- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyomtató topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Most őszintén kinek nem elég otthoni felhasználásra pl egy A64 teljesítménye?
Na igen... Egy példával tudok előállni, lassan három éve lesz hogy egy haveromnak összeraktam egy gépet. NF7 + 2500+ Barton + giga ram. Leginkább játszik, zenét hallgat filmet néz. Amikor összeállt a gép, egy Radeon 8500 volt benne. Rá egy évre kicseréltük egy GeForce 5900XT-re, majd ezen a héten került bele egy GF 6800. Persze ezek csak a játékok nővekvő étvágyai miatt lettek cserélgetve. Azt kell mondjam hogy az az alaplap+proci+ram trió (a jelenlegi vid. kártyával) még mindig megállja a helyét. Nekem az az érzésem, mitha már nem nagyon lenne akkora gyakorlati haszna ezeknek a platform váltásoknak, mint mondjuk 6-7 éve. Persze nagyon szép és jó hogy sok ponntal többet megy ebben meg abban a tesztben, meg csili-vili, de azt hiszem hogy általános (''otthoni'') felhasználásra totál felesleges.
Régebben én is minden aprópénzemet arra áldoztam hogy minnél újabb cuccaim legyenek, hogy a szomszéd Pistikének a szemébe tudjam mondani hogy bizony nekem 500 ponttal többet megy a 3Dmark, de valahogy kinőttem belőle.
Azért néha még mindig elkap a hév, hogy de jó lenne venni egy über brutál procit, meg valami mega tuning ramot, egy fullos lapot, de aztán jön a kérdés magamban: ''de minek? megéri?''. A válasz az én esetemben NEM. Ez nem azt jelenti hogy egy fillért sem költök a gépre, csak már valahogy próbálom kicsit ''értékállóbb'' (sajnos a számítástechnikában ez a szó nem nagyon létezik), jobban értékelhető és érzékelhető fejlesztésbe őlni azt a kevéske pénzemet.
Persze azt hozzá kell tennem hogy én is egy tipikus otthoni felhasználó vagyok. Elsősorban Internet, filmek, zene, néha egy kis játék
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- BestBuy ruhás topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest