- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Apple MacBook
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Fujifilm X
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Penész Gomba
tag
válasz
#41635072 #142 üzenetére
Helyes lenne amit mondasz, ha nem lenne 2 panzióm és egy éttermem saját erőből. De mivel ezek vannak, ezért mi az hogy nem jött össze nekem a tanulás?
(Arról nem is beszélve, hogy írtam, hogy van érettségim, Eu-s vendéglős illetve rendszergazda papírom is, ergo jelenleg aki lejjebb van mint én képzésben az Te vagy.)
Te tényleg au***** vagy?
Én itt befejeztem, nincs értelme írni nektek (de főleg neked te 4,7-es superhero) semmit. Legyen igazatok, éljetek a kis álomvilágotokba, csóóók!
-
Penész Gomba
tag
válasz
#06658560 #129 üzenetére
Ferdít, ferdít, terel, hárít.
(#130) pet1970 :
Pont a mérnök barátotok nézi le azt aki nem 4,7-es átlaggal rendelkezik, upsz akkor a tanátok 99%-át is. Hmm, míly elgondolkodtató.
(#133) Tel Elek: A kapitalizmusban csak a bolondok nem mérik pénzben a sikert. Ha nem abban méred akkor minek tanulsz? Upsz, paradoxon. De látom most azt próbálod bebizonyítani, hogy te valaki leszela 4,7-es átlagoddal még akkor is ha a töredékét nem keresed annak aki a társadalom "alja" hogy tőled idézzek.
Mond, te vallásos vagy? -
Penész Gomba
tag
válasz
#41635072 #125 üzenetére
Legyen és sok sikert. Csak rühellem az ilyen szerencsétleneket mint te (már elnézésed kérem, á mégse inkább vállalom a büntit.), akik azt hiszik valaki egy papír miatt lesz valaki.
Majd térjünk erre vissza 5, inkább legyen 10 év múlva (kapsz kis haladékot) és ha majd többet keresel te mint mérnök annál mint amennyit én keresek mint vendéglős, akkor meglátjuk ki járt jobban. Én már a szakmámban vagyok, és nem panaszkodhatok, mert van 1 panzióm itthon, 1 Szlovákiában illetve egy éttermem van még Budán.
(Mérnökről meg annyit, hogy BME-n végzett nagyon jó barátom tudod mit csinál most? Egy Kebab árusnál sütöget a Délinél).
-
Penész Gomba
tag
-
Penész Gomba
tag
válasz
#41635072 #119 üzenetére
Mert egy tanárt csak akkor kell tisztelni, ha jó tanár és nem akkor ha csak tanár?
Életem során összesen 2, na most betűvel hogy megértsétek kettő[!] olyan tanárom volt akit tanárnak lehet mondani és ebből az egyik matek tanár volt. Rühelltem és még mindig rühellem azt a tantárgyat de azt a tanárt elismerem.
Sorry, my bad.
(#119) Tel Elek: Hol nem érdekel, hogy szerinted mi voltam én és mi vagy TE?
Szeretem az ilyen embereket akik szerint csak az az ember aki közelebb van tizedesjegyben az ötöshöz mint a négyeshez. Szeretem .... lenézni, mert látom, hogy nekik ez mekkora siker az életükben és nekem pedig nem kell ennyit "elérnem" hogy legalább ekkora sikereket érjek el az életem során.
-
Penész Gomba
tag
Te egy dolgot csinálsz, terelsz semmi mást.
Masszív hülyeségeket írsz itt. Arról nem is beszélve, hogyha egy tanárnak egy 45 perces órára kell 20 perc felkészülési idő az már rég rossz tanár, mert nem tudja mit tanít, pláne úgy, hogy ismételgeti mindig ugyan azt csak más diákoknak. Az meg a másik, hogy míg az egyik dogát ír addig a másiknak javítja, azaz ez az elméleted is bukott. A többire meg inkább már nem is reagálok
A plusz órák pedig neki is túlórát jelent, amiért több pénzt kap. (hajrá hozz egy eldugott tanyán levő ellenpéldát, ahol önszorgalomból csinálja).
-
Penész Gomba
tag
Azaz mi a nyelvi előkészítő? 5 éves.
És nem érdekel senkit, hogy mit tanítanak ismét ott, annak az a neve, hogy 5 éves gimi és kész. Arról nem is beszélve, hogy most miért is hozod fel a matekot? Az meg a következő, hogy mi az a komoly matek? Ami neked nem komoly az másnak kínszenvedés. Ami másnak nem komoly, abba meg te döglesz bele.Ezt nem magyarázod ki 2449 naposan se, de 8000 naposan sem fogod.
-
Penész Gomba
tag
Tény, hogy sosem voltam egy szuper tanuló. Általános 5. vagy 6. osztályig voltam jó, aztán válás volt meg ilyesmik és leromlottak a jegyeim szinte a full ötösről 3 as körülire, ez gimiben (5 éves) lement 2-3 ra.
Érettségin viszont csak a matek lett kettes (39%-al yeye!) az összes többi 4 csak a magyar 3.
Ez után elvégeztem még egy EU-s Vendéglős képzést majd egy rendszergizdát (nem tudom minek).Szóval nem mondhatnám, hogy annyira szar voltam, szerintem simán átlagos, pláne hogy nem is buktam sosem. Egyszerűen akármilyen suliba kerültem (volt pár a költözések miatt) mindenhol hulladék tanárokat kaptam, egy hulladék rendszerben. Ha kérdeztél valami nem szorosan az éppen adott tananyaghoz kapcsolódót egyből ment az "Őőőő" őŐőŐŐŐŐ" "Nemtudoooom" "őőőőőŐŐő" aztán következő órán meg a szopatás mert lényegében beégett a saját "területén".
-
Penész Gomba
tag
Elvégzett? Váóh. Elég sok ember elvégzi és mégsem megy vele semmire, mert semmit nem ér. Lényegében mindenki el tudja végezni az ilyen magolós egyetemeket aki tud magolni, ilyenből meg nagyon sok van.
El ne szálljunk azért mert van egy papírja... Ha mérnököt végzi el, az oké, oda valóban agy kell, de az ilyenhez... Igen, én lenézem a magyar oktatást a tanárok 99%-val karöltve, mert szinte csak rosszban volt részem.
-
Penész Gomba
tag
Lehet itt csűrni csavarni a dolgokat, de akkor is sokszorosa van nekik szabadságnak mint akármilyen más dolgozónak és ez mellé az is társul, hogy a tanárok nagy része nem azért tanár, mert olyan de okos és megérdemelné a szünetet mert tényleg kitesz magáért, hanem mert az égvilágon nem vették fel sehova máshova, mert valljuk be, sík hülye aki betanul egy adott szöveget majd elmondja. Nos az ilyen évi 1 hetet sem érdemel.
A berendelhető meg nem érdekel senkit, mert vagy van vagy nincs. Ezek a fizetett szabadságok mellé meg pluszba jön a szabadsága ami ez mellett jár. Az meg megint nem érdekel senkit, hogy mikor mennyi a nyaralás, mert a logikád szerint akkor számoljuk már bele a benzin áremelkedést is meg a zsemle árának a váltakozását is nem ?
-
Penész Gomba
tag
válasz
Penész Gomba #45 üzenetére
Kieg mert lejárt:
Nem mérnököket kell nevelni, meg programozókat hanem tudatos internet és szgép használókat. Pont ezért hoztam fel a matekot, hogy abból is kell egy alap, de ami ma megy az nem alap, az egyszerűen ökörség az emberek 99%-nak. Tanítsák meg a gyereket valamilyen szinten fejben számolni. Rendesen szorozni, osztani összeadni kivonni meg jól %-ot számítani és kész. Ha ezeket tudja jól, akkor nem érheti meglepetés az életben. Az összes többi felesleges, addig amíg az ember nem lesz mérnök vagy hasonló. Márpedig az emberek 99%-a nem lesz mérnök.
-
Penész Gomba
tag
Persze, de egy átlagos osztályból (legyen gimi vagy szakközép) hány lesz programozó vagy mérnök? Legtöbbször az osztály 1% sem.
Külön kellene venni az ilyet az átlagos osztályoktól. Ezt úgy értem, hogy nem csak szakközép, gimi meg szakmunkás legyen hanem legyen vagy 8-10 fajta középsuli ahol mind mind az adott szakra hajt már rá (matek, info, kémia, fizika, biológia, földrajz, történelem, művészetek, irodalom, meg gőzöm sincs még mi) részben az általános tananyag mellett, mert ami most van annak mindene van csak értelme nincs.
-
Penész Gomba
tag
Igen az alapja, de elmondanád mire megy a gyerek az életben azzal amit ma matekon erőszakolnak rá? Ha meg valakit érdekel az úgy is szakköre fog járni vagy ezzel foglalkozik otthon illetve olyan suliba fog menni ahol úgy is megtanítják neki amit kell. Az informatikára meg nap mint nap szükséged van.
Valahogy hányingerem lett 5 év alatt a gimiben az 99%-ban totál értelmetlen matematika oktatásból, ahol az volt a cél, hogy a saját magunknak kreált problémákat oldjuk meg. Nagyon fontos dolog az x n. hatványanak 4372864732687482 gyökét megállapítani egy 2 fokú egyenletben. Meg keresni a háromszögek ilyen olyan pontjait és annak egyéb hülyeségeit. 5 évig vergődtem, hogy ne bukjak meg nagyjából az osztályom 90%-val karöltve. Egyetlen értelmes dolog talán a statisztika volt amit tanultunk.
-
Penész Gomba
tag
Miért, eddig volt informatika oktatás?
Nem vettem észre.Amíg úgy le lehet érettségizni, hogy nem tud a szerencsétlen egy pdf olvasót letölteni, sőt azt sem tudja mi az a pdf addig nincs informatika oktatás az országban. A lehető legkeményebben az informatikát venném, nem a valóságtól teljesen elrugaszkodott matekot meg kémiát stb...
(Bár nekem jó élmény volt, amikor általánosba Quake 1 majd Quake 2 majd Hl1-el toltuk
Innen maradt meg bennem egy mondat az infó tanártól "Elvtársak, valaki elmondaná nekem mi az a fos a falon?" [Ez volt a Hl1-es vér])
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gitáros topic
- Autós topik
- PlayStation 1 / 2
- Béta iOS-t használók topikja
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest