Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #1890 üzenetére
mért foglalkozol vele?
nem gamer cpu, jaj, ettől független majd az only 4 magos simán jó lesz játékra i3 árában, vagy azt kell csökkentenie intelnek, bár oda már ott a kis pentium
de a 4-8 és 6-12 megoldások jelenleg i5 és 7 áránál messze olcsóbbak lesznek, 4 magost biztos tuningolni is jól lehet majd, de alapórajelben is lehet sokkal fentebb 4 magosnál, és ahogy mondtam sztem nem véletlen vártak a kiadásukkal, a tömeg cpu az lesz, csiszolnak egy kicsit rajta a következő steppingre
jó lesz ez csak kell neki egy kis idő még, aki meg melóra keres most cpu-t nagyon örül, intelhez képest fél áron kapja, gyanítom amd lap is feleannyiba kerül
ami most még nem az igazi, nincs olcsó amd lap, de mivel még cpi sincs kb mind1
kár jönni azzal hogyazihét' 5ghz-en is tud menni, jah, drága lapban, hozzáértéssel és nagy szerencsével, ráadásul le kell hozzá műteni a kupakot
én személy szerint kíváncsian várom a kisebb megoldásokatszerk: arról nem beszélve, egyre több game használ 4-nél több magot - multinál meg eleve alap a 4 mag aki komolyan gondolja - és általában nem is csúcsra járatja őket, szóval egy 6 magos amd jóval i7 ára alatt hát nem lesz rossz, valószínűleg ezért érezhetik folyamatosabbnak intellel szemben a játékot, hiába jár magasabb órajelen ha az ipc azonos vagy jobb talán
-
BReal
addikt
válasz
Raymond #1892 üzenetére
Az egyik tesztben az 1800X 4 fps-sel lassabb a 6800K-nál, a másikban 7 fps-sel gyorsabb. Teljesen reális.
(#1884) hobizoli: Az 1600X ugyanolyan órajelen megy, mint az 1800X (3,6 és 4 GHz). A különbség, hogy az 1600X 93000 Ft körül lesz, Tehát ~25000 Ft-tal a 7700K alatt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
nonsen5e #1886 üzenetére
Azt felejted el hogy a szoftveres gondok kisimitasa, es a gyorsulas nem igeret, hanem teljesen normalis folyamat egy totalisan uj platform/architektura eseteben.
Skylake launch bug? Elso i7-ek startja a sok problemaval? NV GTX 780 start mikor ket honapig nem volt ra normalis driver? Ezek ismerosek, emlekszel rajuk? -
Gyuri27
félisten
-
BReal
addikt
Azért az a 2 Arma III benchmark brutális: ugyanolyan VGA-val, ugyanolyan CPU-val egyiknél 45, másiknál 80 fps.
Függetlenül attól, hogy ez most egy ingame benchmark vagy egy adott helyen lemért eredmény, megmagyarázhatatlanul eltérő.
(#1886) Gertrius: Magyarázd meg: ugyanolyan specekkel, -2 maggal (6 maggal) miért lenne jobban lemaradva játékokban, ha a 4 mag elég? Paraszti logikával.
-
Sipike19
tag
válasz
hobizoli #1883 üzenetére
De jól elterjedt, az AMD az Athlon vonalon nem csak 20%-os részesedést ért el.
Jól feldobták a cégnevet az egekbe, az Athlon 64 idelyében 55%-os részesedésről beszélünk, ehez képest most.Bár valóban jauvlni fog a teljesítmény, és jön a 4 mag / 8 szálas, játékra jó lesz, az ki lesz használva minden játékban, és olcsó is lesz, mindenesetre várjuk.
A probléma az volt, hogy a kiadást 2-3 héttel el kellett volna tolni, hogy javítsák a BIOS-t, és, hogy stabilizálják az órajelek, meg kijavíthassák a többi hibát.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
nonsen5e #1886 üzenetére
Jah, a 175$-os ugyanennyire lesz "elmaradva" , lehet besirsz.
1CCX-szel talan mar 80%-kal is dolgoznának a magok...
Ez a csucs pedig, soksoksoksokadjara is leirom, de nem a 7700K ellen jott ki hanem a 6950x-szel van pariba. Csak az 1600$ ez meg 500. Ennyi erovel mondhatjuk hogy az is sz*r, mert megveri jatekban a 7700K?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Gyuri27 #1877 üzenetére
Ha valaki nem ért veled egyet, az már menjen máshova?
Mindent csak dícsérni lehet? Sok értelme nem lenne a fórumnak, ha 50.000 user csak minden teszt/bemutató/cikk alá beírná gépiesen egymás alá, hogy "tetszik".Bici: Csak kár, hogy ha a játékokban a $350 7700k ennyivel jobb a csúcs $500 Ryzen-nél is, akkor az nem lesz máshogy az olcsóbb modellek esetében sem.
-
-Gabesz-
senior tag
Egy ilyen processzor nem kimondottan gémer, legalábbis nem átlagos.
Ilyen környezetben tudom elképzelni és itt helyt is áll:
RYZEN 1800X 4.2Ghz GTX 1080 SLI GTAV 4K MAXED BENCHMARKS! EPIC WIN 100FPS!szerk: (Jobb minőséget nem találtam, ebből meg sok nem látszik)
-
hobizoli
nagyúr
lehet nem ez a celkozonseg, de AMD-nek akkor ment a szekere jól, amikor a "jatekos" vasarlo kategóriának csinalt jo CPU-t
szaladt a K7 volt piaci reszesedes is 20% felettamikor szerver meg workstation vonalat akarta eroltetni a draga Opteronnal az akkor se jott be
A64 is azert nem terjedt el jól, mert dragan adtak -
BReal
addikt
válasz
nonsen5e #1870 üzenetére
Hol ígérték, hogy sokat fog gyorsulni? Kérlek másold be az angol szöveget hivatalos forrásból. Mert ha pl. az 5-8%-ot nézzük, azt én nem tekinteném soknak.
(#1872) wwenigma: A DX12 játékokban elég nagy lemaradás volt, szinte bárhol néztem. Illetve amiből van DX11 - DX12 változat, a DX12-re váltással sokat esett.
-
nonsen5e
veterán
-
Crytek
nagyúr
ARMA 3 tesztet látott már valaki a Ryzennel? Az érdekelne ,mert annak kb 2 univerzum se lenne elég a max beállításokhoz.
-
nonsen5e
veterán
Most az az ígéret, hogy ez sokat fog gyorsulni, mert apró és könnyen javítható hibák ezek.
Mondjuk 5-8%-ot emlegetnek, amikor ennél a dx12 játékokban jóval többel (sokszoros) van lemaradva a 7700k-tól.Az eddigi ígéreteiket meg hadd ne soroljam, gcn, dx12, bulldozer, stb...
-
DoxaM
aktív tag
válasz
#65755648 #1012 üzenetére
egy sima troll..nagyjából mindent el is mond a ph modikról, hogy ezt hagyják, már többen is szóltak nekik, dehát úgy tűnik a modik úgy gondolják, hogy az ilyen retard trollokkal emelkedik az oldal színvonala, meg biztos több támít kapnak...na mind1.
más: a másik ryzen cikk is elég érdekes volt........egyik oldal köpködhetett a másikat tiltogatták, no comment.
-
SaGaIn
senior tag
"Majd mindenki eldönti magának, hogy a zsákutca S1151 platformot választja, vagy a most induló AM4-et, ahova (elvileg) egy ideig jönnek majd az újabb processzorok. Mert az nagyon valószínű, hogy az Intel az S1151-et el fogja hagyni a 6/12-es desktop i7-esek érkezésekor."
Még egy széria intel processor tuti fog érkezni a S1151- re hogy lesz e köztük 6/12-es azt majd intel eldönti. Ha akarják meg tudják csinálni a tudás megvan hozzá.
Az hogy jövőbe mutatóbb a AM4 az tény. Hogy 5év múlva melyik fog többet érni a 6900k vagy a 1800x ? Hát én azért az intelre tenném a pénzemet... (már csak az erőfölény miatt is)
Hogy 5 év múlva melyik mennyibe fog kerülni? Lehet addigra egy árban lesznek.
Gertrius:
Ahogy mondod belebuktak már nem egyszer az ígérgetésekbe. Most hogy ez csak részben az ő hibájuk az a felhasználót nagyon nem hatja meg.Lehet hogy 5 év múlva a 6900x lesz annak a kornak a X5460-ja
-
sixpak
nagyúr
Na, most értem végig a rengeteg hozzászóláson, kemény menet volt, de tanulságos is.
Köszönjük a tesztet, nagyon szurkoltam az AMD-nek és úgy tűnik nem kellett csalódni.
Reméljük a későbbiekben még jobban kiforrja magát a dolog és a most vigyorgó kék-zöld fanoknak az arcára fog fagyni a mosoly.Nem mellesleg, az itt tevékenykedő 5-6 elégedetlenkedőnek, elég megnézni a hozzászólásaikat az egyéb topikokban és máris rájövünk, hogy csak végletekig frusztrált trollokkal van dolgunk, ennek fényében semmit nem veszít az ember, ha csak simán átugorja a faszságaikat.
Szóval hajrá AMD, remélem ez csak a kezdet.
Szerk.: sok remek hozzászólást láttam, de nálam ez viszi a pálmát.
-
Yutani
nagyúr
válasz
nonsen5e #1850 üzenetére
Majd mindenki eldönti magának, hogy a zsákutca S1151 platformot választja, vagy a most induló AM4-et, ahova (elvileg) egy ideig jönnek majd az újabb processzorok. Mert az nagyon valószínű, hogy az Intel az S1151-et el fogja hagyni a 6/12-es desktop i7-esek érkezésekor.
Most játékra jobb(nak néz ki) az i7 vagy egy húzott i5, de majd meglátjuk, hogy egy negyedév múlva sikerül-e az AMD-nek javítani a performance issue-kat vagy sem.
-
-
BReal
addikt
válasz
Malibutomi #1848 üzenetére
+1
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #1785 üzenetére
Ha beeri az optimalizalassal a 7700-at ahogy te tippeled, akkor miert kellene csodat varni, a kevesebb magos kb ugyanugy fog szerepelni leven a 8 mag keves helyen elony a jatekokban, ergo a 4/8-6/12 is ott lesz kb azon a szinten jatekokban ahol a 8/16
Akkor meg minek vennek 7700K-t 1.5X annyiert?
Csak levezettem a te gondolatmenetedet logikusan. Ha nem csak smiley hegyekkel ontanad az ertelmetlen posztokat hanem vegigondolnad mit irsz neked is tobb logika lenne benne. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
nesh_019 #1726 üzenetére
ebben a tesztben az X-es proci van ami 95W.
szóval ennél a sima 1700 biztosan jóval kevesebb lenne fogyasztásmérővel kimérve.
de ha az Intelnél az IGP fogyasztását levonjuk (amint feljebb írta is a kolléga) szerintem elhanyagolható lesz a valós fogyasztásbeli különbség a 2 cpu között. legalábbis nekem ez a náhány watt a szőrszálhasogatás kategória, pár ledes izzóval többet fogsz a villanyszámlán. aki pedig 100k-s procit vesz ne legyen ennyire skóta másik amit most vettem észre, az általad linkelt teszten:
Ryzen 1700 vs i7 7700K | An Unbiased Look at Benchmarks
This video shows raw benchmarks captured with the AMD Ryzen 1700 (3.9GHz) CPU versus the i7 7700K (5GHz) from Intel.ahhoz képest, hogy 1+ghz hátrányban van a Ryzen, baromi jól tartja magát. és mindezt ugyan annyi pénzért kapod a németeknél:
AMD Ryzen 7 1700, 8x 3.00GHz, boxed mit Wraith Spire (YD1700BBAEBOX) ab € 359,--
Intel Core i7-7700K, 4x 4.20GHz, boxed ohne Kühler (BX80677I77700K) ab € 348,59 (az első shopot kivéve ahol nem is kapni a 7700k-t a második ár már 359,0 EUR)
szóval lehet mondani, hogy kishazánkban a szürke 7700k már 110 ezer körül van és mennyivel drágább lesz a ryzen, majd ha lesz szürke ryzen itthon is egy árban lesznek, sajnos ez Mo.
-
SaGaIn
senior tag
Látom sok hozzászóló megragadt: " A medve nem játék az AMD meg nem processor vonalon"
Bár abban van egy kis igazság hogy, ha valaki biztosra akar menni hogy 10-15 éve írt józsbácsi edition "NEM LOPOTT" szakmai program is fusson az irodai gépeken vagy az előkapott 5 éves játéka maxon fusson akkor csak intel...
Amíg AMDre nem optimalizálnak (mert miért is tennék) addig legalább másfélszeres raw teljesítmény kell AMD részről hogy beérje az intelt egyes programokban.
Fél év múlva kiderül hogy mennyit sikerül csiszolni. De az intel is dönthet úgy bármikor hogy kihoz egy 6 magosat a konzumer platformra... (bár ezt féléven belül nem tudja megtenni de 1-2 éven belül igen)
-
BReal
addikt
válasz
Raymond #1839 üzenetére
Köszönöm, hogy aggódsz, de aludtam. Annyi köze van, hogy miért életszerű az, hogy 110e Ft-os vagy drágább CPU-t vesz valaki FHD-ra, ha elég a gyengébb.. Ennyi, nem több, nem kevesebb.
Nem tudom volt-e, de jöttek infók a kisebb CPU-król.
R5-ök április-júniusban jönnek 300$ alatt
(#1833) SLYM-nek: R3-ak 2017 második felében jönnek 200$ alatt -
Raymond
titán
válasz
FollowTheORI #1827 üzenetére
Az egy masik dolog, a kollega hozzaszolasaban konkretan ez volt az amire a tablazat ment:
"Nem túl életszerű az alacsony felbontáson való tesztelés, mert senki nem használja ezt."
-
-
Jack@l
veterán
válasz
Interceptor #1823 üzenetére
Fáradt vagyok már. Akkor egyről beszélünk.
-
Jack@l
veterán
válasz
Interceptor #1818 üzenetére
Ne mértem mi bajod van azzal ha valaki azt mondja hogy fullhd-t használ a nagy átlag. Sztem a többség az 1070-1080 topikban is azzal tolja. Értelmes QHD monitor már 120 felett van...
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #1811 üzenetére
Igen, de nem 8/16-os procival tolja a többség a hozzávaló minimum GTX1080-al megtámogatva. Ami nekem van konfig is bőven túlmutat az átlagon. Komolyan menő manapság stupidnak tettetnie magát az embernek, vagy ezek a megjegyzések halál komolyak tőled?
Egyre több ilyen "gondolkodású" emberrel találkozni, ez komolyan kik*rja az agyam időnként sorry.
-
// Chaka //
tag
Nekem tetszetős ez a proci. Soha nem lesz szükségem ilyen erőműre, de hátha (egyszer csak) lejjebb szorítja a kisebb procik árait. Ha az AMD egyszer feldobja a talpát, akkor az Intel mindent visz, ami az ilyen énféle lúzereknek nem lenne jó hír. Szóval hajrá!
-
BReal
addikt
válasz
Raymond #1806 üzenetére
Oké, de akkor a (#1771)-ben felvetett 1700 tuninghoz szükséges alaplap árra is igaz, hogy a gépár mellett az X lap felára nem lényeges. Tehát ugyanott vagyunk, ahol kiindultunk.
(#1811) ->Raizen<-: Az oké, hogy az össz felhasználók nagy része FHD-n tolja, de a kérdés, hogy az i7-et használók közül milyen ez az arány.
De írtam már, ha az lenne a cél, hogy CS:GO 1080p-ben 310 fps helyett 480 fps legyen, akkor mindenképp a 7700k-t választanám!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#74018560 #1808 üzenetére
Micsoda? A fhd nem életszerű? Az userek nagy százaléka ezen a felbontáson tolja.
Sli? Minek? Hány mai játék/12/vulcan port használja normálisan a multi gpu-t? Nem sok.
(#1809) Rocket6 Egy mezei sz@r 4 magvas intel integrált szotyi törővel, és egy gétéix vga karim van csonka buta vágott 3,5 gb vramos *** talicska 970.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #1797 üzenetére
Írd már le kérlek, hogy milyen architechtúrád van, mert ma még nem tetted és teljesen hiányérzetem van. 😁 Gondolom keveset aludtál a bemutató óta, mert még most is vergődsz, de mintha fáradnál. 😁😀
-
törölt tag
Kedves szerkesztők,
ha csináltok játék tesztet, jó lenne 4K-n tesztelni!
Nem túl életszerű az alacsony felbontáson való tesztelés, mert senki nem használja ezt. Értem, hogy el akarjátok kerülni a GPU limitet, de akkor inkább rakjatok 2db 1080-at SLI-ben a gépbe! Elvégre aki játékra veszi ezt a processzort, nem azért költ rá + 100.000-eket, hogy utána sima fullHD-n használja őket, amit megtehetne egy sokkal gazdaságosabb gépösszeállításból is.
Köszönöm
-
-
Raymond
titán
"Viszont olyan szempontból nem változott a kérdésem, hogy az mennyire életszerű, hogy egy jól tuningolható i7-7700K-t B-s alaplapba rak a tulaja?"
Nem jellemzo mert a gep ara mellett nem lenyeges a Z170 felar, de nem eletszerutlen, mivel 7700 = 3.6Ghz base es 4.2Ghz Turbo a 7700K pedig 4.2Ghz base es 4.5Ghz turbo (17% elony) az arkulombseg a ket proci kozott pedig minimalis mar most is (12%) ez a 6700 vs 6700K aranyokbol itelve meg kevesebb lesz par het/honap mulva, ezekbol a nem-K-t nagyon kevesen veszik.
-
törölt tag
válasz
Interceptor #1780 üzenetére
Úgy van ahogyan leírtad viszont sajnos a BF csak 8 szálat dolgoztat...
-
_cHAos_
aktív tag
válasz
lacafaca #1241 üzenetére
"Így van. Nem is értem ezt a mosdatást, mindenki azt várta, hogy játékokban fog domborítani...mert ugye nem sokan vannak, akik a bencsekre merevednek...szóval itt bevétel csak a játékos szekcióból jött volna dögivel, kár is ezt magyarázni. Nem éppen életszerű, hogy cégek fognak rohanni a boltokba kivágni az Inteles gépeket, mert -4s egy zip csomagolás...nem alternatíva a váltás, csak a fanatikusoknak."
Ezek szerint egy CPU összes feladta a játék és bencs (amire nem sokan merevednek sic!)
Gondolom minden mást Igor intéz fejben esetleg a reptiliánok besegítenek pár feladatbanAz megvan, hogy ez úgy működik, hogy van van "x" keret, költésgvetés "y" számú gép beszerzésére, amit legfőképpen "z" számú gépek előre tervezett leselejtézése miatt be kell, hogy szerezzenek
. Nyilván a szomszéd gamer vérpistike nagyobb szegmense a piacnak. Oh wait!.
-
válasz
->Raizen<- #1797 üzenetére
Mégis itt koptatod a billentyűket minden nap.. Szerencsénkre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nagyon sokat ígért az AMD az új processzor kapcsán, lássuk, sikerült-e végre befogniuk az Intelt a Ryzennel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest