Új hozzászólás Aktív témák
-
7600GT
senior tag
Gondoljátok, hogy 2 hét alatt 50%-os gyorsulást sikerülne összehozni driver irogatással és optimalizálással?
-
D@ni88
addikt
válasz
venember83 #92 üzenetére
frycry is milyen szépen ment még a szar fx kártyákon is
szval optimalizálva lesz a dolog
volt az nfs most wanted demója is, a demó az szaggatott, a teljes meg ment highon a 6600assal is 30fps fölött
és az ugye demo, és nem béta, a béta távol áll még a demótól is, nemhogy a teljestől
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
Az állításodat megerősíteni látszik a tény, hogy (ugyan béta állapotu) a Crysis multi 8800gts-el 30fps-el ment dx9-ben. [link]
Én ezt elég elkeseritőnek tartom... Hogy fog evvel játszani egy átlag user akinek mondjuk egy 7600GT vagy egy 8600GT/HD2600XT csücsül a gépében?
És nem egy 3,5GHz-es Core 2 2gb rammal 8800GTS-sel... -
a crysis fejlesztői már most azt nyilatkozzák, hogy 12x10 felett kompromisszumokat kell kötni a 2900XT meg a 8800GTS tulajoknak... ha nem jön ki 3-4 hónapon belül új highend GPU, akkor Neked lesz igazad, ha igen, akkor érdekes lesz...
ui: na jó, a 6-9 hónap kissé túlzás volt, módosítom 9-12-re -
7600GT
senior tag
Kötve hiszem, hogy egy HD2900XT vagy egy 8800GTX kevés lenne.
Akkor senki nem venné meg a játékot, a fejlesztőknek nem érdekük, hogy csak a highend konfigon fusson. Nekem az a véleményem, hogy a HD2600XT a relatíve magas shader erejével még egy évig tökéletes lesz nah nem full grafra, hanem magas graf 1024x768-on vagy 1280x1024-en. Végülis Bioshock alatt elég jól hasít ami meg már eléggé shader igényes.
Az számomra egyértelmü, hogy a 8600 sorozat elég kevés lesz...
Szerk.: Egy kis hír: [link]
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Unreal Engine 3-as játékokban már valamilyen szinten körvonalazódik a HD2000 jó teljesítménye.
Crysis kérdéses, annyit tudok, hogy a Crytek a normal map tömörítéshez csak Ati 3Dc-t használ (ezt a GF csak emulálni tudja, vagy konvertálnak DXT5-re némi minőségvesztéssel).
A régebbi Ati-knak (x1000 széria) nem biztos, hogy tetszeni fog a Crysis. Az árnyékok szűrésére PCF-et használ a legtöbb esetben amit csak a HD2000 támogat Ati oldalról. Lehet, hogy jól fog teljesíteni a régi Ati, de hiányos fícsör listája miatt a képminőség elmaradhat a konkurenciához képest. -
Nyilván (főleg) a driver a hunyó, de amíg az ki nem javul, addig tökmindegy - sz**ul teljesít a kártya.
A másik dolog főleg hitkérdés - szerintem hamarosan (6-9 hónap) a 2900XT meg a 8800GTX is erősen kevés lesz, nemhogy ezek a nagyonalsó középkategóriás cuccok. Meglássuk. -
7600GT
senior tag
Nem a a dx10-es erejével van gond, hanem az alá írt dx10-es driverral (szerintem
)
Amugy sem gondolom, hogy ez sok embert érint, hiszen a gamerek nagy része még nem tért át Pistára. Egyébként ha tényleg a shader-ek ''korszaka'' következik akkor lehet, hogy még egy jó ideig elég lesz a HD2600XT. -
No arra én is - pislants a configomra
Abu85 szerint már nyakunkon a shader alapú AA korszaka, én egy kicsit óvatosabb duhaj vagyok ezen a téren. Tényszerűt viszont nem tudok.
All: szerintem nem ez az ideális pillanat, hogy a 2600XT DX10-es erejét méltassuk - ha megnézitek a BioShock teszteket, DX10-ben kényelmesen a 8600GT alatt kullog. -
-
7600GT
senior tag
válasz
venember83 #75 üzenetére
Ő csak a saját tapasztalatát írta le nem kell rögtön agyba-főbe szídni...
Nyilván nem olvassa a fórumokat teszteket és nem tudja, hogy a 8600-os széria túl van árazva és egyébként is kevés. -
7600GT
senior tag
Én arra leszek kiváncsi, hogy a HD2600XT hogy fog teljesíteni a következő játékokban.
Ott ugyebár a shader erő (192gflop/s) megvan, avval nem lehet gond csakhát kevés a raszterizáló. A most következő játékok (pl.: Srtenglehold, Crysis stb...) már shader alapu élsimitást fognak alkalmazni? -
Findzs
addikt
nemtudom mi bajuk van egyes embereknek a 8600 as kártyákkal
nekem 8600gts -em van 4600x2 vel meg 2 gb rammal minden alapon és totálisan maxon játszom a legujabb játékokkal bioshock meg moha airborne 1280x1024
még ha meg is huzznám a procit meg ramot cpu-t akkor még 1 évig nem is kell vidkártyát venem
8600 gts manli 35.000.- ft
a 8700 as tuti nem lessz 50 alatt majd esetleg januárban
arra lessz jo ez a kártya hogy még lejebb vigye a 8600 széria árait -
első agreed - végülis vszleg egy ilyet meg lehet ráncfelvarrás keretében is csinálni.
a másiknál az a baj, hogy hiába nem fog hiányozni a hardwired MSAA resolve, az AA vezérlését akkor is a ROP-ok fogják csinálni. szerintem a minták összegyűjtése sem 1-2 órajelciklust visz el, és minél több ROP van, annál jobban kitölthetők AA resolve műveletekkel a shader core erre fordított ciklusai (mer'hogy gondolom, amikor AA resolve-ot csinál, akkor nemigen futkosnak közben pixel shaderek). -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De az SFU 4 órajel alatt végez egy utasítással. Ez sok.
Valahol spórolni kell a hellyel, szvsz az UVD nem kevés tranzisztort zabál. A jövőben alig lesz játék ami támogatja az MSAA. Helyette valami szoftveres megoldást tálalnak, ami főleg a shaderek sebességétől függ. Esszerő tehát a ROP blokk-ok számának csökkentése. A 12-14 ezres Fill-Rate értékek hozhatók órajelből, ennél nagyobb nem igazán kell. -
válasz
Tuco Ramirez #50 üzenetére
Már többen írták - vszleg nem marad a 8800GTS, mert az új kártyát sokkal olcsóbb lesz gyártani.
-
waverider
senior tag
jó nézni azt, hogy az AMD feláll egy-egy padlóraküldés után
a 7-8 -ig tartó számolásból. ez nemcsak nekik, de nekünk is jó.
a csatározások szerencsés, nevető harmadik nyertes fele így mi leszünk.
a nyomott ár a nyereményünk, mind processzor mind a videokártya
téren (AMD-Intel, AMD-NVidia). győzzön a jobb! -
7600GT
senior tag
válasz
Tuco Ramirez #54 üzenetére
A 8800GTS 320mb-os verziója gyártási költségekben elég kaki.
Ugyananúgy 681 millió tranyó van benne mint egy 8800GTX-ben.
Nem csodálkoznék ha kivonnák. -
Dare2Live
félisten
válasz
Tuco Ramirez #54 üzenetére
pedig szokott hasonlokat csinálni 6800GS és 7600GT esete elég hasonlo.
és mért is ne tenné? egy 8800GTS magbol kijön majd 3 8700mag amik ha orajelre brutálisak lesznek mint az várhato nem sokkal maradnak el a 8800GTStöl. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
venember83 #52 üzenetére
Nem hinném, hogy az NV a G92 piacra lépését követően csak úgy ripsz-ropsz kivonná a piacról a slágertermékét (a 320 MB-os GTS-re gondolok itt)...
-
Dare2Live
félisten
válasz
masterful87 #48 üzenetére
piac majd beárazza és gyorsan. Aki meg az első 3hétben vesz annak ugykell.
NVnek egyébként nagy huzása lesz ez a kari 65nmen 64streammel: kicsi méret: olcso gyártás és vszeg nagyondurva orajelek: böven engedhet az árbol ráadásul nem lepödnék meg ha teljesitményben ez a kari nem nagyon amradna el egy 8800GTStöl. -
venember83
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #50 üzenetére
Nem hiszem, h a 8800GTS piacon maradna a 8700GTS megjelenese utan, de ez csak kosza gondolat, siman tevedhetek is
-
7600GT
senior tag
Mi az a TPC futószalag, illetve SFU?
Egyébként nem hinném, hogy az R680-ban lecsökkentenék a ROP-ok számát, így is kinyírja egy komolyabb AF, AA. Persze tudom, hogy a jövő a Shader alapu élsimitásé de pl 12ROP-ot én kevésnek érzek. Az nem lehet, hogy nem kell csonkítani az 55nm- miatt? -
Azt már sokan befejezett tényként kezelik, hogy 64 SP lesz a kártyában, meg egy 800MHz-es core clockot is láttam valahol, de a shader clock még kérdés. Valahol a 8800GTS shader kapacitása környékén lesz, gondolom.
Az SFU-k most is a shader clockon mennek btw.
Úgy érted, az R680-ban 3 ROP blokk lesz? kizártnak tartom, hacsak nem deklaráltan non-AA kártyát akarnak belőle csinálni... -
masterful87
senior tag
Nem tudom... a 8600GTS nálunk olyan 40e fölött van... 8800GTS meg 65e-től.
Tehát ha indulásnál ezt is túlárazzák, akár a 8800GTS mellé, akkor az már régen nem jó
40 körül meg megint nem adhatják, sztem egy 55e-res indulás remek lenne, aztán lemenne 40-45-re egy év alatt.
Na de majd a sok okos kis közgazdász kiagyalja az NV-nél, hogy ''nekünk'' jó legyen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudni kellene a teljes felépítést. Az infók hiányosak. Jelenleg 6 TPC futoszalagot mondanak 4 ROP blokkal. Gondolom, illetve nagyon remélem, hogy megnövelik a cache-ek méretét a GS teljesítmény fokozására. Az SFU-kat is fel kellene pörgetni a shader órajelre. Növelni lehetne a Shader procik számát is, akár a TMU-k kárára. Végülis az RV670 lesz az ellenfél, ami elvileg közel R600 teljesítményt nyújt.
Majd az igazi csata az R680 ellen jön. Szinte biztosra lehet vélni, hogy az AMD új GPU-ja az UVD mellett kap még egy 80 utas SIMD tömböt (ezzel 400 shader proci lesz). Persze erősen pletyizik azt is, hogy egy ROP blokkal kevesebb lesz. Tekintve, hogy elég terjedelmes chip lesz ez érthető csonkítás. -
klambi
addikt
na megvan a karácsonyi ajándékom!
-
7600GT
senior tag
válasz
venember83 #42 üzenetére
Természetesen ez a hír lehet, hogy pletyka. Majd meglátjuk ha megjelenik.
-
7600GT
senior tag
249-300 dodó körül fog inulni ami itthon 249-300 euró lesz... Az nVidia megb@szhatja magát...
-
Drizzt
nagyúr
És akkor ez a G98 dolog meg decemberre várható majd?
-
BPFeri
senior tag
válasz
bolondember #33 üzenetére
ne bántsd már NA !!
ha csak a netet kukkolja vagy szöveget szerkeszt ( pld. ide a PH -ra ) oda tényleg ''kíváló'' ?!?!
[Szerkesztve] -
L a m y
csendes tag
Hát ez nem igaz! Itt az ideje a cfg váltásnak ezek meg itt bénáznak... :@ mennyen csődbe az egész cég ha ilyen szemetek! nem igaz nem itt tatana már ez az egész ha nem igy gondolkodna a sok nagyokos... már rég dx 98 és Nvidia 6743211 lenne :@
-
he7edik.
addikt
Tuti drága lesz a tudásához képest
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
És én, pont arra a felére vagyok kíváncsi.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
sosperecek18 #9 üzenetére
Akkor vegyél egy Matrox G400-at
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
Ilyen alapon a fél világ nem is létezik.
-
antikomcsi
veterán
Igazán kíváncsi vagyok, hogy mit fog tudni ez a kari, egy 8600gts és egy 8800gts-hez képest egy K10-el az új amd chipes lapban.
A legszebb, hogy még egyik sincs.De már mindenki várja.
(Ne hozzuk fel az itt-ott nem hivatalosan bemutatott példányokat. Csak akkor tekintem létezőnek őket, ha be lehet menni az üzletbe, és meg lehet venni őket. -
Elydan
aktív tag
Na lássuk ezt a medvét
. Remélem télleg kijön. Bár engem nem érint,én még maradok a Dx 9.0-nál.
-
mAtech
aktív tag
Na majd a tesztek is segítenek a döntésben. Oszt majd kiderül, hogy ezek a karik lesznek-e minden user-gamer pénztárcájának a nyitja
-
TeeJay
félisten
én mondjuk annak is örülnék ha 8600GTS teljesítményű olcsóbb passzívhűtéses hűvös kártyák jönnének ki 65nm-en
-
venember83
nagyúr
Ja, csak annyi kulonbseggel, h ezzel mar tenyleg magukra haragitanak a gamer tarsadalom nagyjat. Tudom, h viszonylag keves gamer van, de akkor is, ez is 1 piaci reteg amit ki kell szolgalni.
Meg egyszer szvsz nem jatszhatjak el buntetlenul ezt a cselt a gpu-gyartok, legalabbis ilyen rovid idon belul nem.
Kulonben kivancsian varom ezeket a csodas karikat, aztan majd 1.5-2 ev mulva valtok, nekem nem surgosBar most se lenne hulyeseg venni valami 2600-at, dekodolasi kepessegei miatt, remelem ilyesmit (jobbat mint ami most van) is applikalnak a 8700asokba a verseny kedveert.
-
juliabrilke
veterán
Meglátjuk majd gyakorlatban , hogy milyen paraméterekkel fog kijönni. De elsőre nagyon tetszenek a megadott infók.
-
nap
addikt
Hát... a 8600 kapcsán is pont ezek a számok keringtek, és mi lett belőle?
-
bolondember
MODERÁTOR
hát, jó hírNEK HANGZIK...
reméljük akkor újra beköszönt a középkategória aranykora... -
Tuco Ramirez
őstag
Ütős cuccnak néz ki.
Kezdhették volna így is az új középkategóriás VGA-k sorát, csak hát az üzletpolitikai megfontolások, ugye...
-
Treb
tag
Remélem tuningbarát is lesz a kártya az alacsony csikszélasségnek köszönhetően!!
-
MZsoltee
veterán
válasz
sosperecek18 #9 üzenetére
x1950GT/pro! Én is erre játszom, és jövő ilyenkor meg valami használható DX10es...
-
as_Rock
őstag
válasz
venember83 #5 üzenetére
Jaja, csináltak egy ''lyukas'' terméksort, ezzel mesterségesen terelték a vásárlóerő egy részét az alsó szegmensbe
-
m4rc!
őstag
Na végre szép lassan érkezik az igazi középkategória
Már nagyon időszerű volt.. A 256bitnek lehet örülni, reméljük az Ati is hasonlóan fog cselekedni.
Én egyébként eddig úgy olvastam mindefele, hogy az Ati új karija nem olyan soká, hanem már szept.-okt. körül érkezik, remélem nem megin vmi késlekedéssel bénázzák el ott az Ati-nál -
Loretto
veterán
Azt hittem 8800GTS-t váltja, de akkor mégsem. szóval érkezik egy igazi középkategóriás kártya.
Venember: nem volt ami indokolta volna, így először a sok ''szart'' sóztáka vásárlókra, majd most aki olyan ''fanatikus'' és picit hozzátesz, újra megvegye a valós középkategóriát. -
TeeJay
félisten
na végre lesz akkor ütős középkategóriás kártya?
-
venember83
nagyúr
S ezt (nem csikszelessegre gondolok, hanem pl stream proc szamra s 256os membuszra) miert nem tudtak meghuzni elsore? Mert nem akartak s kesz. Most meg ujjongjunk olyan ''ujdonsag'' miatt, ami mar jo ideje piacon lehetne. Hat nem.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Stream processzorok számáról nincs infó?
Jó lenne, ha jönne az igazi középkategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest