Aktív témák
-
McJames
senior tag
Ami kimaradt: bár létezett magyar billentyűzetkiosztással is, én angol vásároltam és azt is fogok továbbra is. Egy bill. kombináció leütésével (Win alatt legalábbis), bármikor át tudok váltani, ha kell. Ha magyar kiosztáson van, akkor mindössze a hosszú i betűk (gy.k.: kis és nagy) esetében kell bill. kombinációt használnom, azonban ez, az Alt Gr gomb nagyon könnyű és egyértelmű elérhetősége miatt nem okoz gondot.
-
McJames
senior tag
Bizonyos szempontból nem értem egyik-másik hozzászólót, de ez most másodlagos, mert legfeljebb majd kérdezek tőlük.
Most inkább a véleményemet szeretném elmondani.
1993 óta nyomulok különböző billentyűzeteken, és nagyon nagy szerencsém volt, mert egy xt-s Cherry-vel kezdtem, ami luxusnak számított akkoriban. Na és olyan is volt.
Azóta megtanultam normálisan gépelni - csak úgy autodidakta módon -, és az első saját PC-hez - 2 gyárihibás Cherry után - vettem egy MS Natural Keyboard-ot. Mellesleg most is azon - bár ez már egy másik - írok. Tapasztalat: ezen billenyűzetek gépírásra készültek. Elvileg rettenetesen egyszerűek: két műanyagdarab között 3 fólia, na meg a gombok, kb. 10 cm2-es nyákkal. Tisztítani is lehet, a nedvességet is bírja valamelyest. Maga a billentyűzet megosztott, javasolt legalább az alaptartást ismertni, stb.
A Naturalok legfőbb előnye, hogy a billentyűzet nem hátul emelhető, hanem elöl és gyári, masszív csuklótartója van. Így az alkarom és a kezfejem egy közel vonalban van, semmmi komoly törés, így megerőltetés sincs: nem kell a felkarommal összeszorítani a mellkasomat, kitörtnöm a könyökömet és a csuklómat, hogy mindkét kezem a billentyűzeten lehessen, stb.
A gombok azonban - legalábbis az eredeti Naturalon - ''férfikézre'' készültek, kiskezűeknek és/vagy rövid ujjúaknak az felső, szélső billentyűk kissé messze lehetnek, és a billentés is keménynek tűnhet egy normál billentyűzethez képest. Tudomásom szerint az Elit és a Pro kisebb valamelyest.
A hangja nem vészes, de mint mondtam nagyon egyszerű az építése, hangtompítás nincs benne, így egy kicsit ''zörgösnek'' hat egyesek számára. Éjjeli munkára rosszul alvó szobatárssal vagy családdal egy helyiségben nem ajánlom.
Június elején - ha minden igaz - lesz egy újabb MS bill., tehát kb. egy hónap múlva, ha érdekel valakit, elmondom, hogy mit tud. -
epevas karcsi
csendes tag
nemtom mennyire off... de egy kis fika...
sztem mind gagyi mert :
- lokkos lampak nincsenek a helyukon a gagyi modellnel - szemem sarkabol nem latom (-1
pont)
- sysreq , scroll, break gombok helyen poweres staffok (-10p.)
- insert delete stb. atrendezve (10 perc utan tortem ossze egy ilyet)
szoval mas gyartok termekei (nekem logitech van otthon es 1500 ft-os gagyi melohelyen) meg
tudjak csinalni a kovetkezot is akar:
- minden gomb megvan, es a helyen van
- nincs rajtuk funkciogomb kikapcsolo lock gomb (vagy nem is tudom hogy nevezzem), es
megszokott, nem csuklokitekero helyen van a keypad is nem ugy mint az elit XP csoda
darabnal
- nem kell hozza id. ''okos driver'' (mas oprendszerek ala sem)
- kaphato angol kiosztasban is ( alias ű gomb helye - problema magyar billentyukon)
- csillibillikrol jot vagy semmit...
es ami tutira OFF:
- german qwertz a sirba visz ha nem allitom at
- nem ertem miert nincs (alapbol) olyan bill. kiosztas mint az angol es csak alt-al varazsolodnak
elo az ekezetek... (programozoi kiosztas)
- mikor jon mar ki az implantatum amivel a kozos tudatra csatlakozva nem kell lassu
gepelessel- megfogalmazasokkal tokolni?
- kopok az ekezetre -
rvs
aktív tag
''Én a Magyart nagybetüvel írom, így is, úgy is. És szerintem zárjuk le a kiosztásos témát! Thx.''
rendben, ebben egyetértünk. zárjuk le.
''Ezekkel a dolgokkal természetesen tisztában vagyok. De úgy érzem, senkinek semmi köze ahhoz, hogy mihez hogyan viszonyulok. És azt kértem, zárjuk le ezt a részét a dolgoknak!''
viszont ha elmondod a véleményed, ne csodálkozz rajta, ha véletlenül valaki reagál rá. és tényleg: senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy ki mihez hogyan viszonyul. de akkor TE ne akard nekem megmondani, hogy miért szeressem (kellene szeretnem) a magyar kiosztást. én sem firtatom, hogy Te vajon Turul98 oprendszert használsz-e ős-sumér kiosztással. és ezt nem kell sértésnek venni, mindössze én is addig mentem el, mint Te a #24-es üzenetedben.
további kommenteket nem kívánok hozzáfűzni a dologhoz, ha a keményvonalas házigazdákat akarod erősíteni, akkor legyél következetes plz. -
neduddki
nagyúr
HI!
Erdekes! En aszittem az az osszehasonlito teszt, aminek a vegen hirdetek eredmenyt!
Teszt szamomra az amikor egy cuccot reszletesen kielemzek es leirom a tapasztalataim! A bemutato meg ojjan, hogy a szep sajtoanyagbol kiirom a reszeket, max nemi megjegyzessel fuszerezve!!!
Hat tevedtem!
udv
neduddki -
rvs
aktív tag
kedves MLaca!
Mint említettem volt angol környezetben működök nap mint nap. és ott nekem kényelmesebb, ha nem kell alt-gr-eznem, meg kerülgetni (az egyébként nagyon fontos) ''é'' és ''á'' betűket. (az egy másik dolog, hogy tökéletesen ismerem azt a kiosztást is, de nem szeretem, és nem használom.) Magyar földön élek, ez így van. Félangol környezetben. (teló, gép, kismillió tvadó, internyet, etc. angol.) Magyar felhasználók meg.. hát ja, egy része tuti az.
Úgyhogy szerintem nekem nem létkérdés a magyar billentyűzet, és nem csinálok belőle konfliktust, ha a gombra '': ;'' van nyomtatva, de egy shift+alt billentyűpáros után a képernyőre ''é'' jelet varázsol. :)
De ez a magyar, mert magyar izé.. (egyébként nem kell nagybetűvel írni, csak az országnevet. Legalábbis mifelénk. :) ) -
MLaca
őstag
''p.s. akkor a tft-k is csak bemutatok es nem tesztek????'' - Igen.
Engedelmeddel röviden definiálnám a teszt fogalmát:
Tesztnek nevezhető az a vizsgálódási folyamat, amikor legalább három, de inkább több, kötelezően azonos kategóriába sorolandó terméket egyszerre, egymással összehasonlítva, közös teszt-tematikának alávetve, részletesen elemzünk, majd rangsorolunk győztest hirdetve.
Természetesen ez csak egy nem részletes, rövid definicó, de a lényeget takarja. -
biker
nagyúr
igen, a hang!!!
egyes billek igencsak kattognak, ha rendesen gépelsz, ne mfinoman nyomkodod...
HOL LEHET azt a siemens-t megkukkolni? és megvenni, ha kell???
a gumibetétes, halkat?
mert van benq hangtalan a kellytechnél, deee, izé,,, benq....
nem merek bízni benne.
de ha van egy jó laptopbill(hu esetleg) és átalakító ps-2-re/usb-re, az is jöhet, beszerelem egy keretbe... -
Tuib
aktív tag
Nos, az en szerzemenyem: Compaq angol, windows gombok nelkuli peldany!!
Teljesen kiraly, hangatalan, a kiosztast meg ugye lehet allitani. Mar egesz elfogadhatoan tudok angol feliratozassal magyarul gepelni...
Tuib -
neduddki
nagyúr
-
Genialis
aktív tag
Szerintem aki ezeket a billentyűket tervezte ugyanúgy életében nem használt billenytűzetet 10 percnél tovább, mint azok akik a manapság kapható billentyűzetek többségét tervezik. Ennek a tendenciának köszönhető, ha meglátok egy normális billenytűzetet, akkor gyorsan megveszem, nehogy ne lehessen kapni már ilyet amikor tönkremegy a mostani.
Egy billenytűzet alapvető célja szöveges információ bevitele, szerkesztése. Erre ezek közül hosszú távon (nem annyira, hogy prohardver.hu enter) egyik sem alkalmas.
Persze nyugodtan javítson ki mindenki aki szerint életmentő az a micsoda ott bal oldalt. Esküszöm nem fogok vitatkozni. Nincs min. -
-
MLaca
őstag
válasz
Warlock_42 #21 üzenetére
Majd akkor írd ezt, amikor megérkeznek az első 8 megapixeles beépített videókamerás billencsek :)
-
rvs
aktív tag
minek a magyar? :))
angol környezetben dolgozok (win+progik) igazából semmi szükség a magyar karakterekre, csak szövegszerkesztéskor, vagy fórumozáskor. ha beállítod a hun-101 keyt hozzá, akkor meg az y és z is ott van, ahol a billentyűzetre rányomták. :)
két és fél éves, még sehol semmi nem kopott rajta, pedig elég agresszív alkohollal, és műnyanyagtisztítóval szoktam pucolni.
nem a multimédia billek miatt szeretem, mert azokból max a prevtrack nexttrackot használom (a my comp, calc azért sokszor jól jön) hanem azért, mert kényelmes és strapabíró. -
Warlock_42
senior tag
Remélem azért nem fognak kihalni a hagyományos billentyűzetek. Lassan már ez a téma is kezd olyanba átmenni mint a mobiltelefonok: nem tudnak mit fejleszteni amivel eladhatnák ezért rátesznek minden színes-szagos vacakot. Mi meg nyithatunk tuningműhelyt, hogy kell eltávolítani a billentyűzetről ezt a sok zavaró, felesleges vacakot. Mellesleg én egy régi jó kattogós német billentyűzetet nyúzok :) Se wingomb se multimédija gomb. Felüdülés :) -
McCoy
tag
Ehhez hozzá sem tudok szólni :D:D:D:D
-
realist
őstag
árak?
-
neduddki
nagyúr
Hi!
Pro nelkul valoban az a kiraly!!!
Es nem kopik rola a felirat! en 98-ban vettem mar hasznaltan es azota is bosegesen nyuzom! Isteni!!! Es nem kell Magar belule!!!
Mlaca!!! Harom billentyuzet utan mar undood van!!!! Hat mijjen tesztelo vagyol Te???? Ejjj-Ejjj!!!!:-))))
udv
neduddki -
rvs
aktív tag
egyetértek Twollah-val, ez abszolut szubjektív.
szerintem a ms natural pro a király, mások szerint meg nem, én olyat használok, és kész. :D -
Alan
aktív tag
Azért amikor Word meg Excel gombot látok egy billentyűzeten, kissé émelyegni kezd a gyomrom...
-
Gaius
tag
Nekem tökéletesen megfelelnek a 2500 Ft-os alapbillentyűzetek. Ebben az a jó, hogy amikor (kb egy-két év alatt) elkoszolódik, nem kell órákat szöszmötölni a tisztogatással. Veszek egy másikat.... Két évente 2500 FT nem sok.
:)) -
MaUser
addikt
Most szereztem be egy genius kb-21e-t és nagyon pozitív a véleményem róla. Nincs power off :))
-
Panther
HÁZIGAZDA
Én meg örülök mint a ház, hogy sikerült szereznem (Witlok jóvoltából) egy fasza kis oldschool WindowsGomb-mentes angol billentyűzetet, ami HALK! :D
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nincs is annal jobb erzes, mikor az ember a crtl+pg dwn gomb hejjet ratenyerel a crtl+power off-ra!!! Es a teszcse elnoknek ijjen billje volt p3bf-val, szegeny maig nem erti miert karonkodtam allandoan ha leultem a gepet csinalni, vagy csak dogozni rajta!!!
udv
neduddki
p.s. Mlaca nem ko egy logitech internet keybord teszre? Emvynek ma ajanlgatttam de az vmifele vizsgaidoszakra hivatkozik!!!:-)))) -
Dr_Watson
tag
Nagyjából egyetértek, de kiemelten fontos a jó ergonómia is, mert nem mindegy, hogy hogyan fog torzulni a kezed, vagy hogy nem.
OFF
Az évek előrehaladtával egyre kisebbek a mobiltelefonok. Bizonyítható, hogy torul azok keze, akik egy kézzel használják a már egészségtelenül kis telefonjukat az SMS-ek gépelésére. Hogy miért? Természettelen tartásra kényszeríted a kezet folyamatosan mikor így gépelsz. OKÉ, hogy az emberi kéz képes egyedül arra, hogy a tenyérrel szembe fordítsa a hüvelyk ujjat, de ez egy kicsit több ennél.
OFF
Nos ezért fontos szerintem az ergonómia és nem biztos, hogy a kéztámaszt erőltetném.
Egyébiránt pedig csupa koppintás ez a halom billentyűzet.
Üdv: -
nap
addikt
Valahol szar dolog, hogy valami eszement gyarto kitalalja, hogy minel tobb gomb van egy billentyuzeten annal jobb, oszt akko' ugy is lesz. :D
Egy billentyuzetnel fontos dolgok: kiosztas, dolesszog, billentes, hang. A tobbi csak ezutan jon, hogy van-e csuklotamasz, extra gombok, vezetekes/radios, hogy nez ki, stb. -
tomcs
őstag
nekem kapasbol nem tetszenek.. eloszoris.. az elso lenne a legbaratsagosabb de eleg soxor elofordult mar velem hogy az ilyen extra-nehogymafemetertodebbkelljennyulni-kikapcsologomb miatt legrosszabbkor kapcsoltam ki a gepet.. jo le lehet tiltani de - bar nem 1 gyakori szavajarasom - de dunaba geppuskaznam azt a barmot aki kitalalta hogy a kikapcsologombot az insert-pgdn blokk kibovitesevel kell elhelyezni.....
kicsit muris hogy nem www vagy valami ilyesmi ikon van ott hanem 1bol az explorer jele.. latszik kiknek szol.. :) -
twollah
nagyúr
Az ilyen tesztek nálam a szubjektív kategóriába tartoznak.
Mindenkinek más az ízlése, ebből adódóan szerintem teljesen értelmetlen egy billentyűzetet pontozni.
/me továbbra is kiváncsian várja azt a pillanatot amikor az első monitortörlőkendő tesztet olvashatja a prohardver oldalán.
Aktív témák
Hirdetés
ph Új témakörbe kezdünk, melynek első lépéseként bemutatkoznak az EZ 3000, EZ 8000 és EZ 9900 billentyűzetek.
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Pioneer MVH-S420BT
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- XBOX 20th Anniversary Limited Edition controller
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest