- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bindike01 #48 üzenetére
ez engem is érdekelne!
a házat +15k-s felárért lehetne megvenni a hozzávaló Integra táppal, de erről nem sok infó van, ennél (érdemben) jobbat pedig csak jóval drágábban, 25-28 között találtam (ami pl. moduláris).
tud valaki esetleg ideális tápot ajánlani hozzá?
szerk.: most látom, késtem 1 évet
mindegy, már maradjon, hátha...
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok tudnátok nekem ajánlani valami árbarát tápot 130 mm-es hosszúságig?
Ebbe menne bele.Fractal Design NODE 202
-
bindike01
aktív tag
Patent kis ház!!
-
Aprósólyom
addikt
Rudi, a cikkbe a mini ATX helyett micro ATX-re gondoltál szerintem. Mert az két külön dolog. Más kérdés, hogy a hétköznapi ember nem következetesen használja, mint ahogy én sem, nagyon sokáig.
-
törölt tag
tul nagyok
nagy videokartya eseten segitseg hogy sfx tap mehet bele, de egy pcie ssd vagy izmos halokartya mellett tulsagosan megnoveli a haz meretet.
-
Taranti
senior tag
Én anno ezt szerettem volna: [link] de akkor nem lehetett kapni. Igaz, hogy ez mATX/mITX, de az előlap mögött 9cm venti van, ami közvetlenül a (max 2db) háttértárra fúj. Meg hát hosszú-vékony SFX táp kell bele, azokból sem egyszerű moduláris és/vagy nagyobb teljesítményűt beszerezni. (Így lett aztán CM N 200
)
-
Baryka007
addikt
Off téma... De jól látom hogy 450wattos tápra rádugtatok egy 980Ti-t ? Az tényleg elbírja ??
-
gianni85
veterán
Tavaly nyáron hiába kerestem még a node202-t, pedig 2015 Computex-en lett bemutatva, és még akkor nyárra ígérték
Most már mind1 -
törölt tag
Ugye ki lesz egészítve az összevető táblázat mért hőmérsékletekkel, ha már ugyan az a konfig került beléjük
-
Razenhell
tag
Épitettem a raven házba is már ami a képeken látható, strix 750ti került bele meg kis i3 konfig. még a nagy melegben is csendesen teszi a dolgát. Engem az zavar hogy venti nincs a házban... Meg valóban számolni kell a hővel, nem rakhattam bele akármilyen procit stb.. stb.. táp is egy vagyon volt bele.
Lian Li közül a nagytestvére O7S van, és igen a riser kábel sokat számit a vga hőfokjánál. Nagy és csendes gépet épitettem bele.
-
Nem rossz házak ezek, inkább az ár az, ami finomhangolást igényelne.
Viszont tömegben óriási a különbség köztük, amit nem igazán értek.
-
kisza25
félisten
válasz
Sanchez638 #28 üzenetére
mert 2db 9 cm volt benne, a core v1-ben is a 2x8cm-el nehéz lenne szellőztetni, de van benne egy 20 cm-is
a 12 cm-es meg halkan is tud sok levegőt szállítani, nem véletlenül olyan elterjedt, 14 cm-es már sokkal hangosabb tud lenni, a 20 cm-es meg 3000350 rpm ahol nincs hangja, a 8cm-es meg 1000-1200 rpm körül hangtalan, a 12 cm meg olyan 800 rpm-ig, ezeket összevetve a 12 cm a nyerő légszállításban tapasztalataim alapján
Az is sokat számít, hogy megválogasd az alkatrészeket és nem fűt be core v1-be ilyet is használtamAmúgy mini-ITX-et lehet rakni nagyobb házba is (legutóbbi vasam)
-
Az egyik 12kg a másik meg csak 3,5. Ez biztos?
-
törölt tag
válasz
Sanchez638 #28 üzenetére
En is igy gondoltam valahogy
-
mekker
őstag
Nekem is a kocka alakú kialakítás tetszik, de azzal lényegében semmi helyet nem spórolok.
Az asztalra rakosgatást nem igazán értem (szélzaj a füled előtt van + értékes helyet foglal), viszont annyira meg nem alacsonyak, hogy könnyű legyen őket bútorba beépíteni. -
kisza25
félisten
válasz
#97716736 #21 üzenetére
építettem már pár konfigot, mini ITX házba és meg lehetett oldani, hogy halk legyen és hűvös
sg-05 v.2.0
core_v1
sg-05 v.1.0
MX-31 -
törölt tag
Hat nem tudom, en most akarom a jelenlegi CM Storm Enforcer hazamat cserelni a jobb hutes erdekeben, mert ez se tul tagas haziko, es tagasabb hazakrol neztem tesztet, es jobbak voltak az enyemtol nyilvan tobb venti fer a nagyobb hazakban, ellenben a kisebb hazba meg nem birsz annyi ventit beletenni. ( nincs akkora szellozes ) Szoval most nem ertem a te allitasod
-
kisza25
félisten
ja durva, 24" monitor van mellette valószínűleg
én is néztem ezeket a házakat, de nem kicsik, csak vékonyak
Inkább rakok össze egy ilyen kis Raijintek Metis gépbe valamit
ZeroDK: kisebb házat könyebb átszellőztetni -
Apollyon
Korrektor
Pont a napokban dobtam össze egy ITX konfigot. Elég sok házat megnéztem, kerestem az igazit. Végül arra jutottam, hogy a fekvő kialakítású jobban tetszik (amikben az alaplap is fekszik), illetve amibe SFX/ATX tápot lehet tenni és marad hely, sokkal könnyebben szerelhető.
Amik a cikkben vannak is jók lehetnek, de brutál áruk van, ennyiért biztos nem vettem volna táp nélküli házat. Másrészt, ezt egyszer összerakod, utána soha többé ne kelljen szétszedni mert még portalanítani sem lesz egyszerű, nemhogy 1-1 alkatrészt cserélni
Amúgy a 2. oldalon, sorrendben a 6. képre mutató link nem jó.
-
tibaimp
nagyúr
Ha már "Full extrás"-ak ezek a házak, miért nem lehet távirányítót is mellékelni hozzá egy sima infra vevőt kell csak beépíteni a ház elejébe, főleg ha a nappaliba szánták a tervezői. OK, tudom lehet venni külön távirányítót, pl Logitech Harmony család, meg vannak rádiós mini billentyűzetek is, de a Full extrába számomra ez is beletartozna. Ha jól emlékszem a Zalman-nak voltak olyan házai, amihez járt távirányító.
A másik dolog, egy SFX tápot nem lehetne modulárisra készíteni? Én munkatársamnak raktam össze egy kis méretű gépet, dvga nem is kellett bele, és moduláris tápot vetettem vele, kb egy kábellel megoldottam mindent az ssd-t meg a hdd-t is, töredéke madzag maradt csak a házban, szóval. -
-=MrLF=-
senior tag
Hasonló stílusban a [LC-1400Mi] tudom ajánlani 200W SFX táppal (bőven elég szokott lenni) [12.000,-]Ft-ért.
-
nyunyu
félisten
Még mindig nem értem, mi kerül ezeken a mini házakon ennyibe.
Harmadannyi acél/műanyag van bennük, mint egy rendes ATX házban, de legalább másfélszer drágábbak.
Tizenévvel ezelőtti állapothoz képest most már választék is van belőlük, úgyhogy már rég nem bináris a kérdés, hogy 20k-ért Morex 2699 vagy nincs ITX gép.
-
Lacces
őstag
Nem rossz. Én nagy fanja vagyok a kicsi gépházaknak. De a lapos házak szerintem csúnyák, vagy csak az mondja belőlem, hogy gyerekkoromban túlsok pentium I-II-III-as gépet láttam ezekkel a "Videólejátszó/DVD lejátszó házakban"
Nekem a kisebb CUBE/Kocka házak jönnek be nagyon. Én már 20 év után vágyom a változatosságra, nem jönnek be a börőnd méretű gépházak.
(Meg meguntam, hogy egy i7-es U sorozatú cpu teljesítmény egy desktop i3-as proci szintjén van...)Nagyon tetszett a cikkben, hogy a gépszerelők nem riadtak vissza attól, hogy egy tűzifa méretű - amelyet szerintem lassan már támadófegyvernek is kiváló lenne
- videókártyát pakoltatok bele. Ilyenből kísérletből szívesen látnék többet a jövőben
#arn: Vannak ilyen füstspray-k nem jut eszembe a neve, amit ha gépházba műkődésköbe befújsz, akkor lehet látni, hogy hova és milyen gyorsan mozog keresztül rajta a levegő. Én CUBE házaknál csak belepaszintok 1-2 plusz házventit, hogy be- vagy kifele mozgassa a levegőt segítsen a táp,cpu és vga ventiknek. Isten igazából a lengagyobb probléma a VGA, mert CPU-k között vannak teljesen vállalható fogyasztással rendelkező és ennek ellenére is erős példányok. SSD amúgy is kevesebb áramot vesz fel, ergó így kevesebb hőt termel. De a VGA-knál erre a fajta kiváló teljesítmény/fogyasztás mutatókra még várni kell.
-
Scholes9
nagyúr
Számomra csúnyák. Bár lehet, hogy élőben másképp vélekednék.
-
mmdms
addikt
Ház mellé választható tápot érdemes választani, vagy a kábelkiosztása is megegyezik a bikvájetéval?
-
arn
félisten
egy idoben nekem is heppem volt, hogy kisebb meretbe paszirozzak bele mindent - mostanra ez megvaltozott. ha kis gepet akarok, ugyse lehet versenyezni az eleve ilyenre gyartott alkatreszek, hazak meretevel (mac mini, nuc, etc). a masik, hogy gyakran azert zajosabbak, mert a kis meretbol fakadoan nem lehet megfeleloen atszelloztetni oket, es a hutofelulet is kisebb. x eve megint csak szabvanyos atxes cuccokban gondolkodom, a haz alapteruletre nagyobb (mert ez a lenyeg), de legalabb baromi halk, es huvos, es nem azon teker folyamatosan az agyam, hogy vajon mit lehet belerakni, es mit nem.
-
Zaj szempontjából milyenek ezek? Kellemetlen, hogy nem lehet őket fektetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Fractal Design Node 202 és a SilverStone Raven RVZ02 házba kis méretük ellenére is komoly gép építhető.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Antec C3 Black ARGB (akvarium)
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest