- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
Pedig én a jelenlegi szintnél jobb fordítóprogramokban látom csak a fejlődési lehetőséget. A többszálú programozás nem új találmány, mégsem triviális dolog ma sem egy ilyen programot megírni, és ezt nem lehet azzal elintézni, hogy hülyék a fejlesztők. Pedig a több szál a jövő, mert a hardvert már csak nagy áldozat árán lehet tovább okosítani, hogy pl. még pontosabban becsüljön előre az elágazásoknál, vagy hogy több utasítást dolgozzon fel egy órajel alatt. Igenis a programíró tudja a legjobban megmondani, hogy mik azok a részek, amik párhuzamosan működhetnek, csak ezeknek a definiálása a jelenlegi programfejlesztő környzetekben is még elég körülményes, nem is beszélve a hibakeresésről egy többthreades programban. Eddig nem is csodálom, hogy nem foglalkoztak a kérdéssel, mert egy processzoron úgy létrehozni többszálú alkalmazást, hogy el legyen osztva a terhelés, főként egy játéknál, nem nagyon hoz előnyt, viszont nagyon összetett feladat.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Szerintem a magas szintű programozás nem az elkényelmesedés jele. Szép is lenne, ha ma is annyit kellene szenvedni a grafikus üzemmód beállításával, meg a különféle hangkártyák programozásával, mint 10 éve DOS alatt, hogy a valós üzemmód szegmentált + EMS memóriakezelését már ne is emlegessem. Én nem vágyok ezekre a dolgokra.
[Szerkesztve] -
CocooN-z
őstag
Itt a technológia és a kraft a markunkban, úgy néz ki, megint az ember lesz a szűk keresztmetszet...
Pontosan! És én nem értem megint hova rohannak a GPU fejlesztők, amikor egy sima, mára már olcsó mezei 9800 as karin gyönyörűen mennek még mindig a gémek, ennek ellenére kötelező tartani a(z) (mostmár csak) egy éves ütem tervet, miszerint 2X Gyorsabb mint az előb...blablabla...csak nem értem minek, lehet hogy 3d s szerkeztőknek, egyéb más grafikus téren kell a vas, de sztem gémre nem igen...még. de arra meg itt vannak a tavalyi ak, amik még annyira nem elterjedtek..(kivétel 6600gt). Sztem most kéne megállniuk kicsit, most kéne véglegesiteni egy két gpu t, és akkor a fejlesztők ki tudnák vesézni a dolgokat, és nem kéne évente más miatt szivniuk a fogukat... a példákat már felsoroltad rudi.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

).