- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fade_Away
őstag
Nekem is az ucsó offom, nem is jellemző rám az offolás csak most ''kijött''
Ha konstruktívan akarsz disputálni velem a továbbiakban emailom él, énse fogok ide többet offolni.
1 Segítek: Bővebben: link
2 Mint látod ígytörtént.
3 Szakmabeli vagy okok de 50%nál nagyobbat tévedni árban az nem szakmabelire vagy szakmabelire de nagyon nem hozzáértőre vall.
4 tevékenykedek benne de nem ezért hanem a fentiek miatt iteltem a kompetenciádat olyannak amilyennek.
5 Szó se róla PH!s árak jobbak a boltiaknál, használtnál.... de még az überolcsó PH!s árakhoz képest is tévedtél 60%-90%ot. Hozzátenném, hogy PH!s árak reálisak voltak ebben az esetben. (Többszáz hozzáértő nemfog bóvlit venni, ST ramok legendje nem urban legend volt és mase az.)
6 Ha valaki ''kedvesen'' mondja el, hogy nem ért veled egyet azzal taplóság taplónak lenni. Nemértem mértsüt abból a rosszindulat ha én ezt közlöm veled.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Bizony nem véletlenül, hanem azért, mert az Nvidia a GF256-tól GPU-nak nevezi a grafikus chipjeit, és velük együtt az egész iparág, de legalábbis a Prohardver tutira...
Ezen csak akkor tudok megakadni, amikor valaki mondjuk Diamond V770 kártyát árul TNT2 GPU-val. No comment... -
Raymond
titán
Ha a PC-d rendszer memoriajat hasonlitod a grafikus kartyan levo memoriahoz hogy az elmeleted alatamaszd akkor nincs mirol beszelnunk, mert az alapokkal nem vagy tisztaban. A kettonek meroben mas kovetelmenyeket kell kielegitenie. Ha ezt nem tudod akkor nincs ertelme a diskuranak.
-
Fade_Away
őstag
1 Nagyon helyes így az értelmesebb fele a PHnak megérti
2 Igazad van akkor nincs mit csodálkozni rajta....
3 azért voltak másmilyenek is és te uo tapló voltál ott is.
4 ha a normáisokra is így reagálsz akkor igen
5 Elég sok példa van rá, egyet kértél, olyan példát hozok direktbe ami velem esett meg (de ezen kívül is van jópár nemfogok visszakeresgélni ha nembaj) tessék: gyors beárazást kértem 2*466os ST ramra, te aztmondtad, hogy darabja 10eft nemtöbb.
Amikor megkértelek, hogy vagy ne árazd be vagy ne adj irreális árat rá akkor szokásodhoz híven elővetted tapló stílusodat és kiderült, hogy ''jesszus megint egy üldözési mániás hülye''. Megpersze kifejtetted, hogy nemértek hozzá neked meg ez a szakmád.
Az egészbe az a vicces, hogy jelenleg is 16kba mennek az STramok itt PH!n
(Szóval 60%ban mellélöttél az árnak ez nagyon durva tévedés.)
(hozok erre is példát elkerülendő a tőled már megszokott dolgokat:Bővebben: link)
Komolyan kiváncsian várom válaszod....
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Hat a belinkelt okfejtesed hosszu es bonyolultul hangzik igy sokak el is hiszik, csak a realitas az, hogy a grafikus kartyaknal gyakorlatilag lenyegtelen az idozites. A savszelesseg a fontos. Az erdemi munka a chipen belul folyik a belso bufferekbol (cache).
''Bejön a papírforma! Magasabb maximális órajel, de rosszabb időzítések.
Nosza szereljük a VGA-ra...!
Hoppá! Gond van!''
Nincs gond, ezt csak te gondolod.... -
Yutani
nagyúr
Tisztázzuk a dolgot:
Te azt mondod, tuning nélkül, gyári sebességen nem számít, hogy hány nanoseces a ram, ugye? Ebben szerintem igazad van, mert nagyjából (hibahatáron belül) azonos sebességre képesek a kártyák.
Azonban amikor tuningra kerül a sor, már nem mindegy, hogy a memória 1000 vagy 1250 MHz-en megy, mert utóbbi mindenképpen nagyobb teljesítményt hoz ki a kártyából, főleg ha memória-limites a kártya.
Akkor tehát mikor nem számít a memórián látható nanosecundum értéke szerinted? -
Yutani
nagyúr
Nekem ez az okfejtés olyannak tűnik, mint az Akhilleusz-teknősbéka paradoxon, azaz van benne ráció, de végeredményképpen tudjuk, hogy nem így van...
A legjobb cáfolat: hasonlítsd egyszer össze egy 333MHz CL2.5 ram és egy 400MHz CL3 sebességét. Azt fogod látni, hogy az utóbbi gyorsabb, nagyobb átviteli értéket fogsz elérni, mivel a ilyen viszonlatban a sebesség többet számít, mint a késleltetés. -
Brae
őstag
Elolvastam a linkeltet is.
Nem vagyok olyan fegyvertrántós fajta..., csak a tapasztalat beszélt belőlem és az eddigi pályafutásom során az alacsonyabb ciklusidejű rammal szerelt VGA-k jobban bírták a mhz-eket...(bár tény, h uazon grafikus csippel de különböző memórákkal ellátott VGA-m nem volt, lehet h ebben az esetben a Te teóriád a nyerő...)
-
Brae
őstag
Azzal hogy a gyártó 1.6-os memót tesz rá, nem kedvez a tuningolóknak...
Ezt hogy érted?Úgy tudom a 2nanós 1000mhz-ig garantált az 1.6-os viszont 1250mhz-ig és ugye 1250>1000.
Közben elolvastam az okfejtésed és valszeg igazad van, nem lesz gyorsabb a cucc, de a tőled kisebb tudású user örül az 1.6-os ramnak a 2-es helyett
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
[moderálás on]
bazzeg ennyire nincs eszed? Azért tesz a gyártó 1.6-os ramot rá hogy a tuningolni vágyóknak kedvezzen....ez neked lehet baj de az emberek 70-80%-a örül ennek...és igen szimplán ram tuninggal is gyorsabb lesz a kari, de ismerve a sima 6600 magot simán visza az is 500-520MHz-et vagyis el lehet érni vele a GT szintet...
Amúgy meg szerinted mért találják ki a 333 után a 400 -500-533-566-600-as ramokat..?hogy lassab legyen gecc?
[moderálás off] -
-
lol
senior tag
nézd meg a honlapot! 450/1000 ddr3
ezt félve linkelem, de itt van még pár kép (mod szedje ki, ha akarja, remélem nem jár erre parci):
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch
- EA Sports WRC '23
- World of Tanks - MMO
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest