Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Tikakukac #239 üzenetére
Normális helyeken ilyenkor az emberek 75%-a előveszi a mobilját, lefilmezi, videó megy a netre, tanár pedig az állásából el, gyerek meg talán még kompenzációt is kap.
De nem, nálunk a kiskirályok a menők az egyetemen, akik mindenhatóak és mindent megengedhetnek maguknak.
Sajnos nálunk is vannak hasonló tanárok (nem infó).
-
Zirowe
nagyúr
Linuxot nálunk akkor látott egyedül a gépterem, amikor a haverom kunyerált egy használaton kívüli gépet a rendszergazdától és azon fordított kernelt, miközben cs-ztünk.
Amúgy nem hibáztatom a volt infó tanáromat, aranyos, kedves, jó szándékú ember volt, biztos volt vmi kézzelfogható infós tudása is, csak egyrészt azt nem sikerült nekünk átadnia, másrészt gyerekekkel sem tudott igazán bánni.
Mondjuk a mostani helyzet tényleg annyiban siralmas, hogy sok fiatal még egy next next finish szintű telepítésbe sem képes belekezdeni.
Vannak informatikus ismerőseim, de gyakran ők sem vágnak olyan dolgokat a témában, amik nekem elég alapnak számítanak, pedig aztán nekem semmi közöm az informatikához (jogász).
-
Zirowe
nagyúr
Azért tegyük hozzá, hogy amiről te írsz, az kb egy hét alatt betanítható problémamentesen, és általában az új munkahelyen gondoskodnak is róla+az esetek túlnyomó többségében előre megírt sablonokkal dolgoznak, tehát erre majdhogynem felesleges pazarolni időt a munkahelyi környezeten kívül.
Arról nem is beszélve, hogy nekem 6 éven keresztül volt infó heti 1 vagy két órában, ennyi idő pedig rengeteg, ha csak erre koncentrál az ember.
-
Zirowe
nagyúr
Nálunk volt vmi alap pascal programozás is, de kb senki nem figyelt oda, és csak a rendszámosok csinálták meg rendesen.
De az is túl volt bonyolítva.Office-al való több éves szórakozás is nevetség tárgya volt, meg amikor ábrákon mutatták a hálózat fajtákat (tudod, amikor még a hálózat gépeinek elrendezése adta a hálózat fajta nevét
).
Volt vmi könyv is, de az is kb egy vicc volt.
Cs jobban lekötött minket+biosz tanár és a rendszergazda is cs "buzi" volt, így kb bmikor bemehettünk a gépterembe játszani (szünetekben, tanítás után, stb).
Infó tanár jó szándékú volt, meg biztos alapszintű tudása is megvolt hozzá, de vhogy az egész körítés rossz volt, meg a pedagógus skillje se volt toppon.
Amúgy kb azzal kéne kezdeni, hogy mindenki megkapja az alkatrészeket (egyszerű gép), rakja össze, majd telepítsen rá mindent és hozza használható állapotba.
Erre rá lehetne szánni 1-2 hónapot max, úgy hogy közben mindent elmagyaráznak, majd még 2 hónap alap win és office ismeretek, és kész.
Fél év alatt ennyit letudni, és már így is okosabbak lennének, mint a jelenkori átlag tinik. -
Zirowe
nagyúr
Nem tudom, az én időmben (2004ben érettségiztem) a gimnáziumi infó oktatás semmit sem ért, és alig vártuk, hogy a tanár elmondja a mondanivalóját, hogy lehessen végre quakezni vagy cszni.
De hogy 6 év alatt semmi hasznos vagy értelmes nem lett nekünk tanítva, az is biztos.
Akkor már inkább fordítsák másra azt az időt, vagy legyen szabad géphasználat végig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest