Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• steveetm

őstag

válasz vjozsef #8383 üzenetére

Nézd, játszik, csak elmondom, hogy nekem mi a bajom.
    Egy sima két csatornás relét kapok max 3000 forintért, ami nekem megéri.
    A legolcsóbb rádiós relé amit találtam az 2 csatornáért 9000 forintot kér, amiben még nincs benne az xbee és a pi oldali xbee modul. Ez már sok.
    Tehát nekem a költség ami belefér az relénként 2000 forint max, ha rádiós akkor még jó is, mert nyilván marha kényelmes, hogy 0 kábel. De ilyet sajnos nem találtam:( Ha van javaslatod, szívesen fogadom!
    (Illetve, ha a gombokra gondoltál, akkor ugyanez áll fent, én csak az említett xbee-t ismerem, mint rádiós alternatíva, az nekem sajnos drága:( )

Szóval kell, hogy legyen a rendszerben valamekkora skálázhatóság, minimális költségen. Az 1-wire ezt maradéktalanul teljesíti, semmi gondom sincs vele, csak ugye a gombok mint extra:)
    A relé is belefér ebbe, mert max behúzok még egy utp-t, és HA meg van oldva a gpio távolra való elvezetése, akkor ez is max relé költségen bővíthető.

Remélem érthetőek a problémáim:) Ha tudsz alternatív rádiós megoldást, akkor szívesen veszem, csak megköszönnék akkor valami linket is, hogy mit és hol keressek.
    Üdv.: steveetm

Új hozzászólás Aktív témák