Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda

titán

válasz ftc #301 üzenetére

Most őszintén kinek nem elég otthoni felhasználásra pl egy A64 teljesítménye?

Na igen... Egy példával tudok előállni, lassan három éve lesz hogy egy haveromnak összeraktam egy gépet. NF7 + 2500+ Barton + giga ram. Leginkább játszik, zenét hallgat filmet néz. Amikor összeállt a gép, egy Radeon 8500 volt benne. Rá egy évre kicseréltük egy GeForce 5900XT-re, majd ezen a héten került bele egy GF 6800. Persze ezek csak a játékok nővekvő étvágyai miatt lettek cserélgetve. Azt kell mondjam hogy az az alaplap+proci+ram trió (a jelenlegi vid. kártyával) még mindig megállja a helyét. Nekem az az érzésem, mitha már nem nagyon lenne akkora gyakorlati haszna ezeknek a platform váltásoknak, mint mondjuk 6-7 éve. Persze nagyon szép és jó hogy sok ponntal többet megy ebben meg abban a tesztben, meg csili-vili, de azt hiszem hogy általános (''otthoni'') felhasználásra totál felesleges.

Régebben én is minden aprópénzemet arra áldoztam hogy minnél újabb cuccaim legyenek, hogy a szomszéd Pistikének a szemébe tudjam mondani hogy bizony nekem 500 ponttal többet megy a 3Dmark, de valahogy kinőttem belőle.

Azért néha még mindig elkap a hév, hogy de jó lenne venni egy über brutál procit, meg valami mega tuning ramot, egy fullos lapot, de aztán jön a kérdés magamban: ''de minek? megéri?''. A válasz az én esetemben NEM. Ez nem azt jelenti hogy egy fillért sem költök a gépre, csak már valahogy próbálom kicsit ''értékállóbb'' (sajnos a számítástechnikában ez a szó nem nagyon létezik :) ), jobban értékelhető és érzékelhető fejlesztésbe őlni azt a kevéske pénzemet.

Persze azt hozzá kell tennem hogy én is egy tipikus otthoni felhasználó vagyok. Elsősorban Internet, filmek, zene, néha egy kis játék

• erdoke

titán

válasz ftc #301 üzenetére

Amúgy grat az Itelnek hogy lassan 4-5 éves architektúrát letudott győzni.....amiben csak kisebb változtatások voltak

Na és ki akadályozta az AMD-t, hogy nagyobb változtatásokat eszközöljön? Ugyanúgy tudta 2-3 éve, hogy mikor fogja leváltani az Intel NetBurst-öt, mint bárki más.

Új hozzászólás Aktív témák