- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- OLED TV topic
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Szöveg szerkesztés ilyenek. Ide nem igazán kell oktatás, persze bizonyára vannak akiknek kell. Akit érdekel autodidakta módon is hozzájuthat bizonyos szintű tudáshoz. Az persze más kérdés, hogy érti e azt amit csinál.
Már az oktatással is gond van, mivel az egész egy cég rendszerére, és termékeire épül. Jó igaz az az elterjedt.
-
-
bambano
titán
mindenki döntse el maga, hogy a hozzászólásaimba eredetileg benne nem levő dolgok belemagyarázását és ezek alapján konzekvenciák levonását tekintsem-e sértésnek vagy sem. meg azt is, hogy ha jól láthatóan nem olvasod el, amit írtam, de válaszolsz rá, az sértés-e vagy sem.
engem nem izgat, ilyenekkel nem lehet megsérteni, 20 éve edződöm internetes fórumokon.
"Te viszont folyamatosan ezt teszed. Vita csak olyan felek között alakulhat ki, akik kölcsönösen tisztelik egymást.": vita csak olyanok között alakulhat ki, akik elolvassák azt, amit a másik írt. ez az első számú szabály.
-
bambano
titán
"Mindenkinek jár szabadság? Igen, tehát nincs kivételes előny.": meg is kapja mindenki? nem, tehát aki megkapja, előnyben van. teljesen mindegy, hogy úgy jön ki az előny, hogy valaki a törvény szerint kapja, a másiknál meg törvénysértés van, vagy úgy, hogy valaki törvényen felül is kap, a másik meg csak törvényi szinten.
jajj, ez neked bonyolult mondat lesz.
"Amúgy ha nincs oktatás, akkor ki fogja a felnövő nemzedéknek megtanítani az öltönyvarrást, a földtúrást, stb.": földtúrást működő gazdaságokban tanítanak, varrást meg üzemekben.
-
bambano
titán
"Tehát a pedagógusok a hibásak azért, mert a munka törvénykönyvében lévő kötelezöen kiadandó szabadságot máshol nem adják ki.
Értem.": nem értesz te semmit. A tény, hogy máshol nem adják ki a szabadságot, attól, hogy ezért nem a tanár hibás, még tény marad. A tény, hogy szabadság tekintetében kedvezményezettek a tanárok, attól még tény marad, hogy pont a tanárnak nincs erre ráhatása.és a tény, hogy a felnőttek, tehát a tanárok között is sok a funkcionális analfabéta, bizonyításra került általad. vagy nem a szövegértéssel van problémád, pusztán csak frusztrált vagy?
Ez a ki fogja tanítani duma meg már a kádár korszakban is poros volt, mert én is kérdezhetném, hogy mit fogsz enni, ha a paraszt nem túrja a földet meg nem lapátol tehén fekáliát, mit fogsz hordani, ha a haverok nem varrnak öltönyt neked, hogy nem fogsz megfagyni, ha a haverok nem csinálnak neked meleget, stb. stb. stb.
És persze mi a búbánatos franccal fogsz marhaságokat flamelni az itcafe-ra, ha én nem csinálok neked internetet
szóval ezt hagyjuk, mert értelme egy szál se.
-
bambano
titán
tehát kiválóan bebizonyítottad az állításomat, miszerint a tanár úgy osztja be az idejét, ahogy akarja. 8-tól, legyen 7:30, 13-ig fix a munkája, utána van még pár órányi melója, amit akkor és úgy végez el, ahogy neki jobb. ezzel szemben az átlag melós 8-tól este 6-ig, néha 8-ig ugyanott ül és csinálja a robotot. miközben szabadságra nem mehet el, beteg se nagyon legyen.
Én nem hiszem, hogy 22 óra tanítás az összes munkája, de továbbra sem győzött meg senki arról, hogy a tanári időbeosztás szigorú.
-
Penész Gomba
tag
Te egy dolgot csinálsz, terelsz semmi mást.
Masszív hülyeségeket írsz itt. Arról nem is beszélve, hogyha egy tanárnak egy 45 perces órára kell 20 perc felkészülési idő az már rég rossz tanár, mert nem tudja mit tanít, pláne úgy, hogy ismételgeti mindig ugyan azt csak más diákoknak. Az meg a másik, hogy míg az egyik dogát ír addig a másiknak javítja, azaz ez az elméleted is bukott. A többire meg inkább már nem is reagálok
A plusz órák pedig neki is túlórát jelent, amiért több pénzt kap. (hajrá hozz egy eldugott tanyán levő ellenpéldát, ahol önszorgalomból csinálja).
-
bambano
titán
átlag magyar dolgozónak kb. egy nap szabi sem jut, nem még másfél hónap... átlag magyarnak nincs lehetősége beosztani a munkaidejét, mert az kötött... átlag magyar nem tud korrepetálni.
szóval a tanárok kedvezményezett helyzetben vannak, hiába próbálják az ellenkezőjét állítani.
ui: voltam tanár. -
Penész Gomba
tag
Lehet itt csűrni csavarni a dolgokat, de akkor is sokszorosa van nekik szabadságnak mint akármilyen más dolgozónak és ez mellé az is társul, hogy a tanárok nagy része nem azért tanár, mert olyan de okos és megérdemelné a szünetet mert tényleg kitesz magáért, hanem mert az égvilágon nem vették fel sehova máshova, mert valljuk be, sík hülye aki betanul egy adott szöveget majd elmondja. Nos az ilyen évi 1 hetet sem érdemel.
A berendelhető meg nem érdekel senkit, mert vagy van vagy nincs. Ezek a fizetett szabadságok mellé meg pluszba jön a szabadsága ami ez mellett jár. Az meg megint nem érdekel senkit, hogy mikor mennyi a nyaralás, mert a logikád szerint akkor számoljuk már bele a benzin áremelkedést is meg a zsemle árának a váltakozását is nem ?
-
Rickazoid
addikt
Ebben igazad van.
Viszont nem tudom ez az egész második bekezdés nekem (is) szólt-e, de idézek saját magamtól:
"szerintem nem egy egyáltalán nem működő rendszer fenntartása mellett kéne kiállni, hanem reformot kéne követelni."
Utaltam ezzel a cikkre, amiben pont arról van szó, hogy a nagy átalakításban maradjon már meg ez olyannak, amilyen és az óraszámokon lovagolnak. Csak hogy az óraszám meg a tanterv önmagában semmit sem ér, pont az kell, amit írtál. -
Zirowe
nagyúr
Azért tegyük hozzá, hogy amiről te írsz, az kb egy hét alatt betanítható problémamentesen, és általában az új munkahelyen gondoskodnak is róla+az esetek túlnyomó többségében előre megírt sablonokkal dolgoznak, tehát erre majdhogynem felesleges pazarolni időt a munkahelyi környezeten kívül.
Arról nem is beszélve, hogy nekem 6 éven keresztül volt infó heti 1 vagy két órában, ennyi idő pedig rengeteg, ha csak erre koncentrál az ember.
-
Nem olvastam el minden egyes hsz-t a topikban, de ez (talán egyedül a topikban) nagyban kifejezi a véleményemet.
Annyit fűznék hozzá, hogy nem csak a munkához kell ez. mostani kilátások szerint a jövő fejlett társadalma informatika súlypontú lesz. A döntéshozók ezek szerint nem ezt a célt tűzték ki; hanem az egyszerű, a világban nem túl tájékozott, mindennapi problémáival fogvatartott választópolgár-tömeg megteremtését. (Isten ments attól, hogy nyugati médiából idegennyelvű kritikákkal találkozzon a választópolgár, mert akkor nem lehet olyan hatékonyan mutogatni az eu-ra/xy országra/xy népcsoportra a politikai "elit" töketlenségeinek következményeiért).
Egy általános, társadalomszéles informatikai berendezkedés hihetetlen módon racionalizálhatná a gazdaságot, közigazgatást, politikát (persze nem garancia, de egy triviális előfeltétel).
Mikor a kormány (mindegy épp melyik) nem írja alá az MS szerződést és mindenki hőbörög, hogy mi lesz itt, majd a szakmai fórumokon vakarják a fejüket, hogy miért is ne lehetne sity-suty átállni az ingyenes alternatívákra; nos ezért: mert az informatikaoktatás színvonala vacak, de ahelyett hogy a megjavításán dolgoznának (amihez igazából nem kéne semmit csinálni legrosszabb esetben sem, csak várni [és pár generációt "beáldozni"], amíg egy hozzáértőbb infótanár réteg nem keletkezik), inkább még a meglévő minimális vacakkal is csökkentik az érintkezési felületet.
Hogy lesz így az országnak tonnányi pénzeket spóroló e-ügyintézés, digitális önkormányzatok, hivatalok, e-népszámlálás, e-szavazás(!), e-nemzetikonzultáció, e-jogkezelés e-stb.
de a napi egy tornaóra, az kell (amit a kövér gyerekek ugyanúgy ellógnak, ha a tanár hagyja, a mozgékonyaknak meg enélkül is meglenne a napi testmozgás, de így legalább ebéd után már ásítoznak)
a nyelv az megint nem fontos, hiszen minek is annak a gyereknek, akit kétkezi munkásnak nevelnek. (diplomát már esélytelenné tették)és hipp-hopp megjelennek majd a magán (elit) iskolák és a ma vezetőinek gyerekei oda járnak majd, ismernek majd nyelveket, tanulnak majd informatikát és diploma után könnyen választhatnak, hogy külföldön gyümölcsöztetik mindazt, ami itthon nem mindenkinek adatott meg, vagy maradnak a szinte biztosított helyükre a jövő vezetőinek körében.
természetesen szándékosan túlzó és sarkító a fenti levezetés, de a tendencia szerintem ez. pont ellentéte annak, amit tenni kéne, hogy a jövőben egy általános jóléti társadalom alakuljon ki itthon.
(ahol nem azért nyomja a gépet a huszon-negyvenéves, hogy kommenteljen Cele Bea új megafaktor énekes pedofil apukájának videójáról a facespace-en)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest