Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozsda88
csendes tag
Üdv!
AMD Ryzen 2700U processzort hogyan tudom húzni? 2,2GHz-3,8GHz tartományban lehet működtetni. Csak nem tudom hogy kell húzni. -
Lordus
senior tag
gépet vennék, az alaplap egy msi b450 tomahawk max lenne, 2x8gb 3200mhz-es rammal és ryzen 7 2700 procival (nem X-es)
kérdésem, hogy ez a proci kb. milyen húzásra lesz képes? (mhz-ben)
köszi! -
horfer84
csendes tag
Sziasztok!
Egy éve már nem volt bejegyzés, lehetséges, hogy van más topic is.
Egy R5 2600-ám van. NEm szeretném tuningolni, nekem egyenlőre elég a teljesítmény. A kérdésem offset negatív voltage-ot érdemes beállítani? -
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
egy kis tanácsért jöttem: 2600x gyári hűtője (Wraith Spire) csendes, jól teljesít? tuning nélkül használnám egy jól szellőző házban (5 db Be!Quiet Shadow Wings2 van benne).
illetve MSI Tomahawk alaplapot tervezek alá venni, úgy olvastam/láttam, hogy az sok helyen ajánlott. ez szintén elég egy tuning nélküli 2600x alá?
és ha itt releváns a memória kérdés: megéri a plusz pénzt egy 3000 MHz-es DDR4, vagy annyit nem hoz egy 2666 MHz-es memóriához képest. szintén nem tervezem húzni.köszönöm!
csabsz -
syberia
veterán
Hamarosan kiderül, mikorra várható a harmadik felvonás.
-
L4mie
veterán
első kérdés,
vettem 3200Mhz-es G-SKILL ramot mellé, miért csak 2166Mhz-re ismeri fel a bios?átállítottam 3200-re utána el sem indult. ASUS B450M-GAMER TUF lap.
-
L4mie
veterán
üdv. csatlakozom ma egy 2700X-el
-
wsanyi
aktív tag
válasz
stratova #678 üzenetére
Amúgy nekem fura, hogy mennyien sírnak a Ryzen 2nd gen miatt, pedig az intel 2 generáció között a coffee lake-ig nem lépett ekkorát már évek óta, coffee lake is azért, mert 6 magos lett. Azért még a 28 nanos piledriver utódokra iszonyatosan rálicitáló 1. gen ryzenen is nem kicsit sikerült szerintem javítani. Akár 12-13% összteljesítménynövekedés is ki tud jönni, ha valaki éppen szerencsés, de az nagyon jól látszik, hogy egy még értelmes 4,2 GHz-es all core tuning mellé betett nagyon gyors RAM hozza azt az eredményt, ahol nem forr fel a processzor (eddig leginkább 3,9 GHz környéke, X-es lapokban), és teljesítményt is ad. Persze X-es lapokban 4,3-4,35 GHz közötti eredmények is elérhetőek, de nem biztos, hogy van értelme, mivel tuning nélkül, gyorsabb RAM-mal CB R15-ben sikerült 1800 pont fölé ugrani, az 1. gen 16xx körüli értékéről. Játékokban is kb. 10% a növekedés, ami nagyon sokat jelent. Gyakorlatilag a kaby lake-et kb. befogta, coffee-t még nem. De ha jövőre jön az új CCX-szel a ZEN2, az nagyon érdekes lesz 7 nm-en. Attól fog függeni a helyzet, hogy DESKTOPRA 6-os, vagy 8-as CCX lesz-e. EPYC-be 8-as megy, így azonos méreten, mint a 14 nanos Gen1 Ryzen, 16 mag lesz.
-
wsanyi
aktív tag
-
Goldberg03
tag
Köszi a tesztet.
-
BReal
addikt
Bestmarktnál 98000 Ft a Ryzen 2700X.
BMFC84D9 kóddal 4900 Ft kedvezményt kapsz rá, így 94000 Ft szállítással.
-
zseko
veterán
Nem Ryzen kellett a win10-hez, hanem gépcsere kellett
Csak akkor már 'kellemest a hasznossal', és addig cseréltem, amíg egyszerűen lehetett így win10-re váltani.
Senki sem tudta biztosra megmondani, hogyan eszi meg a kódomat a 10 (sulis, msdn vagy mi), így nem akartam a lassan tíz éves gépemhez köttetni, ha félresikerülne, viszont tavaly már mindenképp váltani kellett hozzá.Miután jól sikerült, mindenképp Ryzen lett volna, csak alapesetben megvártam volna ezt a szériát, és most vettem volna egy 2700-est.
(Ha rosszul sikerült volna, akkor sajna váltanom kellett volna intelre) -
válasz
zsintai1987 #668 üzenetére
Erre tessék: Ryzen 5 1600 topikja
-
zsintai1987
tag
Üdv! valami gép upgradben gondolkodtam
Jelenlegi konfigurációm:
Alaplap m5a97 Evo 2.0
Proci FX 8350
proci hűtő zalman cnps 10 (azthiszem)
2x 4giga ddr3 kingmax 1333Mhz
Tápegység: Chieftec 650es 85%
VGA:Asus rx 560 strix 4gb az és nincs rajta a 6pines tapcsati. (ez a "D"-s vagy butított vagy hogy kell mondani)Ezt néztem ki:
ryzen 5 1600: 49 000
GIGABYTE GA-AB350-GAMING ALAPLAP :22 000Memóriát szeretnék bele, de az én tudásom itt kimerül. 1X8gb 3200Mhz, és a következő hónapban pedig még egy ugyanolyat vennék bele
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hivatalosan nincs működő windows update Win7-re Ryzen procikkal. Az AMD engedte volna, volt is róla hír, aztán a Microsoft behúzta a féket és mégsem lehet, mert az hátráltatná a Win10 terjedését.
Persze van rá regedit hack ami után megy tovább a frissítés Win7-en is Ryzennel, de gondolom akkor már inkább frissítette 10-re a kolléga...
-
zseko
veterán
Pont ahogy opr mondta: tavaly fejlesztettem AM3-ról azért, hogy 'ingyen' Win10-em legyen, de mivel tudtuk, hogy jön egy ráncfelvarrás nemsokára, így szándékosan egy 1300X-et vettem, hogy egyelőre a platformcsere is meglegyen, a win10 is, de ne kerüljön feleslegesen sokba egy esetleges proci váltás. Egyébként egy 1700-1700X lett volna véve.
Még így is jelentős lépés a régi 905e procimhoz(#660) opr jelen!
Fent leírtam miért.
-
opr
nagyúr
Volt olyan, aki eleve ugy epitette a gepet, hogy majd a Zen refresh/Zen2-nel valt erosebbre, ha jol sikerul. Nem allitom, hogy sokan vannak ilyenek, plusz oszinten szolva nehez elhinnem nekem is, hogy letezik olyan ember, akinek az r5 ezer-akarhanyas eddig eleg volt, de mostmar kell az r7 2700, de vegulis el tudom kepzelni, hogy valaki igy gondolkodott.
-
lordfrédi
csendes tag
Én gyorsan összeraktam egy Ryzen 5 2600X + ASUS ROG STRIX X470-F Gaming kombót (erre vártam már mióta...), és nagyon szépen megy
-
válasz
Komplikato #649 üzenetére
Igen, úgy fest egyre inkább kell a négy mag.
a linkelt videó írott formában, így könnyebb csemegézni -
válasz
Komplikato #649 üzenetére
A 720p teszt IGP-vel ment, a többi GTX 1070-nel.
-
nemszabad
tag
A 4 mag vs 4 szál vitához, annak ellenére, hogy nem ide tartozik:
[link] -
GFerr56
aktív tag
Hay!
Szóval, gugliba rá kel keresni azokra a lapokra, amivel a tesztet csinálták, meg a proci (2700x 8700k) árakra. 2600x-nél, ahol a legkorrektebb az összevetés (6/12), vegyük ki az egyenletből az alaplapot, és tényleg magasabb a CL ár, de a teljesítmény csak alapbeállításokkal használva magasabb az egyik szereplőnél (tulképp mindenben). Már kifejtettem, hogy mire (esetleg ZEN2-vel) megkapod azt a teljesítményt, addig a mostani különbözetet bukod (2600x ár), tehát pénzben kb. ott vagy, csak már mostantól használod az erőt.
Egyébként egy kicsit elgondolkodtató, hogy az egyik még mindig 14 nm-en műveli ezt, a másiknak majd ehhez 7 nm-re (ezt a 12 nm mókusvakítást hagyjuk) lesz szüksége, csak azért ennek a csíkszélesség mizériának vannak fizikai korlátai. Senkit nem akarok lebeszélni, vagy rábeszélni semmire, csak a két rendszer együttes megléte miatt saját tapasztalataimból indulok ki. Most már annak a statisztikának (tesztnek) kell hinnem, amit én "hamisítottam".Üdv
-
nyakdam
aktív tag
Az "árban is " nem igaz, mivel 2 maggal többet adott az AMD ugyan abban az árban mikor kijött az 1-es Ryzen. És az Intel előrébb hozta a 8-as szériát és így lett a 60-80 ezres i5 30-50 ezer i3 néven, 6 magos az i5 és 6/12-es az i7. Igen is nagy árcsökkenést hozott az AMD, de ne várd el, hogy a 2 gen is olyan nagy áresést hozzon. Így is olcsóbb $-ban a 2 gen mint az első, még ha pár $-al is.
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Reméljük lehet majd csemegézni, ezzel csak a felhasználók járnak jól (látszólag, olyan procit, ami mindenre jó maximális bench pontszámokkal, és 3-5 évig nem kell cserélni, a marketingeseknek (is) köszönhetően legfeljebb horror áron kapsz majd).
A "behozta" úgy igaz, hogy néhány helyen (ahol számít a több mag-szál) 8/16-al jobb a 6/12-nél...nézem, árban is.Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Arra utaltam, hogy (pl. nálam is így megy) stock használatnál is egy-egy magot 4.7 GHz-re felturbóz, az OC csak ezután jönne még. Apropó AMD-t miért nem"butítják" le hasonló arányban a teszteken? Azért alapon (stock vs xfr2-ha van új lapod) azért érdekesebb eredmények születnének.Szóval, szerintem a 2xxx széria csak annak érheti meg, aki most tervez váltani-venni gépet, aki az 1xxx szériáról upgrade-elni akár, annak szerintem felesleges. A ZEN2 hozhat szorosabb küzdelmet (a jelenlegi i állapothoz képest). Addig meg sokminden történhet....
Üdv
-
válasz
hokuszpk #634 üzenetére
és (#631) Komplikato
Már nincs, az a régiebbi K procikra volt igaz, a Kaby Lake-ig bezárólag. A Coffee Lake-es K nincs butítva. Sőt megfordult, mert az i5-ből a leggyenegébb (i5-8400) nem támogatja a fejlettebb virtualizációs és biztonsági szolgáltatásokat (Intel TSX-NI, Intel vPro, Intel TXT) csak a drágább darabok (8500, 8600, 8600K)ha jolemlexem a 8xxx olcsobb lapjaiban limitalva van a tuning
Nem az árától függ, hanem a chipsettől. Z chipsttel van tuning, a B és H-val nincs. AMD-nél X és B chipsettel van, A-val nincs.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Komplikato #631 üzenetére
"Elvileg K-s procikban részlegesen herélve van a virtualizáció"
ha igaz, akkor ez egy uj erv a
metroZen mellett. Amd nem korlatozza ezt."ha nem 50.000+ alaplapot veszi,"
ha jolemlexem a 8xxx olcsobb lapjaiban limitalva van a tuning.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #630 üzenetére
semmi eletjelet nem adott. radugtam csipogot, de azt sem, lehuztam mindent, akkorse.
utana megtekintettem az alaplap hatuljan azt a szep hosszu Marianna arkot, amit valoszinuleg az anya karcolt bele. nemzáromki, hogy mar eleve ugy jott le, hogy meghuzta a lapot, de szerintem inkabb a razogatas soran tortenhetett ez a malor.
tesztlapommal cpu jo, memoria jo, videokartya jo, tap jo, diszkek hibatlanok.... -
Komplikato
veterán
Tud valaki olyan tesztet linkelni, amiben van 1000-es és 2000-es Ryzen család és vagy NEM GeForce-al volt tesztelve, hanem Vegával vagy azzal IS?
-
Komplikato
veterán
Elvileg K-s procikban részlegesen herélve van a virtualizáció, nehogy Egységsugarú Joe felhasználónak eszébe jusson tuningolt WorkStationt építenie, nem? Magyarán melóra nem vesznek ilyen procit. Más tészta, hogy mindenkinek K-s procit ajánlgatnak a fórumon, aztán a userek nagy része nem tud, nem mer tuningolni, vagy ha nem 50.000+ alaplapot veszi, meg a fénysebességű tuning ramot, akkor pláne nem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itthon eddig még talán csak a kenyérpirítót nem tuningoltam... de a céges gépet még véletlen sem fogom tuningolni. Programot fordítunk és nem lehet bevállalni azt a helyzetet, hogy esetleg nem 100% stabil a proci és valamilyen hibázás miatt nem tökéletes binárist adunk ki a vevők számára, aztán utána meg kereshetjük az élesben előjött probléma okát.
Elnézve a 2600X-et és az XFR2 órajeleket, ahhoz a procihoz már talán hozzá se kell nyúlni tuning téren, per pillanat ez szerepel a távlati tervek között. Mondjuk addig lehet egy "olcsóbb" 2400G-t veszek, lecserélni a kazán FX procimat az is jó lesz, azzal meg vígan elleszek, míg be nem olcsóbbodik a 2600X.
-
hokuszpk
nagyúr
aki hozzamjon, hogy rakjak neki ossze gepet, annak szivesen megveszem akar a 8700K -t is, de tunningolni nemfogom. Alapszabaly, hogy a bonyodalmak elkerulese vegett csak a sajat gepemet huzom.
epp tegnap volt itt egy 6700K, a tulaj kissrac jot akart maganak, valami tunningostol olvasta, hogy 3 havonkent ( azert ez tulzas nem ? ) ujra kell pasztazni a procit, mert az jo. Ugyerezte, hogy ezt majd o megcsinalja maganak. Kicsavarta a Cooler Master huto csavarjait, de ugy, hogy ketto a jol meghuzott koztes csavarral egyutt jott ki, es a hatso tartoanya leesett. Ez meg talan nem lett volna baj, de osszevissza razogatta, hogy mi es hol zorog. Alaplap nyekk. A tuninghoz nem csak az elmeletet kell tudni.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
<Lacy85> #621 üzenetére
Cinizmus volt szerintem a javából
Egyetértek veled, de ugye mindenkinek más a likviditása és az igénye a mostani piaci helyzetben mindenki megtalálja a számításait. A gond az, hogy a többség hit kérdésnek fogja fel az egészet, legyen szó bármely térfélről, és sajnos amellett, hogy lejáratják saját szakmai mivoltjukat még a potenciális vásárlókat is megtévesztik -
GFerr56
aktív tag
válasz
joysefke #620 üzenetére
Hay!
Ajánlott az"értékelő" rész: "We found that AMD.......not that case" bekezdés értelmezése.
Egyébként AMD nem szar, nagyon bíztatóak az eredmények.Üdv
UI.: Azért megnézném, ki az a b@rom, aki megveszi a 8700k-t, és 4 GHz-en használja.
Már várom a 3700-on készült, valamint a single Chanel (csak a 8700k-vagy akár memória nélkül...) teszteket...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
joysefke #620 üzenetére
Ohh. Az elkerülte a figyelmem, hogy a 2600X-hez van hasonlítva. Én a 2700X eredményeit néztem, mivel ezzel van kb. egy árban.
Viszont ahogy nézem, a 2600X-nek se nagyon kell szégyenkeznie. Főleg úgy, hogy ennyivel olcsóbb a 8700K-nál.(#619) Gyuri27:
Szerintem meg le a kalappal az AMD előtt. Pedig minden intel itthon.
-
<Lacy85>
addikt
-
Enigma1945
őstag
Remek teszt!
Oda tette magát az AMD.
Nem vagyok biztos benne, ha összeraknék most egy gépet, az Intel lenne! -
joysefke
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
joysefke #601 üzenetére
Szerencsére nem kell videót nézegetni, mert vannak csíkok is. Elég sok progi van amiben alulmarad jócskán. (+30-50watt fogyasztás)
https://www.techspot.com/article/1616-4ghz-ryzen-2nd-gen-vs-core-8th-gen/ -
joysefke
veterán
Nem, de ez egy olyan alkalmazás, amelyik pontosan ugyanazt a terhelést adja egy magon, mint sok magon, és így össze lehet hasonlítani a két arányt.
-Ez igaz, de ugye 4% alapján (egy alkalmazásból) még nem lehet konklúziót levonni.
-A CB valóban jó a nyers egy-/többszálas teljesítmény mérésére, de azért csínján kell bánni az ilyen "jól többszálasított programot futtatok egyetlen szálon" dolgokkal, mert:
Az egyetlen szálad megkapja a teljes rendelkezésre álló L3 cachet (RyZEN-nél talán a felét) míg ha több szálon futtatnád akkor a több szál osztozkodik az L3-on.
-A HT is a mag része.
Én azt mondanám az eddigi tesztek alapján, hogy IPC-ben a ZEN+ és Core magok kb egyenlőek. Egyetlen szálat hajtva (HT nélkül) a Core picit erősebb azonos órajelen (2-3% előny), több szálon ahol már van haszna a HT-nek pedig a ZEN+ jobb.
Ez a képlet a játékokban dől meg, ahol hiába erős a ZEN+ mag, az Infinity Fabric limitációja miatt az erős magoknak gyakran kell várni a gyorsítótárhoz képest relatíve lassú memóriára. Ott nyer az intel
-
Watchdog
aktív tag
válasz
joysefke #603 üzenetére
Eredetileg arra reagáltam, hogy az egyszálas IPC azonos, de több szálon lemarad az AMD a CCX-ek közötti lassú kommunikáció miatt. A CB teszt nem ezt bizonyítja. Talán azért, mert ennél nincs számottevő kommunikáció a CCX-ek között. Valószínűleg úgy gondolta a chip tervezője, hogy ezt kompromisszumot érdemes bevállalni, mert összességében előnyös...
-
joysefke
veterán
Az eredeti hsz-ben amire reagáltam IPC-ről volt szó.
Megnéztem, 4% előny intel oldalon CB 1T-ben. Ebből az egyetlen tesztesetből akarod eldönteni, hogy melyiknek jobb az IPC-je?
IPC: teljesítmény / órajel
A tesztben szereplő applikációkban az eredményeket átlagolva 4GHz.en a két proci kb egál lehet IPC-ben.
-
Egyszer: Amd SMT-je hatékonyabb, mint az intelé, jelentősebb veszteség lenne, mint intelnél.
Másodszor: Gyártani ugyanannyi, és eladni csak számottevően olcsóbban lehetne (lásd előző), AMD-nek nem éri meg, nem valószínű, hogy kihoznak egy ilyet.
(#601) joysefke
Még egyszer: 1 mag vs több mag. Nézd meg az CB R15 egyszálas részt, ott jól látszik. -
joysefke
veterán
A videóban az applikációs tesztekben 4GHz-en a 2600x pontszáma/sebessége szinte megegyezik a 8700K-val. Némely tesztben lassabb, néhol a jobb SMT-nek köszönhetően gyorsabb. Átlagban a kettő kb egál.
Ezek a tesztek azok amelyek az egyes magok nyers teljesítményét mérik, mert a legtöbb render stb applikáció nem igényel a szálak közötti intenzív kommunikációt és így a magok erejét méri, nem azt, hogy mennyivel lassabb az AMD féle infinity fabric mint az intel magok összeköttetése
Játék tesztekben az egyes magok sebessége mellett pedig a teszt kiméri az infinity fabric gyengeségeit is az inteles megoldáshoz képest, ezért tud elmenni a 8700K néhol 10%-kal. Az igazi ok, nem az, hogy a ZEN+ mag lassabb, hanem, hogy az infinity fabric szűkebb keresztmetszet mint a Core magok közötti mesh olyan programokban, ahol a futtatott szálak erősen kommunikálnak egymással.
A lényegen persze nem változtat, azonos órajelen is jobb a 8700k játékra mint a 2600x
Új hozzászólás Aktív témák
ph A megjelent négyesből három új processzort teszteltünk, és bátran állíthatjuk, hogy érdekes év lesz ez a CPU-piacon!
- Politika
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest