- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAID 2
aktív tag
Helló!
Tervezem, hogy veszek egy ilyen tabletet, de kicsit tartok attól, hogy csak 1 GB ram van benne. Néha az S3-amban is elfogy, újra tölti a launchert, a böngészőt.
Nektek mi a tapasztalatok e téren? Vegyek inkább 2 GB rammal szerelt tabletet?
Üdv. -
Tokra110
csendes tag
Nexus 7 hivatalos dokkròl tapasztalat? És ezt honnan lehetne megvenni?
-
bb68
tag
válasz
Tomocop #14041 üzenetére
Azt nem tudom hogy zsír új akksi van e benne.De annyit tudok mondani neked hogy hétfő délelőtt töltöttem fel, ma reggel volt 10%-on.Interneteztem főképp rajta.Ma lett újra feltöltve.2 óra 15 percet ment bekapcsolva a képernyője és az akku szint 82%-on áll.Fényerő közepes szinten van.
-
kicsi83
tag
Hy ezt próbaltam most,lehet érdekel vkit
-
törölt tag
Olvasgatok itt a screen liftingről... olyat láttam, hogy simán kézben tartásnál az ujja alatt megrepedt/betört az üveg
Az úgy elég durva, ha valóban úgy volt, és nem izomból szorította..
Mert néha már én is kicsit megnyomkodtam (nem túl erősen, csak kicsit jobban rányomtam az ujjam) a bal oldalát ahol kicsit eláll, nem szeretnék ilyen meglepetésbe futni.. -
bb68
tag
válasz
Tomocop #14023 üzenetére
Én hétfőn vettem az Euronics üzletben egy refurbished nexus 7 -et 50000 ft-ért.Teljesen gyári csomagolásban volt a tablet.Előttem bontották fel a dobozt.Az eladó rendes volt. Mindent kipróbálhattam rajta.Wifi, kijelző,hang stb.Egy jó öt percig nyomkodhattam.Igaz egy pár napja használom de teljesen rendben van a készülék.Nem recseg az illesztések mondhatni tökéletesek egy hajszálkarcot nem találtam rajta.Úgyhogy maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
|AP|
veterán
A battery stats-ben látom, hogy állandóan fut a térkép a háttérben. Akkor is, ha nem nyitom meg. Gondolom ilyenkor a GPS is eszi az akkut, pedig bent a szobában nincs túl sok szükség rá.
A kérdés csak az, hogy miért kapcsol be? Használok egy időjárás widgetet, helymeghatározással, valószínűleg ez kapcsolgatja be a gps-t, ezáltal a térképet is.
Arra gondoltam, ha a helymeghatározásnál kilövök mindent, nem engedélyezem használni a gps-t, a widgetet pedig fixen átállítom Budapestre, akkor talán a térkép sem fog futni a háttérben. Ez így van? -
voros89
tag
Kinek volt már szervizbe a tabja? Kb mennyire gyorsak? Kb efy hete vitte el tőlem a dhl futár aztán másnap már a külfőldi szervizbe volt...
-
Tomocop
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mik a véleményetek ezekről a refubrished termékekről?
MM, hogy sokat számít, hogy csak 1 év garanciát kapok rá?
Az áruk roppant csábítóak (50 ért 8gb-s).üdv
-
Jano_023
őstag
Hali, ígértem pár képet egy táskáról. Az ára 4k , hervisben lehet kapni.
-
havri1
félisten
válasz
belavagyokbp #14018 üzenetére
Az elején nekem is így volt, de addig allitgattam, ameddig jól beallitotta a magokat.
De azóta isten:-D -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
havri1 #14016 üzenetére
Én is pont ezt a combo-t próbáltam a múlthéten, nagyon gyors volt, de nekem nagyon merítette az aksit is. A Faux Kernel Enhancemen-ben pedig azt írta, hogy folyamatosan mind a négy mag maxon pörög, hiába nem nyúltam a képernyőhőz vagy 10-20 másodperce. Amúgy mindent pontosan úgy állítottam be, ahogy az XDA-s topikban írja. Most lecseréltem Franco-kernelre, sokkal kevésbé szívja az akksit, sebességben pedig nem sokkal marad el.
(#14017) mathaus=): Hivatalosan egyik sem kompatibilis, de elég egyszerűen megoldható a dolog. WhatsApp-nál kézzel telepíted az apk-t (csak az ismeretlen forrásokat kell bekapcsolni), vibernél ugyan ez, plusz egy telefonszámot kell megadni, ahova küldik az SMS-t, majd a kapott kódot a tableten kell beírni.
-
mathaus=)
senior tag
Sziasztok! A gépen használható a Whatsapp, Viber es társai?
Köszönöm a válaszokat!
-
havri1
félisten
Találtam egy (számomra) ideális kernel + beállítás párost a Nexus7-re.
Paranoidandroid 3.5
grouper-faux123-kernel-v018m.zipFaux123_Kernel_Enhancemen -ben a beállítások :
Az XDA-n a leírás a kernel beállításáról :
FauxClock App recommended Settings"
CPU Control
Max clock - GHz 1.6 GHz for performance, 1.3 GHz for battery
Min clock - MHz 100 MHz for both
CPU Governor - Interactive for performance and for battery
CPU Quiet Governor - userspace for performance, Balanced for Battery
Tegra3 Freq Cap - Off for performance, On for battery
Set On Boot - OnVoltage Control
Set On Boot -
Global CPU Voltage - Your preferenceInteractive gov control
Hispeed - 85 for both
Hispeed Frequency - 1.6 GHz for performance, 1.3 GHz for battery
Timer Rate - 20000 for both
Min Sampling Rate - 50000 for both
Set On Boot - OnGPU Control
GPU Governor - ondemand for both
GPU Fast Response - 80% for Performance, 40% for battery
Set On Boot - On for bothI/O Scheduler Control
I/O Scheduler (eMMC) - SIO for both
Readhead Size (eMMC) - 768 for both
Set On Boot - On for bothMisc Control
Dynamic File Sync - On for both
TCP Congestion Control - Westwood for both -
gps76
őstag
válasz
csaby9 #14013 üzenetére
Egy kicsit el vagytok tévedve a töltéssel kapcsolatban...
A Nexushoz nem véletlenűl adnak 2A-es töltőt,hanem ha teljesen le van merülve,és maximális fényerőn,teljesen leterhelve pl.játékkal,wifin,stb. is elbírja.
Ezekben az akkukban csak egy egyszerű elektronika van ami a túltöltésért,túlmerülésért,rövidzár ellen,egyéb ilyen apróbb dolgokért felel. A laptopokban már olyat is tud,hogy áramot szabályoz,sőt van egy eprom benne amibe írja a töltési ciklusok számát és ennek növekedésével egyre alacsonyabb töltöttséget enged az akkuba,a robbanásveszély,stb elkerülésére.
Én kétnaponta esténként szoktam egy 500 mA-es töltővel tölteni,5-6 óra alatt tölti fel.
A kijelző sárgulásra hogyan kell bejelenteni garanciába,illetve milyen mértékűnek kell lennie a hibának,hogy elfogadják? -
stomi76
tag
Sziasztok!
Valami jó autós tatrót tudnátok ajánlani?
-
brumi1024
veterán
válasz
csaby9 #14001 üzenetére
Ebben minden benne van amit a li-ion töltésről tudni érdemes, egy biztos, nem 430 mA-es töltőárammal tölt a töltő az első fázisban, különben tényleg 13-14 óra lenne egy teljes feltöltés.
(#14011) csaby9: Ha 430 mA-es töltőárammal töltesz egy 4325 mAh-s akksit, akkor szerinted mennyi idő kell egy teljes töltéshez(a veszteségektől eltekintve)? 10 óra. Amúgy kevered a Ni-mh akksikkal, ugyanis ott ajánlott a kapacitás 10%-ával tölteni.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor #14008 üzenetére
Igen valamijen szinten ez igaz mert a gyártók az akku elektrónikájával összhangba gyártják a töltőket,ezért is van az hogy,két azonos pl 2 A-es töltő más gyártótol egészen más időt produkál ugyanazon ezköz töltésénél. Amugy a litium ion akkuk nagyon kényesek a töltésre ezért több védelem is van az akkuba épitve.A gyártók amugy nem is ajánlják más gyártótol származó töltő használatát,pont azért mert nincs összehangolva az akkuval,de ettől függetlenül azért lehet mással is tölteni én sem hordok minden ezközhöz külön töltőt viszont azért tesztelni szoktam hogy kb annyi idő alatt töltse mint a gyári akkor biztos nem lessz baj.Amugy az aksiba lévő elektronika szabályozza a töltést az áramfelvételt,az akku hömérsékletet meg sok dolgot figyel és ha valami nem stimmel letiltja a töltést ezért se lehet nagy gond másik töltő használata.
-
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor #14006 üzenetére
Most beszéltem egyébként egy BME-s hallgatóval, és megemlítettem neki ezt a töltős dolgot. Szerinte csökken az élettartama az akksinak, ha magasabb áramerősséggel töltöd a kelleténél, mert valószínűleg az akksi tervezői optimalizálták az akksit, hogy egy bizonyos töltésen jó élettartamot érjen el, és ha túl rendszeres az a magasabb amperes töltés, akkor hamarabb fog kipurcanni.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor #14006 üzenetére
Bocs nem neked szántam a választ hanem brumi1024-nek.
-
csaby9
tag
válasz
nagypasztor #14004 üzenetére
Igen abban igazad van hogy ha nagyobb az amper akkor gyorsabban tölt viszont ha egy ekkora aksinak másfél ampert adsz az biztos hogy el fog szálni.de nem érdemes ezen vitatkozni a lényeg hogy,nyugodtan lehet teló töltővel tabletet és fordítva is tölteni,ha a feszültség megeggyezik.
-
nagypasztor
tag
válasz
csaby9 #14001 üzenetére
Szerintem meg ha a 4300 mAh-ás akksit 430mA-rel töltöd, akkor a töltési idő 15 óra lenne...
Mivel a nexus töltési ideje 3-4 óra, ezért minimum 3-szor akkora áramerősséggel kell, hogy töltsön a töltője!
Ez a régi akksi töltőknél is így volt. Hiába volt 9V és 275mA a töltő, a 9V 1A-es sokkal rövidebb idő alatt feltöltötte, tehát valószínűleg annyival töltött maga a töltő, mint amennyi rá volt írva! Ezért nem osztom azt, hogy mindegy az amperszám!
A magasabb amperszámú gyorsabban tölt fel. -
brumi1024
veterán
válasz
nagypasztor #14002 üzenetére
4325 mAh vagy 4.325 Ah, teljesen jól írta. Az hogy van előtte egy mili prefixum csak egy 1/1000-res szorzót ad. Általában egyébként elektronikus eszközöknél mAh-t adnak meg.
-
csaby9
tag
válasz
CHIPman #13993 üzenetére
Nos egy pici gyorstalpaló töltés ügyben.Az akkuk tartalmaznak egy elektrónikát ami szabályozza a töltést .A töltőnél csak a kimenő feszültség számít az amper nem. Ami rá van irva amper az a terhelhetőséget jelenti nem azt hogy mennyivel tölt.A nexus akkuja 4300 miliamper órás, az akku ezért kb 430. Miliamperrel töltődik kb az aksi kapacításának a 10%- ával.A töltésnél tehát csak töltő kimenő feszültségét kell nézni.Persze a gyártók alkalmaznak különböző apró trükköket hogy másik kábellel és másik töltővel ne lehessen tölteni az eszközeiket,de ettől még ha a feszültség megeggyezik nyugodtan lehet tölteni bármit bármivel,legfeljebb nem tölti fel ojan gyorsan mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest