- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
deminos
aktív tag
válasz
cjvt3o #39493 üzenetére
Tudom, hogy te jobban szereted a MIUI vonalat, de ha sok szabad ram kell, akkor próbáld ki a következőt: gyári ICS root-olva és kipucolva a felesleges LG cuccoktól (pl. Szoftver update
Úgyse lesz rá soha hivatalos JB) + egy kowalski kernel: maga az álom. Úgy van 140-160MB szabad ramom, hogy folyamatosan megy a Viber, WhatsApp, Freindcaller, Skype a háttérben. Így végre elmondhatom, hogy van multitasking, mert nem swap-ből tölti vissza mondjuk a böngészőt. Nekem ez most nagyon bevált.
-
rbence
senior tag
bárcsak innen merülne percenként 1%-ot... -
cjvt3o
aktív tag
Az a gond (legalábbis JB alatt) a kevés rammal (pl. MIUI), hogy gyakorlatilag használhatatlanná válik a telefon, legalábbis multitask módban.
A kevés RAM miatt a Ram kezelő már normál (Beállítások / Fejlesztői lehetőségek / Háttérfolyamat korlátozás) módban is folyamatosan kilövöldözgeti és újraindítgatja a processzeket. Nálam az alap MIUI rendszer mellett futtattandó Smart App Protector, Viber, Facebook, Skype, Gtalk, K9 lenne az elvárt minimum, de erre nincs módon, ezek egymást kilövik folyamatosan (illetve a SAP és a Viber a legerősebb
).
Egyébként a jelenséget mondhatni nagyon szórakoztató módon lehet követni a Beállítások / Alkalmazások / Futó -ra bambulással.
A normál módnál csak kellemetlenebb proc-kezelést biztosít a rendszer (1,2,3,4 max háttérfolyamat).
-
kecske65
csendes tag
Ha valakinek van ideje nézze meg légyszi a következőt: ha be van kapcsolva az érintési hang és lenyomok egy közvetlen tárcsázást vagy hívok 1 számot akkor az érintési hang után pattan reccsen az alsó hangszóró. nekem a 2-3. lenyomásra jobban hallani de csak ha csend van akkor hallom. ki szeretném deríteni, hogy a hsz. hibája vagy másé. stock rom van rajta. köszönöm a segítséget.
-
Weeman1
veterán
válasz
mr.szabados #39489 üzenetére
Nálam pár napig tökéletesen ment,nem volt ilyen.
-
mr.szabados
tag
Nem tapasztaltatok olyat hogy a pa 2.6 08-on hogy képernyőbekapcsnál nem kapcsolja be a képet?
-
Tesztelo.hu
senior tag
Nektek a Django x1.4-gyel tökéletesen működik a kamera? A beépített alkalmazással a fényképező lefagy, amikor készítek egy képet, nem is menti el, az lgCamera-val viszont jó. Ugyanakkor az lgCamera videó része nem készít felvételt (hibás fájl keletkezik, pedig több beállítást is kipróbáltam), viszont a gyári alkalmazással jó a videofelvétel. Ki érti ezt?
-
snipr
aktív tag
-
snipr
aktív tag
-
Seirei
tag
Állati stabil ez a PA, eleget nyúztam elmúlt napok során és 1x sem fagyott, akadni is csak nagyon minimálisan, adw launcherrel meg kiváló hatást kelt
(ismerősöket pedig az irigység eszi meg hogy a t üzletből kihozott telójukon nem mernek romot cserélni, viszont gyári rom meg többször szarrá akad/fagy anélkül hogy bármi súlyosat végeznének rajta
)
-
god992
aktív tag
válasz
Vizinyenyec #39476 üzenetére
a fényerős dolog azért nem működik mert kowalski kernellel használod a romot, ha felrakod a KOB kernelt hozzá azzal menni fog a fényerő állítás. A zeneváltást hangerő gombokkal gyári zenelejátszóa nemfogod tudni megoldani, lehet van másik app amivel megoldható, de én nem tudok neked névszerint ilyet mondani.
-
Vizinyenyec
aktív tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a Django 1.4-ben nem tudom állítani a fényerőt. mindig ugyanúgy világít, hiába hűzkodom a csúszkát, csak auto fényerőn változtatja a fényerőt. Illetve valahogy meg lehet oldani, hogy hosszú hangerő nyomásra zenét váltson, mert valamiért nem tudtam.
Kérdezném még a cm 10.1 használókat, hogy a fényképezésnél a hdr fényképezés jobb-e mind a marketes változat, illetve gyorsabb is? -
david_97
senior tag
[link] ez old vagy new bootloader?
-
Th3Ac3
tag
Ha egyszerre két ikon van ugyanabból a programból hogy lehet eltüntetni az egyiket CM 10 alatt a menüben? ICS-n tudom hogy lehet, de ezen sehol se találom rá a megoldást...
-
tihi_
tag
off: Vadi új LG 2X kijelző, ha vkit érdekel.
-
Algotis
addikt
Ha feltenném vissza a Django X 1.4-et, KOB 0.5 OC-val, akkor azzal hogy lehetne OC-zni?
Ad hozzá valami appot? Vagy Antutu CPU masterrel kell? -
Weeman1
veterán
-
Th3Ac3
tag
válasz
Algotis #39446 üzenetére
Úgy hogy akkor még ICS alapú ROM-om volt, azt jobban megcsinálták hogy Quadrandban adjon pontot. Ettől függetlenül ez a sok pont nem mérvadó, mert nem a proci, a GPU, hanem az i/o-ra ad magas pontszámot.
A maximum tuning amit megenged az jelenleg 1.55 Ghz viszont nagyon melegszik és rettentően meríti az akksit. Az igencsak szép eredmény, bár nekem már volt 8700 pötty antutuban és 4900 quadrantban (szerinte a telefon megelőzi a 4 magosokat is ami szerintem vicces), mindezt SithLord kernellel. De nem véletlen ICS-re az szerintem a legjobb választás
-
rbence
senior tag
válasz
Tutu7030 #39453 üzenetére
Köszi,de ezzel se működik,csak alkalmazáson belül,illetve lehalkítom a hangerőszabályzó gombbal és ha megnyitom a quicksettings-t,akkor leveszi az értesítések hangerejét is
Mindegy,akkor erre majd odafigyelek,de úgyis ki akartam próbálni az utolsó,stabil paranoid rom-ot,azzal megoldódna a nyavalyám is -
Tutu7030
veterán
válasz
rbence #39447 üzenetére
Telepítsd a quick settings alkalmazást.
-
rbence
senior tag
válasz
Balázs1986 #39451 üzenetére
Mindegy,megtanulok vele élni
Esetleg megint jön majd a romcsere,de azt már unom -
rbence
senior tag
válasz
Balázs1986 #39448 üzenetére
Nincs ilyen :/
Annál a menüpontnál,ahol lehet állítani a csengés hangerejét,az értesítést,a médiát és a rendszerhangokat,ott kéne lennie egy pipának,ha jól emlékszem,de semmi :/ -
rbence
senior tag
válasz
Th3Ac3 #39445 üzenetére
Most kipróbáltam én is,hogy mit lehet kihozni a telefonból: Antutuval 8528 pont,Quadrant 4485
Django x1.4,proci maxra húzva,de egyébként kezdem megszeretni ezt a rendszert,pedig a gyári ics-től irtóztam eleinteElég kevés bajom van vele,néha lefagy,de pl telefonálás közben még soha nem hagyott cserben.Esetleg arra van tipp,hogy a csengőhangot és az értesítés hangerejét lehet-e egyszerre állítani valahogy? Elég zavaró,ha le van halkítva a telefon,jön egy e-mail és visít a telefon...
@tami92: -
Th3Ac3
tag
válasz
Algotis #39437 üzenetére
Antutu átlagban 7500 körülit dob, Quadrant 3500-at vitt legutóbb. De előtte nekem is 2900 volt. Féltem nem hozza azt az eredményt mint ICS-n de ez nagyjából stimmel, kivéve hogy Quadrant hozott már 4000-et is 1,2 Ghz-en
Seirei: gondoltam is rá, de mondom magamban csak nem ugyanazzal a kamerával próbálkozol amikor a másik szembetűnően különbözik tőle...
-
kecske65
csendes tag
Django x1.4-nél nem tapasztalt valaki olyat, hogy híváskezdeményezésnél pattan vagy reccsen egyet a hangszóró? Esetleg ellenszer? Két krenellel is csinálja.
-
Klon
aktív tag
Nem akarja valaki kipróbálni?
-
hali_tomi
tag
válasz
Balázs1986 #39427 üzenetére
Új BL.
ROM: Django 1.3.
Recovery: v6.0.2.5 (most éppen)
Anno nem tudom, hogy raktam már fel valószínűleg még a V30A-val flasheltem fel. Most az All-in-one tool-lal akartam megjavítani.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balázs1986 #39418 üzenetére
Jó a duma.
-
hali_tomi
tag
A CWM azt írja, akármit csinálok hogy:
E:Cant't mount /cache/recovery/command
E:Cant't mount /cache/recovery/log
E:Cant't open /cache/recovery/log
E:Cant't mount /cache/recovery/last_log
E:Cant't open /cache/recovery/last_logMit lehet ezzel csinálni?
Az All-in-one Toolkit-tel újraraktam mindkét verziót, de ugyanaz a hiba.Volt valakinek már ilyen? (Így sem a backup, sem a restore nem működik, ami most per pillanat nem gond, de később az lehet.)
-
Th3Ac3
tag
Találtam egy érdekes postot amelyben tonyp a Paranoid Android készítője leírta milyen beállításokkal alkalmazza a telefont. Szóval most ezeket próbálom ki én is:
PA build 08 + my memory management addon + kk 110
PerformanceControl: (values adopted from here)
1200 Mhz, interactive, row
Free memory: unchanged at 68mb, I preconfigured these in the framework.
Dirty ratio: 30
Dirty background ratio: 15
swappiness: 20
VFS cache pressure: 50KowalskiManager:
all powersave modes (your router needs to support that!)
TX Power: 11
read ahead: 512Trickster:
Dynamic FSYNC: on (this bumps the performance a little but can cause data corruptions in case of crashes, freezes etc.)
Voltages: global -25mV (you need to test if your device supports that! you are not allowed to report bugs in pengus thread if you uved!)Cyanogenmod Settings - Performance - Memory Management:
zRAM 18% (I only use zram, no swap)
enabled "Allow purging of assets"
disabled KSM! this doesn't work well for us (oups I thought I disabled that option, will try to remember that for build 09).Yes, it's a little bit annoying to have three apps, we are working on improving the situation, but as there are only three people currently working on these stuff (pengus, wfd and me) this needs time.
We can at least merge PerformanceControl + the KowalskiManager at some point.
If you want things to move faster don't complain but join developingP.S.: If you wanna know what these settings do - google it!
-
tihi_
tag
Pár napja raktam fel a DjangoManoucheX1.4_30A-t KoB NOC kernelt választva.
Minden működik. Hanghívások, térerő, gps, gtalk hang, video. Töltésgond nincs. Akku elég jól bírja. Holo launchert tettem még rá.
Az egyedüli, amire nem találtam elegáns megoldást, hogy, ha "auto timezone"-ba teszem, akkor egy órával többet mutat az órája. Így most London-t állítottam be, hogy jól mutassa az időt. -
tabletgenius
tag
válasz
Balázs1986 #39421 üzenetére
Megtudtam)) most tenyleg meg es kosz, ma is tanultam valamit. Logikus amit allitasz. Gondoltam en, hogy tul egyszeru annak megoldasa, amirol en regeltem es aminek nincs is megoldasa)
Es teny, h a motonav sem mondta be az utcaneveket csak h mikor merre forduljak. Most mar kapiskalom, hogy miert probalkoztok szora birni a primot.
POnt most fogok neki legyalulni mindent telefonrol, kartyarol es tok szuz kutyure rapakolni ujra a PAt, utobbi idoben volt par Xaktas ficsor a mukodeseben, hatha az most megszunik. Ha sikerul elfogadtatnom a kartyam a googlive, lehet megvasarolom mariskat. 3$ se, s annyit talan meger. Navigalni marad gmaps, meg offroad a locus, de lusta pillanatokban muris felolvastatni egy egy hosszabb mailt. -
Balázs1986
őstag
válasz
tabletgenius #39420 üzenetére
Rosszul értelmezted a témát (tudd meg!
).
A Motonav-ot én is sokáig használtam, viszont annak van saját, beépített beszélőkéje, elvégre még ezer éve adták ki Motorola-ra (ezért is MOTO NAV a neve, de egyébként IGO az is), amikor a TTS még hírben sem nagyon volt. És mivel "házon belül" megoldja a beszédet, felesleges hozzá bármiféle külső TTS. Ezért van az is, hogy akármilyen hanggal működik, amit leszedsz hozzá, Moha bá' -tól Andreán át a Cigány vajdáig.
A Primo droidra portolt verziója tök más kérdés. Elvileg van benne hangvezérlés, csak éppen utcaneveket b*szik mondani a beépített hangokkal. Ellenben SVOX TTS-sel már megy az is simán. De csak az újabb SVOX verziókkal, ugyanis régebbi verzióban nem volt JB támogatás, így be sem került a Google meg a PICO mellé a Beállítások / Nyelv / Beszédkimenetben. Ennél tisztábban nem tudom leírni a lényeget -
tabletgenius
tag
válasz
Balázs1986 #39418 üzenetére
Tudd meg Balazs1986, hogy egy idoben en is elszorakoztam a voxmariskaval (demo). 3.14 vagy valami ilyen verzioszamuval es mukodott a JB4.1.2 es a JB4.2.1 alatt is rendesen, azonban a IGO-testver MOTONAV mindig csak a sajat hangjan szolalt meg. (azokat a hangfajlokat hasznata, amelyeket csak ez a szoft hasznalhat.) A googlemaps talan mar magyarul beszelt.
Pedig mariska volt alapertelmezett TTSnek beallitva.
Meggyozodesem hogy az IGO eseteben sem ez a beszelomotor fog segiteni, ha ez a kerdes. Vagy rosszul ertelmeztem a temat? -
Weeman1
veterán
A Django-val nálam meg elég sokszor volt médiakeresés.
-
Balázs1986
őstag
válasz
abcdefgh10 #39416 üzenetére
Közben utánajártam az IGO dolognak is. Ugye azt máris tisztázhatjuk, hogy nem warez-olunk. Úgyhogy minden csak feltételes módban értendő, véletlenül sem próbáltam és tesztelgettem!
Ha találtam volna a neten egy droidra való Primo 9.6.7-et, és telepítettem volna a nekem szükséges 800x480 felbontásban, valamint a külső sd-re felmásoltam volna a szükséges hozzávalókat az iGO mappába, akkor 100% biztonsággal mondanám, hogy működne régi bootloader-es CM10.1 alatt.Azt pedig nyugodtan kijelenthetem szabályok ellen vétés nélkül (elvégre nem warez, Play-en potom pénzért beszerezhető), hogy a SVOX hangfelolvasó is tud CM10.1 alatt magyarul, a friss verziója már be is állítható a Beszédfelolvasó kimenet alapértelmezettjének, így feltételezem, hogy egy-egy navigációs alkalmazás is tudná használni.
-
Balázs1986
őstag
válasz
abcdefgh10 #39416 üzenetére
ES File Exporer root jog:
ES File Explorer-ben bal alsó érintőgomb, ott Settings. Görgess alulra, ott lesz a Root settings. Pipáld ki a Root Explorer-t, majd a felugró ablakon Yes. Újra felugrik egy ablak, ezúttal a SuperUser kérdezi, hogy biztosan adsz-e root jogot. Nyomj az Allow-ra. Pipáld ki az Up to root-ot is.
Ezután, ha nyomsz egy UP gombot a fájlkezelőben az sd tartalmánál, kivisz egészen a gyökérkönyvtárba. Ott keresd meg a Storage könyvtárat, abban van az Sdcard0 és az Sdcard1.IGO kérdést itt nem tudom ilyen egyszerűen megválaszolni, írtam egy privátot.
-
abcdefgh10
csendes tag
válasz
Balázs1986 #39415 üzenetére
bocs, de hülye vagyok hozzá, hogy kell root jogot adni az es file explorernek?
Újraraktam az iGo-t, de úgy sem ment.
-
Balázs1986
őstag
válasz
abcdefgh10 #39414 üzenetére
Beállítások / Tárhelyben látszik? a Galéria és az Apollo tud róla beolvasni képet / hangot?
Ha ezekre "igen" a válasz, akkor arra tudok gondolni, hogy Titanium Backup-pal tetted vissza az IGO-t. Próbáld új telepítéssel.
Az ES Explorer-nek adj root jogot, és utána már látni fogja olyan módon, hogy sdcard0-ból ki tudsz menni storage-be, majd át sdcard1-be. -
abcdefgh10
csendes tag
válasz
Balázs1986 #39413 üzenetére
Visszaraktam a cm10.1-et, próbaképpen. /storage/sdcard1 néven látja a telefon
például a rárakott iGo nem indul el, illetve az es file explorer sem látja. -
Balázs1986
őstag
válasz
abcdefgh10 #39412 üzenetére
De most nem Django-t használsz már? Vagy most akkor hogy állunk?
Ha CM10 van most nálad, és ahogyan írtad, a CM fájlkezelő látja, légyszi írd le a pontos elérési utat (pl. /storage/sdcard1) -
abcdefgh10
csendes tag
válasz
Balázs1986 #39401 üzenetére
Felraktam, de továbbra sem látja a külső SD-t a telefon, egyáltalán.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Th3Ac3 #39409 üzenetére
Óhogyaza...valóban a külsővel van baja, ezt nagyon benéztem, elnézést
Bár már nem fogjuk megtudni a megoldást, mert ROM-ot váltott, viszont ha más ezzel találkozik, a következők lehetnének kérdések:
- "a programok sem indulnak róla" - külsőről programfuttatás mount piszkálás nélkül? (ez is zavart meg, egyből belsőre asszociáltam)
- az ES Explorer lehet, hogy azért nem látta, mert nem kapott root jogot, és nem tudott kimenni a /storage-be, hogy átválthasson /sdcard1-re.
- a jelenlegi CM kamera ugye eleve nem tud menteni külsőre, de ezek szerint a Galéria sem jelenítette meg a képeket, illetve az Apollo-ban sem látszottak a zenék?Kérdésekre válasz alapján pedig a tippek:
- Beállítások / Tárhelyben látszódott? Ha nem, akkor lehet, hogy a csatolási pont volt rossz helyen.../system wipe, majd ROM újratelepítés lehet megoldotta volna.
- (feltételezem, a Beállítások / Tárhelyben nem volt aktív az SD kártya csatolása menüpont, ami arra utalt volna, hogy látja, és tudja is csatolni, csak arra vár, hogy kézzel tegyék meg)
- ha látta a beállításokban, akkor onnan lehetett volna formázni, a kártyát, és utána már hátha jó lett volna.(#39410) Algotis: Így már semmit, tényleg bocs, figyelmetlen voltam
-
Th3Ac3
tag
válasz
Igen az megoldás az INTERNAL azaz belső SD-re de itt most a külső SD kártyáról volt szó!
-
esox
senior tag
Többször jártam már úgy - legutóbb pár perce - hogy ki akartam rakni egy képet facebookra telefonról - és bár látszólag minden rendben - de a notification bart megnézve látszik, hogy a feltöltés X százalék utánmegáll és sogha több nem folytatódik. Nincs netszakadás közben, semmi ilyen egyszer csak nem megy tovább. Ha utána próbálok egy másikat, akkor tuti hogy az is megáll valahol.
Ez a facebbok alkalmazás hibája vagy az LG galéria hibája? Próbáltam QuickPic-ből, abból ment. -
Balázs1986
őstag
válasz
Algotis #39404 üzenetére
Jó párszor felmerült pedig tavaly október óta itt is
Na meg XDA-ra is jött 177 találat, pedig csak a fájlnévre kerestem rá
-
Algotis
addikt
válasz
De ő azt hiszi, hogy ez mindenkinél, közben nem!
Klon-nál sem, és nálam sem jelentkezett eddig ez! -
Klon
aktív tag
válasz
Ezt jo tudni, meg nalam sem jelentkezett egyik cm10 alapu romnal sem...
-
Balázs1986
őstag
válasz
abcdefgh10 #39399 üzenetére
Olvassatok is néha
Többször beszéltük, többször belinkeltem a megoldást: telepítsétek CWM-ből az IntSD-MountFix.zip-et!(#39400) Algotis: Dehogy csak nála! Ez elég általános, ezért is készítették a fix-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest