- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Essien
aktív tag
Mennyi idő kb amìg megèrkezik vmi az aliról? Egy hónapja rendeltem 4 különböző dolgot de eddig semmi.
-
heidricha
őstag
válasz
Wieder12 #8276 üzenetére
EHNDROIX: Én próbáltam, de nekem elég hamar csinált egy reboot-ot, gy nem hagytam fenn egy napig sem.
Általános tapasztalatom az, hogy a gyárit kell használni. Minden egyéb egyetlen előnye a magyar nyelv, ezt mindenkinek mérlegelni kell, mert a gyári magyarítható ugyan, de csak ha maradsz Dalvik-on, ART-ra álltva meghal a magyarított gyári rendszer.
Objektv:
- minden főzött ROM-ban béna a GPS. Minden mobil cella váltásnál (?) teljesen reseteli a GPS adatokat, ettől lassú lesz és kimaradnak szakaszok az út rögzítésből. Talán beállítható, de eddig nem jöttem rá, hogyan.
- gyári kamera gyorsabb (Google camera már rendben van a főzöttekben is)
- főzött tárcsázóban van SIP account, gyáriban nincsSzubjektív:
- gyári Galéria jobbHa mindenképp a magyar kell, akkor ott a GPE ROM, ezzel nincs tapasztalatom
Ha nem elég a gyári beállítás, akkor inkább xposed+gravitybox. ART-ot ezzel is bukjuk persze.
Ha nem naponta 2-3 órát használod a GPS-t, akkor teljesen jók a főzött ROM-ok is.És a többi kérdés:
gyári teljesen visszaállítható (ld. első forum bejegyzés) vagy ott a tweakyOne ROM, az xposed-al teleptett gyári. Nekem ez van fenn régen. Recovery-ből telepthető.
BL visszazárható - de minek? gari nem jön vissza tőle. -
válasz
Baloo27 #8284 üzenetére
Én egész sokat (6x) rendeltem már az Aliexpressről, ebből a shopból még semmit ugyan, de az a tapasztalatom, hogy amire azt írjak, hogy original, az általában tényleg eredeti, de a hivatalos csatornákat kikerülve árulják (nincs gyári csomagolás). A shop értékelése 94,8%-os, az ott elég jónak számít. Ennyiért lehet, hogy én is rendelek, ránézésre 100%-os.
-
Sanyi.mTs
addikt
gyári camera app-ban hol lehet a fénykép méretét állítani?
-
Baloo27
aktív tag
Vajon mennyire lehet eredeti? [link]"Retail package: No"
Az ára viszont baráti... -
choler.
tag
válasz
ghiottone #8265 üzenetére
Új expansys-os moto g 4g:
Baseband: MSM8926bp_101.38.46.00r emea_cust
Kernel: 3.4.42-g26ca2df
System version: 21.1.31.peregrine_retgb_retgball.en.GB retg
Build number: KXB21.14-L1.31
Ez mond valakinek valamit a magyarításra illetve a rootra vonatkozóan?ui:Ezúton is köszönöm a fórumtársnak az infót!
-
S-eye
senior tag
Jól néz ki ez az Android L, de mi csak ősszel kóstolunk bele szerintem. Kivéve a Moto GPE-sek, szerintem egy hónap múlva már lesz arra Developer Preview
-
Wieder12
tag
Sziasztok! Ma tulajdonosa lettem egy ilyen készüléknek ehndroix rom van rajta valaki használta már esetleg jó vagy rossz ez a rom? Tehát Bootloader nyitott, esetleg visszatudom állítani teljesen gyárira? Bootloadert visszalehet zárni, vagy az kizárt ennél a készüléknél? A válaszokat előre is köszönöm!
-
iassak
csendes tag
Ha jól értelmezem ezt a GPS problémát, akkor addig nincs gond ameddig le van tiltva a menüben. Viszont amikor engedélyezzük, akkor valami app bekapcsolhatja, és onnantól akár be is ragadhat. Vagyis ha használatig letiltom, vagy ha csak mobiltornyosat használok (amikor csak viszonylagosan kell a helyem), akkor ki tudom kerülni a merülést?
Mobil térerőben, netben is olyan szuper érzékeny, mint a WiFi-ben, GPS-ben? Duál simeset szeretnék.
Thx!
-
Kroni1
veterán
válasz
mobilizmo #8254 üzenetére
nem tapostal a lelki vilagomba. nekem kellemes meglepetest okozott, h igy megvaltoztattak egy aktualitas miatt, aprosag de kedves dolog sztem. es pusztan azert erdeklodtem, h mikor valtozik vissza mert az europai focit utalom. lehet nem nezzuk sokat, de attol meg ne legyen ott semmi olyan amit nem szeretek ha van ra mód.. ennyi
-
ghiottone
nagyúr
válasz
choler. #8257 üzenetére
1. GPE verzió eddig csak a sima G-ből van. Nem jelentették be, hogy esetlegesen a G 4G-ből kidobnak-e ilyet.
2. Ha ugyanaz lesz rajta a firmware verzió akkor igen, de ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudja szerintem egyik fórumtag se, mert még nem sikerült senkinek vásárolnia 4G verziót.
3. és a többi kérdésedre lásd a 2. válasz 2. mondatát.rothadt: igen, anélkül nem tudsz rárakni más romot
-
rothadt
aktív tag
üdv! volt régen defym, most egy desire 500-at nyúzok, de valahogy nem nagy a szerelem... vagy két napja megláttam a moto g-t, saturnban (itt németben) megláttam, tegnap egész délután rohangáltam utána (ott csak demóba volt 1db 8gigás), de szerencsére nem találtam, most láttam az oldalon azt a "csodálatos" hírt, hogy itt van az eu-ban a 4g, úgyhogy reszketve várok mostmár tovább, német oldalak azt írják, júliusban itt lesz 199 €-ért. kész vagyok teljesen!!!!
szerk.: plusz 1, ez a google play edition rom felrakása, ehhez is nyitni kell bootloadert? -> gari hopp...
-
pete_21
addikt
válasz
pyron25 #8247 üzenetére
Nincs mit!
Hibák előfordulnak, talán hangszóróhibáról is olvastam többször.
De hibás darabok mindenből előfordulnak. (Szerintem annyira kirívó tömeghiba nincs, mint mondjuk Defy-nél a led kiégés...)
És azt se felejtsük el, hogy sokszor a hibákkal kapcsolatban írunk a fórumba, de akinek jól működik minden, az csendben van. -
choler.
tag
Sziasztok!
Vennék egy Moto g 4g -t de vannak kétségeim, nem tudom ezek közül valamire van e válasz egyáltalán.1. GPE verzió van belőle, illetve fel lehet rá tenni a GPE rom-ot ?
2. gyári rom magyarítása, rootolás, bootloader nyitás ugyanúgy működik?
3. frissítéseket ugyanúgy kapja mint a 3g-s verzió, vagy a 4g-s megjelenésétől kezdve 18 hónap?A 4g és az sd kártya miatt teljesen más romokat lehet csak rátenni? Lényegében különböző telefonról beszélünk a fenti kérdések tekintetében mint pl a annó a galaxy s és a galaxy s plus?
Ha valaki tud valamit megköszönném ha megosztaná!
Thx! -
Baloo27
aktív tag
-
-
Kroni1
veterán
válasz
zsirfecske #8251 üzenetére
erre a focis logora nemreg akadtam ra, nem is tudom, hogy es mikor frissult.. a motorola boot csinalja? remelem a vb utan valtozik, mert az elozo jobbban tetszett.
-
zsirfecske
addikt
expansys-on nem is szörnyű áron elérhető a 4g moto g, 61k.
-
felhasználóx
tag
válasz
pyron25 #8247 üzenetére
kollágámnak lehasalt a német MediaMarkt-os moto g je, nem lehetett bekapcsolni, 1 hónap kényszerpihenő
én jobban jártam, indítást követően 5 mp. múlva befagyott a szoftver többszöri reset esetén is. szerencsére nekem egy factory reset helyrerakta a problémát. Természetesen ez nem mérvadó, de a közvetlen környezetemben ezt tapasztaltam.
ja és egyik készülék sem volt root-olva, minden gyári, ahogy az legördült a szalagról. -
Wolfy_
tag
Sziasztok!
En is szemezek a telefonnal, varom hogy a 4G-sbol lesz-e dual sim-es, bar egyre inkabb hajlok ra, hogy eleg lesz nekem az SD kartyahely nelkuli, 16 gigas valtozat.
Egy olyan kerdesem van viszont, hogy mennyi hely van a telefonon az appoknak?
Kerdem ezt azert, mert az elozolet vett Prestigio Multiphone 4500-on osszesen valami 500 megat enged csak hasznalni, ami nekem fajoan kevesnek bizonyolt (foleg hogy mar valahol 350-400 korul elkezdett rinyalni, hogy fogy a hely).Elore is koszonom a valaszt!
-
pyron25
aktív tag
válasz
pete_21 #8245 üzenetére
Köszönöm a választ pete_21 és rasky!
Már megérte informálódnom és körbejárnom a dolgokat, sokat segítettetek, köszönöm még egyszer
Garancia szép és jó ha van és szeretném az a 12 hónapot kihúzni vele. Egyébként milyenek a tapasztalatok? Sok telefon járta már meg a szervizt vagy csak legendák szólnak róla hogy hajlamos ez vagy az nem megfelelően működni vagy elromlani?
-
rasky
senior tag
válasz
pyron25 #8244 üzenetére
Ha nyitod a BL-t, akkor az Xposed framework + GravityBox párosban minden megtalálható, ami a CM-ben volt. Én is nyitottam nemrég és sokkal jobb a testreszabhatóság. Százalék ikon, óra középre, rezgések, lefordítod elnémul a teló, alsó sáv eltüntetése, kicsinyítése, színezése és még ezernyi dolog. Természetesen nyitásnál ugrik a gari és mivel a Motorolától kapod a nyitó kódot így automatikusan lemondasz a garanciáról, roothoz is szükséges a nyitás.
szerk: de már nagy részét pete_21 kolléga elmondta.
-
pete_21
addikt
válasz
pyron25 #8244 üzenetére
Ha Te is csak arra használod a telefon fényképezőjét, hogy amikor muszáj, akkor tudj képet csinálni, aztán visszanézni, akkor arra szerintem megfelel. Azzal nem lesz gondod.
A töltő is biztosan jó lesz, ha gyári Samsung, akkor az megfelel.
A mai akksiknál már okos az elektronika, leszabályoz. Ennek ellenére azt hiszem a Motorola se ajánl nagy áramerősségű töltőt. Gondolom csak ilyen biztos ami biztos alapon...Tudtommal van unroot, de ezzel nem jön vissza a gari.
Roothoz bootloader nyitás szükséges, és a bootloader nyitáshoz a kódot a Motorolától kell kérni. Amikor kikéred a kódot, lemondasz a gariról. Tehát hiába zárod vissza a BL-t, és hiába unrootolod, a gariról lemondtál.
(Szóval gyakorlatilag nem a roottal veszted a garit, hanem a roothoz szükséges BL nyitásnál.)
Én a Defy-t kb. 1 hét után rootoltam, és ment rá a főzött CM9, majd CM7, majd megint CM9 -> 10 -> 11.
Szóval eléggé hozzánőttem a főzött romhoz, de most nem érzem szükségét. Kíváncsi vagyok, hogy egyes romok milyenek lehetnek a Moto G-n (pl. Slimkat), de a gyári tökéletes. Kicsit puritán a gyári rom, de gyors, stabil, megbízható. Nem látom értelmét, hogy lemondjak a gariról.
Szerintem Te is megszokod majd a gyárit, és elégedett leszel vele, nem hinném, hogy hiányozna a CM.Nem tudom, milyen különbségek vannak a 4G és a sima között az LTE és SD támogatáson kívül.
Szerintem frissítések arra is jönnek majd rendesen, de hogy melyikre jön hamarabb, azt nem tudom. Én a simára tippelnék, mert egyszerűbb telefon, könnyebb lehet portolni a romot rá, illetve kevesebb dolgot kell tesztelni. -
pyron25
aktív tag
válasz
pete_21 #8243 üzenetére
Lehet hogy a 4G változatra esik majd a választásom, mert igen csak kár lenne kihasználatlanul egy 32gigás cl10-es kártya, plusz a tárhely is jó ha több van. Én a fényképezőt se hatalmas célokra használom, csak mivel nincs mindig nálam digitális kamera így a pillanatokat vagy érdekességeket vagy bármit ami szükséges akár munkából akár hobbiból adódóan sokkal könnyebb fényképpel rögzíteni és ha szükséges visszanézni is mert mindig kéznél van a telefon. A töltőm az gyári samsung töltő ezt adták a W-hez gyárilag. Szerintem ehhez is tökéletesen megfelel, annyin meg úgyse múlik a töltés mert általában éjjel töltöm a telefont és ott nem számít, nap közben meg csak ha nagyon muszáj és ha van rá lehetőségem. Akkor itt úgy látom leszabályozza a dolgokat. Samunál figyelni kellett hogy milyen töltőt használsz ezért is csak gyárit használtam, meg mert mással nem is volt kedvem kísérletezni.
Tiszta sor, root gari vesztés. Unroot létezik vagy ha ez megvan akkor sincs már gari?
Egyébként rooton is csak akkor gondolkodok el ha már a telefon plusz teljesítményét szeretném kicsikarni, de egyenlőre ez nem áll fent, mert úgy is jól muzsikál. A W-nél is 1 év után nyúltam hozzá addig minden gyárin ment.
Hát sok minden hiányozni fog a CM-ből de csak megszokás kérdése és szerintem nem lesz vele gond
Még egy kérdés, hogy a sima és a 4G modell között milyen számottevő különbségek vannak? Frissítés is egyszerre érkezik rá?
-
pete_21
addikt
válasz
pyron25 #8242 üzenetére
Ha nagyon szűkös lenne a helyzet, akkor vegyél 4G-s Moto G-t, az bővíthető SD-vel.
A kamerával szerintem nincs gond, nem lő rossz képeket. Bár én nem használom gyakran. A tárolásra való képeket én fényképezővel lövöm, telefonnal én általában csak írásos anyagot fotózok, amikor gyorsan kell valamiről kép. Erre nekem megfelel.
Szerintem az a töltő bőven jó lesz hozzá. Kicsit lassabban fog tölteni, de azon a néhány percen nem fog múlni semmi.Az Samsung töltő?
Egyébként ha márkás a töltő, akkor már szerintem nagy baj nem lehet. Ha 2A körüli, elvileg akkor sem kéne hogy gondot okozzon. Korábban egyik fórumozó kolléga kipróbálta, hogy egy 2A-es vagy 2,1A-es töltővel töltötte, közben egyik program figyelte, hogy a telefon akksija mekkora áramot vesz fel. Az elektronika folyamatosan szabályozza, de a legnagyobb áramerősség is 1A körül mozgott.
Tehát elvileg a nagy töltő sem árthat az akksinak, a lényeg, hogy márkás legyen.MOD: CM miatt én is megszoktam, hogy saját programot teszek fel mindenből, de ennek még örültem is, hogy én választok, nem a gyár nyomja az orrom alá.
Viszont a CM után 1-2 dolog hiányzott: pl. a notification drawerben lévő kapcsolók, és a quick settingsben a csempék testreszabása. És hívás létrejöttekor, és bontásakor a rezgés.
Notification drawerben a kapcsolókra ott lesz a Power Toggles, ez tényleg jó program. QS-ben a csempéket csak root után lehet módosítani, azt hiszem Gravitybox-szal. Hívásos dolgot pedig megszoktam, hogy nincs rezgés. De másik tárcsázóval lehet, hogy be lehet állítani.
Ami még fontos (bár biztos olvastad), hogy a root garivesztéssel jár.
MOD2: És elsőre szokatlan, de itt QS-ben a kapcsolókat pont fordítva kell használni, mint CM-ben: rövid nyomás behozza a beállításokat, és a hosszan nyomás kapcsolja ki-be. -
pyron25
aktív tag
válasz
pete_21 #8240 üzenetére
Engem egyedül a háttértár zavar egy kicsit, mert most egy 32 gigás kártyát használok ezen van kb 1300 darab fényképem, zenéim és ugye a backup-ok, de főként a backup foglal sokat mert a képek alig 1-2 giga.
Érdekelne még ezen felül hogy a kamera milyen? Mert a cikkből a mintaképekből szerintem nem rossz kb egy szinten lehet a W kamerával ami egész jónak mondható középkategóriában.
A töltőre figyelni fogok mindenképpen. Egyébként ami töltőm van, amivel a W-t is töltöm jelenleg az egy 700mA-es töltő. Ennek is elegendőnek kell lenni, igaz kicsit lassabban tölti de legalább nem nyírja ki hamar az aksit.
(#8241) rasky: Először is köszönöm a válaszod
Akkor a frissítési procedúra se olyan vészes az a kis idő kibírható abszolút. Remélem nem nyúlok nagyon mellé ha ezt a telót választom. Amúgy se nagyon számít hogy mennyire alap a rendszer mert a CM romok miatt már megszoktam hogy saját appokat használok mindenre van valami gyorsabb mint a gyári.
-
rasky
senior tag
válasz
pyron25 #8239 üzenetére
Nekem a 8 GB is bőven elég, frissítést meg először a Nexus-ra adja ki a Google utána 1-2 hónap múlva jön hozzánk is. Jelenleg a 4.4.4-et várjuk, de elvileg holnap mutatják be az 5.0-át az új Nexus táblagéppel együtt..elvileg.
Töltőfejhez hozzászólva pedig bármilyen otthon található USB-s megfelel. Lényeg, hogy 800mA környéki legyen, nekem 1 amperes, ami azt jelenti, hogy a töltési idő kb másfél óra.
-
pete_21
addikt
válasz
pyron25 #8239 üzenetére
Ezek szerint a Galaxy W CM11-e jobb lehet, mint a Defy-é.
Egyébként a Moto G-met valamelyik nap majdnem 700 óra uptime után indítottam újra. Eddig nem lassult, nem volt gond, de most 700 órához közeledve már néha akadt 1-1-et. De ez azért belefér.
Írta valaki nemrég, hogy neki 700 óra után sem akadt.
Az akksija pedig nagyon jól bírja. 4-5 óra kijelzőhasználattal is elmegy 1-2 napot.
Most 3 nap, 21 órát ment a telefonom, a wifi majdnem végig be volt kapcsolva, 2 óra 41 perc kijelzőhasználattal, bár csak fél órát telefonáltam, és így van 23 %-on az akksi.
Én 16 GB-os verziót használok, és bőven elférek rajta. Most 10,33 GB-om van szabadon. De én nem tárolok rajta se zenét, se filmeket/sorozatokat. Néhány kép van rajta, és dokumentumok, ezek meg nem foglalnak sok helyet. És olyan nagyon sok programot sem használok.
És mivel gyári romot használok, ezért komplett backupokat sem kell tárolnom. A Defy-n mindig tartottam néhány backupot, ha elszállna a telefon, és az a néhány backup pedig megevett több GB-ot.
Töltővel nekem nem volt gondom. Én a Screenshoptól vettem a telefont, és ott adtak hozzá töltőt (hozzá volt csomagolva), ami 1 A-es. Szerintem MediaMarktos lehet a telefon, mert ott adnak hozzá ilyesmi töltőt, ráadásul .de végződésű rom van a telómon.
De ha Neked nem adnak, akkor arra figyelj vásárlásnál, hogy valami márkásabb legyen a töltő, ne noname. Samsung, LG, Nokia, ilyesmiket nézz, ezek biztos megbízhatóak. -
pyron25
aktív tag
válasz
pete_21 #8238 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Igen én is benne vagyok még ebben a lassulásos dologban, bár aránylag elég gyors és használható teló a W és sok telefonnak még így is elkeni a száját, mert egy lelkes kis fejlesztő olyan szinten tökéletesre reszelte a CM11-et hoz az valami felfoghatatlan. Csak sajnos eljárt felette az idő és szeretnék tovább is lépni és persze samsung betegség hogy eszi az aksit a teló és már kellene bele még egy lassan ami 5k és annyit már nem költenék rá szívesen.
Viszont ahogy egyre jobban belemerülök a G-be egyre jobban tetszik, egyedül ami zavar egy kicsit az a háttértár mérete, de majd a 16 gigás lesz a jelölt. Lehet gazdálkodni rendesen a 16 gigával? Elegendő? Ugye töltőt nem adnak hozzá, ezt mivel lehet orvosolni? Létezik hozzá töltőfej vagy gépről töltöd vagy esetleg más töltővel megy a dolog? Frissítések milyen rendszerességgel jönnek ezt meg tudod mondani vagy lehet tudni vagy esetleg valahol ez nyomon van követve?
Bocsi, ha sok zagyvaságot kérdezek, de szeretném minél jobban átlátni a dolgokat
-
pete_21
addikt
Igen, ezt én is el tudnám képzelni.
De akkor konkrét infok még valószínűleg nincsenek. 1-2 nap, és megtudjuk, mi lesz a következő Android.(#8237) pyron25: Én Defy+-ról váltottam, így ahhoz tudom hasonlítani. A Defy-t használtam CM7-tel, CM9/10/11-gyel is. Ezekből a CM7 volt a legstabilabb, a többi eléggé bugos volt, mindenféle hibák előjöttek. Amikor nem jöttek a hibák, akkor is lassú volt, 1-2 naponként restartolni kellett. De úgy sem volt reszponzív, kevés volt a ram, stb.
Moto G-nél gyári rendszert használok, én elégedett vagyok mindennel. Elég a ram (még), gyors, reszponzív a rendszer, gyorsan indulnak az appok, nem akadnak, működik a multitasking.
Szóval össze sem lehet hasonlítani a Defy-vel. Teljesen más élményt ad, elsőre szokatlan volt, hogy minden úgy működik, ahogy azt elvárnám, és ráadásul gyors is.
Hibákról: amióta rátettem a fóliát (Membrane) kb. 10-ből 1 hívásnál, vagy még ritkábban előjön, hogy a proximityt megzavarja a fólia, és a képernyő nem kapcsol vissza. Kétszeri power gomb nyomás megoldja, szóval nem katasztrofális a helyzet.
Illetve többeknél előjött az a hiba, hogy a telefon ugrásszerűen 1%-ra merül, és kikapcsol. Nekem ez még szerencsére nem jelentkezett, és ezzel nem vagyok egyedül.
Illetve ha használod a GPS-t, utána valahogy beragad a GPS, és jobban fog merülni a telefon, mint kéne. Tehát GPS használat után célszerű újraindítani a telefont.
Én nem használok GPS-t, csak nagyon ritkán, és nem figyeltem ezt a bugot, így ezzel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim.
Frissítéshez: jó kérdés, hogy meddig lesz, reméljük sokáig.Azt hiszem a hivatalos álláspont az, hogy legalább 18 hónapig kell frissíteni a telefont a gyártónak. Szóval ezek alapján még egy darabig kell hogy kapjunk frissítéseket.
-
pyron25
aktív tag
Sziasztok,
kicsit amatőr kérdéseim lesznek, de nagyon megtetszett a telefon így a teszt alapján és használhatóság miatt is. Az érdekelne hogy felhasználói szempontból milyen a telefon és hogy használat alatt milyen "betegségek" jönnek elő? Frissítések milyen gyakoriak illetve meddig lehet őket várni (mert ugye google telefon végülis)?
Én úgy vélem hogy 50k-ért elég jó vétel lenne egy nem gyenge telefonért, ami momentán teljesen lefedné az igényeimet.
Egy samsung galaxy w-ről váltanék ami már 2 és fél éve van meg és most 4.4 fut rajta.Előre is köszönöm a válaszokat
-
heidricha
őstag
Ha valaki 4.4.4.-et szeretne próbálni (nyitott bl), az össze konyha frissített már szerintem. Carbon, Omni biztosan, és vagy 3 kisebb nevű főzetet is találni az XDA-n.
Nem ártana, ha ezeket ART-állóra csinálnák lassan, mert kiszalad a világ a Dalvik-ból, ha igaz.
Jelenleg Carbon unofficial, mint rendesen. Egyelőre nagyon kevés GPS-szel majdnem hibátlan, a baj amúgy is csak ezzel szokott lenni - mármint a holdak megtalálásával.
Azért csak majdnem hibátlan, mert a holdtalanság még nem jelentkezett, de a GPS utáni merülés természetesen itt is megvan, ezt nem is a Google-től várjuk, hogy javítja, hanem a Motorolától, de nem hiszek benne, hogy egyhamar meglesz.
-
heidricha
őstag
Csak a membrane-ról tudok beszámolni.
Nem a matt, hanem a tiszta változat.Nem torzít, nem színez, viszont ujjlenyomatos, de nagyon. Tapintással nincs gond, legfeljebb az első 3 percben a felrakás után, akkor kicsit tapadós még.
Kb. egy hónapos, eddig semmi karc nem jelentkezett rajta - de ez nem egy hosszú idő. -
pete_21
addikt
Nekem nagyon ritkán fordul elő, tényleg 10-ből 1-szer, vagy még annyiszor sem. Engem így nem zavar.
A felvevéssel nem tudom mi lehet a baj. :S
A lockscreen feloldásnál nincs ilyen gond, csak a hívások fogadásánál?
Tiszta a kijelző, semmi zsírfolt, vagy vízcsepp nincs rajta?(#8226) Blamazs: Én Membrane-t használok. Eddig jónak tűnik, nem karcolódik, de persze vigyázok a telefonra. Amikor megtisztítom a kijelzőt, akkor elég rossz a fólia tapintása, de 1-2 perc után úgyis össze lesz tapizva kellően, és már nincs gond a tapintással (ez nem látható összetapizást jelent). Egyébként nem nagyon gyűjti az ujjlenyomatot.
A proximitynél nincs kivágva sajnos, így 10-ből 1x, vagy ritkábban előfordul, hogy a proximity miatt nem kapcsol be a kijelző hívásnál. De 2x power gomb, és megoldódik a gond. -
Rick4
félisten
válasz
Blamazs #8226 üzenetére
Én egy rearth invisible defender premium fóliát tettem fel, tökéletes, a mai napig is teszi a dolgát, fényes, így zsíros ujjal nyomkodva ott marad ez az, de nem fáj megtörölni, és mivel úgy néz ki, hogy 5 hónapl alatt se karcolódni nem akar, se a széle felpöndörödni nem akar, a maradék kettőt épp el is adhatom. Ez nem kínai cucc, eredeti koreai termék, többrétegű, mindenféle szín és pixeltorzítástól mentes darab, az egyik legkomolyabb cucc ami létezik, ezért is vettem meg ezt.
-
Cene18
csendes tag
válasz
Blamazs #8226 üzenetére
Eddig két fajta matt fóliát próbáltam. Membrane és Guarmor márkájúak voltak. A Membrane szinte egyáltalán nem lett ujjlenyomatos és maszatos, napfényben is jól látható maradt a kijelző, viszont rossz volt a tapintása és a világos színeknél nagyon torzított. A Guarmornak jobb a tapintása és nem torzítja annyira a kijelző képét, de néha összeszed pár ujjlenyomatot és napfényben picit gyengébbnek tűnik a kijelző láthatósága. Nálam a Guarmor nyert. Karcállóságról nem tudok nyilatkozni, mert tokban hordom a Moto G-t. Clear fóliákkal sajnos nincs tapasztalatom.
-
Blamazs
senior tag
Milyen foliat javasoltok a kijelzore felrakni? Van konkret tipus, ami bejott valakinek?
-
D4ni
őstag
Attól,hogy van wifi még nem biztos ,hogy net is van rajta.
-
Sanyi.mTs
addikt
két érdekes viselkedést tapasztaltam a moto g-vel:
- hangerő gombbal lenémítom rezgőig, a hangerő csík lemegy, de nem vált rezgőre. majd képernyő zárás-nyitás után megint hangerő gombbal lenémítom rezgőig, de most már működik.
- mobilnet folyamatosan aktív. elindítok egy játékot, amihez kell net. elindul a játék és pár másodperc után azt írja, h nincs kapcsolat, próbáljam újra. újra próbálom és minden megy. de mikor kilépek a játékból, akkor látom, h a wifi magától bekapcsolódott. wtfez tegnap kétszer is előfordult, előtte is volt ilyen, de azt hittem én vagyok a béna...
-
zsirfecske
addikt
köszönöm, közben rájöttem én is hogy a stresszes robot után volume up sokáig nyomvatart és power gomb megnyom visz a recoverybe. láma vagyok de még nem volt rá szükség. factory reset után életre kelt, akkor már átdobtam art-ra a runtime-ot. most minden okés, riszpekt.
-
Essien
aktív tag
válasz
zsirfecske #8218 üzenetére
Ohol fekszik a robot ott nyomj egyszerre bekapcs+ hangero fel gombot ha kell tobbszor is amig be nem jon a recovery. Ha nincs sok dolgod a telon akkor csinalj egy factoty resetet de ez nullaz mindent.
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #8216 üzenetére
pardon, recovery-nél épp történik, rosszul írtam mert itt bejön a döglött android baba feltárt hassal és "no command" piros keresztes felirattal.
-
(jan)
őstag
felraktam a gpe romot, es a mobilnetnel H meg H+ helyett csak 3g van. ez normalis?
-
zsirfecske
addikt
hali, valami gigszer van a moto g-vel nálunk, lemerült kikapcsolásig és 10%-ra töltve bekapcsolás után az új focis bootlogó után sötét képernyővel megáll bármit csinálok. töltésre nem reagál egészen amíg nagy nehezen el nem találom a fastbootot power+vol down nyomogatással sok újraindítás után és utána recoveryt ki nem választom. itt se történik semmi, de legalább tölt. help, nem értem mi lelte. 100%-on van az akksi, mégse bootol. stock 4.4.2 mókolatlan, zárt bl.
-
torzsa007
tag
Hali
Olvastam itt fórumban, hogy a telefonhoz milyen töltőt érdemes venni. Ami linkeket találtam, már egyik se mutat termékre. Segítséget szeretnék kérni abban, hogy honnan és milyen töltőt érdemes venni?
Előre is köszönöm,
Üdv
-
heidricha
őstag
A link target ebay home lett, de kimásolva megnézhető.
Csinos darab, jól néz ki tényleg, és a megjegyzések is jogosak, csakhogy van ellenérv is:
- ablakban nyáron tartósan nem lehet hagyni
- nem minden univ tartó nyomja a gombokat
- grip shellestül befér vajon a dedikált tartóba a telefon?Azt nem értem, hogy miért nincs ilyesmi úgy, hogy:
- szélessége pl. menetes / csavaros megoldással állítható
- legalább egy árnyékoló lemez takarja az ablak felől teljesen
- le lehet hajtani egy kis "simlit" a proximity elé, mintha zsebben lenne (ez mondjuk lehet, csak nekem kellene) -
xtibi
tag
Dual sim-es telóm van, minden frankó vele. Telefonálok, megy a net egész nap, a nagy részében wifi, kocsiban BT, szinkronizál 2 email, FB, Linkedin, stb. és 1,5 napot simán kibír a telefon, pedig estére csak némítva van.
Egy apróság ütötte fel a fejét: Gmail alkalmazás. Ha lefrissül, nem nyílik meg, FC-re fut, bezár. Törlöm az update-et és már müxik mindnen faszán. Ez mitől lehet?
-
xtibi
tag
Több telefon után, nekem az ablakra helyezhető telóra gyártott bölcsős változat jött be. 4 éve használom ugyanazt a kart (ez nagyon jó minőségű) 2 telefonhoz. A lényeg, hogy 3 oldalon fogja meg (alul is), ne mozogjon.
Pl.: http://www.ebay.com/itm/NEW-DEDICATED-CAR-HOLDER-VEHICLE-DOCK-CHARGER-SUCTION-MOUNT-FOR-MOTOROLA-MOTO-G-/380798569482?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneChargers&hash=item58a95d0c0aTapasztalataim:
A szellőzőre tehető szét szedi a rostélyokat, lerázódik, tehát teló borul és folyton szerelsz. Sok autóban a rostélyt nem tudod ezután lezárni, irányítani.
Csúszásmentes lap. Addig jó, amíg be nem koszolódik, onnantól nem ragad. Van ilyen karosban is. Eleinte ráadásul úgy odatapad a telefonod, hogy mire leszeded vége a hívásnak.
Univerzális tartók: valamelyik gombot nyomja, alul a töltőt nem lehet beduni, a kis szivacsok elfáradnak és a telefon kiesik -> sérülés -
xtibi
tag
Ha jól emlékszem, úgy kezdődött a sztori, hogy egy kopaszodó szikár, de határozott gondolatokkal rendelkező fickó telefonálni akart az Ipod-jával, amin épp a zenehallgatás közben játszott. Az ember Steve Jobs, és a telefon az Iphone. Ekkor alakult ki az őrület, ekkor alakult ki bennünk a vágy, hogy kéne egy cucc, amivel netezni, fb-ozni, játszani, email-ezni, stb. és btw telefonálni is lehet...
Az Android ennek csak egy többnyire olcsóbb, máshogy kinéző változata, amin az informatikusok kedvükre gépészkedhetnek.
-
Rick4
félisten
Na tessék, megadta magát a MotoG-m rezgője, mehet a szervizbe, még szerencse, hogy csak a 6km-re lévő mediamarktba kell vinnem. Pont gondolkodtam egy wayteq talk 5h-n, de lebeszéltem magam, annyira elégedett voltam még pár napja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest