- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatragyi
tag
Sziasztok,
Van nekem két darab Prestigio Grace PSP7557 MTK6592 cpu-s telefonom Android 4.4.2-vel. Pontosan ugyanez kapható indiaiként is Gionee Elife S5.5, illetve Allview X2 Soul néven is, tök ugyanaz a készülék. Nem vagyok nagy telefonbővölő, csak telefonálok, sms-ezek és levelezek, néha böngészek, semmi játék, vagy telepített alkalmazások tömkelege.
A készülékekhez most jutottam hozzá, és lehet hogy gagyi, de nekem nagyon tetszik, és megfelelő.A lényeg.
Szerettem volna teljeskörű mentést csinálni róluk az MTK Droid Tools 2.5.3-al, de amikor factory módban rádugom a telefont, akkor a telefon információkat beolvassa, és utána meghal a program, csak a homokóra várhatok bármennyit, kattinthatok bárhova, csak erőszakkal lehet kilépni a programból. Mindkét telefonnál hasonló a helyzet, próbáltam XP-n, W7-en, W10-en, mindenféle fellelhető driverrel, nincs változás.Gondoltam akkor az SP Flash Tools 5-el csinálok readback mentést, viszont ehhez kellene scatter file, amiből látom mi meddig tart, illetve a visszatöltéshez is kellene a korrekt scatter, tehát bukta.
De!
Észrevettem, hogy a Droid Tools-nak van egy log.txt fájlja, amibe minden kapcsolódási kisérletet logol, és ebből mintha kézzel kreálható volna egy használható scatter fájl, de ha az nem is, akkor a full readback mentés megvalósítható volna, mivel elvileg látszik mi meddig tart:Jól gondolom?
Ha így csinálok egy readback teljes mentést, és ha megpróbálok kreálni egy scatter file-t (kézzel manuálisan, a logból kinyert adatokból) akkor a telefon ezzel és az SP Flash Tools-al kompletten visszaállítható gyári állapotba?
Esetlegesen így az eredeti imei, sorozatszám és mac addressek is visszaállnak? Mert ugye a Droid Toolsal NVRAM mentést sem tudok csinálni.
Első körben erre keresnék választ.És hogy mindezt miért? MIUI-t szeretnék feltenni a telefonokra, de szükség esetén vissza szeretném tudni állítani őket gyári állapotba.
Az egyik készüléken már meg is csináltam, mégpedig:
1., Feltettem rá egy a gyári Gionee Elife S5.5 stock rom-ot SP Flash Tools-al (működött).
2., Majd erre a Gionee-hez való TWRP 2.8.5-öt, simán csak a letölthető recovery.img-t felraktam SPFTools-al (működött)
3., Ezután már a TWRP-ből telepítve ezt a Gionee-ra portolt MIUI V7-et
Szintén ez is problémamentesen működik pár hete, és imádom a MIUI-t.De!
Ugye mivel erről a készülékről nem volt gyári backupom (semmilyen) buktam az imeit, serial-t, stb... Az imei-t a készülék dobozáról vissza állítottam, viszont a gyári számot sehogy sem bírom.
Egy érdekesség. MIUI-val az MTK Droid Tools tökéletesen működik, de csak ha a készülék normál bekapcsolt állapotban van, meg tudok benne csinálni mindent így, csak ugye mire ide eljutok, addigra bukom a fent említett dolgokat.
A másik telefon még szűz, az a feleségemé, de arra is szeretném ugyanezt megcsinálni, de ehhez szeretném megcsinálni a teljes mentést, hogy szükség esetén visszaállítható legyen a készülék teljesen gyári állapotra, ezért kérdezem, hogy a fenti log-ból kinyert adatokkal megcsinált readbackes SPFTools mentés jó lenne e nekem?
Persze ha van ötlet az alap MTK Droid Tools hibára szűz készülék esetén, akkor az volna a legjobb, én elakadtam vele. Szűz készüléknél bekapcsolt állapotban természetesen nem működik a Droid Tools, úgy mint a MIUI-snál.
Jó hosszú lett. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged