- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dello79
aktív tag
2 kompromisszumos út van:
- nagy kijelzős telefon ami kompromisszum mert telefonnak nagy tabletnek kicsi
- 2 eszköz ami macera de telefonnak tökéletes tabletnak tökéletesSok gondolkodás után én az utóbbi mellett döntöttem.. van egy 4.7" - 5.2" telefonom mindig és egy 8" - 9.7" tabletem.. így mindig maximálisan ki tudom arra használni az eszközt amire való.. de mindenki máshogy gondolkodik és más szempontjai vannak.
Informatikus vagyok, van céges iPhoneom, privát Android telefonom , céges 12" SubNotim , privát asztali gépem , privát nagy notebookom .
De pl. ha kádban olvasni szeretnél ami ilyenkor télen annyira nem rossz dolog..akkor oda nem viheted se a 12" notebookot az 5.5" -ös telefon vagy 6" meg nekem kicsi lenne .. főleg úgy ha pl. megosztott kijelzőn nézed a sorozatod mellette meg pl. viberen beszélgetsz... stb.. DE ha csak zuhanyozni szoktál neked ez nem szempont
Másik nyomós érv ha pl. megyek haza szüleimhez.. mindegyik notebookom 1.5 KG fölötti.. és bír 2-3h átlagban ... a tabletem viszont 0.5 kg alatti könnyen viszem és 4h többet bír... ezért oda azt szoktam vinni.. DE ez is szubjektív ha szüleiddel élsz ez se szempont neked
pl.
Én próbálok mindig minden eszközt az adott szituációimhoz használni és megtalálni a helyét.
De szerintem egy notebookot nem tud helyettesíteni egy tablet..de bizonyos szituációkban egy tablet jobb tud lenni egy notebooknál.
Csináltam egy összehasonlítást ahol jól látszik arányaiban a különbség ! És hogy mit nem választottam
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
2014 óta van egy wayteQ 8X tabletem, teljesen jól kiszolgál arra amire kell: FB, Netezés.
Amivel nem vagyok elégedett az az oprendszer elavultsága (Android 4.4) és a kevés memória (1GB).
30 ezerért vettem a mostani tabletem, de ilyen árban nem látom hogy lenne 3GB RAM-os Android 6-os tablet.
Gyakorlatilag ugyan azok a konfigok vannak még drágábban is, mint 2 éve és még a kínálat is szegényesebb ebben a 30ezres árvonalban. Pedig ha lenne 3GB ramos Android 6 tablet 30 ezerért akkor vevőlennék, így viszont marad a jóöreg WayteQⓑⓣⓩ
-
-
Baltazár123
őstag
Én gyereknek vettem már több tabletet és már többet összetört vagy az üvegét betörte vagy egyszerűen az akksi annyira megadta magát, hogy megy fél órát és használhatatlan stb. Jellemzően a legolcsóbb kategóriából vettem neki, de most pl véletlenül betörte az üvegét egy komolyabb lenovo tablet-nek, de érett neki is a csere, most már 3 éves. A jó hír, hogy már 20-25e nagyon jól használható tabletet lehet venni és ha 1 évig kitart, akkor már megérte.
A tabletek is szerintem beállnak erre, hogy már nincs esély bővülésre, de az elhasználódás miatt lesznek vásárlások.
A másik dolog, hogy a korábbi olcsóbb tabletek azért még nagyon nehézkesek voltak, kényelmetlen volt használni, lassan töltődtek be a programok, weboldalak stb. A mostaniak már teljesen korrektek a használat során.
Filmet, tévét nézni szerintem jobb egy tablet, mint egy telefon. Gyerekeknek játszani szintén.
A fő különbséget én ott látom, hogy amikor megyek valahova, akkor a telefont viszem. A tablet inkább otthoni kényelmi eszköz, gyerekeknek szórakozás, ilyesmire használom.
Volt időszak, amikor 3 tablet volt a családban, szinte mindenkinek 1. Most már csak 1 van és ez így is marad. 1 tabletet ki tudunk használni, ha másra nem a tévét helyettesíti a konyhában, vagy a mellékhelységben használjuk vagy ha utazunk, akkor azon lehet mesét nézni a gyerekeknek. Erre jó, de már én is látom a korlátait.
-
Auratech
őstag
Vettem egy fHD képű 5,5" telot 3Gb rammal, hat maggal. Kiválóan lehet vele netezni, meg minden, de megváltás volt, mikor újra kezembe vettem a tabletet. Nálam nem fogja kiváltani a phablet a tabletet, csak fotozáskor, ha hamar kell kattintani.
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Nyilván egyéni igény, kinek mekkora teló a megfelelő. Szerencsére mindenre van termék.
A megszokott kis méret új szívvel merész de láthatóan sikeres találat az Apple-től.
Magam részére azt a méretet preferálom, amit jó tokban a bicajomra fel tudok tenni gps/bringacomp... funkciókkal. Ehhez a nagyobb készülék a megfelelőbb. Gondolkoztam kisebb iPadon, de ahhoz új sim és net előfizetés kellett volna a gpshez, így félretettem az ötletet.
Auratech Field Recording
-
törölt tag
Én sokáig idegenkedtem az 5 collnál nagyobb telefonoktól, mindig 3.5-4.5" közötti teljeim voltak (először 2010től 3 évig egy iphone 3g, aztán vmi olcsó huawei amit 1 év után eladtam mert kb használhatatlan volt, aztán egy 4.5 collos droidos motorola), idén meg is vártam az iphone 5 SE-t de mikor megláttam, h az apple a 400 dolláros készüléket Európában 480 eurós kezdőáron kívánja forgalomba hozni, inkább nagyobb méretre váltottam és jó áron beruháztam egy Lg G4-be. Most már egyáltalán nem szokatlan az 5.5 col, szerintem nem is váltanék már vissza kisebbre. Mondjuk az olyan telefonokat amik beváltak legalább 3 évig szoktam használni, remélem ez is húzza addig.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Jim Tonic #49 üzenetére
"Elhitték sokan azt, amit az utolsó mondatodban írtál, a valóság meg az, hogy erre semmi esély."
Nem azt írtam, hogy leváltják alaptopokat. Hanem a notik saját terepén ~12-14 col vesznek el részesedést a tabletek.
Hype időszak elmúlt, de sokan rá fonak jönni akik tepsifont használnak táblagép helyett, hogy 2-3 col is számít.
Azért egy tablet jó prezentációs eszköz, zenészeknek hasznos kontroller. Fiatalos, nem unalmas hétköznapi dolog még, van egy fílingje.[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Amit írtál, avval nagy vonalakban egyetértek.
A phablet témájában viszont azt gondolom, hogy a meglévő telóm
133 x 68 x 9,5 - 153 Gr kiterjedése 4.5" kép mellett a kinézett Redmi Note3 Pro
150 x 76 x 8,65 - 164 Gr 5.5" nem nagyobb annyival, amivel többet nyújt.
Ha még keskenyebb kávájú készüléket választanék, az még pár mm-t adna minuszban.
Ez egyrészről azt jelenti, hogy a meglévő telóm igen vacak az aktuális kínálatot tekintve de A 4,5" teló után a phablet nem gigász. A vastagkávás 6"-os olcsó kinai darabok, az más tészta. Az már szerintem is költői túlzás..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
hunluki
senior tag
Első tabletem egy iPad mini volt, mini3 kiadása előtt eladtam hogy na majd váltok rá (ismerős mai napig használja napi szinten), de mivel csak egy ujjlenyomat olvasós 2 lett ezért elkalandoztam droid irányába. Először vacak 20k-s tablet ami használhatatlan volt (megörökölték unokaöcséim mesét nézni és játszani), aztán pedig befektettem egy nvidia shieldbe és használtam is jó darabig, de valahogy nem jött be a dolog, alig csináltam vele valamit, főleg a gyerekek rajzolgattak rajta stylussal, szintén eladásra került. Aztán vettem egy mini4-et és azóta újra tableten függök
Otthon asztali gépet csak játszani kapcsolom be, minden más tablet. Sőt, mostanság bevásároltam a telltale játékokból, szóval még kevesebbet megy a hangos doboz. Intenzív használat mellett (napi 3-4 óra játékkal) is elmegy 2 napig kényelmesen, de van hogy hármat is. Méretben pont hibátlan (próbáltam sima airt ismerősnél, nekem túl nagy dög, nem tudom kényelmesen átfogni), ios pörög mint disznó a jégen, jön hozzá update, elégedett user vagyok.
Phablet valahogy nálam nem talált be, telefonnak idegesítően nagy, tabletnek meg pici, két szék között iskolapéldája.
Eladás meg azért zuhan amiért a PC/telefon is. Elértük a kényelmes határt, mostani kütyük szépek, gyorsak, nem melegszenek, nem fogom lecserélni csak mert a marketingplakátra ki van írva hogy +akárhány%-al gyorsult ha úgy sem veszem észre. Telefonom is 2013-as és eszem ágában sincs lecserélni. Működik, gyors, pöpec.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Mostanában én se nagyon használom, mert ott a laptop mindenre. Amire meg nem, arra teló.
-
Auratech
őstag
Ha bántó volt a hangsúly, elnézést! A tízéves fórumozgatásom során ritkán kardoskodtam. Most se evvel a szándékkal írtam. A csatatér inkább a lelkünkben van.. Pont azért írok, mert a fórumban érezhető hangulattal, miszerint a tabletek használata leáldozóban van, nem tudok őszintén azonosulni, az szerintem átmeneti. Talán épp most közelít a normális felé, amikor annyit ér az eszköz, amit használatával az életemen gazdagíthat.... A kezdeti hype van múlóban, mikor egyfajta divat volt egy ilyen kütyü használójának lenni. A fejlődő appok viszont egyre jobbak és ez életben tartja a használatot.
A magam igaza mellett érvelésben nyilván azok a tapasztalatok erősítenek, amit 2012 óta, a iPad 4-gyel töltött két év, majd az Air2 használatával érlelődött ki. Meg az 1982 óta számítógépközelben töltött idő..
A Vic20-ba bepötyögött zeneprogramtól a mai állapotokig..
Csak azt nem igazán értem, mi az oka, hogy az egyik eszköz használata a másaikat eladásra kényszeríti.
Szerintem elfér egy noti, tablet, teló, esetleg desktop gép, nas,.. egymás mellett.
Nálam nem olyan igénnyel "kallódik" egy eszköz, hogy lehetőleg minden használati területre unikális megoldást kell nyújtania. Átfedésben vannak használat szerint, de az átfedés nálam nem okoz kognitív disszonanciát.. szerintem másnál sem. Az ilyen törekvés inkább kivetülése egyéb vágyakozásoknak.
Más kérdés, hogy belátom, bizonyos szempontból öregesen viszonyulok a mobikütyükhöz. Az iPadomat nem jailbrékeltem, hanem csak használom és megveszem, ami kell. A telómat se piszkáltam, mert egy sapi 410 giga rammal nem érdemli meg, hogy időt pazaroljak rá..(Huaw..y550) Nokiás stílusú black téma van rajta és néha újraindítom.. Szemezek egy RedmiNote3proval. Na azt majd romolgatom..ha kell.
Amire a tabletet használom, az itt látható. Használati területek szerint csoportosítottam a progikat.
tabi
Igazad van, hogy rengeteg a ballaszt a store-ban, de minden store-ban így van sőt a többiben sokkal több a gaz, főleg a win-áruházan, amit ne is emlegessünk.
A sok ramaty mellett a nagy számok törvénye miatt mégis sok jó alkalmazás van, ami miatt érdemesnek tűnik a tablet használat. Akkor is, ha mobilon sok párhuzamosan telepítve van.
Gyakran látogatóban van egy-két újdonság, aztán törlöm, mert nem válik be.
Itt egy csokor, ami nálam indokolja a tablet használatát, a többi kütyü mellett:
- Auria Pro- fullos stúdióprogi mindenre, ami zene,
Kép-videós progik:
- Instaflash Pro, Pinnacle-Pro, Cortex Cam, Movie Pro, FastCamera, Cambush ...
- Tanuláshoz:
- Scribd, TediSub, Paralell text, Liquid text, ESS Anatomy5, Khan Academy...
- Hangszerek - SynthMaster Player, JamUp Pro, DrumPerfect, iTuttle, Sunrizer (az Auriában is van egy 3GB mintakönyvtárú Sampler..)
- Tools: FondFont, NetmasterHD, Workflow, FineScanner, Prey, 1Password, Jump...
- Navi: Spyglass, Google Earth, HERE WeGo, Skyscanner, TRVL.. Vonatifo...
- Iroda: Word, Excel, 2Do, Pdf PROvider, Bindle, Outlook, OfficeSuite Pro, Orderly...
- Streaming: Mixlr, Livestream, Vimeo, Ustream, SoundCloud...
- Masteringhez: Final Touch, Mastering, AudioReverb, Silq Eq, Stereo Designer meg egy rakat príma audiobus effekt..
Aztán még.. iFiles, Dropbox, AmpMe, Basic Calc, Sound Bite..
A 10% elég jó, az 5 is, ha egybevág az igényeimmel.
Például van olyan terület, ami nincs iPadon (JB nélkül), az pedig a wifi hálózatok scannelésére droidon kiváló Wifi Analyzer és társai... de emiatt nem töröm meg..Auratech Field Recording
-
Lám lám, a netbook sorsára fog jutni a tablet, is.
-
Alex91
félisten
Persze. De nekem a noti elegge kompromisszumos megoldas lenne
.
Latni kell, hogy most mar nem is az a lenyeg, hogy mivel csinalom, hanem az, hogy amit csinalok barmikor, barmivel az adott feltetelek mellett a legkenyelmesebben megoldhato legyen. Ha akarom, akkor PC-vel, tablettel, neagy isten mobillal is meg tudjam csinalni... Felho, NAS, webes alkalmazasok stb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Alex91
félisten
Ahogy en latom:
Ez jelenleg sok szempontbol meg egy kiegeszito eszkoz. Ha adott anyagi forrasbol kell vasarolni, akkor a tobbseg inkabb egy hagyomanyos PC-t fog venni. Mert ezt szokta meg! A "munkafolyamatai" ehhez vannak kidolgozva. (Ragaszkodik a floppyjahoz, CD-jehez, pendrivehoz...
.) Azert azt latni kell, hogy a mostani gyerekek mar maskeppen lesznek, nekik a mobil, a tablet lesz az alapveto cuccuk. Ok majd tudnak maskeppen gondolkozni!
Mas. Szerintem a 7"-os tablet, foleg Android vonalon nem igazan nyujt tobbet egy nagyobb meretu mobilnal. Mivel ez volt az olcso, sokan vettek, de a rengeteg ipari hulladek miatt ki is abrandultak belole. A tablet kb. a 10"-nal kezdodik, es nem a legolcsobb kivitelben!
En otthon foleg a tablat hasznalom. Nagyon kenyelmes, sokoldalu eszkoz. De alapvetoen tartalom fogyasztasra! Bar megfelelo szoftverrekkel imho kivalthatja otthon a PC-t is, de eleg nehez az ember agyat egy mas filozofiara raallitani. Szoval itthon az asztalon all az iMac, de van, hogy napokig be sincs kapcsolva... De az is igaz, ha valami komolyabb dolog, munka van, akkor csak az asztalihoz nyul az ember!
Nalam az asztali gep+tablet paros jott be. A notit igazan munkara nem tartom jonak, a mobilitasban, kenyelemben pedig jobb nala a tablet. Ezt ugy mondom, hogy van Macbook Air is itthon. Kezben tartva kenyelmesebb a tablet.
A mobil telo meg nalam inkabb kommunikacios eszkoz, a kisebb meretet preferalom...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
kenwood
veterán
Igen,a zeneipar raporgott a sztorira.
Nekem is adtak a Traktor Audio 2 Mk2 melle olyan kabelt,amivel rakotheto az ipad,es meg tolti is hasznalat kozben.
Azert nekem eszembe nem jutna egy 3-4 oras szettet kizarolag ipadrol bevallalniMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Több baptista gyülekezetben is iPad-ről vezérlik a hangtechnikát már és nem a keverőpultról, ők azt is tudják, mi a haszna ennek. Az biztos, hogy a technikus már nincs helyhez kötve, több pontról figyelve állíthatja be a hangot és nem foglal el akkora helyet.
Ahogy korábban írtam, mi is konkrét munkafeladatra használjuk a tableteket. Viszont aki nem találja meg a hadznát, az hamar rájön, hogy a divat vitte őt is magával, nem pedig az átgondolt döntés. Pár éve tele volt az ebay olyan laptophírdetéssel, hogy iPad vásárlás okán eladóvá vált a laptopja. Aztán fél-efy évvel később már iPad eladások jelentek meg laptopra cserélés indokkal. Vicces volt látni a jelenséget, ahogy a hype idején eladják, majd újraveszik gépeiket az emberek.Míg a netbookok esetén az első szériás eeePC-k egy olcsó koncepciót hoztak be, a drágábbak már nem érték meg egy használt üzleti subnotebook ellenében, így szinte teljesen eltűntek, mert nem volt valódi hasznuk, addig a rableteknél megvan az a terület, ahol kifejezetten praktikussá vált. Érdekes módon ez végül mégsem a fogyasztói felhasználás lett, hanem többnyire munka vagy egy speciális terület, azaz a szoftver jobban meghatározza egy tablet hasznosságát, mint a hardver.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
kenwood
veterán
Persze. nyilvan a fel millio appbol tobb ezer lehet profi,osszetett.
Meg is lepodtem a screenshotodon, mert mobil gepeken mar az is nagy szam,ha mondjuk meg tudod nezni facebookon az archivalt privat uzeneidet.
A kompromisszummentes appok aranya meg mindig nem eri el a 10%-ot (szerintem az otot se).Ha neked mas velemenyenek a meghallgatasa,a kulturalt vita eroltetett,akkor talan a blogirassal
jobban jarsz,mint a forumozassal.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Auratech
őstag
Erre jó sok ellenpéldát tudnék hozni. de szerintem ne erőltessük. Más egy pc-s környezet, más a tablet.
Például pc-nél pont az volt életidegen, ahogy egy virtuális keverő potiját egérrel kellett megfogni, egyesével, vagy kötegelve. itt egyszerre 10 is megy, ha akarom. Mint a hardveren.Auratech Field Recording
-
kenwood
veterán
Vannak jol megirt appek,de meg mindig az az altalanos,hogy egy pc-s szoftverben van mondjuk 100 menupont, egy ios/android appban meg 10.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Auratech
őstag
Az a szoftver, ami az iPadon 50 dollár, pc-n 500. Auria Pro A profi Eq 30 dollár. FabFilter ProQ2, Pc-n 200. Azonos funkcionalitással. Különben rá se hederítenék. Semmi hülye sznobizmus. Letojom a márkabuzikat. Warez? Ja bocs nem. Abból kinőttem.
A tablet befér bármilyen kis tatyóba. A fatok mellett (ami én faragtam) egy neoprén zacsija van.
Egész nap elvagyok vele. Meg se gondolom, hol a konnektor. Instant on.
A laptopnak egyedül a billentyűzete ad jobb hozzáférést az alkalmazásokhoz, helyette nincs érintésérzékenység, ami gyakran kiválóan működik.
Használom az iPadot touchpadként is pc-s progik, keverők távvezérlésére.
Megtehetem, hogy nem kell döntenem, mi az épp megfelelő. Ez az én luxusom.
Ha kell tablet, ha kell desktop, Ha kell, lokal grid. Meg van egy házam nagy tóval. De itthon vagyok, ebben a honi nagy szaftban.
Másnak 10-es BMW-je van meg iPhone 8x-je..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
törölt tag
Bár nem vagyok egy IT zseni, de nem is értem minek a tablet. Volt nekem is, Aple is Android is, de eladtam őket. Most vásároltam nem rég egy Galaxy A9 pro telót, ami a maga 6 colos kijelzőjével helyt áll mint tablet.
Szóval akinek van egy nagy kijelzős mobilja ott én fölösnek tartom a tabletet. Persze aláírom, akkor nem a teló merül le hanem a tablet. De irodában dolgozók szerintem találnak konnektort ahová feldugható a telefon is.
Szépen lassan úgy fog járni a tablet is mint anno a walkman. Szerettük, jó volt, de leáldozott neki.
-
kenwood
veterán
válasz
cinemazealot #33 üzenetére
Amikor megvettem a 4" Htc Incredible S-t,azt mondtam,ennel nagyobb telefon nem kell.
Most egy 5 colos Samsung A5 van.
Kozel 20%-al konnyebb,kisebb,vekonyabb. Elfer a zsebben,semmi gond nincs vele.
4" sajnos nagyon keves,ahogyan az 1 gigabyte ram is.Az altalad linkelt keszulek 512 ramot tartalmaz,meg a 75 eves nagyanyamat sem buntetnem azzal szemettel.Jart nalam par tablet, de sose szerettem egyiket sem.
Telefonnak nagy,pcnek keves es buta.
Ket szek kozott a padlo.[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
Ne legyél ilyen értetlen.
Több százmillió ember nevében nem beszélhetek, de nálam megvan a funkciója. Most is itt áll az íróasztal sarkán, mint 10 hüvelykes kistévé. Tolom monitoron a Football Manager 16-ot, közben fél szemmel rásandítok, hogy áll a meccs az M4 Sport HD-n. Sokszor fél napokat megy, nem divatcikk. Annyira nem, hogy a házat kívülről még nem látta sem ez, sem az elődje.
Böngészésre is kifogástalan, bár arra nem használom. Nem is azért vettem. 10+ weboldalat pedig a PC-n sem nyitok meg egyszerre, majd éppen androidon akarok. Tartalomfogyasztásra is megfelel, régi SD sorozatokat csak azon nézek. Nem tolom rá 50 hüvelykre a szemetet. Hiába a "nagyon okos" TV képjavító, media player imprex, anyám tyúkja, a sz@r az is marad. Kis képernyőn viszont teljesen elviselhető. Valamint a napi Nemzeti Sport olvasást is ezen végzem. Tiszta Hawaii asztalra feltett lábbal, hátradőlve a fotelben lapozgatni.
Szóval nálam igenis megvan a helye a tévé, monitor mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
namegin
tag
Szűkül a tabletpiac, pedig én nagyon fel tudnám dobni:
Én 13-14 collos A4-es méretű, (akár e-papír) kijelzős, megfizethető árú androidos tabletre várok évek óta. Ilyen állat NINCS. -
lappa86
aktív tag
Örülök, hogy te megtaláltad a téged kielégítő felhasználási módot, bár én továbbra is a laptopra esküszöm, az általad felsorolt dolgokat tökéletesen elvégzi, sőt még annál többet is. Bár egérpadnak még nem próbáltam.
Továbbra is tartom, hogy egy tablet olvasásra alkalmatlan. Legyen akármilyen jó kijelzője, sem az igazi könyvélményt, sem egy háttérvilágításos e-ink-kijelzős e-book-olvasó szintjét nem éri el.
Azt mondjuk nem értem, hogyan kapcsolódik ide, hogy amióta megvan az almás tableted, nem vettél újságot, de örülök, hogy nem pusztítod ki a fél Mátrát a 200.000 Ft értékű újságaiddal.
Always with the negative waves.
-
Auratech
őstag
Amúgy a tabletekkel semmi gond. Azok nincsenek mélyrepülésben. aki akarja, használja.
Csupán az eladási mutatóik gyengülnek. Az meg ki a francot érdekel? Olyan dolog jelenik meg felhasználók számára is jelentéssel bíró ? problémaként, ami gyártói-forgalmazói oldalon értelmezhető egyáltalán.
Nézik a grafikonokat: Hú, csökkenő a tendencia fújjunk riadót!Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
válasz
orion1025 #68 üzenetére
Én egéralátétnek használom:
Vagy stúdiónak:Az Air2 nekem elég sokban volt anno. Mikor megjelent, alaposan átgondoltam mire adok ki 200e Forintot.
Azóta kitűnően szolgál. Megtaláltam azokat a területeket, ahol egyértelmű előnnyel bír laptop subnoti, telefon, desktop gép használata mellett. Megkerestem.
Az, meg, hogy nem alkalmas olvasásra, nettó hülyeség. Kiválóan alkalmas.
A felbontása remek, betekintési szög remek, fényerőt, színtónust illeszthetem. Formátumokat kezeli.
A 40deka nem töri le a kezemet, ahogy a "Nagyindiánkönyv" se törte le 35 éve, meg egy félkilós könyv se.
Szemüveges is vagyok. Sosem fárasztotta a szemem annyira, mint neon mellett (alatt) félnapokat jegyzetelni a könyvtárban (analóg).
Kiválóan teljesít fotós munkáknál azonnali ellenőrzésre, mint megjelenítő. Meg még a jó ég tudja mikor.
Ott az asztalomon. Ha értelmét találom, azt használom. Ha más kell, azt. Sajt is legalább négyféle van a hűtőben. Pedig mind csak sajt..
Újságot nem vettem, mióta megvan. Már abból bejött az ára...Auratech Field Recording
-
orion1025
őstag
Azért, mert nagy, lehet villogtatni, pláne ha almás logó van rajta, manapság már a kőbunkó telefonok a menők, így lehet egy hordozhatóbb dologgal vergődni. Többek között vélhetően ezért hanyatlik a tablet piac, pedig micsoda szavakkal dobálóztak régen, pláne az volt a sláger duma, hogy vége a laptop üzletnek, bár ezt is csak a nagyon okos emberek vehették komolyan.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
lappa86
aktív tag
Én soha nem értettem, hogy mire jó a tablet. Játszani, dolgozni, szakdolgozatot írni teljesen alkalmatlan; filmnézésre, sorozatozásra túl kicsi a kijelzője (főleg, ha többen néznétek); zenehallgatásra béna a hangszórója; böngészésnél 20+ tabnál már meghal a Firefox (amelyik tabletnél nem, az meg annyiba is kerül), e-book olvasására az e-ink technológia hiánya miatt szintén alkalmatlan; telefonálásra meg ugye megint csak nem használható. Akkor meg mire fel volt az elmúlt években ez az óriási hisztéria miatta?
Nem csodálkozom, hogy csökkennek az eladási számok, egyre többen jönnek rá, hogy ez csak egy múló divatcikk.
Always with the negative waves.
-
törölt tag
Hasonlóan nálam is csak egy 2013-as évjáratú Ipad Mini 1-el (mármint hogy tévének használom)
Pár dolog még jól megy rajta, webböngészésre csak (khmm) korlátozottan használható, mint Tigerclaw is írta korábban.
Utazáskor különösen jól jön, megfelelő wifi hálózat mellett, munkahelyi VPN-el kitűnően megy rajta a Horizon/TV GO/Telenor My TV
Vettem az év elején egy Surface 3-at billel, az jó hordozni, van egy régebbi laptopom képernyőre kötve "asztalinak", klasszikus tabletet én se fogok már venni mert nincs értelme. -
Dwayne Hicks
tag
...pedig nekem kiváltotta a tablet az asztali gépemet, és a laptopot is. Most lesz 2 éve hogy pandáról megrendeltem Cube Talk 9X-et. Kb 70e Ft volt (vámmal). 7,5 mm vastag, 9,7 in. a képátló, 2048 x 1536 a felbontás, 10000 mAh akku, és ami nekem nagyon fontos volt, 3G-és. Szövegszerkesztésre, webezésre, játékra, filmezésre használom leginkább. Az asztali gépet száműztem, a laptopot meg így magammal már sehová sem viszem. Bekapcsolni is csak akkor kapcsolom be, ha a 12 giga net kevés valamihez. ...ja és gyári kém programoktól mentes (elvileg
).
-
Van klónja is más néven, amiről még egy (foghíjas) Logout blog is született.
(#56) DigitXT
Amíg volt, én is próbáltam kihasználni, hogy a lakás bármely pontján velem lehet. A gondok ott kezdődtek, hogy (1) a tablet már akkora, hogy a konyhaasztalra fektetve túl sok helyet foglalt, (2) hátán fekve már kényelmetlen volt olvasni (ha meg már feltámasztjuk, akkor miért ne inkább egy netbook, amin a pötyögés se oly' körülményes, mint egy kitámasztott tableten), és hát (3) a kilöttyenő kakaót sem szívesen láttam volna rajta. Akkor már inkább beülök reggelizni az asztali gép elé (az is pillanatok alatt beindul és csak 25 wattot fogyaszt üresjáratban). Ha meg a cél a közösségi kajálás kiccsaláddal, akkor meg megtisztelem őket azzal, hogy nem olvasgatok a jelenlétükben.Szóval ha már kakaóvész, könnyű kézben tarthatóság (mobilitás), megfelelő teljesítmény, kiegészítőkkel való felszereltség (GPS, BT, NFC, IR, értesítési LED, giroszkóp, e-iránytű stb.) az igény, akkor egy komolyabb phablet. Én sem hittem volna pár éve, hogy ma ez lesz a véleményem a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
A héten adom el én is. Szinte be sincs kapcsolva soha.
-
csabi63
senior tag
Én háttér tévének használom a 10 hüvelykes Asus-t a Horizon Go-val. Plusz régebbi SD sorozatokat is azon nézem. Böngészni is kényelmesebb, mint a telefon. És nem kell beindítani a PC-t, ha valaminek hirtelen utána akarok nézni. Amolyan otthoni mindenes. Nem vágnék eret magamon ha nem lenne, de ki tudom használni.
-
dementor
aktív tag
A magam részéről én is megváltam táblagépemtől és nem is tervezek többé vásárolni. Az ok nálam is a cikkben említett.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
Auratech
őstag
A tabletpiac zsugorodásának további oka, hogy nem fő kommunikációs eszköz, hanem kiegészítő, kényelmi funkciókat lát el. A telefon ugye alapértelmezetten okos. Benne van a kapcsolattartás minden formája, navigáció, és arra célzottan alkalmas. Nincs érdemi előnye tableten csevegni, videotelefonálni.
Ráadásul az árak mérséklődése mellett az adott feladatkőrre jutó teljesítmény megnőtt. Ma már a 30-40 ezres eszközzel is úgy netezik a kisiskolás, mint pár éve a csúcskészülékekkel. Az átlagos webes környezet teljesítményigénye elég állandó. Nem véletlen hogy még mindig sok snap410/5 és hasonló szívű eszköz, mondjuk 2Gb rammal.
A VR nyilván hoz fejlődést de egyelőre a telefonok oldalán látszik felhasználhatónak egy desktop szintű apu teljesítmény. A tabletek menekülési iránya az érintessel is vezérelhető desktop oprendszerek használata lenne. Ha otthon a nagygép tulajdonképpen csak egy dokkoló/ billentyűzet, háttértár, nas.. 2. képernyő lenne, amit kiszolgál a tablet egy desktop móddal és ezt olcsón tenné, túlélné.
Ezt kéne a Apple-nek hoznia, mert a Ms. nem érti a nem üzleti, irodai, beállítottságú felhasználókat és nem is próbálkozik. De nem fogja, mert achitektúra cserét nem igyekszik meglépni, bár én látok erre némi esélyt 3-4 éven belül. Akkor az Ios egy mobil felhasználói felületként él tovább, munkakörnyezetben meg osx felület látható. A pro tabletek, de már az Air2 is eléri az oxs notik alsó szintjét (coreM).
Az android piac meg annyira fragmentált eszköz oldalon, szoftveresen, hogy eleve gátja garantáltan profi igényű felhasználási területeknek, amik nem tűrik a bizonytalanságot.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
DigitXT
nagyúr
válasz
Motion_Blur #35 üzenetére
Ezt a cikket/HSZ-t egy tableten olvasom a konyhaasztalnál.
Bika PC a tetőtérben, kikapcsolva, 5,9"-os okosteló itt van mellettem,
mégis kényelmetlenebb lenne azon olvasni. "Kazuár" netezésre pont
jó ez a ~10"-os méret. A tabletpiac viszont miattam össze is omolhat,
mert semmi okát nem látom, hogy miért kéne vennem ma másikat.(Na jó, a Real Racing 3 mehetne kicsit simábban, szóval játék miatt.)
https://hardverapro.hu/apro/zotac_gtx_1080_arcticstorm_elado/friss.html
-
macskea
őstag
Mostanság szeretnék tabletet venni, de konkrétan nincs olyan, amiért pénzt adnék. Leginkább 8" méretben kellene, legyen naprakész hardver, minimum 2 GB RAM, egy szép kijelző (fullHD mondjuk) és egy HDMI port. Az se baj, ha jön majd rá az Android N. Ennyi a nagy kívánság, de egyszerűen nincs. Középszerű 10"-osokból meg hasznavehetetlen 7"-osokból persze Dunát lehet rekeszteni...
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
bitblueduck
senior tag
en egy Asus Transformer Pad TF103CX-at vettem 40k HUF-ert, atlagosan 2 hetente 2x50 percet hasznalom amikor utazok. sima szoveges file es pdf olvasasra van, meg nagyritkan net. erre eleg a HW, bar osszetett pdf-ekkel megszenved. lehet hasznalnam masra, ha egy S6 szintu HW lenne 10" kijelzovel es combos akkuval, de azok olyan arban vannak, hogy annyit nem er. talan 60-70-et kiadnek egy olyan tabletert amiben flagship telo hardver van. ugyanabbol a penzbol, amibe most kerul felhasznalastol fuggoen vehetnek TV-t, konzolt, laptopot, olvasasra meg nem kell semmi ami plusz penzbe kerulne. ezt sem akarom cserelni ameddig mukodik.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem lett egy túl hosszú tech őrület.
-
vhw
addikt
válasz
cinemazealot #33 üzenetére
Hát nem egy szerencsés névválasztás az biztos...
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Auratech
őstag
Abban egyetértek, hogy a csökkenés oka a nagyképű telók elterjedése. 5" felett egy fHd erőtelefon sok mindent megold, amit korábban tablettel lehetett. Rendes web, olvasás, filmnézés játék.. főként a 7" az áldozat, mert avval nem lehet telefonalni.
Bár azért más 10"-on filmet nézni hanyattvágódva. Továbbra is várom, hogy normális háttértárú, passzív hűtésű, rendes teljesítményű wines tabletek kerüljenek piacra elérhető áron. Azokban jó esetben van némi extra lehetőség. Egy notinál a billentyűzet, a zsanér, drótok.. sokba vannak. Egy tableten meg szoftveres a billentyűzet. Kevesebb az anyagköltség. Jóformán egy képernyő. Már nem világújdonság, ami feláras az új technológia miatt. A tablet kiváltja a korábban laptopon folytatott olvasást, webezést. Sok olyan terület is van, ahol előnyben van, mivel sokkal hordozhatóbb, néma és sokáig bírja. Egy príma szubnoti persze kérdésessé teszi a nagyobb tabletek létezésés, főként a pro fantázianevűeket.
Talán azt kell megszokni, hogy az eszközök használati területei közt eltűnik a térköz és azok átfedésbe kerülnek. Minden mindenre alkalmas lassan, csak egyénenként változó, milyen méret, konfig a megfelelő adott életvitelhez adott embernek. Nekem van desktop gépem, laptopom, tabletem (anmin épp írok) es még mobiltelóm is. Nem tepelődök, mit mire használjak. Kiválasztom.
Csak a kocsiknál van az, hogy minden eshetőségre vesz kocsit, aki teheti. Emiatt van sok kéttonnás terpjáró a plázák parkolóiban, meg a panelek közt..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Nem, pont emiatt esnek az eladások. Elhitték sokan azt, amit az utolsó mondatodban írtál, a valóság meg az, hogy erre semmi esély.
Fateless: rétegigény. A teblet maga az, csak meggyőzték róla a vásárlókat, hogy mindenkinek must have.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Jim Tonic #45 üzenetére
Netbook-ok helyét átvette a tablet. (ez természetes is, a netbook-ok idejében nem voltak ilyen teljesítményű energia hatékony processzorok mint ami ma van a táblagépekben. Sok app készült tablet-ekre, és az os-eik használhatósága is finomodott)
Lassan a notebook-októl is lopják az életteret.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Jim Tonic #45 üzenetére
Azért ezt nem mondanám.
Tabletből tartok előadásokat, prédikációkat, ott vannak egyben a jegyzeteim. Pár éve nem nyomtatok ki semmit, csak szinkronizál a laptoppal és használom. Számomra nagyon praktikus. Viszont nem vagyok a marketing osztály kedvence, mert amíg működött (1,5 év) egy Open dott tablet volt (élelmiszer, ruházat, egyéb adományok) digitálisan legyenek nyilvántartva, így nem csak az irodai gépekről láthatom, de pl ha valaki a hivatalba jön valamiért, akkor onnan is látom, hogy mik vannak. Amikor pedig elvisznek valamit, elég egy olcsó tablet arra, hogy a listából töröljék az adott dolgot. Amikor pár adomány érkezik, akkor elég a tabletet átvinni és beírni, mi jött, amikor több dolog jön, akkor a pár éves Dell E6230 megy a kollégával, gyorsan beírja, és megint látjuk, mink van.Szóval tud hasznos is lenni egy tablet, de nekünk nem a 100.000-es iPad és Samsung készülékek kellenek, amikbe rengeteg háttértár, nagy felbontás és erős proci meg "GPU" van, hanem csak legyen 2GB RAM (kínai tablet), hogy az excel táblát elbírja.
Tudom, ez a két terület két speciális felhasználás, de azért bőven vannak olyan pontok, ahol praktikus a tablet, még ha nem is ez lesz az, ami milliós darabszámokat produkál eladásokban és nem ránk építik az üzleti tervet. Mi inkább szerencsésen hasznot húzunk a divatból.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Lassan csak kiderül, hogy nem jók semmire. Mehetnek a netbookok mellé.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
zoltanz
nagyúr
Nekem attól függ van-e tablet-em, hogy mennyit kell utaznom a munkám miatt.
Az is igaz ma már a telefonok sokkal használhatóbbak és gyorsabbak mint pár éve. -
Male
nagyúr
Pont ezt nézem én is.... random választva a múltból ilyen előrejelzéseket, többnyire még a közelében sincsenek az értékek utána... ez nem más, mint egy nagy tippelgetés, ami épp növekszik, az biztos még gyorsabban fog tovább nőni, ami épp csökken, az meg szinte eltűnik... aztán ennyi.
Pl Itt 320 milliót prognosztizáltak 2015-re, tehát még csak nem is a távoli jövőbe... ebből lett akkor 206... mit érnek akkor azok amiket 4-5 évre tippelgetnek előre?
-
yarsley
aktív tag
Windows tabletek nagy resze aranyaron van, es raadasul jo reszuk meg elegge kiforratlanok, a kinaiakrol nem is beszelve. Az almast nagyon nem ismerem, de biztos nem fog az araval hoditani. Androidosokat nezegetek egy ideje, de azokbol meg nincs 4Gs 10" felett... Szoval van draga, draga, es nem vagy alig letezo androidos tablet, ami most elfogadhato. Mint mar sokan leirtak az 5-5,5" telefonok miatt nagyon sokan nem vesznek tabletet. En is csak azert nezek egyet, mert az 5 col hurcolni sok, barmit nezni rajta meg (nekem!) nagyon apro.
Esetleg ha kedves mobilarena az uj Samsungos tabletet letesztelne, az nagyon sokat segitene a kersesben... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
ctvagyok
őstag
válasz
tothmaxy182 #19 üzenetére
Szerintem igazad van, én ezért nem tudok feljebb lépni. Még több mint 3 éve vettem a 4db 1,6Ghz A9 magos Asus tabletom 60k pénzért. Meg lehet nézni ma mit adnak 60k pénzért. Szinte csak annyival jobb, hogy már FHD kijelzőt kapok ennyiért, esetleg egy leheletnyivel erősebb hardvert.
Teljesítményben alig van erőlelépés androidos tablet fronton, pedig már olyan telefonokat lehetett tavaly kapni, mint a redmi note 2. Hasonló tablettel 100k alatt most sincs. Amik fejlődtek és olcsók a kínai dual boot vagy win-es tabok, de azok közül sok sikert választani. Van vagy 5 -10 márka, és egyiket sem ismerem. Jó kis lutri lehet azokat berendelni Kínából.Biztos azért nincs választék, mert nem fogy. Jöhetne már egy 16:10 FHD androidos tablet egy értelmes 8 magos chippel 60k pénzért. Ne kelljen már kínai cuccokkal kísérletezni. Lehet áfa nélkül kellene nézni valamit, de akkor meg ugye a gari kérdéses.
Egyszerűen alig van választék tabletből, míg telefonból van vagy száz fajta ugyanabban a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Avval értek egyet, aki szerint a tablet kiegészítő. Ott a Huawei T1 7.0, 30 ezer forint. Kiváló cucc, nem is vennék ennél drágábbat. 100 ezerért már egy alsós, nem mobilprocesszoros notebookot vennék. (De nem veszek, maradok a PC-nél. Sokkal olcsóbb fenntartani.)
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Mi a p*csáért ne!
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
margithid
veterán
válasz
Win10ből azért nem rossz a tablet. De annak tényleg nincs értelme, hogy van egy androidos telefon meg egy androidos tablet.
Egyébként a win10es Asus T100 alapvetően notebook, tablet funkcióval és én úgyhiszem, hogy a tableteknek ez lesz a jövője, össze fognak olvadni a notebookokkal illetve a telefonokkal a kisebbek. -
Motion_Blur
félisten
Kb. 4 éve vettem magamnak egy Nexust, 2 hetet pihent az asztalon aztán eladtam...
Van egy bika PC + egy erős okostelefon.
Mi a f*sznak a tablet otthoni felhasználásra?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
TaS1kaaa
tag
Sikerült okos módon addig növelgetni a telefon kijelzők méretét, hogy fölösleges legyen tabletet venni kb.
Amúgy is ha az ember vesz egy ipadet, akkor valszeg 2-3 évig nem fogja lecserélni mert az alapvető appok mennek rajta: netflix, apple music, youtube, stb. Ennél sokkal többre nem használható.
-
És az a vicc, hogy sok (akár hozzám hasonló majd' 2 méteres melák) felnőtt is egyre inkább hiányolja az egykezes (pl. 4"...4,5"-es) okostelefonokat, amik nem törnek ketté, ha zsebre teszed és leülsz, nem is túl drágák, de azért nyújtanak annyit, mint egy mai 50e Ft-os kínai phablet.
Legyek közröhej tárgya, de nekem a minap úgy megtetszett ez az apróság, csak kár, hogy kihagyták belőle a RAM-ot meg az akksit. Viszont szolgáltatófüggően már láttam 15e Ft-ért.
-
moleculez
veterán
Pontosan. Én pl azért vettem anno a Tab S-t, mert gondoltam majd útközben RAW fileokat szerkesztek, vagy otthon, nem kell a gép előtt ülni emiatt. Mivel úgyse profi fotós vagyok teljesen elégséges lett volna így, főleg aQHD kijelző miatt. Na, persze nem jött be a dolog, eladtam, hozzáraktam még kicsit, azt vettem egy jobb monitort😁. Amúgy nálam is hasznalatlanul állt, de jó tudni, hgy a kollégámnal is, akinek eladtam.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
zoltanz
nagyúr
Múltkor hallottam 2 tini beszélgetett a tepisfonokról. Azt mondja ez egyik, nekem azért kell a nagy kijelző,mert az olyan felnőt méret, nem gyerekes, játéktelefon.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
munnergep #21 üzenetére
Én is arra akartam áttérni, de a kinézett tabletszegmens iszonyatosan drága lett. Így vettem egy 5,5 inches telefont és a tablet maradt ki a sorból. (Eredetileg feature phone és 8 inches 4G-s tablet volt az elképzelés)
A meglévő iPad 2-m meg már maximum csak pdf olvasásra jó, hála az Apple-nek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
khron78
senior tag
Vagy mobil, vagy notebook.
A tablet hamarosan halott eszköz lesz. -
margithid
veterán
Nekem még tökéletesen elég az Atom és a 2 GB Ram.
Jaka
Ezt én is igy gondolom! Nekem is a 2 melóra használt asztali gépem mellett egy hordozható eszközre van szükségem, az asus T100 amolyan tartalék gép, kényelmesen olvasni, netezni. De mobilitás szempontjából nem jó eszköz és szerintem egy 7" tablet se ideális, erre az 5.5"-os telefonok a megfelelő méretek még.
-
Lacee1986
senior tag
Én tavaly adtam el a tabletem mielőtt megvettem a Nexus 6pt. Nem is hiányzik egy cseppet sem, ekkora kijelző mellett.
-
Uzi74
senior tag
Utazás közbeni filmnézésre/alkalmi játékra egy 50 Eur-ba kerülő Amazon tablet is tökéletes, felesleges évente cserélni.
Egy erősebb win10-es tablet 4-8GB RAM-al közepes árkategóriában viszont nyugdíjba küldhetné már a miix8-am, de az atomos cuccok megállnak sokszor 2GB-nál, a Core M-ért viszont sokszorosát elkérik.... -
Jakesz
addikt
Nem csodálkozom, az embereknek egy könnyen hordozható okostelefonra, és/vagy egy komplexebb feladatok elvégzéséhez szükséges számítógépre van szüksége. A tabletek nem szolgálják ki egyiket sem, mert okostelefonhoz képest túl nagyok és kényelmetlenek, a számítógépes feladatok és kezelés szempontjából meg okostelefonok szintjén vannak.
-
Silenzio
addikt
"Példaként a 2015-ös évet hozták fel, ahol 206 millió leszállított táblagépből 35 milliót üzleti felhasználásra vásároltak, míg 2020-ban 202,6 milliós eladás esetén már 59,4 millió tabletet vásárolnak majd üzleti célra."
Én pedig jövőre, április 23-án paprikás krumplit fogok vacsorázni egy szíriai menekülttáborban - a Holdon. A lottószámokat nem tudják előre? Ilyen marhaságot.
Amúgy tökre érthető a tendencia. A tablet nem vált ki se laptopot, se asztali PC-t, és komoly előnye sincs a legtöbbünknek egy tepsifonnal szemben. Tartalomfogyasztásra tákolt, multimédiás gép. Aki nem hardcore user, az már mindent látott, amit jelenleg nyújt a piac. Az üzleti ketyerék meg egyre jobb alternatívát nyújtanak, nekem is volt már vagy 6 convertibe-m, ebből 4 üzleti.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Blindmouse
senior tag
-
Érdekes olvasni a hozzászólásokat.
Páromnak volt először a családban egy 7"-es Huawei IDEOS S7 Slim tabletje, amit még valamilyen szolgáltatói akcióban szerzett 10e Ft-ért. Akkor jót nevettem rajta, és kijelentettem, hogy egy ilyen eszközre rohadtul nincs és nem is lesz szükségem soha.
2014-ben aztán bebizonyosodott, hogy neki volt igaza, mert megvettem a sajátomat egy 8"-es Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 személyében. Tök jó volt, mert kényelmesen elfért a táskámban, jóval több erő volt benne, mint a 2012-es (akkor flagship-nek számító) Sony Xperia acro S-emben, de a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott, végül kihasználatlanság miatt túladtam rajta.
Ma egy tavaly vásárolt 5,5"-es Meizu m1 note-ot használok tablet célokra (instant internetezés, olvasgatás, mobilnet megosztás). Imádom, hogy bőven van benne kraft (bár szerintem ebben sok szerepe van a Flyme OS-nek), hogy kis(ebb) helyen is elfér, mint egy tablet, és ha szegény acro S-em végérvényesen megadná magát, akkor telefon utánpótlás miatt sem kell aggódnom.
Szóval igen, érdekes néhány év áll mögöttünk, és bár néhány évvel ezelőtt én is lelkesen figyeltem a tablet piacot, ma praktikusabbnak tartok egy (kicsi és könnyen zsebre vágható telefon amiből manapság egyre kevesebb van a piacon ÉS/VAGY) phablet + PC kombinációt (telefonálásra és munkavégzésre), mert utóbbi célokra egy megfizethető tablet/laptop/netbook stb. vagy erőtlen, vagy összeszerelésben hulladék.
[ Szerkesztve ]
-
munnergep
senior tag
Nálam a kis telefon + tablet kombó a nyerő, úgyhogy maradok továbbra is tablet vásárló. Igaz, a tabletet nincs ingerenciám évente cserélni.
[ Szerkesztve ]
"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."
-
rottenbull
senior tag
Meg 1-2 ev, es jonnek a hirek az elemzoktol, hogy a PC kinyirja a tableteket.
-
tothmaxy182
őstag
Teljesen érthető a dolog. Szerintem elsősorban az árakkal van a gond. Én is sokat tabletezek, este már nem kapcsolom be a laptopot, telefonból meg nem bírom a tepsiket, így a legkényelmesebb egy 10 colos tablet.
Viszont amilyen árakon adják a használhatóbbakat, az botrány. Most már sok éve egy Asus tabot használok, már sokszor le akartam cserélni, lassú mint a rohadt élet, de nincs mire. 60-70 ezernél többet biztos nem adnék egy másikért, de ilyen áron meg szinte nincs normális...Minden szavam magánvélemény!
-
Fejvadi
nagyúr
Egyre nő a telefonok mérete is. Ez is befolyásolhatja.
-
Hank18
csendes tag
válasz
hyperspace #1 üzenetére
Sztem inkabb az lehet a baj h az emberek es koztuk en is kezdenek rajonni h a tul sok elektronika kezd a fejukre noni. Unom h csipog a telefonom (amibol ketto van), a notebookom (mar a google is megmutat minden ertesitest fuggetlenul attol h meg van-e nyitva az oldal), a tablet, ora... Ezt kezd k..va fusztralo lenni az eletemben. En peldaul attertem a 13as notebook/phablet combora, olvasni meg cikkeket laptoprol, konyvet konyvbol olvasok es nem tabletbol. Sokkal jobban erzem igy magam es jobb a kozerzetem. Uh eladtam a tabletem es nem lesz utodja.
Hank18
-
bolondember
MODERÁTOR
az én N7 2013-am akksija most kezdi feladni (na meg új verziót sem kap, csak sec patchet) - nagy kérdés lesz-e idén Nexus tablet; mert a mostani felhozatalból nem feltétlenül tudnék választani.
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Tigerclaw
nagyúr
Én úgy látom, hogy a tabletek ára nőtt az elmúlt években (főleg a kisebbeknek) és az emberek is jobban ismerik a tabletek korlátait. Kevesen cserélik sűrűn ezeket, jellemzően jóval ritkábban mint a telefonokat. Emellett nem igazán hétköznapi tárgy, nem számít státuszszimbólumnak, mint egy telefon.
A "pro" tabletek új kategóriát jelentenek, így természetes, hogy van rá magasabb érdeklődés, de ott is a következő pár év mondja meg, hogy mennyire jött az be. Arra tippelek, hogy bár van egy nagyon kicsi szegmens akinek hasznosak ezek, de a többségnek túl van az ára a tűréshatárán.
Jelenleg a windows-os tabletek tűnnek befutónak a "pro" szegmensben...legalábbis használhatóságot tekintve. Üzletileg az iPad Pro lehet hogy jobbnak tűnik, de az Apple szinte bármit el tud adni méregdrágán sok millió embernek...vagyis az nem jelenti hogy jobb, mert többen vették. Az Apple persze húzhat egy olyan lépést, hogy megszünteti az Air szériát, vagyis akinek iPad kell, annak meg kell vennie a Pro-t akkor is, ha nincs rá szüksége.
A konvertible notik árak szintén nagyon elszálltak bizonyos gyártóknál.
Amúgy saját tapasztalat: Ipad 2-m van, amit imádtam addig amíg iOS 5 és 6 volt rajta...a frissítés után viszont kvázi levélnehezék. Az akkuja ma is csodajó, nincs rajta semmi karc...csak olyan tetűlassú, hogy használhatatlan, illetve gyakran kilép még a böngésző is, valószínűleg memóriahiány miatt. Helyette Macbook Air-t használok és eszemben sincs újra tabletet venni. Ha tombolán nyernék egy új iPadot, akkor biztos hogy használnám, de az árát nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
strogov
senior tag
Desktop/laptop fronton beállt egy olyan szint amikor már csak akkor cserél az ember ha meghal a gép. A tablet kategória viszont gyakorlatilag így született. IPad 2 a mai napig támogatott, tartalom fogyasztásnál nem sok érv van a csere mellett. Akinek kellett tablet az már vett, és ha nem hal ki alóla akkor nem nagyon akar újat az ember.
-
Dr. Romano
veterán
Pipo S1 PRO tabletem augusztusban lesz 3 éves. Napi használatban van és az aksija még mindig jól bírja (ezen mondjuk meglepődtem). Filmnézésre, youtube, ebook és egyéb "hülyeségekre" itthoni használatra (tartalomfogyasztásra ahogy a trendi mondja) kiváló. A telefon is jó rá, de 7"-on kényelmesebb bambulni vagy épp ekönyvet olvasni.
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
Landro
tag
Nagyon tanulságos visszaolvasni a pár évvel korábbi elemzéseket ugyanazoktól. IDC idénre 350m körüli tablet értékesítést jósolt be, igaz 3 éve írták ezt.
Jók ezek az elemzői pozíciók -
törölt tag
Én mondjuk hozzájárultam egy Mipad 2-vel az eladásokhoz, de erős érv volt az ára. Ha ilyen 100 ezer körül/felett lett volna, ahogy például a Nexus tabletek szoktak lenni, akkor nem veszek ilyesmit. Ez viszont jó lesz olvasásra is, meg netezni, amikor éppen nincs laptop a környéken.
-
margithid
veterán
Nekem is megvan az Asus T100 2 éve, és legalább ennyi ideig szeretném még használni.
Teljes értékű win10, gyors, olvasni, netezni tökéletes, ráadásul ha valami baj van az asztali gépemmel, rákötöm a monitort a bill-t és az egeret és van egy asztali gépem
Az biztos, hogy sokaknak elég egy hordozható eszköz, egy 5-5.5"-os telefon, az mellé mág sokaknak felesleges a tablet. -
leviske
veterán
Szóval a tabletek sem hozzák el a PC végét. A végén még kiderül, hogy ezek az elemző cégek a tőzsde manipulálásán kívül semmire sem jók.
A kezdetektől fogva várható volt, hogy pár év alatt rájönnek a felhasználók, hogy mire jó és annak megfelelően fognak rá pénzt költeni. Nagyon keveseknek több ez, mint szimpla kiegészítő.
-
Chp
őstag
Amilyen tablet árak vannak - a használható kategóriában -, nem is csodálom, hogy itt tartunk. A gyártókat meg nem tudom sajnálni. Majd ha nem 150.000Ft lesz egy ténylegesen, valamire használható Windows alapú tablet, akkor lehet én is veszek egyet.
-
Lacok
őstag
Én tablet helyett vettem inkább egy szubnotebookot magamnak és nem bántam meg.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
laci_csk
senior tag
Nem csoda, en is inkabb a phabletet kedvelem minthogy egy tabletet.
Xperia XZ3
-
Jonesy84
tag
Érthető, hogy nem cserélik az emberek le a régi készüléküket, hiszen nem is igazán van tablet fronton fejlesztés. Android vonalon, igazi csúcs hardvert csak a Sony adott ki, a többiek max közép kategóriás hardvert adnak. A legtöbb tablet pedig snapi 400-as szinten van több éve.
-
hyperspace
őstag
Én magánszemély oldalról ezt meg tudom érteni. 2 évig használtam 3 iPad Air-t, eladtam 2 hete, és nem lesz utódja, nem hiányzik (elég a mobil 5,5-ös kijelzővel). Munkában nem használtam, viszont ott tényleg hasznos tud lenni, körülöttem valakinek jól jön.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Canalys és az IDC számai nagyjából megegyeznek, de a helyzet nem valami fényes. Módosították a teljes évre vonatkozó előrejelzést is.
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPad Pro 13" (2024) 256GB Cellular 5G M4 Chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPad Air 6 (2024) 13" 128GB - Újszerű, Apple garancia, akár beszámítással
- új bontatlan iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple garanica
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest