidricha
őstag
válasz
kriszpontaz #8524 üzenetére
Tömeges hardver hibáról nem tudok.
Független szervizek tuti foglalkoznak mindennel, persze nem garanciában.
GPE feltehető, de bootloader nyitás kell hozzá, vagyis jelenlegi tudásunk szerint garivesztéssel jár. Nekem is az van, Xposed-dal hosszú távon is teljesen vállalható rendszer lesz belőle - sokaknak még a root sem kell, nemhogy Exposed, vagy egyéb varázslatok. A z eredeti rendszer nagyon jó amúgy, a Motorola kiegésztések szerintem megérik. A rendszer alap nyelve biztosan nem lesz magyar Motorolás érintetlen (garanciális) rendszer esetében.
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok, telefonvásárlás előtt állok és árban ez a készülék a legszimpatikusabb. Bújtam a fórumot, és pár kérdésem lenne csak mert lehet elsiklottam pár dolog felett és nem vettem észre a válaszok közt.
Egy 4G-s változatot néztem ki az expansys oldalán, és érdekelne hogy a rezgő motor hibán kívül valamelyikőtöknek volt-e egyéb problémája a telefonnal, esetleg az expansys-en keresztül garanciáztatott-e valaki már élesben? Magyarországi szervizek hajlandók a készüléket javítani ha esetleg valami gond lenne?
Mivel az expansys-on elérhető készülék nem GPE, van lehetőség a GPE ROM-ot felhegeszteni a készülékre? -
fatorzs
tag
válasz
contaxg #8521 üzenetére
Szerintem a moto nincs olyan helyzetben, hogy ilyesmivel "zsarolja" a népet. Pont most, hogy sikerült egy népszerű telefont összehozniuk, nem fogják hét hónap után sutba dobni a támogatást.
A GPE változat ráadásul tuti megkapja, különben a google bohócot csinál magából meg az egész gpe termékvonalból. Ahhoz képest nem olyan nagy munka a gyártói változatra is kiadni.
Itt az lte változat: megjelenik 4.4.3-al, kap egy 4.4.4-et, és kész? Nem hiszem. No és akkor az lte kap, a sima meg nem?(#8522) Cruzolka
A gyári launcher nem tud ilyet szerintem, csak betűrendet. Szedj le pl egy Apex-et a play storeból.
-
Cruzolka
aktív tag
Üdv
Moto G-nél az Appokat tudom rendezni pl.: betűrendbe, legtöbbet használt... ilyesmi?
Saját időjárás widgetet nem találtam, ok megoldottam a store-ból, de tényleg nincs benne?
-
ghiottone
nagyúr
válasz
randras_83 #8518 üzenetére
Valószínű, hogy igen. 1 éven belül leszünk a megjelenéstől számítva.
-
robagp
tag
Ősszel mi is megkapjuk az Android 5.0-át Link
Bár nekem nem nagyon jön be, koppintás az egész... -
PpenoO
őstag
Hoppá..
"Fizetési és szállítási feltételek
Internetes áruházban történt vásárlást követően a vásárló a szállítással kapcsolatos lehetőségek közül választja ki a számára megfelelőt. A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló az ezen az oldalakon található mezőket maradéktalanul kitölti és a megrendelést telefonon visszaigazoltuk. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért felelősséget nem vállal."Írtam nekik, kíváncsi vagyok mit reagálnak. Vicces lenne ha az intézné az emaileket aki a telefonokat is intézi
.
-
PpenoO
őstag
válasz
Skillet #8510 üzenetére
Üdv,
Nekem elvileg sikerült még hétfőn rendelnem tőlük 2db 16osat, vissza is igazolták emailben a rendelést, de keresni nem kerestek:
"Szállítás utánvéttel
Az áru megrendelését követően, telefonon vagy e mail-ben egyeztetett időpontban kiszállítjuk."
Hiába hívod őket, szabadságon vannak:
"Tisztelt Vásárlók ! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a telefonos ügyfélszolgálat 2014.07.14-ig szabadság miatt szünetel , visszaigazolt folyamatban levő rendeléseket zavartalanul postazzuk."
-
catroot
veterán
Juhéjj, nálam is éppen most települ a 4.4.4!
-
Skillet
addikt
válasz
pete_21 #8507 üzenetére
igen, én is kb ezekre jutottam. szóval én már megbarátkoztam ezzel a telefonnal. csak még a vásárlás várat magára. pl a screenshop-ban jelenleg nincsen. és nem tudom, mikor lesz. így az most... passz.
felhívom őket holnap.
hardveraprón jelenleg nem látok ilyen (mediamarktos) hirdetéseket.
pár hetet még várhat amúgy a dolog, nem halok bele.
ha más nem, akkor marad a 24 hó bolti garis kartelteam. de nem nagyon örülnék neki.
amazonról 1 év gari van. meg az amazont amúgy sem értem. egy raklap hirdetés van ott, mindenféle felhasználóktól. mi ez, ebay? azt hittem ez egy sima onlájn áruház. megint tanultam valamit. -
S-eye
senior tag
A Google Search 3.5 verziója már majdnem Moto X-szé tudja tenni a telefont, csak kikapcsolt kijelzőnél nem reagál az OK Google-re, ha be van állítva, de mindenhol máshol igen. Tesztelte valaki már, hogy ez mennyire akku zabáló?
-
pete_21
addikt
válasz
Skillet #8490 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a power gomb hosszan lenyomva (~10 mp) ugyanazt csinálja, mint az akksi ki. Gondoltak azért ilyenekre.
Szóval szerintem nem egy nagy hátrány, hogy az akksi nem cserélhető.
Egyébként ha tönkremegy, szervizben simán ki tudják cserélni. Sőt, egy-két hozzávaló szerszámmal Te magad is ki tudod otthon. Ez a "nem cserélhető" azt jelenti, hogy nem tudod egy ujjal kikapni, mint a legtöbb telefonból.
Többi kérdéshez: én a Screenshoptól vettem a telefont. 2 év gari van rá, és .de végződésű a rom. Illetve töltőfejet is adtak hozzá. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy MediaMarkt-os a telefon. De ezt nem tudom, hogyan lehetne megerősíteni. Ja, és a bolt azt mondta (telefonon), hogy gyártói garis. Azt mondták, hogy lehet vinni a gyártóhoz egyből, de ha ők nem fogadnák el, akkor küldjem a boltba nekik, és majd ők továbbítják.
Egyébként hardveraprón láttam leírva néhány hirdetésbe, hogy Media-s beszerzés, és itthon is érvényesíthető. Kicsit drágább, de ha biztosra akarsz menni, akkor vess rá egy pillantást ezekre is.
Azt meg szerintem ne sajnáld nagyon, hogy a gombok a képernyőn vannak. Az igaz, hogy elveszi a képernyő egy részét, de szvsz több pluszt hoz, mint amit elvesz: dinamikus, a tartalomhoz igazodik. Áttetsző is lehet, ami elég mutatós: ezt még nem nagyon haszálják, kb. csak az egyik BKK menetrend app, de van egy olyan érzésem, hogy az Android L-ben már jópár app ilyen lesz...
Teljes képernyős appoknál egyébként eltűnik ez a gombsor.
Másrészt a telefonon lévő gombok (ami nem a képernyőn van) meghibásodhatnak: Moto G előtt Defy+-om volt, és a ledek sorra égtek ki, kontaktosak voltak. Egyszer égett, utána már nem. Aztán megint. És ez játszotta szinte mind a 4 led... Moto G-n, a képernyőn lévő gomboknál nem fordulhat elő ilyen.
Mellesleg itt van recent apps gomb, a legtöbb telefonon ez nincsen. Csak menü gomb (ami gyakorlatilag felesleges), vissza, és kezdőképernyő. És valamelyiknek a hosszan nyomásával jön elő a recent apps. Én nagyon gyakran használom, szóval frászt is kapnék, ha mindig hosszan kéne nyomni valamit.A Defy+-on ezt már meguntam.
-
43 k - hihetetlen, ez egy iszonyú jó telefon, minden normális igényt kielégít.
Szerk: kicsit jobb kamera, SD, picit jobb műanyag és azt mondanám, hogy nincs ennél jobb
Az enyém is tescós, gyári ROM-mal használom, de itt eddig még senki se futott bele abba, hogy visszaállt volna függővé. A Tesco pár fontért (talán 5?) hivatalból függetlenítette.
-
w333
félisten
válasz
Baloo27 #8489 üzenetére
És akkor én így mindenestől 6/hó garanciával, makulátlan karcmentes állapotban 35k -ért jó vétel volt ? (szerintem igen)
Egy nagyon korrekt eladótól innen a topikból
Annyi kérdésem lenne hogy ha a telefont UK. Tescoból lett vásárolva és függetlenítve, ha pl. felrakok majd valamilyen romot, magyarosítást, vagy nyitom a bootladert stb. magától nem áll vissza a függősék ? tudom nagyon hülye kérdés de nagyon nem értek az ilyesmihez, köszi
(#8502) Skillet
Tessék itt Link már kapható 43k -ért, 1év bolti garanciával
-
Skillet
addikt
kartelteam. 47900ft. 24hó bolti garancia.
-
rasky
senior tag
Feltettem én is a GPE romot. Próbáltam twrp-n keresztül felrakni a 4.4.4 OTA zipet, de nem szerette a módosított recoveryt, így visszatettem a gyárit majd mivel nem ajánlotta fel a frissítést automatikusan, így az alkalmazásokon belül a google keretrendszerre nyomtan egy adatok törlését. Ezek után a rendszerfrissítéseknél azonnal felajánlotta a 4.4.4-et és fel is ment szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Xiaomi Mi A1 - 4/64 - piros
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Poco X4 GT - 8/128 - szürke
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest