Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• orbitalion

tag

válasz Proci85 #9999 üzenetére

Szia! BananaPi-m van,de ezt csak azért említem meg, hogy előfordulhat, hogy nem teljesen ugyanúgy kell kezelni a programot, mint RPi-n. Ilyen pl. a hardveres PWM, ami az RPi-n a GPIO1-sen van, a BPi-n a 7-sen. De ezeket a dolgokat meg lehet oldani már. Ami érdekelne, az a wiringPi használata C-ben úgy, hogy eseménykezelten legyen lekezelve a soros port. Erre még nem találtam példát, pedig a SOC képes megszakításokat kezelni, csak a linux nem tudom mennyire támogatja, iletve, ha igen, akkor hogyan. Példakódokat keresgélek, nem sok sikerrel. Raspbiant használok, a wiringBPi fenn van, működik, webszerver megy, SSH is megy. AJAX os weboldal a célom, ahol RAMdrive-on letárolt xls-en keresztül adnám át az adatokat. A RAMdrive kész van. A lényeg a részletekben rejlene, hogy a soros portról, esetleg SPI-ről érkező adatokat hogyan tudom letenni xls-be. Minden területen kicsit jártas vagyok, PIC-en működik egy kis webszerverem ezt szeretném lecserélni. A gondom a helyismeret, azaz linux és a BPi egyedi problémái, mint fejlesztő környezet, ha van ilyen, stb. Persze a webes részt megírom PC-n, de a C-részeket talán linux alatt kéne, bár nem tudom. Pár tanácsot elfogadnék! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák