- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
válasz
Proci85
üzenetére
Szia! BananaPi-m van,de ezt csak azért említem meg, hogy előfordulhat, hogy nem teljesen ugyanúgy kell kezelni a programot, mint RPi-n. Ilyen pl. a hardveres PWM, ami az RPi-n a GPIO1-sen van, a BPi-n a 7-sen. De ezeket a dolgokat meg lehet oldani már. Ami érdekelne, az a wiringPi használata C-ben úgy, hogy eseménykezelten legyen lekezelve a soros port. Erre még nem találtam példát, pedig a SOC képes megszakításokat kezelni, csak a linux nem tudom mennyire támogatja, iletve, ha igen, akkor hogyan. Példakódokat keresgélek, nem sok sikerrel. Raspbiant használok, a wiringBPi fenn van, működik, webszerver megy, SSH is megy. AJAX os weboldal a célom, ahol RAMdrive-on letárolt xls-en keresztül adnám át az adatokat. A RAMdrive kész van. A lényeg a részletekben rejlene, hogy a soros portról, esetleg SPI-ről érkező adatokat hogyan tudom letenni xls-be. Minden területen kicsit jártas vagyok, PIC-en működik egy kis webszerverem ezt szeretném lecserélni. A gondom a helyismeret, azaz linux és a BPi egyedi problémái, mint fejlesztő környezet, ha van ilyen, stb. Persze a webes részt megírom PC-n, de a C-részeket talán linux alatt kéne, bár nem tudom. Pár tanácsot elfogadnék! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL OPTIPLEX 7010 SFF PC, I5-3570 CPU, 2 GB R5 430 VGA, Windows 10
- Mini-ITX Beast: i7-14700F / RTX 4070 Super / 64GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0349AB)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann