- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Ha jól emléxem nem neked válaszoltam, másrészt meg mivel nem te vagy a fejlesztő akikkel gondom van nem értem mire baszogatsz
Ez nem kereszteshadjárat, nem kell senkit megvédeni....ahogy a vliág 99%-át sem érdekli hogy miért késnek folyton a softwarek amik kihasználják az adott cuccost úgy engem sem.
Asszem jogos ha egy kurva drága procc fícsörjeit ki akarom használni...
[Szerkesztve] -
Il Padrone
senior tag
Szerintem is egy jo fordito a kulcs a többszálú programozáshoz. A fordítót úgy is az írja, aki ismeri a hardware minden elemét, a trükköket, gyorsítást (elvileg, habár sok fordító volt már a kezem alatt és nem vgyok elájulva a minőségtől: egyszerű próbát szoktam tenni: ha el tudom olvasni az assemblyét, és megtalálom a magasabb nyelvű soraimat, akkor az nem jó fordító). Egy jó fordítólogikával optimalizáni lehetne mindent. Voltam olyan előadáson, ahol egy ilyen rendszert mutattak be: a C kódból generált egy saját tulajdonsághalmazt, és abból alakította ki a végleges, párhuzamosított kódot. 2 processzornál az egyik mindig csúcson volt, a másik kb 85%-on.
-
rudi
nagyúr
Nem azt mondom, hogy mindent alacsony szinten kell kódolni, hanem azt, hogy kicsit faramuci, hogy a sebességért felelős fordítót az a gyártó csinálja, akinek érdeke, hogy idővel a gyorsabb procijait is megvegyék. A másik dolog amit VGA programozásnál ki kell emelni az az egyre komolyabb árnyalási képletek megjelenése, ehhez biza fejlődni kell intenzíven.
-
atus33
tag
Ilyen színvonalú hozzászólás után meg kell kérdeznem, fejlesztettél-e bármilyen több szálon futó terméket, ami az ilyen szintű fikázást igazolná? (Esetleg leírnád az általános megközelítésedet egy probléma töbsszálúra bontásának tekintetében? Küldesz linket egy termékedre?) Ha nem, akkor alkottál legalább valami egyszálút? Bármit az életben?
Tommygunra is vonatkozik. -
Goose-T
veterán
Jaja. Okos dolog a programozókat szidni, hogy miért nem használnak alacsonyabb szintű nyelvet és miért nem optimalizálnak. Azt persze már nem tudják az ilyen szidóemberek felfogni, hogy egy nagy komplexitású program megírása szinte lehetetlen teljesen alacsony szintű nyelven, ha sikerül is, akkor legalább háromszor annyi embert kell foglalkoztatni és ötször annyi időbe telik elkészíteni. Ebből következően tizenötszörös lenne az ára. Ha az átlag magyar szidóember amúgy is csak szökőévenként vesz 10 rugóért egy játékot, mi lenne, ha 150 rugóba kerülne?
-
rudi
nagyúr
Valljuk be, el vagyunk kényelmesedve! Mindent magas szinten programozunk, a munka oroszlánrészét a fordítóra bízva. Az utóbbi pár évebn a VGA programozásban annyi új dolog jött elő, hogy aki nem tanul folyamatosan az lemarad. Hol volt még a shader ASM pár évvel ezelőtt, most meg már el is felejtettük és HLSL-t meg OGSL-t nyomunk.
És a forsdítót ki csinálja? Az aki a hardvert, ergo a gyorsabb újabb drágább cuccot nem lehet eladni, ha túl jó fordítót hozunk össze. Ugyanúgy megtorpanhat a GPU piac is mint a processzorpiac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest