- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
MaCS_70 #15045 üzenetére
Ha egyedül vagyok vele ha nem, ennek nincs jelentősége. Nekem ez az igényem és nem akarok kompromisszumot. Ahogy Azbest említi, valóban vannak 10 dollár körül HDMI-VGA átalakítók, na de hogy nézne ki egy mobiltelefon méretű kis gép a belőle kilógó konverterrel? Szerintem nevetségesen.
Egyébként, abban tévedsz, hogy nagyon egyedül volnék a VGA igényemmel. Ha megnézed a másik kickstarteres projekt, a 9 dolláros CHIP oldalát, azt találod, hogy egyrészt, már a fejlesztők is kétféle grafikus illesztővel kínálták a CHIP-et és ezek egyike a VGA volt. Megnézheted, hogy az 50 ezer rendelésből hány kért VGA-val és hány HDMI illesztővel gépet. Nem voltak kevesen.
A VGA szabvány még nem halott, a világon jelenleg ebből van a legtöbb és ez még egy darabig így is lesz.
Hogy ezek a kisgépek zömében HDMI-vel vannak szerelve, annak oka a multimédiás felhasználói kör túlsúlya a fejlesztők ellenében. Bár sokan szeretnének, kevesek képesek vezérlésre fogni, arra alkalmassá tenni ilyen kis számítógépeket. Ez az igazság.
Itt a topikban is felmérhető, vannak olyanok, akik számára még az .img file SD kártyára való kiírása is akadályt jelent. Ugyanakkor ezek között az emberek között sokban él a vágy, megvan az igény arra, hogy a multimédia centeren, TV okosítón túlmutató dolgokat is műveljenek akár egy raspival, akár egy arduinóval, ezért nem véletlen az utóbbi sikere sem.A többség pedig nem dob a kisebbségnek össze semmit. A gépek számtalan variációban hozzáférhetőek, ki-ki választhat ízlése, igényei szerint. Én sem fogok káromkodni - ha majd veszek - hogy mi a fenének tettek a marsboard-ra hdmi outputot, SATA illesztőt is, ha nekem nincs rá szükségem.
Egyébként itt a marsboard, látod, ezen is van VGA illesztő:
Új hozzászólás Aktív témák
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest