Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ravensky13

tag

válasz cigam #46469 üzenetére

Pontatlanul fogalmaztam bocsi:
    Késleltetés alatt a HDD elérési idejére gondoltam. Ha csökken a szabad terület és nagy a fragmentáltság a lemezen, akkor többet kell keresgélnie neki, hogy megtalálja a szabad területet, ahova be tudja írni a letöltött adatot. Rossz esetben, nem tud a HDD elég gyorsan pozícionálni, aminek következtében nem tudja az adatot időben kiírni. Ezt egy ideig a cache áthidalja, ám egy ponton az is megtelik, és leesik a letöltési sebességem mert a HDD nem győzi az adatokat kiírni. Viszont ha SSD-t használok, fragmentációról nem beszélhetünk, az elérési idő eleve nagyságrenddel kisebb, mozgó alkatrészek híjján a címzés és a kiírás nem történik lassabban fogyó szabad terület esetében. Ez az én analógiám. :)

Szvsz ezt még tetézi (ha nem is drasztikusan, de mindenképp lassítja) az, hogy van egy USB-Sata konverzió, valamint ha SMR-es a HDD.

"Kis tárhely" alatt "kis szabad tárhelyre" gondoltam, amikor a lemez pl 90%-a megtelt, de ezt egy előző mondatban fent is leírtam:
    "különösen amikor kevés volt a szabad hely, leesett a letöltési sebesség"

"Nincs összefüggés, a szabad tárhely kapacitás, és aközött, hogy milyen hamar kezdi küldeni az adatokat a HDD. Nem mellesleg SSD használata esetén is elfogy(hat) a szabad tárhely."
    Tisztában vagyok vele hogy az SSD-n is elfogyhat a tárhely, ezt nem igazán értem mire írtad.

Nem vagyok nagy torrentbubus, azt bérelt szerverrel csinálják a nagyok :D viszont ezt a HDD-t teljesen rááldoztam arra hogy fut rajta akár 50-80 torrent, a kliens rendesen van konfigurálva, max párhuzamos szálak is ésszerű értéken vannak, a net sávszéléhez mérten.

És nem, ez a HDD már nem teszi a dolgát, mivel kb 30perc betöltés után volt hajlandó megmutatni a rajta levő fájlokat, szóval tuti véres a torka, majd megnézem HDSentinellel, bár szerintem felesleges, de lehet nem jól gondolom :)

Új hozzászólás Aktív témák