- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulb
senior tag
Nekem ma bongeszes kozbe megallta az oldal betoltes eppen Lte rol valtott H+ ra bejott egy hivas ami csak rezgett de nem jott fel a hivas elfogadas..majd probaltam tarcsazni de azt irta nem lehet...es par ms utan beleszolt az illeto a telefonba mintha hivtam volta.. Total kaosz volt csak rebbot utan allt helyre. Ilyen hibat N4el soha nem tapasztaltam de N5 is ez az elso. Teljesen alap minden.
-
Zeze94
tag
Lafatynak igaza van, ne sullyedj le az o szintjere. En is szivesen megirtam volna neki, hogy hasznald a keresot, mint ahogy azt multkor o tette, de inkabb hagytam a fenebe..
meg a vegen lehet, hogy raragad valami, es nem lesz (ennyire) ilyen..
(#5287) junhum: udv a klubban! -
Ayden89
csendes tag
válasz
rootkiller #5264 üzenetére
Igen, forgasd el a telefont, meg vissza. Ilyenkor lelövi az activityt majd újraindítja. Vagy chrome restart.
-
huan
őstag
Miért nem látható az összes telepített alkalmazás Nova Launcher Prime 2.3 -ban, amikor a gyári indítóban ott van minden? Kb.3-4 alkalmazást nem látok a Novában.
-
adammkaa
senior tag
válasz
rootkiller #5288 üzenetére
Köszi, előtte S3 lte volt ezért nem tudtam én sem.
junhum Mirol valtottal es hogy tetszik?
-
mindemo
csendes tag
Volt egy kérdésem, ha valaki éppen ráér és tudja, akkor ne tartsa magában
http://mobilarena.hu/tema/re_google_nexus_5_android_csokoladeba_martva/hsz_5206-5206.html
-
Algotis
addikt
LOL 50/10es gigabites routerrel
-
junhum
tag
Sziasztok!
Csatlakoztam én is egy fekete 32gb-os Nexus-szal!
Első droidos telefonom
-
adammkaa
senior tag
válasz
zsirfecske #5284 üzenetére
Hogy lehet screenshoot-ot lőni ?
-
zsirfecske
addikt
válasz
assemble #5276 üzenetére
érdekes, a router dróton lazán hozza a 120Mbit-et, az n5 meg nyilván többre képes ennél:
linksys wrt610n, dd-wrt firmware, 2.4GHz only. tehát lazán kéne vigyen kétszer ennyit, bár lehet hogy a dd-wrt kavar be valamit. razr hd-n 20Mbit körül volt a max. hmm, valaki esetleg hasonló cipőben? megpróbálom majd laptoppal meg másik telefonnal is de most egyik sincs kéznél.
-
Misi1980
senior tag
Köszönöm a véleményeket!
-
vick33
tag
válasz
Misi1980 #5279 üzenetére
S4-ről váltottam és a legjobb döntés ever. Jó készülék az is, de nekem nem kellenek a samsung extra cuccok, a rendszer meg akad össze vissza. Akkuidő nekem hasonló, a kijelző meg ízlések és pofonok. Az S4 túlszaturált, de a feketék tényleg szépek, viszont cserébe alacsony fényerőn olyan utánhúzása van mint állat... Az N5 meg IPS a maga előnyeivel és hátrányaival. Én pl az S4 helyett a moto g-t is szívesebben használnám. Asszonynak az van és nagyon baba.
-
gulb
senior tag
válasz
Misi1980 #5279 üzenetére
Snowboardozaskor volt velunk egy S4..hat tuzo napfenybe azt a kijelzot alig lattam.
Keszitettunk azonos szogbol azonos temaval videot teljesen hasonlo volt az eredmeny( telefonon visszanezve). Kepek minosege N4utan sokkal jobb..aku ido nekem picit jobb az N4nel..S4 mikrolagot es samu szoftvert nem tudnam mar megszokni. -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Lehet hogy a fejemet veszitek de azért megkérdezem elsősorban olyan fórumtársaktól akik S4-ről váltottak N5-re hogy a kijelző és a kamera nem marad el nagyon(ha egyáltalán elmarad)az S4-től?Ez a két telefon amit szívessen vennék de nem tudok dönteni.N4-em volt és szerettem is de valahogy a kijelzővel és a nem túl jó kamerateljesítményével és a borzalmas akuidővel nem tudtam megbarátkozni(eladtam most Note 2-van).A rendszer viszont nagyon szépen futott rajta és ez az ami visszacsábítana Nexus modellhez.
-
assemble
addikt
válasz
zsirfecske #5213 üzenetére
Ott azert sanszos h a router lesz a szuk keresztmetszet, nalam azert 60 felett produkal n-es routerrel is.
-
gulb
senior tag
Csak tudnam hogy ilyen iqtlan embrek honnan keresik meg a penzt erre a telefonra...bocs..( mindenki tudha kikre gondolok)
-
Nagyon jó lett az első hsz.
Hamarosan lesz néhány kérdésem a telefonnal kapcsolatban, csak még összeszedem őket . -
kovadika
őstag
"A bekapcsoló gomb lötyög, illetve egyesek szerint a hangszóró elég halk telefonálás közben. Ezeket a 2013 novemberben és azután gyártott készülékeknél már javították. (Ezt a dobozon tudod ellenőrizni: S/N:311, ahol az első számjegy jelöli a gyártási évet, a második pedig a hónapot.)"
Ez így nem igaz. Itthon mindkét N5 312-es, de rev11-esek. És ahogy olvasgattam a topicot, a többi 311-312-es készülék sem javított még. Tehát a 311-312 nem garancia egy új kiadású telefonra.
-
G4bi89
senior tag
Na már ott is az összefoglaló felül
-
mindemo
csendes tag
Nálam az indavideós lejátszás fura. Recseg a hang, de csak itt. Youtube-on baba minden. Másnál nincs ilyen probléma?
-
kovadika
őstag
Az új verzióban csak nagyobb lyukakat csináltak a hangszórónak, vagy cserélték/javították is a hangszórót? Nekem még a régebbi változat van, de szerintem vállalhatatlan a minősége. A N4 sokkal jobb volt, de tovább megyek, van a családban Nokia asha és Samsung S advance, még azok is megszégyenítik.
Nem hinném, hogy egyedi hiba lenne, mert két N5 van itthon és mind a kettőnél ugyanaz a szitu. Más: a kijelző színeinek állítására, kalibrálására létezik app? Esetleg root nélkül? Számomra nagyon meleg színeket jelenít meg. Ettől függetlenül imádom. N4-ről váltottam. Szerintem a kijelző, ergonómia, sebesség, kamera sokkal jobb. És amit nem gondoltam volna, hogy az akkumulátor idő ennyire túlszárnyalja az elődöt. Enyém fekete, páromé fehér. Kicsit megbántam, mert a fekete igazi szürke egér a fehér mellett, ami szvsz gyönyörű, és egyáltalán nem nőies. Nagyon egyben van a készülék.
-
zsirfecske
addikt
faja összefoglaló, jó hasznos embereket is olvasni
-
leslien
nagyúr
válasz
agressor12 #5249 üzenetére
-
gabro0
őstag
Egy megjegyzés: "A Google piacra dobta Nexus 5 okostelefonját..." - ezt szerintem át kellene fogalmazni pl. A Google nov.1-én piacra dobta/kiadta legújabb referenciakészülékét, a Nexus 5 okostelefont... vagy A Google legújabb referenciamobilja a Nexus 5, melyet az alábbiak szerint jellemezhetünk...
Köszi az összefoglalótAnnak ellenére, h még csak képeken láttam a mobilt, szívesen olvasnék a gravity boxról és hasonlókról
-
Ayden89
csendes tag
válasz
agressor12 #5249 üzenetére
Ha jól tudom látja, viszont read only. Próbálni még nem próbáltam.
-
agressor12
senior tag
OTG NTFS fájlrendszert is látja?
-
lafaty80
addikt
Csatlakoznék hozzátok.
Meg lett végre a kicsike 16GB / fehér / partnero.
Átvételkor egyetlen bajom volt csak, hogy a papíron csak hasonlít a szériaszám az imei számomhoz (ami felismerhető a papíron az egyezik, de rövidebb is
) + rusnya az írás. Remélem ebből nagyobb bajom lesz
Maga a telefon elsőre nagyon tetszik. Sajna bepipálva hagytam a fiók visszaállítást, így kb az összes appomat hozza vissza, amit nem szerettem volna. Érdekes hogy eddig minden telómon ilyenkor röccent a rendszer, ez is. Utána viszont hasít.
Már majdnem beírtam, mert elsőre az mtp mód sem akart összejönni, de csak sikerült.
Most tesztelgetem és élvezem -
G4bi89
senior tag
Elkészültem az összefoglalóval
ha még kellene bele valami akkor most írjátok meg. Illetve nekem is lenne egy kérdésem mégpedig az, hogy kinek kell elküldeni ?
A Google piacra dobta Nexus 5 okostelefonját, amely 5"-os Full HD kijelzővel, négymagos processzorral és bőséges, 2 GB méretű operatív memóriával és LTE támogatással kényezteti el felhasználóját. Az új készülék a legfrissebb Androidot futtatja, rajta már az Android 4.4 KitKat található.
A kártyafüggetlen készüléket a Google Play áruházban 349 dollárért kínálják.Főbb jellemzők:
• 5" képátójú IPS LCD
• 1920×1080 pixeles felbontás
• karcálló Gorilla Glass 3 üveg
• 2,3 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 processzor
• Adreno 330 GPU
• 2 GB RAM
• 16 GB beépített tárhely
• 8 Mpixeles hátlapi kamera, optikai stabilizátorral
• f/2,5 fényerejű objektív
• HDR mód, panoráma készítés, arcfelismerés, sorozat felvétel
• 1,3 Mpixeles előlapi kamera
• 2300 mAh kapacitású akkumulátor
• 17 óra beszélgetési és 12,5 nap készenléti időHol érdemes megvásárolni a telefont?
Itthon egyelőre sehol ha hivatalos gyári garanciát szeretnénk, de várhatóan Februártól a Telenor árusítani fogja. Külföldön a Ditech Austria és a MediaMarkt –ban érdemes vásárolni mert olcsóbb is mint itthon lesz valószínűleg és 2 év garit is vállalnak rá. További boltokról itt egy igen részletes táblázat.Van-e garancia a külföldön megvett telefonokra?
A Google Playen vásárolt telefonok garanciális ügyintézését a Google intézi, abban az országban, ahol vásárolták a telefont. Viszont a külföldi Media Markt-ban vásárolt készülékeket itthon is bármelyik MM üzletben lehet garanciáztatni.Előforduló hibák:
A bekapcsoló gomb lötyög, illetve egyesek szerint a hangszóró elég halk telefonálás közben. Ezeket a 2013 novemberben és azután gyártott készülékeknél már javították. (Ezt a dobozon tudod ellenőrizni: S/N:311, ahol az első számjegy jelöli a gyártási évet, a második pedig a hónapot.)
Miért hallok zörgő hangot, ha megkocogtatom a telefont a kamera körül, vagy ha kicsit erősebben teszem le az asztalra?
Ne aggódj, ez normális. A kamerában lévő autofókusz mechanikája egy mozgó alkatrész, így néha lehet hallani, ha ott kocogtatja valaki.Milyen SIM kártya való a telefonba ?
Micro-SIM – Amennyiben még régi normál SIM kártyád van akkor menj be a szolgáltatódhoz és kérd, hogy cseréljék ki. Esetleg te magad is méretre vághatod ennek a mintának a segítségével.Mekkora a tényleges tárhely a 16GB-os verzióban ?
Körülbelül 12,54GBA telefonban működik az USB OTG mód?
Két megoldás van rá az egyik ez.
A másik pedig, hogy rootolás után felrakod a Stickmount programot. Arra viszont figyeljen mindenki, hogy ezután nem fog menni az OTA frissítés mert a program system fájlokat módosít.Hogy teljesít a telefon fényképezője?
4.4 alatt gondok lehetnek a fokuszálással és a képminőséggel. Ám ezt a google a 4.4.2 –ben már kijavította azóta a nyugodtan mondhatjuk, hogy a kamera hozza a csúcskészülékek szintjét.Miért nem látom a fejlesztői menüt a beállításokban?
A fejlesztői menü megjelenéséhez menj a következő oldalra: Beállítások -> A telefonról
ott a legutolsó információ a Build-szám, arra nyomj rá egymásután ötször, meg fog jelenni egy kis felirat, hogy a fejlesztői lehetőségek be lettek kapcsolva és ez után már megjelenik a Fejlesztői lehetőségek menüpont a Beállítások kezdőoldalán, a Kisegítő lehetőségek alatt.Hogyan nyithatom ki a bootloadert? Hogyan rootoljam a telefon? Honnan szedjek le Custom Recoveryt?
Van többféle toolkit is amit ingyenesen lelehet tölteni talán ezzel a legegyszerűbb ezeket megcsinálni, én a Wugfresh Nexus Root Toolkit–et fogom használni.Miután letöltöttük és megadtuk milyen készülékünk van nyomjunk rá a full driver installation… gombra, ez felrak nekünk mindent ami szükséges a további műveletekhez.
Mindenek előtt az USB hibakeresést kapcsoljuk be a telefonon.
Unlock - ez kinyitja a bootloadert de vigyázat mert minden adatot töröl is.
Root – Gondolom ezt nem kell magyarázni, hogy rootolja a készüléket + ha akarjuk akkor custom recovery –t is felteszi egy mozdulattal. (alapból TWRP –t)Ezek után meg is vagyunk mindennel, de nézzük mi van itt még nekünk.
OEM Lock – Ezzel tudjuk visszazárni a bootloaderünket.
Flash Stock+unroot – Gyári rom visszarakása és root eltávolítása.
Backup/Restore – Készíthetünk full mentést a jelenlegi rendszerünkről amit később vissza is állíthatunk.Van egy másik megoldás is amit inkább hardcore felhasználóknak ajánlanék.
1. USB driver telepítése
2. Adb & Fastboot programot letöltitek innen majd kicsomagoljátok
3. Telefont fastboot módba teszitek, amit bekapcsoló+hangerő le gombbal tudtok.
Ezután az előbb kicsomagolt mappában nyomtok egy jobb klikket a shift nyomva tartása mellett, ezután parancsablak nyitása itt. Kapunk egy parancssort ahol a következő parancsokat kell kiadnunk:
fastboot devices
fastboot oem unlock
Ezzel kész is vagyunk a bootloaderünk nyitva.
4. A fastboot mappába bemásoljátok ezek közül valamelyik recovery –t és kiadjátok a következő parancsot:
fastboot flash recovery recovery_neve.img
5.Rootoláshoz ezt töltsd le és rakd be a fastboot mappába. Telefon újraindítod majd belépsz a recovery –be ahol az install zip -> install zip from sideload –ra nyomsz, ha ez meg van akkor a következő parancsot add ki.
adb sideload fájlneve.zip
Ezzel átkerül a telefonra a zip tartalma és fel is teszi neked.Kiegészítés: Amennyiben visszaakarod zárni a bootloadert a következő parancsot kell kiadni:
fastboot oem lockHonnan lehet letölteni a hivatalos romot?
https://developers.google.com/android/nexus/imagesHogyan tudom visszarakni a gyári romot?
1. Tedd a telefont fastboot módba amit a bekapcsoló+hangerő le gombbal tudsz.
2. Fentebb linkelt USB drivert és adb,fastboot programot leszeded.
3. Neked megfelelő gyári image –t szintén leszeded és kicsomagolod a fastboot mappába. Ugyanitt nyomsz egy jobb klikket a shift nyomva tartása mellett és nyitsz egy parancssort, amiben a következő parancsokat írod be:
fastboot devices
flash-all.batEl is kezdi felrakni a gyári romot ami eltart pár percig. Figyelem ez minden adatot töröl a telefonról, tehát előtte ments le mindent amire szükséged van.
Milyen ROM-ot ajánlotok?
DroidKang, Paranoid Android,Milyen kernel ajánlott a telefonhoz?
Franco kernel már elég jó és folyamatosan frissül.Hogyan tudok flash tartalmat megjeleníteni 4.4 alatt ?
Play áruhzából leszeded a Dolphin , Dolphin Jetpack programokat majd felrakod ezt a módosított flash playert. Dolphin böngészőben bekapcsolod a flasht. (Settings>Web Content>Flash Player)Hakydakillah tapasztalatai a készülékhez kapható tokokról:
Volt egy no name tokom, melyet a mobilhoz kaptam, de semmit se ért, meg se említeném.Spigen Neo Hybrid kép
Spigeneket nem kell bemutatni, nagyon jó tokok, és több variáció is készült belőlük N5-re. Ezekből az egyik a Neo Hybrid. A tőlük megszokott minőségi gumis tokról van szó, mely körül húzódik egy műanyag díszsáv, melyből 3 szín került forgalomba: arany, ezüst, fekete.
Itt se tudtam eldönteni melyik színben vegyem, fotón nagyon jól nézett ki az arany, és az ezüst, a fekete meg unalmas semminek tűnt. Végül rendeltem mindhárom színből. Örülök, hogy végül feketét is rendeltem, mert azok a festett színek számomra a valóságban irtó giccses, rondák voltak. Fekete minősült a legszebbnek, azt tartottam meg, és használom. A tok fogása nagyon jó, kicsit széles, de a gumi nagyon jó tapintású, érezni, hogy minőségi, nem olyan ragacsos semmi. Hátránya, hogy az oldalsáv pontossága miatt úgy kell a telefonra ráfeszíteni, és szintén nagyon kényelmetlen levenni róla. Ráadásul az előlapi fóliát is nagy szeretettel kezdi meg ilyenkor. Nekem egy fóliát már kivégzett, viszont az XtremeGuard egyenlőre még bírja. A tok nem fed le semmi fontos részt, a gombok tökéletesen működnek.
Mivel méreteket nagyon hibásan szokták feltüntetni, főleg amazonon tapasztaltam, mindegyik tokról írok majd egy sima vonalzós mérést.
Neo Hybrid méretei : 14,1 x 7,4 x 1,2 cmSpigen Slim Armor kép
Szinte ugyanaz, mint a Neo, annyi különbséggel, hogy ez valamivel vastagabb, erősebb, hátulján 3színben választható műanyag lapocska erősíti a tokot. Fehérben rendeltem, elég jól mutat benne a készülék, csak méretei miatt számomra ez már tényleg nem fért bele abba a bizonyos limitbe, magyar nevén tenyerembe :-) Az előnye, hogy nagyon kényelmesen le lehet a telefonról venni, nem úgy mint a Neo-t.
Méretei: 14,2 x 7,4 x 1,4cmSpigen Ultra Fit / Thin kép
Egy sokkal vékonyabb, kompaktabb tokról van szó. Olyanoknak ideális, akik minimális védelmet szeretnének a lehető legkevesebb méretnövekedés mellett. Ennek anyaga már más, igaz kemény műanyag, viszont amíg belül csillogós műanyagról van szó, addig kívülről érezhetően egy puhább gumis érzést adó réteget vontak a tokra. Fehérben és feketében rendeltem, és érezni az anyaghasználat különbségét, mivel egy az egyben N5 koppintás – vagyis a fekete gumis tapadós, a fehér csúszós műanyag hatást kelt.
Tényleg alig növel valamit a készülék méretén, de mégis egy esetleges leejtés során életet menthet, ráadásul fólia is jár hozzá. Viszont van egy elég durva hátránya is, amelyet a Ringke résznél ki is fejtek. Elöljáróban annyit, hogy csak olyanoknak ajánlom, akik nem szeretik gyakran leszedegetni a tokokat.
Ultra fit méretei: 13,8 x 6,9 x 1,1Ringke Slim kép
Nagyon hasonlít a Spigen Ultra fithez, de mivel sokat olvastam erről, valamint a Nilkin ezen típusáról, és azok éles sarkaival okozott karcolásokról, így inkább nem is használtam őket. Eleve a már említett Spigenhez hasonlít, bár anyagban szerintem érezhetően egy picivel gyengébb minőség. Talán a 3tok között igazán egyetlen egy szembetűnő különbség van, amit a kameránál lát az ember. Ebből a szempontból számomra a Spigen megoldása sokkal szimpatikusabb. Visszatérve a karcolásokhoz, Ringke-n nagyon érezni, hogy mindegyik sarka nagyon éles, ezzel szemben a Spigennek gömbölyítettek a sarkai. A sérülés készüléktől is függ, ugye a fekete Nexus a rizikósabb, mivel oldalain nagyon puha ez a gumi bevonat, könnyen megnyúzza az ember. Viszont ez a kemény műanyag tokok átka, főleg olyan tulajoknál, akik sokszor veszik le a tokot. Spigen mellett sokan kiállnak, de ennek tudatában bármilyen óvatosan is próbáltam levenni - az amúgy telefonra irtózatosan feszülő tokot, még így is pár alkalom után már látom, hogy a sarkak meg lettek szépen karcolva – főleg a felső kettő.
Szóval az ilyen Slim keménytokok fantasztikusak karcsúság terén, viszont tényleg úgy ajánlott használni őket, hogy belepattintja az ember, mert ilyenkor nem sérülnek a sarkak, majd csak eltört állapotukban válik meg tőlük az ember. :-D Vagy még érvényes a másik kijelentés, amit az emberektől szoktam hallani – azért veszek a Slim tokot, hogy megvédje a készülékemet egy esetleges leejtéstől, a tény, hogy megkarcolom vele kicsit hidegen hagy. Inkább ez, minthogy új készüléket kelljen vennem.
Ringke méretei: 13,8 x 6,9 x 1 cmGoogle oficial bumper kép
Bizony ő is megfordult végül nálam. Teljes gumis tok, melyre nagyon vágytam, de méretei miatt hamar kiábrándultam belőle. Még a Spigeneken is túltesz méretileg, pedig ez csak sima gumi, semmi extra. A gumi fajtából se mondanám Spigen szintűnek, inkább olyan koszgyűjtő túlárazott valami.
Méretei: 14,2 x 7,4 x 1 cm
Amúgy a legjobban egy saját találmány, a Neo Haky Hybrid vált be :-) kép1, kép2
A recept nagyon egyszerű oldalsáv kidobva, és ennyi is az egész. Egy hátránya van, mellyel szemben egy sor előny áll.
Hátránya így:
- a design így már nem az igazi
Előnye:
- viszont számomra még így is jópofa
- eredetileg a tok oldalsó peremei alul-felül pár milivel kiállnak, hogy ebbe pattanjon bele a díszsáv. Ez nélkül azt értem el, hogy fogáskor az ujjaim szépen a peremek közé csusszannak, ezáltal remek fogást biztosít a tok
- pont ezeknek a kiálló széleknek hála játszáskor / filmezéskor nem tapad rá tenyerem a hangszóróra, így nem romlik a hang minősége
- ennek a fogásnak köszönhetően sokkal vékonyabbnak érződik a tok – Ultra Fit érzés
- zsebben a gombok tökéletesen le vannak védve, esélytelen a power gomb nyomogatása
- szerintem a műanyag váz nélkül leejtéskor sokkal hatékonyabb a tok. A gumi felveszi az ütést, vázzal együtt viszont a kicsit kiálló műanyag jobban átadja a telefonnak az ütés erejét.
- nem szedi le a fóliát
- a felhelyezésének / leszedésének könnyűségét már meg se merem említeni. Semmi szenvedés, tökéletesen lejön így. -
adammkaa
senior tag
Erről van szó pontosan.. És kevés az esélye is hogy tönkremegy valami. Szépen osszefoglaltad a dolgokat ez igy van, remelem felnyitottad vele par ember szemet, de felolem utazgathatnak Austriaba is
ui: mikor vettem a telefont elottem szamoltak le 4milliot nem hiszem hogy anyagi problemai lennenek . az alatt az 1 ora alatt amig vartam a telefonra kb levegot nem tudott venni mert 3 telefonrol jottek a rendelesek.
-
w333
félisten
Ez pontosan így van, persze biztos vagyok benne hogy olyan negatív vélemények is léteznek ami pl. nem a telefon vagy gsm bolt hibája miatt volt hanem a felhasználóé, pl. valami módon tönkretette a telefonját és ezek után is szeretné cseréltetni/javíttatni (biztos hogy ilyen is van) tényleg nem védeni akarom és aki teheti az inkább a gyári garanciásat válassza, de ahogy te is mondod nagyon félnek a fogyasztóvédelemtől így nem éri meg nekik kockáztatni 1-2 telefon csere miatt az egész boltot
Én pl. tőlük vettem a Nexus 4 -t és nem azért mert annyira megbízok bennük, vagy szimpatikusak, hanem azért mert 47k olcsóbban vettem, és úgy vagyok vele ha valami gond van a telefonnal akkor visszaviszem és ha nem cserélik akkor fogy.védelem és ha ennek ellenére sem, akkor még mindig ott van a zsebemben az a +47k amivel olcsóbban vettem a telefon és ennyiből megcsináltatom, de az is lehet hogy soha semmi baja nem lesz és megspóroltam ezt a pénzt ami valljuk be hogy nem kevés
Még ha kb. 10-20k különbség lett volna a gsm / szolgáltató ár között, akkor még bevállalom ezt a + pénzt, de így hogy majdnem + 50 különbség volt, így már felejtős
-
w333
félisten
Nem akarom őket védeni, de Nexus 4 / Optimus G fórumból is többen visszavitték már a telefonjaikat különböző hibák miatt (térerő eldobálás / pixelhiba stb.) nagyon sok ilyen eset volt és szó nélkül cserélték a telefont / vagy visszaadták a pénzt
Hogy őszinte legyek én több pozitív visszajelzést hallottam mint negatívot
-
Lecs@
addikt
válasz
adammkaa #5220 üzenetére
Partneroról nagyon megosztóak a tapasztalatok. Egy kis sufni sarki bolt, udvariatlan nagydarab eladó, bizonytalan eredetű, számla nélkül adott készülékek, garanciális gondok stb-stb. Ezt mind fórumon olvasom, illetve személyes tapasztalatok is. Én inkább + 10 - 15 K - t fizetnék, de tuti ilyen boltban nem vennék ilyen értékrendű készüléket.
Nem neked akartam válaszként írni, veled nem szeretnék fél mondatot sem vitázni.
-
-
egy23
csendes tag
Magyarország mint vevő már régen megvette a nexus 5öt, de hogy mi tart eddig a megjelnéssel azt nem tudom.
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/tool_mode_country_check.jsp?model=LGD821&country=HU ez alapján úgy néz ki hogy csak 16 gigás verzió lesz hivatalosan fekete (AHUNBK) és fehér (AHUNWH) színben
-
szpajk
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Erősen gondolkodom egy Nexus 5 32gb-os készülék beszerzésén. Tanácsokat kérnék, hogy hol érdemes megvenni, melyik gsm boltot ajánljátok?
Jelenleg iPhone 4-esem van, azt szeretném leváltani.
Esetleg ha vkinek van egy kis idelye, leírhatná röviden tapsztalatait.
Előre is köszi! -
Izzé
őstag
válasz
Bubukain #5215 üzenetére
Ha érdekelnek a tapasztalatok akkor [katt], egy páran kipróbáltuk a G2-t és a véleményeinket is leírtuk. Tudom nehéz kihámozni a lényeget a sok off hsz közt de még mindig jobb mint az egész topikot átnyálazni.
(#5214) adammkaa: Neked kellett volna G2-t venned, nyugodtabb lenne a topik...
-
Bubukain
senior tag
válasz
adammkaa #5214 üzenetére
kellemetlen mi?
elhiszem
te írtad: "Az biztos, nàlam telitalàlat a telefon, aldom az eget hogy nem G2 vettem. Perfect "
ezek után én meg mertem kérdezni hogy mi a gond a másik telefonnal.
elnézést hogy beletapostam a kis nexus 5-ös lelkivilágodba a kérdésemmelaz pedig hogy mit veszek majd én eldöntöm, tőled még egy szál gyufát sem fogadnék el nem hogy tanácsot.
nem érdekel a téma? sz@r ügy -
adammkaa
senior tag
Én csak a a valósàgot írtam le. És én nem azt mondtam hogy g2 vagy ezt vegyem szerintetek hanem az N5 rol kerdeztem par dolgot. Ugyan ezt megtettem a G2 forumban is.
bubukain vegyel G2 az jobb, csak offoljuk ezt a témàt màr mert holtra nem erdekel.
-
assemble
addikt
xda-n valaki csinalt gyors nettel, ac-s router-rel egy speedtest-et:
-
tothak
tag
Ami Ti mint "power userek" (azért mondom ezt, mert hozzám képest biztosan azok vagytok
) milyen appokat használtok rendszeresen?
Hozzátenném, hogy Xposed + GravityBox már tudom
(és most tegyük félre azt a képzavart, ami bennem van a Xposed framework + GravityBox párossal, mert tudom, hogy van
)
-
mindemo
csendes tag
Én is beneveztem erre a telefonra és nem csalódtam. Van olyan értesítési progi, ami kb olyan hatékony, mint az IOS alatt? Pontosabban ugyanúgy választható módon jeleníti meg az értesítéseket? Előre is köszi
-
leslien
nagyúr
előbb azért a Váci úti szervizt kérdezzük meg sztem....
hivatalos Lg szerviz, korrekt! -
Draken
őstag
válasz
leslien #5202 üzenetére
Hát házhoz sajnos nem jön, max ők javítják, én úgy értesültem, aztán lehet rosszul tudom.
szerk: itt van:
Mely gyártó, hogyan szabályozza ezt a kérdéskört? LG - A hazai szerviz a külföldön vásárolt készüléket kezeli, IMEI számos expansys számla elegendő a 12 hónapos jótállás érvényesítéséhez. (szerviz:telemax - helyijavitas.hu) -
leslien
nagyúr
szerintem a garit itt kéne megkérdezni
sajnos itt nem jön háthoz, max a gáz számla... -
Draken
őstag
Pont pár hozzászólással feljebb kérdeztem erről, de senki sem válaszolt...
Szóval elvileg telemax javítja a hibás készüléket, úgy, mint a samsungnál is a házhoz jövős garanciánál, ha jól tudom..
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest