Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber_79
csendes tag
Ami az én véleményem optimalizálni kell még kicsit és finomhangolni a bios-t!
Nagyon jó procik ezek és ár érték arányban nagyon deal!
4-6 magos variánsai biztos lesznek hogy a nem tökéletes 8 magos ryzeneket ne kelljen kidobni!
Arra vagyok még kíváncsi hogy fél év múlva meghúzza-e hogy kidob mondjuk egy 1900-1900x-et natív 4ghz-es alapórajellel hogy kicsit arconcsapja a kék riválisát"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
Callmaster
tag
Kérem tisztelettel, ez ám az irdatlan mennyiségű hozzászólás 2 óra alatt.
-
lemusz
addikt
Ha érdekel valakit cs:go-s eredmény (2012-es játék, dx9, de ugye sokat játszott és nézett eSport cím!), akkor sajnos ezt látnia kell, óriási a különbség i7 7700K és az 1800X között: [link]
-
rambustibi
őstag
Köszönöm a tesztet, atomvillanás lett Ryzent mindenkinek! Nagyon ütős lett.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
BReal
addikt
-
->Raizen<-
veterán
válasz Németh Péter #484 üzenetére
Szintén inkább én is egy 1080ti-t vennék minthogy platformot váltsak raizenre meg vegát dobjak a gépbe.
(#491) Rocket6 4k nem érdekel mert nincs 4k monitorom/tv és nem is lesz! Bőven látszik a lényeg így is, a raYzen hagy kihasználatlan erőket a csúcs gpu-kban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ->Raizen<- #465 üzenetére
4K-t linkelj ne FHD-t! Megy a félrebeszélés folyamatosan.
-
Johnnyxy27
aktív tag
Marad játékra az i5-6600K még vagy 5 évig.
[ Szerkesztve ]
"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"
-
addikt
Remek teszt lett, pláne 3 nap alatt, köszi.
Azt hozza, amit vártam, a játék tesztek még hátra vannak, de jók lesznek ezek.
Jöhet az árverseny...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Duck663
őstag
Alapvetően ez azért nem olyan rossz, még ha vagyunk páran, akik kicsit másra is számítottunk. De ha visszaemlékszünk, a Sandy-knek is voltak gondjai, és utána még mennyit gyorsult alapjaiban ugyanaz az architektúra. Úgyhogy elsőre nem rossz, még akkor sem, ha lehetett volna jobb is, reméljük a következőre orvosolják a gyengeségeket és az már tényleg ütni fog rendesen.
Egyébként ha játékok alatt nem 1080p-n vizsgáljuk, hanem nagyobb felbontáson, akkor messze nem olyan rossz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
őstag
válasz ->Raizen<- #465 üzenetére
A játékok alatt valamiért nem megy jól a Ryzen, ugyanakkor sokféle más terhelés alatt meg nagyon rendben van. Kíváncsi vagyok, hogy hol van a szűk keresztmetszet. Mindenesetre most biztos nem veszek Ryzent. Az i4790K-m is marad, talán majd egy 1080ti belefér majd... Az AMD részvényeimet azért még tartom nyárig...
[ Szerkesztve ]
-
Aby_2014
aktív tag
Alapvetően nem rossz a termék, ha kap kellő BIOS és egyéb optimalizációt a szoftveresek oldaláról is, akkor tényleg versenyképes lesz....
Ha másra nem, az árak megfizethető kategóriába való csökkentésére mindenképp jó lesz...Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Nuada herceg
őstag
Raizen, meg Ryfail, meg a tököm tudja.
Vannak ám itt, akik fullban tolják a kretént!
De hát ha ettől szebb lesz a napjuk, akkor miért akartok a boldogságuk útjába állni?Itt öregszem meg...
-
Milka 78
nagyúr
Win 10,friss dx 12-es játékok.
Televan : Hol volt hol nem volt,most meg van és megy ez még lejjebb is. Mondtam mindíg,hogy az egypólusú piac a lehető legrosszabb nekünk.Lett Ryzen,élből megy lefelé árban a zintel,nekem meg lesz olcsóbb i7
Hozzáteszem úgy fest páratlan workstation motyó lesz belőle,csak kár volt a gamer szót ebbe anno belekeverni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"When we approached AMD with these results pre-publication, the company defended its product by suggesting that intentionally creating a GPU bottleneck"
" AMD asked that we consider 4K benchmarks to more heavily load the GPU, thus reducing workload on the CPU and leveling the playing field. "
És még az inteltől voltak egyesek beszarva, hogy manipulálni fogja az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Szálak kihasználtsága hogy alakult jatektesztek alatt egyik s másik oldalon? Szintetikus tesztekben és productivity alkalmazásokban gondolom 100%.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Malibutomi
nagyúr
Kb az jott amit vartam, jatekokban van nemi lemaradasa, de nem igazan veszes. Tesztekben, video kodolasban ilyesmi meg ott van a nagy intelek szintjen.
Jatekra szerintem a 4/4-4/8 lesz ajanlott ebbol is, ezzel a tudassal es az alacsony aron popec lesz.
-
nagyúr
de, arról volt szó. ugyan szerver-uarch alapokon, de gamer cpu-t akartak csinálni, és így elsőre, a kiforratlan, bugos deszkákkal ez még nem sikerült. azért is lett ez most hard launch, mert állítólag ez a proci inkább szól a diy rétegnek, mint az oemeknek.
de munkára viszont elsőre úgy néz ki, hogy beválik, legalábbis aki arra akarja használni, az itt a fórumon is örült neki.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Manbal
senior tag
nem rossz ez a ryzen, még mielőtt valaki megszólna munkára kiváló lehet... de játékban eléggé gázos...
az Inteleseknek viszont kiváló hír, hogy az ára miatt a következő generációs Intel I5-öket, I7-eket megkapjuk 6-8 maggal és "olcsóért"
-
törölt tag
Játékra nem éri meg. Itt pl még egy i3 is erősebb nála:
http://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-7-1800x-cpu-review/9/ -
Kabala
csendes tag
De arról. Nézd meg az amd promóciós videókat, Lisa hányszor elmondja mennyire fontosak a gamerek. A ledes csili vili hűtőkről ne is beszéljünk. Az hogy pár nappal a megjelenés előtt voltak csak hajlandók egy sniper elite 4 tesztet bemutatni, ami teljes mértékben vga limites volt, a mai nappal érthetővé vált. Nem hozza egy egy olcsóbb 7700k teljesítményét sem játékokban ez az igazság.
A középkategóriában ezzel az architektúrával lehetetlen lesz labdába rúgni a 4 GHz fölötti órajelű négymagosok ellen. Úgyhogy ugyan olyan gyenge lesz az 1600x, mint most az 1800x.
Rocket6 és Breal: hagyjuk már ezeket a 4k teszteket ami mind vga limites volt. Még egy cerka is azonos fps-t hozott volna.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Idle 0.371 az szép!
-
Ja akkor végképp nem volt semmi olyan, amiből következtetni lehetett volna, hogy 1080p-ben mindent lever.. De szerintem ez tök borítékolható volt, hogy az AMD nem csinál varázs IPC-t, ami 3.6 GHz-en hozza egy 4.0+ GHz Skaby lake teljesítményét
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Részletes cikk, ahogy kell.
Van értelmes proci az Amdtől is, indulhat a verseny,"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
janosicsongo
csendes tag
Szerintem ,tök jó lett a teszt,arra lennék kiváncsi , hogy r7 1700 miben tud kevesebbet? Lehet róla tudni valamit. Köszi
-
Solten
őstag
i7-6900K: $1100
Ryzen 7 1800X: $500
Van meg kerdes?
Saor Alba
-
Zoltn
senior tag
Nincs ezzel a CPU-val semmmi baj!
Nagyon kellett ez már mindenkinek, kíváncsian várjuk a folytatást, és a fejleményeket."Music is your only friend. Until the end!"
-
tamikomac
senior tag
Köszönjük. Remélem hamarosan lesz AM4-es APU teszt is.
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
Duck663
őstag
válasz #95462144 #426 üzenetére
Vagy nem. Az AIDA listájában van egy DDR2-800-as 4-4-4-11-es időzítéssel (55.2ns). Nekem egy 2133-as van 9-11-11-31 időzítéssel (53.4ns) és jobb eredményt mutat. De jó, legyen, elfogadom a memóriára, de az L3 cache-re már nem!
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
törölt tag
válasz ->Raizen<- #431 üzenetére
DX12-ben hol nem hozza 4K-ban a csúcs intel teljesítményét? Példákat mutass légyszíves, mert ilyen sehol sincs!!!
Hetek óta vergődsz itt, most hogy jó lett ténylegesen azt hozták, amit ígértek, nem maradt más csak a kamu? Kezd átmenni szappanoperába ez a látványos vergődés!
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Kivancsi vagyok, ha kivettuk volna az apache es vegas pro teszteket (ahol lathatolag valami meg nem stimmel a progik<>ryzen viszonyaval, optimalizacio, egyeb hiba, stb), akkor ez hogy mutatott volna:
OK
-
J3LLyF!sH
tag
Örülünk Vincent...?
[ Szerkesztve ]
Összeadás ergo sum | Ah, teenagers. Known for dealing with shit in a stoic manner.
-
Scholes9
nagyúr
Reméljük jól alakulnak majd a CPU árak
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
nemszabad
tag
válasz antikomcsi #66 üzenetére
Ez szép volt.....
Én sokkal inkább vagyok hálás, hogy ilyen hamar kitették a srácok a tesztet. Köszönjük!
AMD, szép volt! -
martonx
veterán
Mert kevesebben vágnak videót napi szinten, mint ahányan játszanak. A játékosok a 7700K-jukról nem fognak váltani, sőt a játékosok továbbra is 7700K-t fognak választani, mert játékok alatt jobban teljesít, és még árban is ott van.
Minden másra viszont az AMD a racionális választás, kár hogy a minden más, a szerver piacot leszámítva nagyon marginális.
Nekem nagyon az az érzésem, hogy ez a proci kimondottan a szerver piacot célozva született meg, és végülis a tömegeknek desktopra is elérhetővé vált. Szóval picit csalódás, de ha más nem, legalább némi árversenyt kelt, és megmozgatja egy kicsit a piacot. És tagadhatatlan, hogy ezzel se lesz az AMD mainstream, de legalább papíron visszatért az Intel mellé.
Azt is el tudom képzelni, hogy BIOS, OS, játékok szintjén is sokat lehet még csiszolni rajta, és pár hónap alatt kiforrja ez magát desktopon is?
Én kérek elnézést!
-
Varoz
addikt
Majd akkor térjünk erre vissza ha tudod milyen egy proci, meg egy másik és azt, hogy a játékok mire vannak megírva!
Abut tudom ismételni."A gamingben pedig a 8-10 magos Intel procik sem tartják a lépést a 4 magosokkal, ha az adott játék DX11-es. Ez a korlátja, ha az API csak egy szálon tud parancsokat generálni. Nyilván ezért jött a DX12 és a Vulkan, hogy megváltoztassa ezt a helyzetet, és előtérbe kerüljenek végre a jóval több maggal rendelkező CPU-k a többszálú parancsgenerálással. Persze a Ryzenből is lesz négymagos verzió, amiből lehet nagyobb órajelűt venni, aki DX11-es játékokkal akar játszani."
Facepalm, hogy az emberek azt nézik, hogy egy Ferrari, hogyan visz fel egy kanapét Békéscsabáról-Pestre vagy egy Wagon R+, hogyan gyorsul egy LaFerrari ellen. Ennyire nem megy az eszközök helyén kezelése? Ne már!
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Milka 78
nagyúr
Persze almát az almával...meg a chain bench
Nem így müködik a világ...koppkopp ébresztő...egy pusztán gémer gépnél tök lényegtelen hogy hány mag,milyen szinű meg mert ez a jövő.Arról van szó,hogy egy fullos kártyát mi hajt ki koppra a lehető legjobb áron.A többi mese habbal.Ha ez a proci menni fog stabil 4.5-ön és kihajt koppra egy fullos karit mint pl a 1080 és mindesz 110 ropiba lesz akkor majd lesz miről beszélni,mert ezekből perpill semmi sem teljesült.
OC dream ver.2.
Hozzáteszem vegyen 6900k-t az akinek van mire szórni a pénzt,mikor a 7700k büntet és nem kevés megy belöle 4.9-5.0 ghz-t,mindezt 108 ropiért. -
-
-
Asbee
veterán
Hagyjuk már ezt a komolytalan játék tesztet. Akkor legyen kivéve ne is vegyünk tudomást játékokról ennél a procinál és mehet nyugodt szívvel a különösen ajánlott ennek fényében. Néztél más korrekt játék teszteket? Nem rég linkeltem egy nagyon részletest. Átlagban fele annyiba kerülő i5 szint. Ennek fényében szerinted különösen ajánlott? Akkor vagy térjünk ki mindenre vagy csak nézzük azt amiben jó...
-
Ööö, akkor valamit nagyon félreérthettél. Prezentáción az i7-6900K ellen volt CineBench teszt, tudta amit most. Meg volt olyan, hogy egy Ryzen meg egy sokmagos i7 gémer konfig volt egymás mellett, s demózták, hogy a Ryzen erre is jó.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
->Raizen<-
veterán
-
Mokó
aktív tag
Jöttem tiszteletem "törleszteni".10 évig voltam AMD-s,3 éve Intel vonalon vagyok.Nem fűztem sok reményt a Ryzen-hez,de bevallom,hogy örülök hogy ilyen jól sikerült!
-
SzlobiG
félisten
Végre lesz egy kis konkurencia az Intelnek a játékokat leszámítva nagyon szép teljesítményt hozott ez a rájzen.
Reméljük minél előbb kiforrja magát és a játékokban is helyre jön a teljesítménye és akkor majd később simán váltom a 4770k-t.
-
Varoz
addikt
Már miért lenne az? A Gridet a készítő is elismerte, hogy fos, a Tomb Raiderben meg jó volt a Ryzen. Akkor meg?
Plusz nem ez a játék proci még mindig! Arra ott lesz majd a 4 magos![ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
törölt tag
válasz Euromail #396 üzenetére
Játékra nem 180ezret szoktak elkölteni procira a vásárlók, hanem maximum 120 ezret, és aki 120 ezerért vesz procit és mellé akár egy 1070-et valószínűleg nem azért vette, hogy FHD-n játsszon, ahhoz elég egy jóval gyengébb architcechtúra is ez az 1800 esetében hatványozottan igaz, és bizony FHD felett nincs elmaradva egyáltalán ezt kellene felfogni.
-
Lacok
őstag
Köszi a tesztet. Részemről hozta azt a teljesítményt amit vártam ezért grat. az AMD-nek.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
arn
félisten
asszem meg kell neznem tobb tesztet, mert a computerbasenel pl nem ilyen fenyes a dolog... jatekokban kifejezetten verszegeny, de appokban is vegyes.
a fogyasztasnal meg mennyit mondtam, hogy ez lesz... tdp ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
polgi803
őstag
Azért egy BF1 tesztet megnézem volna, de amúgy jó teszt.
-
Apollyon
Korrektor
Szuper, intel kénytelen lesz "fejlesztgetés" helyett valóban fejleszteni meg értelmes árakon mozogni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Duck663
őstag
Hát nem pont erre számítottam. A processzor erős, az egy szálas teljesítmény is elég jó, úgy tűnik a SMT is jól működik, jobbnak tűnik a skálázódás is ami nem kis dolog, de a memória késleltetése, valami hihetetlenül magas, szerintem sok esetben meg is fogja a processzort pl.: játékok alatt. Érdekes, hogy sok helyen csak a sávszélesség vizsgálatával törődtek, a késleltetéssel nem, pedig nem elhanyagolható, már az L3-é is magas (46ns-al találkoztam valahol, nekem a i5-4690 12.3ns AIDA 64-el mérve). A 7zip alatt is lehet olyan beállításokat alkalmazni, ami kifejezetten memóriaérzékennyé teszi, érdekes lenne ezt megvizsgálni.
-
Gunz4Hire
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest