Új hozzászólás Aktív témák

• Kroni1

veterán

válasz orbitalion #9382 üzenetére

Abszolút nem értek egyet veled!

Hogy ez drágább volna mint egy tablet?! Nem hinném, legalábbis abban a konfigurációban ahogy én használom nincs ennél olcsóbb HTPC!

Winyó? Nem kell hozzá! Van egy MyCloud 2TB NAS-om, arra szedtem le mindig is Transmission-el a filmeket. Amint lejött valami azt már látja is a Pi, mivel ő is rá van kötve a routerre.

Nagyobb táp? Nem kell! Egy microUSB kábelen a TV egyik portjáról kapja a tápot, így mikor a TV-met bekapcsolom a Pi is bekapcsol, ergo táp sem kellett hozzá!

USB Hub? Minek? Nálam még egér+bill sincs rákötve a Pi-re, a TV-m saját távírányítója HDMI CEC szabványon keresztül tökéletesen vezérli a XMBC-t, még csak második távirányító sem kell mint egy médialejátszó esetén!

Szóval én usb kábellel és házzal együtt 15k-ért vettem. Csináltam hozzá egy 50 LED-es hyperion projektet, ez +8k volt, és ha valaki nem ismerné ITT egy videó, kb. ilyen élményt ad hozzá a filmezéshez. Ezt nem tudtam volna se tablettel, sem más lejátszóval megcsinálni!

És amugy én nem az ára miatt döntöttem a Pi mellett, sokmindent kipróbáltam már és nekem ez a legkényelmesebb mediacenter!

A TV beépített DLNA lejátszójánál sokkal szebb a képe, tudja a 24p megjelenítést, (amit egy beépített lejátszó sem), ráadásul amíg a TV-k sok formátumot nem támogatnak, addig ez mindent megeszik, a 15-20GB-os 3D mkv-kat is simán lejátsza akadásmentesen, még a DTS hangot is átviszi. A menüben egyáltalán nem lassabb a filmek elérése, bár ugyse sokat szoktam lépkedni a menüben, csak berakom a filmet és kész, így nem is értem sokak kritikáját, hogy lassú volna.. :F

Volt már komolyabb 3D Bluray playerem és médialejátszóm, de képminőségben nem látok különbséget, viszont ezen fent van a supersubtitles plug in, ami kb. 2 mp alatt leszedi a megfelelő feliratot az adott filmemhez! Ilyet sem láttam még a 25-30ezres lejátszókban. Szóval értem én, hogy ezt elsősorban másra találták ki, de hidd el ezek a kártyaPC-k HTPC-nek is megállják a helyüket! Nagyobb felbontású anyagokhoz a Pi már kevéske lenne, ugyan nem házon belül, de pl. ott van a 4magos CuBox i4Pro, amit full csomagban már előretelepített openelec-el is árulnak, az akár 4k-s anyagokkal is elboldogul!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák