- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból.
Hát elolvani még megy, de értelmezni már nem. A „Nu pagagyí”-n kívül nem sokat tudok már. :]
(Ám el tudom énekelni az orosz ábécét, ha kell...)Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka
Ez érdekes dolog amit írsz.
Lehet, hogy nem mindegyik telefonnál alkalmazható? Fura lenne.
Abból amit leírtál azt szűröm le, hogy a 4.4-es rom alapvetően működik, csak a disable phone memory után vannak gondok.Ez azért nagyon furcsa, mert mert ehhez alapvetően 2 dolgot lehet hozzárendelni;
1, boot.img ramdiszk módosítás
2, framework-res módosítás
Legalábbis átparticionáláskor ezeket szoktam az ebr1 ebr2-n kívül módosítani 4.4 eseténA boot módosítása okozhat imei vesztést, ugyanis nem csak protect_s, protect_f, sec_ro és nvram blokkeszköz szakaszok vesznek részt az imei meglétében, hanem a boot és a hozzá illeszkedő mddb és modem.img is... csak hogy egyszerű legyen.
Ha a boot-ot babrálták meg akkor az eredeti boot.img-t (és csak a boot.img-t) visszarakva az imei megjelen_het_, ha ez a hiba.
Egy ilyen hiba feltárása ott kezdődik, hogy a nem működő rendszert lementi valaki, és nekiáll kimazsolázni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz tér el a helyestől.
Így lehet rájönnik, hogy az adott rom mit vitt el magával, hol okozott olyan módosítást, ami meggátolta az imei data-ra íródását.
Ha neked lennék, akkor a 4.4 működő részéből a boot-ot és a framework-res.apk-t módosítanám a saját szájízem szerint, és utána azokat alkalmazva megnézném, hogy amit saját magam módosítottam, azzal működik-e.
Utána pedig megnézném, hogy a nem működőhöz képest ez mennyiben más.
Jó projekt, sokat lehet belőle tanulni (a fent leírtakat már átéltem, nem kevés jó-rossz partíciót összehasonlítva....)Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit.
Ez ugyanis csak a blokkeszközöket, partíciókat képes visszaírni (eddigi tudomásom szerint), menteni. Mint említettem minimum a 4 alapszakasz sértetlen kell, hogy legyen a visszarakáskor: protect_s , protect_f, nvram, sec_ro . Ezek közül csak a sec_ro az, amit egy flesselhető rom tartalmaz, az nvram egyedi.
Persze ha így értetted a visszaállítást, akkor OK.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napirajz könyv
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest