Új hozzászólás Aktív témák

• hatragyi

tag

Sziasztok,
    Van nekem két darab Prestigio Grace PSP7557 MTK6592 cpu-s telefonom Android 4.4.2-vel. Pontosan ugyanez kapható indiaiként is Gionee Elife S5.5, illetve Allview X2 Soul néven is, tök ugyanaz a készülék. Nem vagyok nagy telefonbővölő, csak telefonálok, sms-ezek és levelezek, néha böngészek, semmi játék, vagy telepített alkalmazások tömkelege.
    A készülékekhez most jutottam hozzá, és lehet hogy gagyi, de nekem nagyon tetszik, és megfelelő.

A lényeg.
    Szerettem volna teljeskörű mentést csinálni róluk az MTK Droid Tools 2.5.3-al, de amikor factory módban rádugom a telefont, akkor a telefon információkat beolvassa, és utána meghal a program, csak a homokóra várhatok bármennyit, kattinthatok bárhova, csak erőszakkal lehet kilépni a programból. Mindkét telefonnál hasonló a helyzet, próbáltam XP-n, W7-en, W10-en, mindenféle fellelhető driverrel, nincs változás.

Gondoltam akkor az SP Flash Tools 5-el csinálok readback mentést, viszont ehhez kellene scatter file, amiből látom mi meddig tart, illetve a visszatöltéshez is kellene a korrekt scatter, tehát bukta.
    De!
    Észrevettem, hogy a Droid Tools-nak van egy log.txt fájlja, amibe minden kapcsolódási kisérletet logol, és ebből mintha kézzel kreálható volna egy használható scatter fájl, de ha az nem is, akkor a full readback mentés megvalósítható volna, mivel elvileg látszik mi meddig tart:

Jól gondolom?
    Ha így csinálok egy readback teljes mentést, és ha megpróbálok kreálni egy scatter file-t (kézzel manuálisan, a logból kinyert adatokból) akkor a telefon ezzel és az SP Flash Tools-al kompletten visszaállítható gyári állapotba?
    Esetlegesen így az eredeti imei, sorozatszám és mac addressek is visszaállnak? Mert ugye a Droid Toolsal NVRAM mentést sem tudok csinálni.
    Első körben erre keresnék választ.

És hogy mindezt miért? MIUI-t szeretnék feltenni a telefonokra, de szükség esetén vissza szeretném tudni állítani őket gyári állapotba.
    Az egyik készüléken már meg is csináltam, mégpedig:
    1., Feltettem rá egy a gyári Gionee Elife S5.5 stock rom-ot SP Flash Tools-al (működött).
    2., Majd erre a Gionee-hez való TWRP 2.8.5-öt, simán csak a letölthető recovery.img-t felraktam SPFTools-al (működött)
    3., Ezután már a TWRP-ből telepítve ezt a Gionee-ra portolt MIUI V7-et
    Szintén ez is problémamentesen működik pár hete, és imádom a MIUI-t.

De!

Ugye mivel erről a készülékről nem volt gyári backupom (semmilyen) buktam az imeit, serial-t, stb... Az imei-t a készülék dobozáról vissza állítottam, viszont a gyári számot sehogy sem bírom.

Egy érdekesség. MIUI-val az MTK Droid Tools tökéletesen működik, de csak ha a készülék normál bekapcsolt állapotban van, meg tudok benne csinálni mindent így, csak ugye mire ide eljutok, addigra bukom a fent említett dolgokat.

A másik telefon még szűz, az a feleségemé, de arra is szeretném ugyanezt megcsinálni, de ehhez szeretném megcsinálni a teljes mentést, hogy szükség esetén visszaállítható legyen a készülék teljesen gyári állapotra, ezért kérdezem, hogy a fenti log-ból kinyert adatokkal megcsinált readbackes SPFTools mentés jó lenne e nekem?
    Persze ha van ötlet az alap MTK Droid Tools hibára szűz készülék esetén, akkor az volna a legjobb, én elakadtam vele. Szűz készüléknél bekapcsolt állapotban természetesen nem működik a Droid Tools, úgy mint a MIUI-snál.
    Jó hosszú lett. Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák