Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SoundBlaster X-Fi
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #48838 üzenetére
Edigital most 7.990-ért adja. Az szerintem jobban hangzik, mint a 33$ és 3 hét szállítás + a csodás garanciáztatás.
De még a teljes ára náluk is jobban hangzik, mint a 33$ és 3 hét szállítás + a csodás garanciáztatás.
-
tothak
tag
válasz
Tomace91 #47986 üzenetére
Én ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy számomra nehéz megbízni egy olyan eladóban/üzletben aki/ami egy ilyen hibát nem vész észre (precizitás hiánya), és mindezek mellett még mindenki máshoz képest gyanúsan olcsó is. Azt már csak félve teszem hozzá, hogy egy olyan telefonokat árusító honlapról beszélünk, ami nincs értelmesen mobilra optimalizálva.
Szóval, én nem vennem meg
-
tothak
tag
Én speciel Nexus 5-ről váltottam G3-ra. Mindenképpen érdekes kérdés a dolog, mert sebességben egyértelműen a Nexus a nyerő, de ezt is csak akkor lehet kijelenteni, ha mind a kettőt használtad.
Nekem az üzemidő tökéletesen megfelel. Az én felhasználásommal a G3 hozza azt, amit sokan állítanak, hogy nekik a Nexus 5 tudja. (Nap végen 50% úgy, hogy a SOT 2-3 óra között van. BT folyamatosan megy Garmin Vivosmart miatt, Wifi egyáltalán nem, illetve a SOT főleg Fb és Fb messenger miatt van.)Néha megbánom, hogy váltottam, mert app frissítés és/vagy telepítés közben be tud lassulni, de aztán mindig rájövök, hogy nekem nem éri már meg a legfrissebb rendszer és a "büntetlen" mókolás azt, hogy annyit kelljen küzdeni a telefonnal.
Root ezen is van (a G3-on), de az csak az SD fix és az AppOps miatt kell.
Összességében én azt mondom, hogy max a méret ami visszatartó ok lehet.
Remélem segítettem, és remélem nem fog senki nekem esni a többiek közül a tapasztalataim miatt
-
tothak
tag
válasz
tboy93 #29058 üzenetére
Van egy 10.000-es, de ez is olyan, hogy most akkor mindenhova hordjam magammal azt is?... nincs annyi zsebem basszus... külön táskát meg nem akarok hordani a telefon miatt... akkor már veszek egy N6-ot, egy 4.0-ás headset-et meg egy Moto 360-at... és ugyan úgy meg tudok nézni minden értesítést, és tudok reagálni a telefonhívásokra... éppen csak a táskához kell hozzászoknom...
Nem, ez így nincs rendjén... itt vagy valaki kamuzik, vagy tényleg gyári hibás mind a kettőnk készüléke...
-
tothak
tag
válasz
aizen92 #29053 üzenetére
Nem, ez egy a Westendben egy kis eldugott üzlet. Amúgy igazán rendesek, meg minden, csak hát na... valamiből nekik is meg kell élniük... aztán ha a hülye user nem figyel, akkor megérdemli...
Visszavinni azért nem akarom, mert aligha hiszem, hogy adnak egy másik Nexus 5-öt hogy használjam addig , amíg ezt meg nem csinálják... csere eszközöm meg nincs...
Vajon lehet valahonnan értelmes áron elérhető időn belül csereakku-t szerezni? -
tothak
tag
válasz
aizen92 #29046 üzenetére
Akksi cserét fognak csinálni, azzal nincs gond. De csak fizetőset, ugyanis ügyesen rá lett írva a szerződésre, hogy az év garancia az akkumlátorra nem vonatkozik. (Természetesen ez akkor még nem tűnt fel, ugyanis örültem, hogy végre találtam egy boltot, ahol nem kell napokat várni, ráadásul ez az első olyan telefonom, amit nem szolgáltatótól vettem.)
-
tothak
tag
válasz
aizen92 #29043 üzenetére
Természetesen Nexus 5-tel rendelkezem. Különben nem lenne illendő itt panaszkodnom. Tavaly karácsony környékén vettem. Ha jól emlékszem, akkor a két ünnep között...
Elég nehezen hihető számomra, hogy ennyi idő alatt kinyírtam volna az akksit, figyelembe véve, hogy másoknak nem sikerült... -
tothak
tag
Reagálva ezekre a csodás üzemidőkre... én nem tudom, hogy ti hogyan használjátok a telefonotokat, de nekem eddig sosem sikerült egy értelmes üzemidőt kihozni a telefonból... se KitKat alatt, se L prew alatt, se most Lollipop alatt...
Mindig ugyanaz a szitu... vagy sokáig megy (19-20 óra) és akkor alig használom (0,5-1 óra SOT), vagy sokat használom (eddig sosem láttam még 2,5 óra SOT-ot) de akkor az üzemidő gyatra (ilyenkor örülök a 12-14 óra üzemidőnek).
És én ténylég roh@dtul nem értem, hogy ti mi a francot csináltok a telefonnal, mert ebben van FB messenger (ami elviszi nagyjából a SOT 4/5-ét), egy kevés Chrome, pár perc telefon, és ennyi.
Próbáltam már mindenféle kernelt, mindenféle ROM-ot, ezeknek mindenféle dicsőített kombinációját, de mindig ugyanaz az eredmény...
Ja igen... az elmúlt időben már a wifi-t is kikapcsolom, hogy hátha majd attól jobb lesz, de nem... sz@rt sem ér az egész... GPS megy folyamatosan, de azt meg nem akarom kikapcsolni, mert nehogymár állandóan mindent kapcsolgatni kelljen, ha csinálni akarok valamit... mert az abszurd...
Ezt a nyomorult Lollipop-ot is már ha jól számolom hatodjára teszem újra... vagy üzemidő nincs, vagy GPS nem megy normálisan...
És ha egy mód van rá, akkor kíméljetek meg attól, hogy "akkor miért nem teszem vissza a Kitkatet", vagy "vegyek másik telefont".. nem erről van szó... alapból szeretem ezt a telefont, de mérhetetlenül felidegesít, hogy mindenki itt posztolgatja, hogy hány százezermillió órát megy a telefonja egy feltöltéssel, mert nem tudom elhinni, hogy ennyire hülye lennék hozzá...
Ezt most nem kötekedésből írom, hanem egyszerűen kikívánkozott, mert tényleg kegyetlenül felnyomja az agyam....
-
tothak
tag
Sziasztok!
Mahdiban van arra lehetőség, hogy megmondjam pl a Viber-nek, hogy ne úgy részegen, ahogy, hanem úgy, ahogy én szeretném? (Értelem szerűen nem csak Vibert szeretnék állítani, tehát valami központi megoldás kéne.)
-
tothak
tag
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a napokban a Google+ elkezdte hihetetlen módon zabálni az akksit...
Nem tudom már miért, de megnéztem a névjegyzékemet, és mindent mutatott... (Külön a Google+, Google, Viber, Whatsapp, stb névjegyzéket) Gondoltam nekem nincs mindenre szükségem, úgyhogy megmondtam neki, hogy csak a Google névjegyzéket mutassa, és láss csodát... azóta meg sem nyikkant a Google+...
Úgyhogy szerintem nézzétek meg Ti is, hogy nem történt-e hasonló nálatok
Kíváncsian várom, hogy egyedi eset-e a megoldás, vagy általános lesz
-
tothak
tag
válasz
slice14 #19392 üzenetére
Szia!
Úgy tudom, hogy az L-nél már valahol valamelyik rendszerbeállításnál külön-külön lehet kapcsolgatni, hogy melyik program értesítése jelenjen meg ott és melyik ne.
Hogy pontosan hol van ez a beállítás sajnos nem tudom megmondani, mert én már visszatettem telefonra a 4.4.4-et, a tablet meg nincs itt nálam...
Szerk.: Talán a hangok és értesítéseknél (?)
-
tothak
tag
válasz
NTonee #19167 üzenetére
Itt speciel a zárképernyő módosításokra gondolok, vagy a QuickSettings módosításokra. De akár néhány állapotsáv módosítás is beleférhetne... (pl az, hogy ha nincs net csak kapcsolat, akkor a WiFi ikon sárgára vált...)
Az Expand All Notifocation opciót is nagyon tudom szeretni... de pl az is nehezen érthető számomra, hogy a dedikált GMail alkalmazás miért nem tudja állítani a LED színét...
És igazából a végtelenségig sorolhatnám azokat a dolgokat, amik nem hiszem, hogy olyan nagyon brutális módosítások, hogy egy gyári android ne tudhassa...
És természetesen, köszönöm az építő jellegű hozzászólást
-
tothak
tag
válasz
gdavid007 #19160 üzenetére
Nekem speciel inkább az kéne, hogy amiket csak GravityBox-szal lehet megcsinálni, azok legyenek beleépítve gyárilag.
Határozottan tudnék örülni neki, ha nem kéne minden OTA-nál újrahúzni az egész rendszert, csak azért mert a GravityBox rendszermódosítást végzett.Amúgy ha hardver, akkor max egy nagyobb akksi. A többit úgysem tudnám már egyszerűen kihasználni. Esetleg egy olyan csatlakozó, amivel szinte asztali géppé lehet alakítani, ha megfelelő dokkolóba kerül. (Mint amit pl az Ubuntu-nál találtak ki.)
-
tothak
tag
Ha valakinek van ideje és ingerenciája küzdeni az Android L rootolásával, akkor itt van egy módszer, amivel meg lehet oldani.
Ha jól értelmezem a leírást, akkor nem minden programmal működik.
Nekem most jelenleg nincs rá időm, de ha valaki megcsinálná véletlenül, akkor legyen olyan kedves és próbálja ki, hogy működik-e a Textdroider_DPI vele. és jelezzen vissza
Köszi!
-
tothak
tag
Jó hír. Még ma ki fog kerülni az új verzió factory image
És amiket eddig mondtak róla... Nekem bejönJogos. Nálunk már holnap lesz
-
tothak
tag
válasz
Sotyks94 #16223 üzenetére
Nekem már borult elég sok módon a telefonom, és eddig még semmi baja nem történt. Van rajta egy Spigen Ultra Fit (?). Az amelyik kemény műanyag és teljesen átlátszó. (Most nincs kedvem keresgélni
)
Fólia egyáltalán nincs. Voltak halovány próbálkozások ezekkel az 500-1500 Ft-os eszközökkel, de nem jöttek be.Amúgy a boruláshoz annyit, hogy esett már sarkára, arcára, hátára, oldalára, asztalról le, ágyról le, kocsi tetejéről le. Szóval kapott szerencsétlen mindenből, ami szem s szájnak hányingere
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #16212 üzenetére
Hát nem tudom... nekem pl most óránként 2%-ot eszik, akármilyen kernel pörög alatta.... és ami érthetetlen számomra, hogy frissítés előtt is hasonlóan szar volt...
Valamiért az a rendszer nem hagyja magát aludni... de se betterbatterystatus, se wakelock detektor nem hajlandó semmi konkrétumot mondani arról, hogy mi zabál ennyit...
-
tothak
tag
válasz
slice14 #15813 üzenetére
Ehhez még egy kiegészítés, amit akkor érdemes használni, ha nincs Franco kernel:
Egy Xposed framework modul, amely viszonylag hatékonyan stabilizálja a fényerő ingadozást. A neve pedig Nexus 5 Light Sensor Fix. (Hozzátenném, hogy ez csak akkor kell, ha nincs Franco kernel.) -
tothak
tag
válasz
slice14 #15538 üzenetére
Én az NFC Beam-et használom ilyen célokra. Ez azért jó, mert beépül a megosztási lehetőségek közé, és így bárminél lehet használni.
(#15536) Hami33
Próbáld ki a Light Flow-t, vagy a Light Manager-t. Én mondjuk az előbbit használom, nekem bevált. Az utóbbival nincs tapasztalatom. -
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #15472 üzenetére
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #15468 üzenetére
OK, feltettem. És most?
Kell valamit állítani, vagy az elején csak figyeli a felhasználást, aztán magától elkezdni csinálni a dolgát?
-
tothak
tag
No offense szintén, de ez a hasonlítás kb annak a kategóriának hangzik, mintha én a 2013-as Nexus 7 tabomhoz hasonlítanám a telefont.
Abban is van FHD, meg Snapi 600, meg ha minden igaz, szintén 4000mAh akksi, és az is elmegy ezzel a kombóval 2 napot 10-12 óra kijelzővel...
Különbség, hogy csak Snapi 600, viszont 4000mAh és nincs GSM modul.
Szóval.. ahogy a N7 és a N5, úgy a N5 és az említett Leonovo is sajnos erősen más kategória a HW miatt, ahogy azt a kollega is vázolta.De ezt tényleg ne vedd kötözködésnek, csak én úgy gondolom, hogy ezeket a teljesítményéket nem szabad összehasonlítani, mert más ligában játszanak.
Szerk.:
(#15465) radicspeter1
És ez abban az esetben is igaz, ha be van kapcsolva a képernyő, vagy csak kikapcsolt képernyőnél végzi a dolgát? Azért kérdezem, mert a 4% wakelock az annyira nem csap falhoz -
tothak
tag
válasz
siofok #15457 üzenetére
Az addig oké, hogy jobban fogyaszt, ha megy a kijelző. Ezzel nincs is problémám. A problémám az, hogy valamiért kegyetlenül megugrott a fogyasztás...
3 óra alatt esett 30%-ot kb 45 perc kijelzőidővel.. eddig valahogy nem ez volt a tapasztalatom.. bár lehet, hogy rosszul emlékszem, és mindezek mellé túl nagyok az elvárásaim is...(#15459) radicspeter1
Ez a greenify tulajdonképpen mit is csinál? (Mert ahogy így elnézem erősen keverem az Intelli3g-vel...)
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #15455 üzenetére
A helymeghatározás azért van nagyon pontosra állítva, mert az alapján megy a wifi kapcsolgatás.. a többit most kikapcsoltam puszta kíváncsiságból, de nagyon meg lennék lepve, ha tényleg ez lenne a probléma...
A greenify-ban nem igazán bízom... tanulva a Gravity Box smart radio lehetőségéből... annál is az volt, hogy bekapcsoltam a kijelzőt és konkrétan kellett az az 5 sec, amíg összeszedte magát a mobilnet... még akkor is, ha 0ra volt állítva... nekem a hajam kihullott, mert gyűlölök várni a telefonra...főleg akkor, ha már ilyen izmos...
de az akkor sem normális, hogy be van kapcsolva a kijelző kb 15 perce, és ettől leesett 4%-ot az akkutöltöttség...
Szerk.: tudnál nekem küldeni egy linket erről a greenify-ról? Xposed-ben nem találom, amit play-en találtam pedig, nem igazán szt csinálja, amit sztem kéne neki...
-
tothak
tag
válasz
siofok #15453 üzenetére
Hát.. én nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, de tegnap feltettem ezt a Code Blue kernelt, és ugyanúgy 4%-ot lezabált az akksiból éjszaka, mint eddig az összes...
Aztán most azóta, hogy felkeltem (7 óta) 80%-ról leesett 66%-ra... amíg WiFi-n volt, addig egész barátságos volt, de azóta...
én nem tudom, hogy Ti hogyan használjátok a telefonotokat, de nekem rohadt gyorsan merül hozzátok képest... mondjuk az is tény, hogy BT-n és WiFi-n kívül minden megy folyamatosan (helymeghatározás ráadásul nagyon pontosra van állítva), de akkor is...Szerk.: stock rom van minden esetben, egy kis gravity box-szal megfűszerezve, és persze az éppen aktuális kernel, ami eddig franco volt, most pedig code blue..
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #15409 üzenetére
Akkor csak hogy bonyolítsam egy kicsit a dolgot, stock rom + franco kernel
Ilyenkor mi a teendő? Továbbra is csak simán fel kell flashelni a code blue-t? (És ha már itt tartunk, gondolom FKU kuka... helyette valami a code blue-hoz?
)
-
tothak
tag
válasz
radicspeter1 #15388 üzenetére
És annak mit kell csinálnia, aki stock romon van?
-
tothak
tag
Sziasztok!
Azokhoz fordulnék most, akik kicsit jobban értenek a Wakelock Detector-hoz.. Valaki elmagyarázná pár szóban, hogy mit is kell pontosan nézni ennél a csodánál, és ha valami esemény van, akkor azt hogyan lehet megoldani? (tudom, hogy az említett esemény igen sokrétű lehet, hogy szorítkozzunk azokra az esetekre, amik a leggyakrabban előfordulnak
)
Köszi!
-
tothak
tag
Azt esetleg meg tudja nekem mondani valaki, hogy azt hogyan lehet megoldani, hogy az akkumulátor használatot ne csak az előző feltöltésig mutassa, hanem visszamenőleg többet is? (jelenleg az még kevésbé lényeges, hogy milyen távlatban
)
Tudom, hogy google a barátom, de most így hirtelen ötletem sincs, hogy hogyan keressek rá...
-
tothak
tag
válasz
DeathAdder #15083 üzenetére
Én a Magdiban ezt a lehetőséget nagyon szerettem. Ezért is keresek valami megoldás rá :-) Visszatenni nem akarom, mert akárhányszor feltettem, zabálta az akksit... (nem hiszem, hogy a pocket mode miatt, mert amikor azt kikapcsoltam is ugyanaz volt a helyzet)
-
tothak
tag
válasz
Scooter74 #15056 üzenetére
Amilyen szinten van jelenleg a GBox, lassan már ebből is lehetne egy külön ROM
(#15055) GrooveHero
Én még az NFC LockScreenOff Enabler-t használom, továbbá a BubbleUPnP-t.
Az előbbi gondolom egyértelmű, bár hozzátenném, hogy pl autóban tud nagy segítség lenni, hogy amikor bedobom a tartóba, akkor rögtön megcsinál mindent. (BT be, kijelző kikapcsolást megszünteti, stb... mindezt úgy, hogy nem kell felélesztenem a telefont..)
Az utóbbit pedig azért használom, mert most jelenleg nincs otthon medialejátszó, ami a NAS-ról ki tudná küldeni a TV-re a filmet, a TV pedig valamiért nem látja azt, ami a NAS-on van... -
tothak
tag
válasz
DeathAdder #14752 üzenetére
Hát nem tudom... lehet, hogy a "telepítésnél" rontok el valamit, mert amúgy SlimKat hasonlóképpen működött nálam... de az is lehet, hogy az "ott maradt" dolgok tettek be neki... (nem löktem eddig factory resetet soha, csak a szokásos wipe-ok, aztán flash..)
De most valahogy nem visz rá a lélek, hogy megcsináljam... talán 2 hete is van, hogy csináltam egy full visszaállítást, mert már kezdett nagyon magánkívül lenni szegény... aztán most sikerült megint belakni
-
tothak
tag
válasz
atillaahun #14716 üzenetére
Valamiért a szokásosnál is jobban zabálta az akkut... lásd: 1 óra 3-6% amikor nem volt bántva.. ha zargattam a telefont, akkor hajlamos volt 10-13%-ra is...
Tudnál nekem linket adni ehhez a Smart Screen Off pro-hoz? :-)Megvan... elfelejtettem, hogy Nexus 7-ről vagyok... :-D -
tothak
tag
válasz
atillaahun #14713 üzenetére
Én nem szeretem a repülő módot. A telefon azért van, hogy mindig elérhető legyek. Megtanítottam már az embereket, hogy csak akkor hívjanak, ha kell :-) Viszont.. akkor tényleg elérhetőnek kell lennem.
Alacsony töltöttséget a jelenlegi felhasználásommal szerencsére nem érek el :-)
Értesítésre pedig a Nils-t használom. Nekem nagyon bejött :-) Viszont... a pocket módot az Istenért se tudom rávarázsolni stock romon... Mahdi alatt az nagyon tetszett, és még hasznos is lenne számomra...
Esetleg valakinek valami ötlet ezzel kapcsolatban?
-
tothak
tag
válasz
gabro0 #14706 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy többet is lehet hozni üzemidő szempontjából, de nem akarom csak ezért megváltoztatni a felhasználási szokásaimat :-)
Igazából most meg különböző automatizálási folyamatokon gondolkodom, de egyelőre még nem sikerült kitalálnom, hogy mik legyenek azok :-)
atilaahun:
igazából a BT és a wifi kivételével minden megy rajta folyamatosan, továbbá a GPS is a legpontosabbra van állítva.. De ezen kívül fogalmam sincs, hogy mi lehet, ami még kínozza az akkut.. -
tothak
tag
válasz
slice14 #14702 üzenetére
Hát.. bevallom őszintén, hogy engem kevésbé izgat az akkuhsználat, mivel minden este fél tudom tenni töltőre.. és persze melóban szintén :-)
Ráadásul nálam csak a wifi van kapcsolgatva a szokásos akkuzabáló eszközök közül :-)De a mostani Franco kernelekkel már bőven képes lenne hozni a 20 óra üzemidőt 2,5 óra kijelzőidővel.
De amúgy inkább a 16 óra üzemidő, 1-1,5 óra kijelző a jellemző mielőtt toltore teszem.
Szóval.. kérdésedre válaszolva.. nem éreztem semmit az akkuhsználat változásában :-)
Majd szólj, hogy nálad hogyan vált be a beállítás :-)
-
tothak
tag
válasz
slice14 #14658 üzenetére
Én is erre tippelnék. Tekintve, hogy GravityBox-on kívül nincs más aki beleszól az android gyári beállításán kívül. (Amit viszont a GravityBox ugye felülírt.)
De valószínűleg, ha valaki máshogy gondolja, akkor meg fogja említeni
Amúgy, ha valamiért neked nem jön be ez a beállítás, akkor javaslom, hogy a háttérfény-t 10 egységenként változtasd első körben, mert az már érzékelhető változás.
-
tothak
tag
válasz
slice14 #14656 üzenetére
Akkor tehát:
Ezt a pontot ugye a GravityBox-on belül a Kijelző módosítások -> Fényerő beállítások -> Automatikus fényerő szintek -nél lehet megtalálni. Nálam így néz ki:Szint: 1 -> Lux max: 1 -> Háttérfény: 13
Szint: 2 -> Lux max: 4 -> Háttérfény: 20
Szint: 3 -> Lux max: 40 -> Háttérfény: 55
Szint: 4 -> Lux max: 350 -> Háttérfény: 70
Szint: 5 -> Lux max: 600 -> Háttérfény: 110
Szint: 6 -> Lux max: 1000 -> Háttérfény: 145
Szint: 7 -> Lux max: 1600 -> Háttérfény: 190
Szint: 8 -> Lux max: 3000 -> Háttérfény: 230
Szint: 9 -> Lux max: 10000 -> Háttérfény: 254Minden szintnél külön meg kell nyomni a beállít gombot. Majd, ha mind be van állítva, OK gomb, majd kilépsz, képernyő ki- és bekapcs, és elvileg már megy is.
Hozzátenném, hogy nálam Franco r49 van fent és a Kernel beállításoknál kikapcsoltam a "Backlight Dimmer"-t. (Éreztem némi zavartságot az eszköznél, amikor be volt kapcsolva.)
-
tothak
tag
válasz
ati888 #14654 üzenetére
Szia!
Én speciel a GravityBox segítségével oldottam meg. Bár kicsit körülményesebb beállítani, viszont így nincs szükség +1 appra, ami a rendszert nyomorgatja.
Lehet, hogy alapvetően nem számít semmit, de én úgy vagyok vele, hogy minél több eszköz módosítja a rendszert, annál nagyobb az esélye annak, hogy valami összeakad.Ha valakinek szüksége van rá, akkor szívesen megosztom a GravityBox-os autófényerő beállításomat
-
tothak
tag
válasz
GrooveHero #14239 üzenetére
Nálam akkor szedte össze magát, amikor egyik se volt kipipálva és az USB debugging is be volt kapcsolva. Persze azt is hozzátenném, hogy a gépem nem látja a telefont háttértárként, bármit csinálok vele. De amúgy sincs itthon szükségem rá, mert a gépet csak mókolásra használom. Minden adatom a NASon van.
-
tothak
tag
válasz
DeathAdder #12716 üzenetére
Igen, igen. A franco.Kernel updater az tiszta volt, csak a pontosabb beállításokkal nem vagyok még tisztában... ráadásul ezzel kapcsolatban guglit is hiába kérdezem, mert nem talál sehol olyan leírást, amit használni tudnék... aztán lehet, hogy én vagyok a béna
-
tothak
tag
válasz
lord.lakli #12583 üzenetére
Igen, azt tudom, és legvégső esetben azt fogom én is csinálni, de ha van valami olyan megoldás, amivel el lehet kerülni GB-t (mert szeretnék ART-ra váltani), akkor első körben azt próbálnám ki
-
tothak
tag
Sziasztok!
Valaki aki járatos Mahdi ROM-ban.. Két kérdésem lenne:
-Az egyik az, hogy mi a módja annak, hogy az értesítő LED fényét állítsam?
-A másik pedig az, hogy van-e lehetőség arra, hogy Xposed Framework és/vagy GB nélkül legyen "Expand All Notification"?Amúgy tényleg kellemes kis ROM. Eddig legalábbis tetszik. Bár még csak tegnap este óta van fent
-
-
tothak
tag
válasz
TODI1111 #9720 üzenetére
Igen, ezt a megoldást ismerem, de pont azt akarom elkerülni, hogy máshogy kelljen fogni a telefont. Én alapvetően az alsó részét fogom ugyanis. Jelenleg úgy van beállítva a Nova, hogy amikor a kijelzőn bárhol lefelé húzom ujjam (értelemszerűen a kezdőképernyőn), akkor legördül az értesítési sáv. Ebből szeretném azt elérni, hogy oldalra lapozva a gyorsindító jelenjen meg.
Ha az általad javasolt módszert használom, akkor még fogást kell váltanom, hogy le tudjam húzni a gyorsindítást.
(#9724) Tomace91: mindenki azt mondja, hogy neki sokat kibír a telefon SlimKat-en, de nálam valamiért rettentő gyorsan merül azon felhasználás mellett.. (Stock-kal azonos felhasználásra gondolok)
Csak egy példa: töltésről levétel után 30 perccel 70%-on állt a töltöttség, mindezt úgy, hogy 20 perc kijelző volt...
Ahogy nálad, nálam is SlimKat + Franco volt, de próbálkoztam SlimKat + Linaro-val is. (Természetesen volt SlimKat + SlimKat kernel is.)
Úgyhogy nem tudom mi lehetett a baja... a telepítést úgy csináltam, ahogy le volt írva... talán az lehet a kínja, hogy SuperSU-t használtam? Bár, aligha hiszem, hogy az ilyen aktív merülést eredményezne... -
tothak
tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy arra van-e valami lehetőség, hogy Stock-on elérjem azt, hogy amikor lehúzom az értesítések panelt és ott "lapozok", akkor a gyorsbeállításokra ugorjon az eszköz?
SlimKat ROM-ban volt így megoldva, és nagyon tetszik a dolog viszont annyit ez nem ér, hogy visszategyem azt a ROMot.. Nem arról van szó, tetszik maga a ROM, csak sajnos valamiért mocsok gyorsan merült az akksi...
-
tothak
tag
válasz
Algotis #9609 üzenetére
Pl. én.... mondjuk erősen hektikus a probléma előfordulása.. még nem sikerült rájönnöm, hogy mi okozhatja... a SIM kártyára gyanakszom, de jelenleg nem tudom letesztelni az elméletet, mert körülményes lenne újat kérnem... neked mikori a SIMed? (már az új, kitörhető fajta, vagy az egyél korábbi vágott?)
-
tothak
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, attól aki SlimKat-et használ jelenleg (ART-on, tehat GravityBox kilőve), hogy arra ven-e valami megoldás, hogy automatikusan kibontsa az eszköz az összes értesítést az értesítési sávban?
Most küzdöttem fel a telefonra a SlimKat-et, eddig tetszetős és szinte mindent ki tudtam váltani, ami azért jó, mert így már lehet ART-olni
Viszont ez az Expand All Notification dolog hiányzik
-
tothak
tag
Kérdés.. (most gondoltam bohóckodok kicsit az undervolting-gal.. )
Lehetséges az, hogy érezhetően gyorsul a rendszer, miután a franco kernel CPU beállításoknál a Feszültség vezérlőben minden értéket lejjebb vettem 25 mV-tal, vagy csak én látok rosszul?
Amúgy ha a kérdéseimet rossz topic-ban teszem fel, akkor szóljatok nyugodtan
(Csak azért mondom, mert néha sikerül eléggé általános kérdéseket feltennem... )
-
tothak
tag
válasz
zsirfecske #8046 üzenetére
Azt tudom, hogy mit jelent az, hogy támogatja. A kérdés inkább arra irányult, hogy az mit takar, hogy nem építik bele?
-
tothak
tag
Na igen, nézegettem már ezeket én is, de sajnos olyan beállítást nem tudnak, amit én keresek. Ráadásul amit tudnak, az benne van a GravityBox-ban is
Minden estre köszönöm, hogy felfigyeltél segélykérésemre
Esetleg, ha van más ötleted...
(Vagy bárki másnak...
)
(#8041) gulb:
Infrát az használ pl, akinek van otthon mediabox, tv, esetleg medialejátszó is és nem akar 600 távirányítóval zsonglőrködni.
Sd kártyát az használ, aki akinek bármilyen okból kifolyólag kell a sok tárhely. Legyen az munka, szórakozás, vagy bármi... és nem mindenhol van wifi, bármennyire is jó lenne... mobilnetet sem akar mindenki sok 10.000 HUF-ért előfizetni.. (mert lássuk be, ha annyi helyet használsz, hogy 16 GB nem elég, akkor azokat az adatokat már nem fogod egy 1 gigás mobilcsomaggal töltögetni) -
tothak
tag
Tudom, hogy csak újonc vagyok és általában hülyeségeket, meg triviális dolgokat kérdezek, de... esetleg valaki tudja a választ?
Csak mert olyan gyönyörű hype indul már megint a G2 vs N5 témában, hogy az valami hihetetlen, és szemlátomást azok, akik eddig erősködtek, hogy szakmai topic, úgyhogy ne offoljunk, azok mintha probléma nélkül átléptek volna a "szakmai jellegű" kérdésemen.
Gondolok itt főleg azokra, akik otthon vannak ROMolásban, Xposed kérdésben, meg úgy általában a mókolásban...
Szóval lényeg a lényeg...
Tudja valaki a választ a kérdésemre? Ha valami kiindulópontot tudtok mondani, már azzal is előrébb vagyok, mint most...
Köszike...
-
tothak
tag
Kérdés? Van valami módja annak, hogy befolyásolhassam az értesítési területén megjelenő dolgok sorrendjét?
Gondolok itt arra, hogy pl minden esetben a nem fogadott hívások legyen az első helyen, aztán az azonnali üzenetek (fb, viber, whatsapp, Skype), aztán a mail-ek, és utána minden egyéb.
Keresgéltem neten, de eddig nem voltam túl eredményes... -
tothak
tag
válasz
leslien #7544 üzenetére
Mondjuk... csak hogy jó legyen... Nekem most a napokban többször is eldobta a hálózatot, de olyan szinten, hogy újra kellett indítani a telefont... amióta megvan, azóta már többször is előjött ez a dolog, de eddig mindig 150 óra után...
Most viszont 2 nap alatt 2x...
Ötlet, hogy ez mitől lehet? (Telenoros vagyok és D820-as, nem D821-es) -
tothak
tag
Amúgy.. Visszatérve a kernel kérdésre.. Két kérdésem lenne a Franco-val kapcsolatban:
1., Mennyivel növeli az üzemidőt?
2., Ha nem szándékozok CPU berheléssel foglalatoskodni, akkor az üzemidőn kívül milyen egyéb előnyeim lehetnek abból, hogy felteszem? -
-
tothak
tag
És arról esetleg van valami információ, hogy ez ki féle, mi féle töltő? Na meg hogy kell-e külön átalakítót eszkábálni a 12V egyenáramhoz, vagy valamilyen különös véletlen folytán a 3000 HUF-os kínai csoda képes kezelni mind a 12V egyenáramot, mind a 240V váltóáramot?
Mert ha kezeli a 12V egyenáramot, akkor simán barkácsolok egy kicsit
szeretem az ilyen mókázásokat
tudom, hogy sok baj van velem, de hát ugye ebből tanul az ember fia
Szerk.: Igazából a téma kapásból 2 szálon fut, úgyhogy tényleg maradjon a poszt
-
tothak
tag
válasz
ßrainiac #6392 üzenetére
A 10-12 óra a bicajozáshoz szólt
Vezetni nem szoktam olyan sokat
Autós tartónál pusztán csak a kényelem miatt akarok vezeték nélküli töltőt.. na meg persze azért, mert tetszik
Bicajnál tényleg meg fogok maradni a PowerBank megoldásnál. Az tűnik a legjobb megoldásnak. Legalábbis most még ezt hiszem
-
tothak
tag
válasz
skyskin #6387 üzenetére
Hmm.. köszönöm, hogy szóltál erről.. még szerencse, hogy nem volt keret rá hirtelen...
Akkor viszont kénytelen vagyok másik eszközt keresni... esetleg valami tipp, hogy mit lenne érdemes megnéznem? (az NFC hiány nem gond, mert van matricám hozzá)
(#6386) horvathkrisz:
A dinamós megoldás annyira nem jön be nekem.. ne kérdezd hogy miért.. gondolom nem tetszik, vagy valami hasonlómost amúgy egy Power bank alapú megoldáson gondolkodom.. valami jó kis 10.000-es cuccot odaerősíteni a közelébe és probléma megoldva
gondolom azzal már kibír egy 10-12 órás hajtást GPS, BT, max fényerő társaságában
(#6379) zsirfecske:
Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidatIgazából az álom az lenne, ha km/h, megtett távolság, pedálfordulatszám, pulzusszám és minden ilyen finomság gyűjthető lenne a telefonon. Ugyan még nem találtam ehhez megfelelő eszközöket, de ebben az is benne van, hogy olyan nagyon halálosan még nem ástam bele magam a dologba
A mount egy érdekes kérdés, mert az is lehet, hogy valami saját eszközt fogok készíteni, amiben van bizonyos szintű csillapítás... bár azt még nem tudom, hogy hogyan fogom megoldani
De ezt a variációt főleg hosszútávon szeretném használni.. 15 km felett.. aztán ha beválik, akkor városban isSzerk.: esetleg ha valakinek van valami ötlete a fent említett információk begyűjtésére, akkor azt szívesen fogadom
ha más nem, akkor kiindulási alapnak mindenképpen jó lehet
-
tothak
tag
Sziasztok!
Mai nap folyamán beszereztem egy Nokia DT-900 típusú vezetéknélküli töltőt. Komolyan mondom, ez valami hihetetlen durva.. Olyan pillanatok alatt tölti fel az eszközt, hogy az valami hihetetlen :-) kb ugyanolyan gyorsan tölti, mint a saját vezetékes töltője, ha nem gyorsabban..
Bár k. drága, de azt kell, hogy mondjam, hogy megéri :-) legalábbis eddig :-P
A következő beruházásom egy Nokia CR-200 típusú autós tartó lesz :-)
Amúgy... Nem tudtok valami olyan megoldást amivel rá lehet szerelni bringára, és esetleg km/h helyett lehet használni? (olyan megoldás érdekelne, ami nélkülözi a GPSt, és/vagy tölteni tudja az eszközt amikor haladás van a bringával)
-
tothak
tag
válasz
ßrainiac #5836 üzenetére
De amúgy is ha jól sejtem, akkor meg lehet oldani ezt a problémát azzal a képernyőállítgató eszközzel, amit korábban említett valaki itt... nem emlékszem már pontosan, hogy mi volt az...
Persze ha hülyeséget beszélek, akkor elnézést kérek mindenkitől, akiben esetleg reményt keltettem
Amúgy.. amíg nem hívtátok fel a figyelmemet rá, észre sem vettem... sőt.. valószínűleg soha az életben nem vettem volna észre
-
tothak
tag
válasz
zsirfecske #5431 üzenetére
Ezt is próbáltam tegnap, de erre sem volt hajlandó érdemben reagálni :/
Hopsz, bocsi.. elfelejtettem, hogy szerkesztés gombot illik nyomni
-
-
tothak
tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán egy egészen érdekes probléma merült fel nálam... zenét akartam hallgatni a Sony Ericsson MW600 bt headsetemen keresztül (csodálatos vezérlős, szépen is szól, meg minden), össze is kapcsolódott szépen, ahogy szokott, viszont amikor le akartam játszani a zenét, akkor a telefon hangszóróján volt csak hajlandó megszólalni.
A dolog érdekessége, hogy a vezérlés szépen működik a headseten keresztül, csak a hang nem akar az Istennek se átmenni... (eddig tökéletesen működött..) Lejátszásra PlayerPro-t használok, de eddig azt használtam.. ezért is nem értem, hogy mi történhetett vele, hiszen semmit nem mókoltam előtte... nem is telepítettem, nem is állítgattam...Bárkinek bármi ötlet, hogy mi történhetett vele és hogy mi lehet a megoldás?
Hozzátenném, hogy már volt párosítás törlés a telefonon és a headseten is.
-
tothak
tag
Ami Ti mint "power userek" (azért mondom ezt, mert hozzám képest biztosan azok vagytok
) milyen appokat használtok rendszeresen?
Hozzátenném, hogy Xposed + GravityBox már tudom
(és most tegyük félre azt a képzavart, ami bennem van a Xposed framework + GravityBox párossal, mert tudom, hogy van
)
-
tothak
tag
válasz
szata.68 #5138 üzenetére
Igazából ezzel kapcsolatban csak abban nem vagyok biztos, hogy a töltő egység és a szivargyújtó aljzat szeretni fogják egymást hosszú időn keresztül is..
Na meg gondolom kell hozzá olyan csati a szivargyújtóba, ami legenerálja azt az 1,8 A-t. Ha jól láttam, akkor ennyi kell a töltőnek. (Nem tudom, hogy szivargyújtó mennyit ad le.)
De amúgy az ötlet használhatónak tűnik
-
tothak
tag
Engem speciel egy autós töltő érdekelne ebben a vezeték nélküli töltés kérdésben, de a Nokia DT-901.en kívül nem találok semmi használhatót... Azzal viszont az az egy fenntartásom van, hogy csak 750 mA-t ad le.
Na meg persze az, hogy itthon 20.000 HUF, eBay-ről meg 168 USD...
Ti esetleg ismertek egyéb opciót, vagy találtatok így hirtelen ráguglizva? (mert elképzelhető, hogy én keresek rosszul... )
-
tothak
tag
Sziasztok ismét!
Párhuzamos alkalmazásfuttatásra rá lehet valahogy venni ezt a dögöt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűnyíró topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest