- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #585 üzenetére
Hogy valami konkrétabbat is írjak, íme a saját véleményem:
Az, hogy egy vállalkozást akkor indítson az ember, ha minden szükséges eszköz és szoftver legálisan megvan, alapvetően természetesen nagyon jó tanács. De minden esetben az-e, elítélem-e feltétlenül azt én, mint magánszemély, aki ettől eltér? A körülmények függvényében nem feltétlenül, az élet ennél bonyolultabb. Szerintem nem csak az a bűn, amikor illegálisan másol szoftvert az ember, hanem az is, amikor a szabályok maximális betartása mellett nem tudna érvenyesülni egy többre hivatott ember. Hogy melyik a súlyosabb, nagyobb probléma, az nehéz kérdés.
Nem egyszer láttam én is régebben, hogy magyarországi kisvállalkozó illegális szoftverek használata mellett próbál a felszínen maradni. Elítéltem ezért? Nem. Sőt, előfordult, hogy a segítségemet kérte, és nem tagadtam meg tőle. Aztán később, egy megváltozott helyzetben, amikor ez már reális, ésszerű dolognak tűnt, én voltam az, aki legális szoftverek beszerzését javasolta, és segített ebben is.
Hogy ezek mennyiben voltak jó döntések, hogy hol a határ, arról hosszasan lehetne vitatkozni. A te érvelésedben is van valami, szerintem is megfontolandó gondolatok, nem egyszerűen lesöpörni akarom az asztalról, csupán azt mondom, hogy összetett dolgok ezek. A konkrét körülmények figyelembe vétele nélkül, anélkül, hogy tudnánk, mi történt egy adott helyzetben, szerintem igen kevés alapunk van erkölcsi ítéletet mondani.
Örülök, hogy manapság nem kell már ilyen döntéseket hoznom, nem kerülök ilyen helyzetbe, kényelmes pozíció ez számomra. De nem mindenki ilyen szerencsés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Motoros topic
- Microsoft Excel topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Alkoholista nevelde
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kés topik
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest