Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
-
Zamma
őstag
Igen, így van mind a mai napig, én is ránéztem...
Ez a dolog ékes példája annak, hogy egyszer egy pr cikk/fizetett reklámcikk szagú tesztnek elnevezett publikáció - semmilyen versenytárssal nem összemérve, csak a cég másik modelljével! - 10 évig is kifejti reklám hatását. Gratulálok a kitalálónak/marketingesnek!
Egyúttal egy platina karperecet is megérdemelne a cég tulaja - 10 éve folyamatosan fennálló - a vevők tudatos megtévesztéséért! Szép volt fiúk! -
Vadmeggy
aktív tag
Véletlenül a computer imperium oldalára tévedtem és még mindig ott virít a 10 éve adott különösen ajánlott pecsét... Hogy lehetnek ennyire pofátlanok, hogy minden alkalommal odavágják? Rég le lehetett volna perelni róluk, hogy a prohardver hírnevét ne rontsák ezekkel a túlárazott szemét configokkal.
-
snecy20
nagyúr
Kiváncsi lennék egy aktualizált, mai állapotokat tükröző Computer Imperiumos konfig tesztre, nem kicsit elszállt árakat látni már náluk.
-
castiels
addikt
Gariztatasuk milyen? Lehetőségem lenne egy kártyat venni ami egy ilyen beépitett gépbe tett szolgálatot..
Egyébként az iilyen komponensek újak amiket ilyen pc-be tesznek?
-
Heroes fan
őstag
Jaja összerakva elég nagy szart lehet kapni a boltokba.
-
shiftac
aktív tag
Nem igazán van olyan hely, ahol ajánlott konfig van, mert mindegyik cég ráteszi a maga hasznát. Én PCX-en raktam össze a gépem, sokkal jobban megérte, mint egy előre összerakott szart venni. Az a legnagyobb baj, hogy a Prohardver a régi 2010-es konfigurációjukat tesztelte, ami valóban tökéletes, ajánlott előre összerakott gép. De azóta minden megváltozott, a mostaniak aránytalan, túlárazott és a táp miatt veszélyes szarok, amiket senkinek sem érdemes megvenni. A GTX 750 például kész vicc egy 175K-s gépbe, ennyibe kerülő gépbe már rég R9 280, Nvidia oldalról pedig GTX 960 való. Ne idegenkedj attól, hogy te magad szereled össze a gépet, mert gyerekjáték az egész (de még összeszerelés is kérhető pár ezerért PCX és iPon-on).
-
Tatus88
csendes tag
Sziasztok, lehet kicsit off, de nem tudom hova írhatnék.
Erre a Bizonyos Computer Imperium oldalra tévedtem a minap és nem sokon múlott, hogy a következő gépvásárlást ne itt érdeklődjem meg a fórumon. Láttam, hogy a prohardver különösen ajánlott plecsnije díszeleg a konfigra kitéve. Gondoltam akkor ebből baj nem lehet.
Ezt a konfigot néztem
Nekem gyanús lett, erősítsetek meg benne hogy nem szabad onnan vásárolni. Illetve hogy tényleg nem jó az a konfig.
Valamint, ha itt már nem ajánlott vásárolni, mit gondoltok a Radium gépeiről.
Esetleg van Topic valahol amit nem találtam meg ,de előre összeállított konfigokról szól?Normál esetben itt megkérdezem mit vegyek, aztán PCX vagy IPON oldalon összeállítom, de kényelmesebb lenne ha tudnátok egy üzletet ahol jó áron, ajánlott konfigok vannak amiket nyugodtan megvehetek.
-
shiftac
aktív tag
Mai napig így reklámozzák, hogy a mostani szarokat is ajánlja a PH!. És a pofátlanság határán ezzel is túltesznek, amit a hirdetésbe alulra csillaggal beírnak: [link]
-
Gutenberger
tag
Sziasztok nagyon égek agyerek előtt...
Vettünk egy új gamer pct, vga kábellel összekötöttük a monitorral, de nincs kép.
kipróbáltuk hdmi kábellel, de úgy sincs kép.A biost így nem látjuk, nem tudjuk felrakni win7-et.
Bisztos valami triviális oka lehet, de ilyennel még nem találkoztam, vagy meló után túl fáradt vagyok hogy észre vegyem.
http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
Köszönöm előre is a tippeket!
-
combi27
csendes tag
nos, mivel valaki kérdezte privátban hogy mi lett a végkifejlete a garancia érvényesítéses dolognak leírom:
ez a cég szó szerint tojt mindenre, nem volt hajlandó semmilyen véleményem elfogadni, nem volt hajlandó megjelenni a békéltető tárgyaláson sem...Innen üdvözlőm a vagy hozzá nem értő szerelőt, vagy azt hogy a géphez hozzá sem nyúltak.
A hibajelenség az volt hogy a gép folyamatosan be majd kikapcsolt..elküldve szervizbe, visszajött hogy jó...bedugom, folyamatosan be és kikapcsol..(mint mikor egy androidos teló bootloop-ol)..ugye telefon hogy miért nem javították meg..válasz náluk már beérkezéskor tökéletes volt, nem volt mit csinálni rajta...ehhez képest ennyi idő után , és egy új alaplap , valamint táp vásárlása mellett , egy másik szervizbe is elvive, elárulhatom hogy mi ment benne tönkre..mert mindent kicserélve benne sem javult meg ...(alaplap-táp-memória-proci-hdd mind egyesével cserélve lett...)
A bekapcsoló gomb lett zárlatos(persze én mértem ki, és cseréltem ki)...ennyi..szóval volt baja a gépnek, hiába állították hogy náluk tökéletesen működött egy zárlatos kapcsolóval a géphozzáértés nulla, kommunikáció nulla, sértegetés ötös....
-
tyaty1
tag
Az a vicces, hogy ezt a tesztet a használják referenciának a 2013-as (sokkal rosszabbul összeállított) gépeikhez is.
-
combi27
csendes tag
további fejlemény:
találtam 5 ezer forintért hozzá, vadi új BTX-es alaplapot, így t..köm foglalkozik a bírósággal.Pedig megérné.Ugyanis mikor bevizsgáltattam a hiba forrását( alaplap, vagy táp), kiderült hogy a 2 giga memóriából (ami a vételkor felkerült a számlára is) egy lett.
Vajon ez is elpárolgott az első útján mikor visszaküldtem a garanciális javításra? -
combi27
csendes tag
Nekem a garancia érvényesítésével vannak gondjaim...Vettem használt konfigot, ami egyszer csak 2 hónap után megadta magát.Se kép se hang.Elküldtem saját költségen(160km-re lakom), majd a visszaküldött gépre is felszámolták a postát.Gép kivesz, összerak, szintén se kép se hang.Telefon hogy mi van?Erre ők küldjem vissza újra a saját költségemen, mert a gép náluk működött.Mondom tényleg?Útközben megjavul, majd a visszaúton tönkrement?
Naná hogy a saját költségemen nem küldöm vissza a hozzá sem nyúlt gépet.Az eladó flegmán nagyképűsködött, majd letette.GYors levélváltás hogy az illetékes szervnél feljelentés lesz belőle.Flegma válasz hogy legyen..Hát legyen!Békéltető testület, felvázolom a helyzetet, kapcsolatot felveszik a céggel hogy ez így tényleg nem korrekt, el kellene jönni meghallgatásra, mert ha nincs megegyezés irány a bíróság.Persze a megadott időpontba sehol senki, testület nem hivatalos határozatában a vevőnek (nekem) ad igazat, valamint felkéri a céget hogy saját költségen szállítsa el a gépet, javítsa meg és küldje vissza.Persze semmi nem történt.Most itt tartunk.Irány a bíróság..
Teljesen korrektek..addig mig nekik nem kerül pénzükbe bármi..Mondjuk egy használt konfig amire EGY év garit adnak, de ha 2 hónap után tönkremegy nem foglalkoznak vele.Még egy munkalapot sem tudtak mutatni hogy mit csináltak a géppel...
Az új az más, hiszen ha valami meghal küldik vissza a nagykernek.De a használtban cserélni valamit az nekik kerül pénzükbe... -
lsk
csendes tag
Hali! Én szeretnék vásárolni tőlük egy I3 HD PC-t, hd5770-es videókarival. Szerintetek megéri? És mondjuk mennyire jó ez az összeállítás az ,,jobb" játékokhoz(CoDmW2,Crysis,Dirt2 stb.)?
Nem hd-s a monitorom, csak egy szimpla 19"-os, 1440x900 maxos Asus.
(ha pedig ez nem jó szerintetek, 130.000 ft-ból milyen fullos gamer pc-t lehetne összeállítani?)
Kösz a válaszokat! -
robertóóó
csendes tag
Szia!
A haverom és én is az Imperiumál vásároltuk a gépünket. A Core i5 Premium gépükben nincs dedikált VGA, így játszani nem tudsz vele, csak ha rendelsz hozzá egy VGA-t is. Szerintem a tesztben is szereplő i5 HD 205E Ft-ért még mindig nagyon jó, ha nincs rá keret akkor az i5 Premium+VGA combo is jó lehet, mivel az i5 650-es proci azért sokkal erősebb, mint egy Pentium Dual Core és így a későbbiekben időtállóbb lehet a konfig.
ShellKretor! Te nem tudom melyik konkurensüknek lehetsz a bérence, de kb. 1 éve ismerem a céget és már tavaly sem árultak 4870-est, a prémium gépeikben már tavaly is 5770-es kártya volt, úgyhogy ez a hozzászólás már bocs, de amolyan tipikusan magyaros volt, nem tudom miért kell fikázni mindent..
-
@Baron@
csendes tag
Sziasztok!
Imperium Gamer Professional HD és a Core i5 Premium közül melyiket érdemes megvenni?
új játékok futtatása fullon meg tv nézés (HD filmek..) lenne a fő cél
gamer professional-be a proci meg a 800mhz-es ram elég ehhez?
core i5-be pedig az intel gma hd-ról olvastam h nem elég gyors játékhoz
mi a véleményetek?
[link] ezen itt van mind2válaszotokat előre is köszönöm
-
törölt tag
"ebben az alaplapban már a hatmagos Phenom II-k is működnek."
A Thuban már a legtöbb 770-es, 785G-s, 790-es alaplapban működik, BIOS frissítéssel és nem csak Asus-ban, Gigabyte-ban, MSI-ben, Asrock-ban is...
Egyébként én kértem nemrégiben a szóban forgó cégtől ajánlatot, így nézett ki:
I5 PC HD GAMER PRO I5-650 2X3200MHZ .
4096 DDR3 DUAL CHANNEL RAM
500GB SATA II HDD
VIDEO ATI RADEON HD4850 1024MB RAM DVI/HDMI kimenet,
20X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
7,1ch audió , USB 2.0
10/100/1000 Lan + WIFI Lan,
10db USB ,2db Elõlapi USB Fekete-ezüst
1 év garancia.Nettó : 121 400 Bruttó: 151 750 Ft
A 4850 szerintem kifutó raktáron maradt árú, érdekes, úgy látszik nem mindenkinek kínál ez a "korrekt" cég DX11-es vga kártyát...
Ezenkívül nem láttam az ajánlatban a ház típusát, de lehet h én vagyok a vak.
Sőt, a vinyó típusát sem látom. Sőtsőt, mintha az alaplapot sem írták volna le.
Ezen kívü ladhatnak Samsung, NEC, LG, vagy akár Plextor írót is, de nem, utóbbit biztosan nem, az már drága
Hmmm, tápegységet sem látok, lehet hogy Enermax moduláris, de lehet hogy LCpower?Ezt nem nevezném ajánlatnak.
Persze ettől még a PH hasábjain lehet virítani. -
robertóóó
csendes tag
Köszönöm a PH-nek ezt a tesztet. Én a teszt után rendeltem egy ugyanolyan i5-ös konfigot, mint ami a tesztben van, csak CM TX3 hűtéssel. Kérésemre 4GHz-ig tuningolták a procit, nagy meglepetésemre felár nélkül!
Az előző konfigomhoz képest, a hangját nem is hallom és ilyen bika gépem még sose volt!
Minden hasít rajta mint a szél, sose gondoltam, hogy valaha is ennyire jól összerakott konfigot kapok kézhez. Köszönöm a PH-nek a mindenre kiterjedő tesztet és az Imperiumnak a kitűnő gépet.
-
doncortio
senior tag
ennyit mondahtok róluk: kiválóak.
bár én magam építettem a közelmultba gépet, de ezek is jók és árba egy picivel többek számításaim szerint de van rájuk +1év garancia -
törölt tag
Na most újfent kipróbáltam, hogy lekapcsoltam a hátsó 12CM ventit. És bizony megreked ott a levegő. Nyilván ez táptól is függ az én Corsair tápom egyszerűen nem mozgatja ki onnan a levegőt. Attól persze nálad lehet, hogy oké. Szerintem egy vinyót ha ennyire szabadon van nem nagyon kell pluszba hűteni.
-
törölt tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Killer81 #103 üzenetére
a külföldi oldalakon is kikoptak teljesen a hangkártyák a tesztkonfigokból és a tesztgépekből is.
az olcsóbb modellek szinte semmivel nem tudnak többet a lapi hangkeltőnél (a jelenlegi audiochippek egy SB 5.1digitalt aláznak hangminőségben), a drágábbak meg inkább az audiofil/házimozis közönséget célozzák meg. bár az utóbbiaknak egyre nehezebb dolgunk van mióta a jelenegi vidkarik is tudnak passolni mindent.
az asus a highendbe gyárt, a creative kb öngyilkos lett a zseniális user-friendy policyjével (200usds kártyához nincs driver másfél évig x64 alá?!, az extremaudios húzás se volt szép), a creative chipet használó másik cég megintcsak highend.
nekem van diszkrét kártyám, és szeretem (meg kihasználom), de amennyi szívás volt vele...
-
Killer81
csendes tag
Azért a Maximus projektbe illendő lenne egy NORMÁLIS hangkártyát beletenni. Az alaplapi "2 chip, 1 kondi, 3 ellenállással" szerelt hangkártyák ocsmány hangot adnak egy JÓ középkategóriás hangkártyához képest. Ebből is látszik hol áll Magyarországon a felhasználók audio igénye. Az a szomorú, hogy ezt az extrát senki nem fizetné meg szerintem, aki meg igen, az úgy is esküszik valamilyen típusra vagy a sajátját rakja át bele.
-
Robi BALBOA
őstag
Nagyon korrekt, érdekfeszítő kis teszt volt!
"A mi példányunkba G-Skill memória került. Ez már 1,5 volton tudja a DDR3-1600-as tempót, míg a többi konkurensnek 1,65 volt kell hozzá."
Ez a lényeg, éljen a G.SKILL
-
DEJVID
őstag
Messze vannak ezek a rendezett, szép belsőtől.
-
törölt tag
Én kellemesen csalódtam, valami gány összerakásra számítottam az eddigi tapasztalataim alapján. De ezek a masinák gondosan össze vannak rakva és nekem úgy tűnik a részletekre is próbáltak figyelni. Pl azt kotyogós műanyag szar amit a CM ad HDD rögzítésre ki szedték a konfigból. Én a kezét törném annak a CM mérnöknek aki azt a szar műanyag kotyogós szart kitalálta. Ezen kivűl szerintem egy vinyónál nem kell +1 hütő előre. Más lenne a helyzet ha ott két vinyó dolgozna viszont szerintem a hátsó venti elengedhetetlen. A Meleg levegő hajlamos megrekedni a ház azon részén.
Na összegzem
szóval szép munka jó gépek!
-
atesss
addikt
Hát a gyors adatmozgatásban nincs olyan nagyon lemaradva, a kb. 110MB/s-es lemez eleji olvasás majdnem eléri egy 320GB/lemezes 7200rpm-es vinyóét, márpedig keveseknek van még 500GB/lemezes. Az átlag vásárló meg nem is tudja mit jelent ez, és megveszi pl. a jóval régebbi 250GB/lemezest.
(az átlagos olvasást nem tudom így hirtelen, de abban kb. ugyanaz az arány a lemez elejéhez képest a mai 3,5" vinyóknál - mindegy hogy 5400 vagy 7200rpm-es, 250 vagy 500GB/lemezes)De játékokban ennek ellenére az elérési idő miatt le lehet maradva, most csak a legújabb NFS, meg egy TDU van fent - itt mondjuk nem vettem észre hogy lassú lenne, de összehasonlítási alapom nincsen hozzá. De ha meglesz az új procim + visszakapom ismerőstől a 320GB/lemezes 640GB-os Samsung F1-et (arra lesz a rendszer), összehasonlítom a két vinyót egymással a legújabb játékok betöltésében, pl. metro2033-ban is, mert én is kiváncsi vagyok.
-
^Clown
addikt
Jó kis konfigok, 3 év garral. Nagyon korrekt!
-
efge
aktív tag
ugyanilyet (gép összerakva hasonló ár / érték) tud valaki ajánlani pesten?
de ne azt mondjátok, hogy válogassam magamnak össze mindenféle webshopokból... -
slaci007
senior tag
Korrekt gépek,korrekt áron igényesen összeállítva egy részt kivéve egy Plextor 880SA sokkal jobban mutatna a házakba.Lakk fekete kék led és fényévekkel jobb írásminőség.
-
Spancer RE
aktív tag
apró hiba:
"extrém CPU és GPU tuningnál is martad benne szufla." -
kNG
senior tag
Korrekt áron vannak ezek a gépek, és vadonat új alkatrészek...meglepő amúgy hogy végre van egy olyan kisker, amely normális áron szállít...(pl. legtöbb kiskernél még mindig 45000 FT bruttó a HD 5770
)...
-
EczkE
veterán
Tetszetős összeállítások, de nekem mind nagyon drága.
-
Raymond
titán
"Arról nem is beszélek, hogy komplett gép esetén bármelyik komponest nem tudják cserélni (nem lehet javitani) akkor cumi van. Pl: behal a vga. nem tudják ugyanolyanra cserélni ezért kérem a szerződés előtti állapot visszaállitását. Magyarul a full konfig árát vissza kell adni!"
Csak itt gondolom nem barmok dolgoznak az emlitett uzletben ugyhogy a vetelkor nem az van a szamlan hogy "UberGamerConfig1" hanem tetelesen fel van tuntetve mit veszel plusz egy sor "osszeszereles" X Ft-ert. Igy egyenkent cserelik az alkatreszeket es problema eseten max a VGA arat kapod vissza.
-
Gyuri27
félisten
Nálam kitalálhat.
Arról nem is beszélek, hogy komplett gép esetén bármelyik komponest nem tudják cserélni (nem lehet javitani) akkor cumi van. Pl: behal a vga. nem tudják ugyanolyanra cserélni ezért kérem a szerződés előtti állapot visszaállitását. Magyarul a full konfig árát vissza kell adni!
Ráadásul szervizelés esetén mivel a cucc több mint 10 kiló a cégnek vagy helyszini szervizt kell biztositson, vagy el kell szállitattnia a gépet. Egy esztergomi boltnak, ez nem kevés pénz mondjuk ha a vásárló Gyulai.Valamilyen os-t komplett géphez biztositania kell. Hogy ez win, linux, freedos tökmindegy.
-
Alex91
félisten
OS van az arban?
-
hoffman_
nagyúr
Jó kis reklám helye, de végülis kell ilyen is. A két kisebb konfig szerintem is elég ütős lett. A Maximus nem ér meg +250ezret, az bitangul túl van árazva - nem a cég, az összetevők hibája. De nekem a Phenom-os konfig jön be nagyon, 250k és van egy igen jó gamer gép, minőségi bill+egér+monitor kombóval. Tényleg jó
-
Gyuri27
félisten
Egy dolgot javasolnék a cégnek. Ha 3 év komplett garit adnak akkor olyan vga-t válasszanak amire a gyártó is 3 év garanciát ad. Különben 2 év után egy vga meghalás utáni csere elég ráfizetés lesz.
-
szumo
senior tag
Úgy nézem, mindenen vitatkoztatok már egy sort.
Megnézte valaki is a bolt oldalát?
Ha már róluk szól a cikk.
Amit én hiányolok, az az, hogy az amúgy nagyon korrekt szórólapon nincs rajta, hogy igény szerint lehet változtatni a a konfiguráción, persze ez az árakat befolyásolja. S ha már FSP táppal reklámozok valamit, akkor a tesztgép miért CorsAir táp van? Nem mintha az nem lenne jó, de akkor azt megint fel kell tüntetni a szórólapon, hogy eltérések lehetnek a konfigban, de ez nem megy az ár és a minőség rovására.
Nagyon szép, és jó hogy az amúgy 1000x megcsámcsogott alkatrészeket újra kielemeztétek, de ez az írás inkább a cég image-éről szól mintsem a gépekről.Előttem más is írta, ez színtiszta reklám.
A probléma, hogy az átlagemberek nagy része nem téved ide, aki pedig foglalkozik a dolgokkal, az nem lesz nagy valószínűség szerint a kuncsaftjuk, mert tudja mit akar, és az árat drágállani fogja
A házhoz szállítás is szép dolog, de az emberek nagy része még mindig retteg / fél tőle.Írjátok, hogy mennyire jó, hogy nem kell szaladgálni boltról boltra. Nem is kell, csak aki 5 Forintért meg ba.............. annak. Az pedig nem itt fog vásárolni ugyancsak. Megnéztem a használt / olcsó gépeket is, azok is minőségiek, és nincs rossz áruk, főleg monitorostól.
Részemről ennyi, reklámnak jó, csak a gyakorlott szem a dolgok mögé is lát picit, kell még javítgatni a cégnek a dolgain marketing szempontjából, hogy minél hitelesebbek legyenek.
-
Károlyka
csendes tag
Jól összeállított konfigok, de ha többet is kell harcolni a beszerzéssel, inkább magam rakom össze...nem adom át ezt az élvezetet másnak. :
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hogy is van ez?
A mellékelt képen Maximus configot CM Hyper212-vel szerelik, nekik a tesztre pedig Noctua-val érkezet???
-
muxi-muxi
senior tag
A Maximus nagyon jó áron van. Összevetettem a kiskerárakkal, és ha magadnak állítod össze, akkor sem olcsóbb! (Arról nem is beszélve, hogy akkor lejárod a lábadat Pesten, ha vidéki vagy, széjjelBKV-zod az agyad, egy kazal dobozt kell cipelned, stb)
Nem azt mondom, hogy megéri, mert több mint négy kiló az nagyon sok pénz, de helyén van az ára. Respect.
-
alibaba78
őstag
válasz
evilzombie #64 üzenetére
Arra gondoltal mar, hogy nem mindenkinek tetszik az aurora? Ennyi penzert? Megis mi szeretnel? Adjak a konfigot beszerzesi ar alatt? Egyebkent meg, ha figyrlmesen elolvastad volna a cikket, akkor tudnad, az alkatreszek sajat keresre cserelhetoek. Ez vonatkozik a hazra is. Az en gepem tobb, mint 200k-ban allt meg. Nem hinnem, hogy sokkal jobban jartam, es azt se felejtsd el, hogy az utanamaszkalast, es az idomet senki nem fizeti meg.
-
Rover623
félisten
Manapság a legtöbben már nem sokat használják, de azért optikai meghajtót is illik tenni egy asztali gépbe.
Le vagyok maradva valamiről... -
törölt tag
Itt PH apróban nézzetek szét az árak tekintetében és kiderül hogy az ár igen is sok!
WD-Greenel kapcsolatban: valóban nem pörög annyit mint egy raptor, de nem is fog olyan hamar tönkremenni
(#65) D1Rect : azért nem mindenki a legdrágább játékszerekkel akarja tolni,
58k-ért gtx260 azért odamar
-
FRENK1988
veterán
válasz
evilzombie #64 üzenetére
"Nekem nem igen tetszenek!Ennyi penzert azert egy szep hazba is bepakolhattak volna oket,a 4 eves 3Daurora meg mindig jol nez ki es mar eleg olcson hozza lehet jutni."
Válasz:
"kínált konfigurációk az alapvetőtől a csúcs igényekig lefednek mindent, ráadásul kérésre módosíthatóak."
"En ugy gondolom hogy ha most kellene vennem gepet, es nincs sok penzem akkor meg mindig tokeletes egy core quad alapon fekvo gep." Annyival nem olcsóbbak mint amivel gyengébbek. szvsz
"Ha meg van penz akkor a nagyobbik vas konfigja eleg jo, mondjuk en I7 920-at pakolnak bele.Persze mindkettot ATI 4890-el!" De már nincs 920De ha van pénz I7 920-ra akkor biztos van +20k 5850-re is. Az nem gyengén alázza a 4890-et főleg ha meghajtod kicsit az 5850-et
-
evilzombie
tag
Nekem nem igen tetszenek!Ennyi penzert azert egy szep hazba is bepakolhattak volna oket,a 4 eves 3Daurora meg mindig jol nez ki es mar eleg olcson hozza lehet jutni.
En ugy gondolom hogy ha most kellene vennem gepet, es nincs sok penzem akkor meg mindig tokeletes egy core quad alapon fekvo gep.
Ha meg van penz akkor a nagyobbik vas konfigja eleg jo, mondjuk en I7 920-at pakolnak bele.Persze mindkettot ATI 4890-el!Ezek a koztes megoldasok soha nem jottek be!
Dehat mindenki mas, es sokan nem igy gondolkodnak, es szukseg lehet ilyen vasakra. -
F e Z o
veterán
Régen mindig úgy reklámozták a pc-ket, hogy multimédiás pc, mára változott a helyzet. HD PC.....
-
Angel1981
veterán
A leírtak alapján nagyon korrekt cégnek tűnik, de a védőcímke elhagyása szerintem azért könnyelműség!
-
Mappa
addikt
brutál durván néz ki ez a Cooler Master 690 II ház
-
Ki, kinek az ismerőse ?
-
Quan-Chi
őstag
válasz
PiciKenny #58 üzenetére
tetszetős hűtő, bár nem szeretem a túl nagy darabokat ! az 1ik gépemben CM gemmini2 van, és egyszerűen lehetetlen szerelni ! pedig sajnos kell néha mert kidöglött már az alaplap/táp/vga volt cserélve a proci és a ram ... szóval mindig van vele munka ! majd valahova elpasszolom azt a hűtőt mert a másikba egy 4ed akkora Asus SK II van és ugyan olyan jó
-
PiciKenny
senior tag
Wow egy kissebb fajta cpu hűtés van a i7-en
-
ZeUS2140
aktív tag
Akkor mostantól számítsunk boltok reklámkonfigjainak bemutatására?
Ez nem az ő gépeik. Ezek alkatrészek, amiket ők raknak össze. Amihez nem kell azért egy mérnöki diploma. Kezdem bulvár, reklámnak érezni 1-2 új it, pc hírt, de ha csak engem zavar bocsánatot kérek. Majd óvatosan kiszűröm ezeket a cikkeket.
Üdv.U.i.: az összeszerelés minőségét nem értem
nem bála-madzaggal van felkötve a sata kábel, nem gézzel van harisnyázva a táp kábel, vagy nem átmenő csavarral van rögzítve a vinyó?
U.i.2: most olvastam a hsz-eket sry. Részben visszaszívom. Szóval látom, hogy sokatoknak ez meglepő, hogy egy szerviz olyan gépet rak össze, amilyet ti kértek?
Ez valóban elkeserítő. Mármint, hogy vannak olyan boltok, amik pont lesarják a vásárló igényeit, kéréseit. -
Móci
addikt
Korrekt, jól összerakott gépek, öröm volt olvasni a tesztet!
Nagy kár, hogy a legtöbb helyen nem ebben a szellemben/tudásban rakják össze a gépeket. -
misx
senior tag
Nagyon jó kis gépek, kár hogy helyi boltban ilyet nem lehet még összerakni sem, nemhogy egyben megvenni. Nagyon meglátszik az, ha hozzáértők foglalkoznak vele és nem egy "állunk a pult mögött" alak, akit az utcáról szedtek fel.
-
FRENK1988
veterán
válasz
benedekco #48 üzenetére
és atesss: Én amikor megvettem megnéztem a WD honlapját és ott az volt irva
De akkor hazudtak. Nekem is ilyen van a gépben gyors (az SSD-hez képest nem
) de amire vettem (játék, film, sulis cuccok) tárolása arra első osztályú. Nekem egy 14cm-es venti fújja rá a levegőt és így kemény 26°C fokos. Én seek hangot nem hallok tőle
-
atike
nagyúr
Nem semmi. Határozottan tetszik a "kis" Maximus...
Eléggé zsebbenyúlós, de nem hiszem, hogy olyan sokkal olcsóbban kijönne, ha nekiállnék mindent külön összeszedegetni...
-
atesss
addikt
válasz
FRENK1988 #21 üzenetére
Nem az !
Ez a WD marketing dumája, megfelő műszerrel kimérték külföldi tesztoldalak, és kiderült, hogy az bizony fixen 5400 rpm bármit csinálnak.
Nekem is ilyen 1,5TB WD Green (WD15EADS-00S2B0) van, 500GB-os lemezekkel, eredetileg csak pár napra raktam rá a rendszert, de aztán azóta csúszik a rendszervinyó vétel (meg a WD Green-hez a külső E-Sata ház), úgyhogy már közel két hónapja ez van csak a gépben.
Az 5400rpm miatt alapvetően nem ajánlják rendszernek, de nekem egész jó a tapasztalatom vele ennek ellenére, nem vettem észre eddig még olyan gyakorlati felhasználást, ahol olyan jelentősen lassabb lenne a mai (azaz 50GB/lemezes) 7200rpm-eseknél.
Mivel nincs összehasonlítási alapom, ezért pontosan nem tudom, hogy milyen esetben lassabb, de szerintem átlagfelhasználóknak megfelel ez a vinyó rendszernek is.
Az Idle hangja kb. a 0-val egyenlő, seek azért van, de a 7200-asokhoz képest halkabb az is.
Nálam a fő gond az, hogy a ház nagyon felerősíti, de ezt nem oldom most meg, mert úgyis nemsokára külső házba megy. Azokkal meg nem nagyon szokott lenni ilyen gond, de azért odafigyelek majd.
És tényleg keveset is fogyaszt, bár ahhoz képest viszonylag melegnek mondható (40 fok körül), de ez csak azért tűnik annak szerintem, mert pl. a Samsung csal a Smart hőmérséklet adatokkal.Ebben a gépben viszont szerintem már az újabb, Advanced Formatos WD15EARS vinyó van, amivel XP alatti formázásnál lehetnek problémák. Mondjuk ki az aki ilyen gépre XP-t rak ?
A konfigurációk viszont tényleg jók, az átlagos magyar egybeszerelt PC-hez képest óriási a különbség !
Mondjuk az Auchan és társai féle Codegány-tápos hulladékok egy más kategória, csak sajnos szerintem nagyon is sokan vannak akik ezeket veszik itthon
Ahogy FS és Acer (utóbbinál tisztelet a kivételnek) laptopokat. -
mv
aktív tag
Igazad van.
Én mégis maradnék a hátsó ventinél, még ha több irányból érkezik is a friss levegő, az a minimális légmozgás is elég lehet a vinyónak, hogy langyos maradjon. A táp is jobban érzi magát, ha nem egyedül küzd a meleg levegővel. Szerintem.
A legjobb megoldás két halk 120mm-es, egyet előre, egyet hátra. Egy második venti a konfig árához képest már nem tétel.
-
válasz
FRENK1988 #21 üzenetére
Továbbra is azt állítom, hogy ez egy félreértelmezett marketing duma.
Ebben a tesztben a 2tb-os wd green 5400-at pörög. Itt meg a mérést írja le és a magyarázatot.
Mások is agyalnak a dolgon, pl itt, vagy itt a 48. hsz-től, esetleg itt is vannak vélemények.
Szerintem se lassú a WD Green, bár meg kell hagyni az 1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332) - 24/7 úgy elverte mint az állat. Cserébe még csendesebb is volt. -
samu74
addikt
Na igen,itt azért látszik hogy konyítanak hozzá,meg nem csak lehúzni akarják a jónépet...Well done,ahogy a német mondja.
Mondjuk abban azért van némi élvezet mikor az ember összerakja a gépét,dehát nem mindenki alkalmas erre a feladatra. -
-
rudi
nagyúr
Csakhogy, amikor hátul van a venti, akkor nem csak elölről, hanem odalról és a homlokzat felső részéről hajlamosabb levegőt beszívni mint elölről. Én az ilyen nagy cooleres házakba általában csak egy lassú 80 mm-es ventit szoktam ajánlani előre. Az a leghalkabb és éppen elég légmozgást produkál 1-2 merevlemeznek.
-
Levin01
őstag
Így kell ésszel gépet építeni
-
z00li
senior tag
Korrekt konfigok, ezek közül bármelyiket nyugodtan meg lehet venni. Szerintem.
-
Quan-Chi
őstag
jó kis gépek ! bár az alap modellek 1,5tb háttértárát nem értem, szerintem felesleges ! egy 500as bőven elég átlag embernek ! és az ebből megmaradó + forintot valami keményebb VGA-ra költeném
-
mickemoto
őstag
Az AMD-s konfigot összeraktam külön külön egy webáruházból( nem a legolcsóbb hely, viszont korrekt),és kb. 20e-el többre jött ki, szóval szerintem jó ára van
Persze én már csak az összerakás élménye miatt se vennék komplett konfigot -
Probber
őstag
A teszt szerintem nagyon jó lett. Az pedig kész csoda és jó látni, hogy van még ilyen minőséget is szem előtt tartó cég mint az Imperium.
És még az áraik is jók! Szóval: -
mv
aktív tag
Köszönjük a tesztet.
Egész korrektek a konfigok, az összeszerelés minősége is jó. A kérésre tuning pedig ... nem tudom, hogy más cég vállal-e ilyesmit.
Amivel viszont nem értek egyet: "Mi még egy módosítást hajtottunk volna végre. A hátsó, processzorhűtő mögötti ventilátort előre, a merevlemez elé szereltük volna."
Nekem az a véleményem, hogy a hátsó venti és a táp mozgat annyi levegőt kifelé, hogy az elöl belépő levegő langyosan tartsa a vinyót. Ekkora légmozgás egy normál házban elég szokott lenni.
-
Ste
addikt
Számomra az utolsó grafikon a legérdekesebb. Elvileg a Phenom lényegesen többet fogyaszt az i5-nél, viszont Cpu melegedésben mégsem érhető nyomon annyira a többlet fogyasztás. Természetesen nem tudom milyen fordulaton üzemeltek a cpu hűtők adott konfigok esetében, de mindenképpen említésre méltó, hogy az i5-ön volt a nagyobb és jobb hűtő.
A proci önmagában többet fogyaszt, mégsem melegszik annyira?
-
rudi
nagyúr
Aki kevesli a Maximus tápját, olvassa el, hogy mire elég 400 watt.
-
zsirfecske
addikt
nagy riszpekt a cégnek és a tesztnek is, nagyon ésszerű konfigok. pozitív a profi hozzáállás a garival és a szállítással, és külön extra, hogy még a színek összhangjára is figyeltek.
az olyan kommentek meg, hogy miért nem elég 550W-os táp egy full tuningban is max. 400 körül fogyasztó gépnek nemtom minek kellenek. itt egy tök korrekt cég, ne fikázzuk már.
én bizony anno vettem volna hasonló felfogásban szerelt gépet, mivel még így is kb. 100k-val olcsóbb mint egy brand (pl. dell) asztali amin gondolkodtam, és azért a gar meg az összeválogatott alkatrészek megérnek némi extra pénzt.
szóval kösziköszi.
-
sz.zoli25
aktív tag
Jó cikk és nagyon jó gépek...
-
lsc
nagyúr
Az amd-s konfigot összeraktam iponon, 195-re jött ki, az ár is nagyon jó, az összeállítás alkatrészei is passzolnak.
-
Korrekt gépek jó áron, de én se vennék egybe gépet. De ha mégis, akkor első dolgom volna szétszedni és összerakni. Mint régen a ruszki bicajokat...
-
Dikkmá, egész jó konfigok jó áron.
-
hemaka
nagyúr
szerintem egészen korrektek árban
-
sirzollee
tag
Leesett az állam és felkiáltok:ÉN IS ÉN IS ÉN IS ILYET AKAROK!!!!
-
bigz
tag
650es tappal, 8GB memoriaval es masik noctua hutovel kb 460ra jon ki ebuyerrol:
1. itt ez messze a legolcsobb, ha mindent egy helyen akarok beszerezni, ami a gari miatt nem elhanyagolando
2. UK arak, amik sok esetben alacsonyabbak
3. en rakom ossze, ami plusz ido meg energiaA fentiek figyelembevetelevel ez Magyarorszagon meglepoen olcso. Mindemellett nem tudom, mekkora lehet az igeny ra, de lehet, felvennem a belso epiteszetet az extra szolgaltatasok listajara. Ha lud, legyen igenyesen kabelezve (szamomra mondjuk az UV meg neon csodak kilove), ezek eddig "csak" rendezettek.
-
proci985
MODERÁTOR
a Noctua szerintem nagyon is jó ötlet. közvetlen ellenfelek közül a mugen2 beszerzése -mint írták-problémás, a Thermalright/Prolimatech cuccoké meg méginkább. húzott i7re kell ekkora, egyébként meg lapi csatira kötve leszabályozhatóak azok a ventik. szerk: azért én is remélem, hogy óvatosan szállítják. amikor még kiló fölötti prochűtőm volt, a sajátomat én nem nagyon mertem mozgatni.
gyári tuningra van gari, ha alapból tuningoltként adták el a gépet. külföldön pl az Alienwarenek vannak alapból is tuningos gépei.
a konfigok teljesen rendben vannak.
más: szerintem hátul az a venti a 331esekben jó helyen van. én inkább vennék mégegy 120ast előre, ha a vinyók melegednek. a ház oldala nem zárt, és minél több levegő megy ki hátul, annál inkább jön a friss levegő is be oldalról (meg elölről is, de onnan kevésbé).
zárójelben: egyébként tényleg nagyon egyben vannak, a csúcsnál is érdekes, hogy mennyire egyben van. a CM690A gyakorlatilag a legolcsóbb jól szellőző és jól szerelhető ház (a sima 690 van annyival gyengébb, hogy ne legyen alternatíva), de a Noctua kisebbe be se férne. szóval itt sincs olyan, hogy a csúcskonfigot berakják egy LianLi P50be, ami jól néz ki, meg minőségi, csak épp 30kval kerül többe.
-
pzske
aktív tag
Végre értelmesen összeválogaottt pc-k normális áron. Talán az I7 alá 1 kicsivel nagyobb tápot raktam volna
-
Komcsi
tag
zajnak?hőnek?felárnak?
Elmondanám neked...Átlag felhasználásban (játék...stb), egyáltalán nem melegszik és semmi hangja nincs a GTX 480-nak. Úgy csinál mindenki, mint ha egész nap Furmarkot vagy 3DMarkot nyomatna.
Nálam 12-14 órát megy a gép. Játszom...stb és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Én a HD 5970-es karimat adtam el ezért. Tökéletes.
-
wednesday
őstag
Egész jó konfigurációk és az áruk is rendben van.
Végre nem az van, hogy a 200 ezres gépbe 100 ezerből összerakható alkatrészek vannak. Meg rendesen ki vannak "egyensúlyozva" az alkatrészek a konfigurációkban. Nincsenek szélsőségek valami "túl erős" és a többi alkatrész árán (és teljesítményén) spórolnak. -
törölt tag
-
JanR
addikt
Imperium Maximus HD PC : Az a VX550-es tap azert boki a csorom
-
törölt tag
A legdrágább masinánál olvastam, hogy a procihűtő több, mint 1 kg. A VGA pedig egy HD5870. Hogy oldják meg a belső tartalom kiékelését, ugyanis, ha ilyet rendelnék, biztos, hogy izgulnék, nehogy kiszakadjon a jó magyar utak hatására a procihűtő, vagy a videókari az alaplapról.
Egy kérdés: Nem bélelik ki valamivel a gépet, hogy szállításkor ne történjen baja?
-
Komcsi
tag
Jó-jók ezek a konfigok, de ki vesz ma már egyben gépet? Vagy vannak még? Tény és való, igényes és kiváló alkatrészek. Szépek!
-
kpal
nagyúr
Imperium Maximus HD PC ez nagyon bejön de lehet az 5870 helyett gtx470/480 lenne jó.
-
Gery15
addikt
A 4770-et javítani 5770-re.
-
iSonic
addikt
Nagyon jó kis konfigok
-
Raymond
titán
Jo gepek es szep munka az osszeszereles minosege!
-
Nagyon rendben össze vannak rakva ezek a gépek. Thumbs up.
-
gamer pc green 5400 s hdd vel....
Kíváncsi vagyok gart. hogyan intézi annál a felhasználónál akinél olyan poros a gép hogy ventiláttor kb nem is pörög de tunigolva van és esetleg szarrá ég?
Amúgy tuningra mióta van garancia?
szép szép taláná túl szép hogy....
-
bartucc
addikt
Igen, szerintem is hiba a 4770, nem?
Korrekt konfigok, igényesen, minőségi alkatrészekből, így kell ezt csinálni.
-
Cs_Laci
senior tag
Az 4770 a VGA értékek között nem véletlenül 5770 mindenhol? Baromi zavaró igy. Főleg, hogy a 4850-et 2-es szorzóval veri a 4770 nálatok
Szerk: (4. oldal, képek feliratozása)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a Computer Imperium három jól felszerelt konfigurációját.
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest